Orele de liniste la bloc.

Orele de liniste la bloc. | Autor: cllaudia

Link direct la acest mesaj

Am tot cautat informatii despre aceasta problema si nu am gasit nici un raspuns concret.
Ne-am apucat zilele trecute de amenajarea apartamentului, care include ca si treburi zgomotoase montarea pe pereti a unor corpuri de mobilier.

Pe net am gasit urmatorul pasaj :

Lege nr. 61/1991 (republicata 2011), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice a fost republicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 77 din 31/01/2011

26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora

Teoretic cam asta ar fi legea. Practic, ar fi doar o ora de liniste in timpul zilei si imi este greu de crezut ca este doar atat. Auzisem ceva ca intre 13.00 - 17.00 trebuie pastrata linistea deplina in bloc.
Pana la urma care este intervalul orar de pastrat linistea in bloc? Cand ne putem apuca de treaba fara a primii reclamatii.Reclamatii fondate evident, ca se stie ca locuitorii de la bloc nu agreeaza nici un fel de zgomot, indiferent de intensitate sau intervalul orar practicat...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui cllaudia
Auzisem ceva ca intre 13.00 - 17.00 trebuie pastrata linistea deplina in bloc.

13-16 si 22-08.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

La noi mai demult era (si parca mai este afisul jos la scara) de la 15-18, iar apoi am inteles ca se lasa la latitudinea asociatiei de propreitari sa stabileasca. Sa ramana doar o ora la pranz acuma in 2011???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

eu am cautat cand aveam probleme cu vecini galagiosi si nu am gasit decat intervalul ala mic de care spui si tu. in plus, asociatia poate hotari un interval mai mare de timp pe care toti locatarii sunt obligati sa il respecte, si de obicei trebuie afisat undeva, la loc vizibil. daca nu se vede asa ceva pe la intare, intreaba la administrator sa fi sigura ca nu au hotarat un asemenea program mai lung, dar daca nu, n-au ce-ti face, respecti doar ce scrie in lege

mamica de cinci copilasi :Nicolae (15 oct. 2009), Stefan (18 ian. 2007), Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ca sa nu primesti reclamatii, ar fi mai bine sa nu produceti zgomot in apartament in intervalul orar 13-16. in general acesta este intervalul in care majoritatea copilasilor dorm.
bine, nu garanteaza nimeni ca vei scapa fara reclamatii...ai discutat macar cu vecinii din imediata ta vecinatate (pe orizontala si verticala), sa-i anunti ca incepeti lucrarile si sa-i rogi sa fie intelegatori pentru o perioada ?

Mergi la inceput