la bine si la rau
Raspunsuri - Pagina 5
albertina09 spune:
imi pare rau daca am fost gresit inteleasa ca prin a-mi spune punctul de vedere si a-l sustine cu tarie, as vrea sa pedepsesc pe cineva, pe mine, pe el sau pe amandoi. Da, am facut sex normal,oral si anal de comun acord ani da zile, am facut-o ca asa simteam,cu placere si neconstransa, dar la un moment dat si acest moment a coincis cu moartea tatalui meu( odata cu toate parastasele si rugaciunile pentru sufletul lui, m-am apropiat mai mult de Dumnezeu si am considerat ca nu este bine sa fac lucrurile pe care le faceam, asa mi-a spus constiinta, adica vocea aceea interioara care niciodata nu greseste). Nu mai faceam totul din suflet, desi pe sotul meu simteam ca-l iubesc in continuare. E ca atunci cand renunti la un drog, ca atunci cand un fumator spune:gata, nu mai fumez. Asa si eu, i-am povestit sotului meu ce simt, bineinteles ca nu a fost de acord iar continuarea o stiti. Ca tot am dat exemplu un fumator, acesta poate oricand sa reia viciul , la fel puteam sa fac si eu, dar dupa ce am vazut ce om am langa mine, cand am vazut de ce este in stare, ce imi ramane de facut? sa fiu o sotie iubitoare si dragastoasa doar de dragul copiilor si a celor din jur, care vor spune:ce familie frumoasa! Pana la urma, doar sotul meu nu a semnat un contract de vanzare-cumparare cand ne-am casatorit.
nadaflorilor spune:
Albertina, ai dreptate in tot ce spui si nu trebuie sa te justifici in fata nimanui. Sotul tau nu e unicat, dovada ultimele mesaje postate, nu e singurul care intelege in mod personal sensul cuvintelor "la bine si la rau". "La bine" nu inseamna numai binele unuia, e vorba de binele comun. Suferinta fizica sau suferinta sufleteasca sunt inseparabile, daca partenerul nu o intelege pe una nu o intelege nici pe cealalta. Ia o decizie pentru tine si sufletul tau cat esti fizic intreaga si sanatoasa, nu ai ce astepta de la astfel de om.
Se spune ca libertatea individului se sfarseste unde incepe libertatea celui de langa el, nu poti sa strivesti cu boncancii sufletului celui de langa tine doar pentru satisfactia proprie.
Sunt si au fost suficiente victime ale abuzurilor partenerilor lor pe acesta lumea, e bine ca din cand in cand (bine ar fi mai des) ca una dintre ele sa se scuture de povara si sa mearga mai departe cu fruntea sus.
Fruntea sus Albertina si sa-ti ajute Dumnezeu sa-ti faci viata asa cum vrei tu!
Nina, 23+,
andacos spune:
Eu n-am vazut ultimele mesaje ca o acuza la libertinismul albertinei in patul conjugal!
e treaba ei ce face,fiecare e liber sa-si traiasca viatza exact asa cum doreste!
Eu repet,parerea mea personala este ca acolo a inceput ruptira,in momentul in care viatza sexuala nu s-a mai desfasurat pe acelasi calapod ca pina atunci!
Faptul ca ruptura nu a mai fost "cirpita"arata ca au existat multe alte probleme,tot personal nu pot crede ca dintr-odata sotzul(suflet pereche pina atunci)a devenit bautor,violator ,afemeiat etc!Asta nu s eintimpla peste noapte!
Albertina cred ca prin fraza asza:
"Pana la urma, doar sotul meu nu a semnat un contract de vanzare-cumparare cand ne-am casatorit."
ai rezumat totul!
de tine depinde sa traietsi asa cum itzi doresti!
dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
saskia spune:
Dar oamenii se mai si schimba, daca odata ne placea sa fumam pe rupte, asa ca un exemplu si ne lasam de chestia asta, inseamna ca nu mai suntem noi? Ba DA, eu refuz sa cred ca cineva ramane timp de 15 ani exact dar EXACT la fel.
Acum in cazul tau, este absolut normal sa vrei sa te schimbi, daca el nu te mai place asa cum esti tu acum e liber sa zboare unde are chef (trecand peste partea cu violenta, ca aia e ceva de groaza si nu merita nimeni asa ceva).
Si cum adica oferi? mie asta imi suna a contract de afaceri, pai ce el ii ofera tot ce vrea ea? Vai saracul nu mai a avut parte de sexul ala salbatic si gata, hai sa aruncam jucaria. Zau daca ar merita sa versi macar o lacrima pentru un asemenea om.
Dar daca un barbat ar ramane impotent, ca se mai intampla, ce sa faca femeile, sa-l arunce sau sa sufere alaturi de el?
nemora spune:
mie problema mi se pare una de comunicare.
daca barbatul meu dintr-o data s-ar apuca de unul singur si de capul lui sa se gandeasca la Dumnezeu si fara niciun cuvintel nu ar mai fi la fel ca inainte la pat (pentru mine acest aspect fiind foarte important si inteleg si pe altcineva pentru care e la fel), fara sa-mi spuna, mai fato, a murit mama/tata, sunt depresiv, am o perioada urata, nu mai pot presta (si aici nu e doar vorba de sex! e vorba ca sexul este sau poate fi expresia unei comuniuni profunde intre doi oameni), ajuta-ma, intelege-ma, pai mie una mi-ar da cu virgula rau.
cat despre sexul anal si oral scuza-ma Albertina, si eu sunt credincioasa, si le fac, dar consider ca atata vreme cat le fac cu sotul meu din iubire asta nu poate fi pacat.
eu una cred ca ai facut o depresie si mi se pare ca ati taiat canalele de comunicare intre voi. este grav. e ieftin sa divortezi, mai greu e sa si faci ceva. tu stii mai bine daca merita sau nu, dar el a gresit fantastic insa tu te-ai retras deja din relatia aia. si mai dubios mi se pare treaba oedipiana, moare tata, nu mai fac sex, dar ca scuza, il bag pe Dumnezeu in ecuatie. acum alaturi de care dintre cei 3 esti?
nemora spune:
saskia, da, intr-o relatie doi oameni dau si primesc.
cand unul nu mai da, ce-ar trebui, celalalt sa fie lesinat de incantare? nu e, bineinteles. si daca treburile nu sunt discutate, uite asa se ajunge la drame.
CorinaDani spune:
"se poate spune ca suntem suflete pereche"
"apoi a inceput cu bautura, cu nopti lipsite de acasa,apoi cu bataia, cu sex oral cu forta, cu sex anal primit prin viol."
"Iar mie a inceput sa mi se faca lehamite de tot, imi dau seama ca am avut valoare pentru el atatia ani doar pentru ca am facut ce a vrut el in pat"
e clar ca sotul tau nu mai este omul de acum 15 ani. nici tu nu mai esti aceeasi.
fiecare dintre voi ati evoluat. cert este ca in acest moment sunteti deja pe drumuri separate. si va indepartati unul de altul cu viteza luminii.
lucrurile nu se vor indrepta atata timp cat el nu poate accepta schimbarea ta. fie mergeti la un consilier matrimonial, fie divortati, fie accepti o casnicie "in trei", pentru ca urmatoarul pas, daca nu divortati, va fi ca el sa-si caute placerea in patul/bratele altor dudui. iar pe tine ori te va ignora total, ori iti va mai aplica din cand in cand cate o mica bataie si un viol, sa nu uiti langa cine ai ales sa ramai.
spui ca aveti doi copii. daca ai avea o fata, care ar trece exact prin situatia ta, ce sfat i-ai da ?
lorelaim spune:
Obiceiurile sexuale ale fiecaruia sunt extrem de personale si nici macar NU ar trebui sa fie discutate pe un forum public (parerea mea). Ele trebuie discutate de cuplul care le practica de comun acord.
Si - asa cum se mentioneaza mai sus - Dumnezeu NU are ce sa fie amestecat in patul nostru conjugal. Ca daca ar fii sa o luam dupa "carte" atunci ar trebui sa facem sex STRICT NUMAI ca sa procream. Cate cupluri crestine (ma refer la crestini practicanti - care merg la biserica, se spovedesc, tin posturile si sarbatorile religioase, etc) fac sex numai-si-numai ca sa faca copii?
Albertina - din pacate inteleg ca NU ai avut o relatie sanatoasa de la inceputul inceputului. In sensul ca intr-un cuplu AMNDOI partenerii hotarasc nu numai in viata sexula dar si in viata de zii cu zii. In cazul vostru el decidea si tu acceptai... asta nu se numeste casnicie/relatie fericita.
Este foarte posibil ca la moartea tatalui tau - tu sa fii suferit o depresie - si pe fondul acesteia sa te fii apropiat mai mult de Dumnezeu... ca apoi sa decizi sa-ti schimbi si viata sexuala. Dar asta nu inseamna ca sotul tau are dreptul sa fie violent, sa-ti vorbeasca urat, sa te loveasca, sa te violeze.
Iar "perla" ca isi ia "cea mai tare femeie din oras" - mi se pare absurd de puerila. Nici macar la 20 de ani nu as fii acceptat asemenea "perla" din partea partenerului fara sa-i raspund "Maturizeaza-te!"
Dupa cum povestesti tu aici - sotul tau pare cumplit imatur, egosit, tiranic si lipsit de orice forma de afectiune sincera pentru tine. Ti-a spus vreodata - din suflet "Te iubesc?" Imi pare rau - nu doresc sa te jignesc/ranesc - dar eu - n-as fii stat langa asemenea tembel nici 5 sec! daramite 15ani!
Nu totul se rezuma la cat de bine ne intelegem in pat - intr-o relatie de cuplu sunt alte lucruri MULT MAI IMPORTANTE - ele se numesc: DRAGOSTE & RESPECT!
albertina09 spune:
multumesc pentru tot, mi-ati fost cu totii un adevarat sprijin in luarea unei decizii.
nadalina spune:
albertina eu am trecut prin "calvarul" divortului nu spun ca este usor dar nici greu nu este dece?pt ca am vazut adevarata fata a celui pe cate il adoram, il iubeam si il consideram "viata mea".dar din momentul in care am vazut ca el nu da 2 bani pe mine si pe copilul pe care il port in pantece am zis pass...pe scurt la vremea aia aveam un copil de aproape 6 ani si eram insarcinata cu fetita cea mica a inceput cu reprosuri si cu tot felul de acuzatii la adresa mea (gen nu snt copiii mei ,nu am mai vrut al 2 lea copil,ma inseli)din cauza stresului am trecut putin pe langa un atac cerebral atunci dr a spus ori te linistesti si aduci copilul asta pe lume sanatos ori este posibil sa mori si tu si copilul.m-am hotarat sa ii spun ori se potoleste ori pleaca pt o perioada a ales.... sa plece definitiv din viata noastra
am nascut la cateva zile dupa plecarea lui ,am adus pe lume o fetita micuta dar sanatoasa si pt asta ii multumesc lui Dumnezeu,el nici macar nu o cunoaste,a venit la spital a stat 15 min cu ea si de atunci nu a mai cerut sa o vada.
mai tarziu am aflat adevaratul motiv al schimbarii lui....se cuplase cu pritena mea cea mai buna (maritata si ea la randul ei)anul acesta a plecat si ea de acasa si acum snt impreuna.
a trecut un an de atunci snt divortata imi cresc singura fetele si le cresc frumos ....nu mai am ce aveam inainte ...ma rog ce credeam ca am adica o familie frumoasa
snt singura recunosc dar cu timpul am inteles ca o familie nu inseamna musai el, ea si copiii...imi este bine asa snt linistita si impacata cu mine pt ca nu eu am gresit.