problema mare: sughitat

problema mare: sughitat | Autor: lena

Link direct la acest mesaj

Am o problema arzatoare...fetita mea de 8 zile sughita foarte mult, chiar si daca o plimbam ca sa scoata aerul afara, dupa ce mananca...problema este ca sughite chair si cand se scoala din somn...asistenta maternala mi-a spus ca nu-i nimic, asa fac ei cand sunt mici, dar degeaba nu ma pot linisti.

Va rog, poate stie cineva vreun remediu...mi se face si mila cand o aud sughitind asa de rau, o pun la san ca sa-i treaca, dr nu mi se pare prea normal.

Multumesc, Lena mamica lui Freya

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Si Emma mea sughita mult in primele 2 luni...Ii dadeam cateva picaturi de lamaie si-i trecea ca prin farmec...Ia incearca...Da-i numai 2-3 picaturi deocamdata, ca e tare mititica...Ia sa vezi, cum simte acreala aia, se stramba asa haios (noi am filmat-o pe Emma strambandu-se) si apoi ii trece sughitul! Acum are 6 luni si sughita foarte rar, insa tot lamaia e remediul...Acum ii dau o lingurita plina...Si nu se mai stramba asa rau, s-a obisnuit...

_Ella & Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Ai grija cu zeama de lamaie!
Pe noi medicul ne-a sfatuit sa-i dam o lingurita cu apa sau ceai, lamaia branzeste laptele si s-ar putea sa verse. Daca ii dai, da-i o picatura maxim doua. Eu nu i-am dat lui Vladut niciodata lamaie ci cate o lingurita de apa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pet spune:

E foarte normal sa sughite cand e asa mic, mai ales daca o facea si cand era in burtica. O sa vezi ca pe masura ce creste o sa se intample tot mai rar. Irinei i-am dat cateodata un pic de laptic dar de cele mai multe ori nimic. Trecea pana la urma de la sine si trebuie sa stii ca pe ei nu ii deranjeanza asa cum ne deranjeaza pe noi, adultii. Eu am vazut-o pe fetita mea in primele zile cum sugita in somn, fara sa se trezeasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ajax spune:

Draga Lena,

nu te ingrijora. Toti bebeii la prima varsta trec prin asta. Sughitul la nou nascuti este fiziologic, impreuna cu anumite spasme, regurgitat etc. Nu intra in panica dupa varsta de 6-8 saptamani ai sa vezi ca devine din ce in ce mai rar. Remediul cum au spus si fetele putina lamaie sau lichid.

Sa va traiasca si sa va bucurati de ea.

Cristina si Serban (2ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

si eu le-am dat lamiie, citeva picaturi bebelicilor mele, uneori si de mai multe ori pe zi, la sfatul pediatrei; acum sint maricele si stiu lectia, cind incep sa sughita cer lamiie...mmm, si ce poze haioase avem....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

eu ii dadeam lui Marc apa calda(cateva lingurite) si pe la 7 luni am auzit de lamaie dar,in general nu prea functioneaza aceste metode la noi asa ca am gasit altceva mult mai practic
cand sughite il iau in brate si dansam sau facem tumbe orice ca sa rada tare si instantaneu sughitul se opreste si uita si bebele..
asadar..metoda amuzanta,efect garantat!!

Anca si Marc,11 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

lamaia sa traiasca...o picatura si rezolvam sughitul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Asistenta maternala are dreptate, nu ai de ce sa te ingrijorezi. Fiul meu sughita la fel de des. Mai mult, sughita inca din timpul sarcinii, in fiecare zi si in special in fiecare seara, sinteam cum imi salta burtica ritmic si ma ingrozea gandul ca cel mic are convulsii sau eu stiu ce alta minune... iar el sughita inca de pe-atunci. Nu-ti face griji, sughitatul nu este deloc dureros si ne deranjeaza mai mult pe noi decat pe ei. Si eu ma grabeam sa-l alaptez, sa-i dau ceai, sa-i distrag atentia (in nici un caz sa nu-l sperii! :) ) insa remediul vine de la sine, o data cu cresterea in varsta. Am constatat ca sughita foarte repede la frig. Remedii... tot alaptatul e cel mai bun, insa ai grija sa pastrezi distanta intre mese. In rest e bun si greep-water (apa pentru colici).
Eu n-am incercat zeama de lamaie sau apa minerala.
Multa sanatate amandurora si ... felicitari pentru !

Florina si bb Tudor (1 an si 6 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

putina lamaie...si trece.

ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciupercar spune:

Si Rebecca sughita destul de des cand era asa mica...
Sugita ce sughita, si daca nu-i trecea incepea sa planga (parca se oftica ca sughita...)
In general o puneam putin la san si se linistea, sau ii dadeam un pic de apa (cand a mai crescut), sau o plimbam prin casa...
Ce-i drept ca ma innebunise cu sughitatul inca din burtica. Imi salta burta de numa' numa', nu ma credea nimeni ca sughite copilul, toata lumea zicea ca sunt nebuna...
Acum, la 8,5 luni, cand mai sughite ori ii este frig, ori ia aer cand tipa sau vorbeste...si atunci ii dau un pic de lamaie, daca nu se potoleste intr-un timp rezonabil.

Mergi la inceput