Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (196)
Raspunsuri - Pagina 17
belleane spune:
Lorich: exact, asta ar trebui sa le spunem noi copiilor nostri. Sunteti cei mai buni, frumosi, inteligenti etc
Cleo: ma gandeam la domnul castor care rodea ceva pentru a avea dinti puternici. Se spune ca salvia intareste dintii si culmea guma de mestecat.
Luminel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui BELLEANE Lorich: exact, asta ar trebui sa le spunem noi copiilor nostri. Sunteti cei mai buni, frumosi, inteligenti etc Te iubim, printesa Victoria!!! |
cu asta sunt e acord; mama asta ne-a spus tot timpul, dar pacat ca pentru taica-meu eram cei mai lenesi si toti copii vecinilor erau mai buni ca noi; poate datorita mamei suntem acum toti fratii pe linia de plutire in ce priveste "self-estime" si nu undeva la fund.
In privinta asta parintii influenteaza mult.
Doloress, iarta-ma, dar nu ma pot gandi acum ca mama sau tata m-au batut in copilarie chiar daca eu nu-mi amintesc doar pentru ca niste psihologi spun ca a da o palma la copil vine din subconstient.
Mai degraba de vina e stresul: ia sa nu am eu nici o problema si nici o grija si sa vezi ce calma as fi
Pana la urma si eu sunt om, o fi Cristi copil si nu intelege, dar tocmai de aia, ca nu intelege tot cu toate explicatiile mele, o masura de coercitie tot trebuie sa exercit asupra ei; trebuie sa aiba niste limite; ca sa nu innebuneasca ma'sa si atunci cine mai are grija de ea? chiar si cu cate o palma la fund
Stiu, o sa ganditi ca sunt o mama denaturata, poate ca nu am eu sentimentul matern foarte dezvoltat, poate snt egoista, dra nu sunetm oricum egiosti cand facem copii pentru ca asa vrem noi (si nu pentru ca i-am intrebat pe ei dca vor sa se nasca)
Lumi si zulufina Elena Cristiana (26.05.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj
belleane spune:
Hai mai Lumi,cum sa credem asa ceva? Nu a zis nimeni aici ca noi suntem asa cum ne dorim. Doar ca ne straduim, eu una fac un experiment ca toata lumea-mi spune ca fetele: sunt prea alintate, nu ma ajuta la curatenie, ca o sa mi se urce in cap, bla, bla.
cleo78 spune:
| citat din mesajul lui Luminel [ ia sa nu am eu nici o problema si nici o grija si sa vezi ce calma as fi Lumi si zulufina Elena Cristiana (26.05.2008) www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj |
tocmai, ca tu ai cea mai complicata situatie de aici de pe forum. Nu esti cea mai denaturata mama, din contra, cred ca esti cea mai mama dintre toti. pt ca esti si mama, si tata, si pt un cupil mic, si pt un adolescent.
belleane, mara roade morcovi si mere. O fi de la morcovi sa ii sparga smaltul? In rest, ceva jucarii, ca nici nu pot sa ii zic NuNuNu .
Iar salvie, stiu doar de ceai. sa ii dau sa bea ceai, nu am sanse nici cand e bolnava, nici cand e sanatoasa etc. Pur si simplu nu bea
belleane spune:
Cleo: nu stiu daca sa-l bea, sa-si clateasca gura cred. Stiu ca i-a recomandat sora-mii medicul stomatolog.
Nu cred ca de la morcovi si mere, sigur nu. poate de la bomboane tari, nuci(cu coaja), alune(cu coaja) sau cazaturi, lovituri.
Luminel spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui cleo78
tocmai, ca tu ai cea mai complicata situatie de aici de pe forum. Nu esti cea mai denaturata mama, din contra, cred ca esti cea mai mama dintre toti. pt ca esti si mama, si tata, si pt un cupil mic, si pt un adolescent. www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! |
Cleo

Merci pentru compasiune! dar nu sunt ce mai mama, nici pe departe...nu sunt nici o martira...fiecare are problemele ei, doar ca poate eu le suport mai greu pentru ca am ani de cand ma lupt cu ele si parca nu s emai termina ...nu mai am forta si rabdare...
si asta inevitabil se rasfrange si asura copiilor ...

uneori ma gandesc ca mai bine nu-i faceam...
Lumi si zulufina Elena Cristiana (26.05.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj
Victoria_mami spune:
| citat din mesajul lui BELLEANE Fetele, nu dati cu pietre in mine dar eu cred ca pozitia defensiva si evitarea deciziilor se trage tot de la parinti. Probabil de la faptul ca nu erau multumiti de ceea ce faceam, ne criticau in permanenta. ![]() Te iubim, printesa Victoria!!! |
Hmmm, nu stiu ce sa zic; ai mei parinti m-au criticat mai tot timpul si sunt control-freak. Mai putin cu Victoria, dar saracul daddy a invatat in 8 ani sa lasew dupa mine, tot zice ca ce rost are sa se certe cu mine, ca in final tot tre sa faca ce zic eu; si decat sa ne certam si apoi sa faca, mai bine face direct fara cearta.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
22.05.2008 Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
Victoria_mami spune:
| citat din mesajul lui BELLEANE Lorich: exact, asta ar trebui sa le spunem noi copiilor nostri. Sunteti cei mai buni, frumosi, inteligenti etc Te iubim, printesa Victoria!!! |
Eu asa ii spun Victoriei de o mie de ori/zi. Chiar si cand nu reuseste sa faca ceva, eu o laud si ii spun ca sunt mandra de ea ca a incercat si nu a zis direct ca nu poate. Si ii spun intotdeauna sa incerce sa faca si daca nu reuseste, mami si daddy o ajuta si noi o vom ajuta intotdeauna, indiferent cati ani are sau ce probleme are.
_
Victoria_mami spune:
| citat din mesajul lui Luminel ... Stiu, o sa ganditi ca sunt o mama denaturata, poate ca nu am eu sentimentul matern foarte dezvoltat, poate snt egoista, dra nu sunetm oricum egiosti cand facem copii pentru ca asa vrem noi (si nu pentru ca i-am intrebat pe ei dca vor sa se nasca) Lumi si zulufina Elena Cristiana (26.05.2008) www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj |
Nuuuuuuuuuu, draga mea, nu cred ca gandeste careva ca esti rea, denaturata, etc. Pur si simplu, fiecare avem alte valori. Alta limita a stresului, a calmului, a... toate. Si pe mine ma innebuneste Victoria uneori, i-am dat si eu la fund de vreo 2-3 ori, mar pe mine ma macina vina. Anul trecut in vara i-am dat peste fund intr-o noapte cand nu mai rezistam fizic mai mult decat psihic, dupa vreo 2 saptamani nedormite si mutat dintr-o camera in alta tot la juma de ora-o ora, in urlete. Apoi m-am simtit oribil, vreo saptamana numai la asta m-am gandit. SI atunci mi-am promis sa nu o mai lovesc niciodata. Uite ca a trecut un an si am reusit. Cand ma enervez (asta se intampla cand e obosita si se pune, frate pe un plans de zici ca cine stie cine ce i-a facut) o pun in patul ei si ii spun ca (,) cand se calmeaza si ea si eu stam de vorba. Si atunci urla de ciuda! Dar ii spun de o suta de ori/zi ca ii dau la fund... degeaba, ca daca stie deja ca nu dau, nici nu ma baga-n seama.
_
Doloress spune:
LORI - da, eu cred ca e o combinatie de temperament cu mod de educatie. Sora-mea a primit acelasi mod de educatie si ea e ca DESIREE un control-freak si nu suporta sa fie subaltern. Oricum gradul scazut de self-esteem asta e in mod clar din educatie si asta e o trasatura comuna si celor tematori si a celor controlanti.
LUMI- am mai zis , nu da nimeni cu piatra. Si eu mai am scapari. Dar nu pot sa cred nici in rup[tul capului ca palma la fund e benefica pentru copil si e un mod normal si de dorit de educatie. Nici o simpla palmuta la pampers din cand in cand. De dorit ar fi sa nu existe. Da, e un mod de descarcare pentru parinte dar pentru copil nu aduce nimic bun si nu-l invata nimic. Ca si tipetele (yelling is the new spanking). Dar normal, suntem oameni, avem o gramada de probleme, avem (unii, nu zic de tine) un bagaj in spate, un patern din copilarie pe care il repetam inconstient.
Eu de obicei, cand ne calmam, imi cer iertare ca am tipat. Si el isi cere iertare pentru pozna facuta. Si eu zic, ma ierti Patrick, sunt si eu om si mai gresesc. Si atunci vine si el si zice, si eu mai gresesc mami! Imi pare rau ca te supar. Si parca suntem amandoi mai impacati si mai linistiti. Cand tip si ramanem suparati, nu mai apuc sa-mi cer iertare ca merge la somnic, parca nu pot sa dorm linistita, parca undeva echilibrul s-a rupt si sunt sigura ca si pentru el.
Am mai zis si repet, asa e la noi, nu e musai sa fie la fel peste tot. Dar in ce priveste cat e de benefica palmuta, la ideea mea ca nu e deloc benefica, nu renunt nici picata cu ceara. Ii invata numai ca daca ai un conflict il rezolvi prin violenta si ca e OK sa-ti exerciti puterea asupra cuiva mai mic si mai slab. Nu cred ca intensitatea are vreo importanta. Si cu asta I rest my case, nu mai zic nimic la subiect.