Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (16)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:


Eu sunt cam intoarsa pe dos ca tocmai am aflat de un copilas care a murit intr-un accident si ma tot gandesc ca daca mi-ar fi dat sa traiesc asa ceva n-as mai vrea sa ma ridic si as astepta pur si simplu sa mor.

Noi mai avem pana incepem gradi, desi initial am zis ca-i duc de pe 5 nici nu am aflat daca e deschisa gradinita dar nici nu ma mai agit. O sa ii duc de azi intr-o saptamana si o luam de la capat. Deocamdata ne antrenam cu culcatul la ore decente ca toata vara ne-am destrabalat.

Ioana, te inteleg atat de bine cu somnul, cam asa eram eu acum vreo 2-3 ani. Sa stii ca si lipsa asta de somn poate sa fie cauza ingrasatului. Spor in ce ti-ai propus!

Eu merg la sala constiincios de multe luni deja si nu se cunoaste nimic nimicuta. Acum poate s-o urni ceva ca mi-a plecat antrenoarea cu care am facut pana acum si care scotea untul din mine si a venit alta in locul ei care are un program mult mai intens si scoate sufletul nu untul. Asa ca trag speranta sa plece un kil doua macar asta daca nu m-o gasi sa compensez efortul cu niste mancare in plus...

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Bafta mare pentru cei care incep scoala acum in acest an!
Apropo, cine merge la scoala din grup? noi mai ,,gradinarim,, anul acesta desi imi spune mai tot timpul ca de ce nu merge si ea la scoala cum merg prietenele ei... .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

La multi ani Mariilor!

Urez si eu mult succes celer care incep scoala anul asta! de asemenea, un an frumos gradinarilor de grupa pregatitoare!


Eu sunt in concediu de sapt. trecuta, am fos tplecati la Albota, dar a fost cel mai dezastruos concediu ever . Am avut doar o zi si jumatate la dispozitie pentru distractie, cand am fost pe Transfagarasan, in rest am tot vizitat spitalul de pediatrie din Sibiu (foarte impresionata am fost de altfel de conditiile si oamenii de la urgenta de acolo) si am reusit sa dorm vreo 3 ore in trei nopti . Stefan si Vladimir au fost protagonisti, primul cu varsaturi vreo 15 ore, ajuns deshidratat la spital, dar l-au pus pe picioare, al doilea cu Dumnezeu stie ce , ca la el distractia continua si a trecut prin toate fazele, combinate sau pe rand: febra, varsaturi, scaune proaste, muci, tuse, iar acum e un adevarat dalmatian, patat din cap pana in picioare. De doua zile e si Maria bolnava, ca sa fie distractia completa .

Cam astea sunt noutatile , poate mai povestiti si voi cate ceva, eventual mai vesel.

Androix, acum cateva luni o prietena din copilarie si-a pierdut copilul cel mic, bolnav. Greu pentru noi.. dar pentru ei, de neimaginat cum poti trai in continuare dupa ce treci prin asa ceva.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_b spune:

va pupam si noi cu drag! si va dorim un an de gradi sau de scoala cat mai bun!

Eu pe de-o parte sunt fericita ca asta este primul an cadn am tinut-o pe Annelies acasa pe vara. pana acum a avut "liber" de gradi numai 2 sapt - 1 luna cat reuseam noi sa scapam de la munci.
anul asta daca am stat eu in concediu am tinut-o cu mine si cred ca in sfarsit a simtit si ea mititica ce inseamna vacanta.
pe de alta parte, asa de greu mi-a fost cand a inceput gradi ...
iar cu povestile ... eu de acum 3 ani am reinventat alba ca zapada. partea cu scosul inimii cel putin ... apoi am tot continuat sa reformulez pasaje intregi din diferite povesti. si eu m-am gandit ca mie nu cred ca mi-a cenzurat cineva povestile dar acum imi par prea sangeroase pt un copil.

nu mai am rabdare. astept sa nasc. mi-e din ce in ce mai greu ... dar stiti cum e ...


mami de (30.06.2005) si 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Elly, ce putin mai ai !!!
Ce zice Annelies ca mai vine curand de tot un copilas in familie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Elly, nastere usoara! Mai e putin de tot, acum e cel mai greu dar trece repede.


Cornelia, ce fac copiii s-au facut bine? Zau, e musai sa iti faci cont pe facebook, e pacat, ne-am regrupat acolo si vorbim mai des decat aici. Eu nici nu mai caut subiectul pe paginile din urma, daca nu apare la subiecte active nici nu ma mai uit.
Cu accidentul si colega lui Filip, e greu de tot, cred ca in fiecare zi ma gandesc, iti dai seama ca mama fetitei nu uita nicio secunda I-am spus lui Filip si nu a fost farte impresionat, nu cred ca intelege el acum exact ce inseamna.

In rest nu prea am nimic vesel sa va povestesc decat ca fi-mea are o educatoare noua, foarte draguta, pe la 40 si ceva de ani, 50, si pe care o cheama d-na Mitza. Cand mi-a spus cum o cheama eram la niste prieteni si unul din ei a si scos porumbelul cu Mitza biciclista...

Sunt obosita si fara nici un chef si ma pregatesc sa merg la service cu masina ca nu stiu ce tot are si nu-mi porneste din prima. Ieri am crezut c-o iau pe jos ca tot dadeam la cheie de vreo 5 minute si ea nimic.


www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitzam

Elly, ce putin mai ai !!!
Ce zice Annelies ca mai vine curand de tot un copilas in familie?


Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Mami de puf mare, Andrei-Stefan (25.05.05) si puf mic Raducu(06.06.2008)



gabitzam

e tare fericita. sper sa o tina

acum suntem la faza de mangaiat si pupat non stop burtica
sunt tare mandra de ea. s-a responsabilizat singura ... deja face scenarii ... "mami cand il "scoatem" pe bb si o sa fie mic mic eu nu o sa pot sa am grija de el dar dupa aia eu o sa te ajut ... eu o sa imping caruciorul, o sa-i dau sa manance, o sa te ajut sa-l schimbi ..."
sunt topita ...
bine si eu i-am invelit totul in poleiala roz ...
sper sa ma tina nervii si dupa ce nasc si sa nu gafez cu ea. n-as vrea sa se simta neglijata, data la o parte sau repezita ...



mami de (30.06.2005) si 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_b spune:

androix ... multumesc! sa dea DD! am emotii mai mari decat prima oara in ceea ce priveste nasterea. atunci eram total inconstienta si increzatoare. acum, in schimb, ... dupa greul tras ... ma rog sa ajung la amandoi inapoi acasa ...

app de lucruri vesele ... i-am povestit sapt trecuta unei prietene ca de ceva vreme tot scadea cantitatea de detergent din galeata (am o galeata din aia mare de persil, pe care o tot reumplu si care sta la toaleta de jos, unde e masina de spalat, langa vasul de wc).
m-am mirat, dar am spus ca mi se pare mie si ca poate acum spal mai des decat de obicei.
intre timp am cumparat niste recipienti cu solutie dezinfectanta pentru wc care se pun in vas.
am observat o spuma ciudata in wc de cateva ori dar am zis ca este de la solutia noua care o fi pe terminate.
intr-o seara ma cheama barbata-miu sa ma intrebe "de ce e detergent in wc?!?"
eu mirata ... ii spun ca habar nu am si fac legatura cu spuma vazuta de mine in ultimele zile si evaporarea detergentului din galeata
barbata-miu, care era cu capsa pusa in seara aia, imi spune sa chem copilul si da si verdictul "daca ea a facut chestia asta, trebuie pedepsita"
eu ii spun convinsa "copilul nu ar face asa ceva. poate fetita cu care s-a jucat in ultimele zile. dar ea, clar nu!"
o chemam pe Annelies jos (ea era in camera, se juca) si o intreba taica-su ce e cu detergentul ... cand am vazut-o cum incepe sa se fastaceasca mi-a cazut fata. era evident ca ea turna detergent in wc. si normal, am intrebat-o de ce?!?
explicatie ... : "pai de fiecare data cand fac pisu, pun cate o canuta de detergent in wc inainte sa trag apa ca sa nu iasa monstrii" ...

cu greu, dar cu greu ne-am abtinut amandoi sa nu ne tavalim de ras mai ales ca se vedea ca, copilul este eviden marcat de acei monstrii ...
normal ca nici macar n-am certat-o ... i-am explicat ca nu exista monstrii in wc si ca fiecare canuta de detergent costa bani etc ...
am incheiat povestea si fiecare si-a reluat activitatea. dupa putin timp vine la mine cu barbia tremurand aratand cu degetul inapoi spre baie ... o iau in brate, intreb ce e, iar ea izbucneste in plans "n-am stiut!!!"
eu "ce?"
"de detergent!!!"
ii explic ca n-a facut nici o crima dar ca o rog cand ii mai este frica de ceva sa vina la mine sau la tati sa gasim impreuna o solutie etc ...

ma rog, toata povestea detaliata i-o spun prietenei si ne amuzam impreuna de monstrii din wc si canuta de detergent si de cate masini de spalat s-au dus la wc ...

si ma suna ieri si-mi spune: "bai am avut o revelatie de dimineata. e normal ce a facut copilul. exista monstrii in wc"
eu ... siderata ... "cum adica?"
"pai de dimineata am avut tv pornit si am vazut reclama la detergent pt wc care omoara monstrii (probabil anitra). e suficient o data sa o fi vazut copilul, i-a ramas in subconstient si iti dai seama ce legaturi a facut"
o alta prietena care are fetita cu 2 ani mai mare si era cu ea a zis ..."pai si eu am patit-o cu a mea. numai ca ea a vrut sa-i vada. si ne-am dus impreuna sa omoram monstrii"

concluzia ... copilul meu a reactionat corect! a vrut sa omoare monstrii cu detergent!

moaama ce m-am lungit. nu ma injurati


mami de (30.06.2005) si 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Elly, din partea mea poti sa scrii non-stop, ca imi e drag sa citesc aici. Foarte tare cu detergentul

Si iezii mei stau lipiti de televizor la reclame, sunt foarte-foarte convinsi de ce vad acolo, iau de bun tot si inca nu sunt in stare sa priceaca ca-s doar "metafore" si "figuri de stil".

Andreiu meu are interdictie la desene animate de cateva zile, e pedepsit pt ca am primit reclamatii de la gradinita ca e violent cu copiii, se crizeaza, si intr-una din crizele astea a dat si intr-o educatoare, una nou-venita. Am zic ca intru in pamant cand mi-a zis. Prima reactie a fost sa-i tai desenele. Favoritul lui era in ultima vreme canalul Boomerang, mult Tom si Jerry adica. Si Scooby-doo si altele gen.
A carait o zi, de a doua zi s-a linistit si se duce in camera lui si deseneaza. In continuare ii place mult sa deseneze, o sa scanez cateva pagini sa va arat.
Ieri a fost laudat la gradinita ca e cuminte si linistit si ascultator.
Nu stiu daca e consecinta directa a faptului ca nu se mai uita la desene, dar deja devenise obsesie cu Boomerang-ul. Acum daca vrea sa vada ceva la televizor ii dau pe Animal Planet. Nici la stiri incerc sa nu-l mai las sa vada, ca de cate ori vede un accident sau o oroare din asta incepe si descoase in 14 ce a vazut sau se gandeste si nu doarme noaptea. Apropo de asta, noaptea doarme cu o veioza aprinsa in camera. Chiar si asa ma trezesc ca vine in fuga noaptea la mine ca a vista ceva sau si-a imagina cine stie ce.

I-am pregatit camera ca si de scoala, i-am luat un birou dragut de la IKEA, scaun de birou, si mai fac din cand in cand cu el din niste caiete pregatitoare pentru prescolari, cu tot felul de jocuri si chestii pregatitoare pentru scoala, pt scris, socotit, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

La domestos e reclama aia cu monstrii Doamne, ce le da prin capsor! Sa-i arati o data cand cureti tu toaleta ca sa stie ca omori tu monstrii sa nu se mai teama, draga de ea.

Noi am scapat de lumina de veghe, slava Domnului! Si de trezirile peste noapte. Deja imi ajunsese cutitul la os, culmea culmilor ca pana la 2-3 ani dormise foarte bine domnul Filip.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput