**Capsunele de mai-iunie 2007 (133)**
Raspunsuri - Pagina 27
Ioana13 spune:
Liv, ne-a dat dr tratament pt ca s-o fi gindit ca daca tot am fost la atitea controale sa nu plec cu mina goala. A prescris Minirin Melt... daca citesti prospectul si vezi pt ce e.. nu iti mai vine. Asa mi-a spus si dr, ca daca voi citi prospectul nu voi vrea sa il dau copilului (si a avut dreptate) dar eu sa ii dau.
Pe linga medicament presupunea sa nu ii dau lichide dupa 6 seara... eu nu cred in insetarea copilului pt a nu mai face pipi. DAca ii e sete ce? Poate adormi?
Didi, unde ti-a disparut?
Madi spune:
Buna.
Eu sunt acasa cu Ana, cred ca avem un debut de viroza, sau altceva. Ma duc cu ea la ORL sa nu fie cumva iar urechea.
Si cum am stat acasa am cautat pe net tehnici de invatat copiii sa tina creionul(Ana are o problema aici), asa ca am data peste asta: http://writingclaw.com/default.aspx (sper sa nu fie considerata reclama ca nu are nici o legatura cu site-ul acesta).
Aveti idee daca se gaseste asa ceva pe la noi, pe undeva?
vas spune:
ceau.
Uau ce ati mai scris , am stat ceva SA RECUPEREZ.
deci pentru inceput vorbeati de stangaci si dreptaci, eu sunt stangace, am fost obligata sa scriu cu dreapta, in schimb restul lucrurilor le fac cu stanga, mancat, taiat, si orice tine de dexteritate. Cand am dat examentul la balet un profesor m/a pus sa imit ca as canta la o vioara. Si mi/a spus din start, ahaaa. stangace. Apoi am priceput faptul ca arcusul un stangaci il va tine automat in mana stanga. De atunci fac testul asta la majoritatea copiilor si functioneaza.
Cu scrisul si Eliza scrie in oglinda dar e dreptace. Am inteles ca e normal sa scrie invers pana la o varsta.
Ana, Adinnel, eu una nu ma stresez cu inaltimea si nici cu greutatea Elizei. Vad ca in ultima vremea si/a dat drumul si mi se pare ok. Stati ca o si masaor si revin. da / 13,500 kg, si 96 cm.
Eu una cred ca totusi v/a depasi 1.50m. Am inceput sa o compar cu copii de varsta ei si nu e cine stie ce diferenta.
Ana, si mie mi/a fost putin groaza de diverisifcare cu Andrei, dar recunosc ca acum nu am mai fost atat de stricta la papa cum am fost la Eliza. O luna de zile am fost ca la carte, iar apoi daca am vazut ca totul e normal, kaka ok, am inceput incet incet sa/i dau cate putin din fiecare. Acum are 8 luni si deja mesteca atat de frumos chiar si carnita de pui. Si uite ca vad multe diferente intre el si ELiza, el nu are limita,nu a avut de la inceputul diversificarii daca ii dau intr/una mancare accepta de fiecare data asa ca avem portii bine stabilite. El are acum 8 kg, cat avea Eliza la un an.
Asa, alta problema: Voi ce metoda contraceptiva folositi? Pana acum am mers pe intelegere, dar luna asta mi/a intarzit. Mi/am facut test , nu e bebe, deci e o dereglare. De fapt abia luna trecuta a venit prima oara CM dupa ce am nascut. Insa gandul ca as putea ramane acum insarcinata m/a cam speriat asa ca nu mai las la voia intamplarii si as vrea sa stiu ce folositi voi.
Am citit despre toate , sterilet, mirena, pastile, dar nu sunt convinsa de nici unul, asa ca poate o experinta proprie m/ar ajuta mai mult. Va pupicesc.
vas spune:
madaiulia, ca vorbeai de complexe la copii.
Prietena mea cea mai buna are 175cm, e inalta si mai poarta si tocuri de 15cm. Eu am 158cm si anul asta nu am vazut tocurile ( cu carucior si doi copii nu ma simteam tocami confortabil cu tocuri), deci iti dai seama ca diferenta dintre noi era clar vizibila. Elizei au inceput deja sa/i spuna copii ca e mai micuta, iar de cand i/am aratat diferenta dintre mine si prietena mea, s/a linistit. I/am explicat clar ca sunt oameni inalti, oameni scunzi, grasi slabi, negri etc, nu putem fi toti la fel dar nu ne lipseste nimic niciunuia. De atunci nu am mai auzit.o sa zica ceva de inaltime.
lbelciug spune:
Buna fetele,
va invit sa va dati cu parerea si la acest topic.
http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=167430&nm=Clasa-zero-20122013
Poate mai e cineva care impartaseste aceleasi temeri ca si mine.
Multumesc.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
lbelciug spune:
Am reusit in sfarsit sa pun POZE pe web, chit ca nu-s toate noi.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
DidiAlex spune:
Liv,
superbe pozele, cel mai mult mi-a placut cea in care dormeau linga tine puiutii dragi.
In legatura cu scoala nu stiu ce sa zic, mai bine fiecare face cum crede.
Madi,
Io am avut o experienta cu un copil stangaci care are 2 maini “stangi”. Tinea creionul ca un pumnal. Dar varsta Anei nu e chiar asa de mare sa iti faci griji. Ceea ce ii lipseste ei se numeste in limbaj de speciali-tate: motorica fina a mainii, de fapt asta ne deosebeste de maimuta, ma rog si asta ne deosebeste.
Ca sa ii cumperi acel instrument nu o ajuti cu nimic, din contra ii intarzii dezvoltarea normala a acestei motrocitati. Banuiesc ca o sa gasesti ideei pe net: ce am folosit io: sa foloseasca foarfeca, sa se joace cu plastilina aluaturi sa adune boabe de orez. Sa colorize..
Io la David nu am aceasta problema, el cred ca e in grupa celor super pragatiti pt scoala ..
Ma rog..atata cat sunt standardele la noi ca copii din ro sunt niscai mai avansati la chesti din astea sco-laricesti ( oi fi scris bine?!)
Am citit o poveste de curand care lu R i-a dat de gandit, sau mai bines pus s-a simtit cu musca pe caciula:
Sobolanul intr-I zi se hotaraste sa descopere lumea larga isi pregateste un rucsac si pleca in lume. Pe drum se intalneste cu broascuta care il intreaba unde merge si cand afla..vrea sa mearga si el sa descopere lumea. Sobolanul incearca s ail razgandeasca..ca e mik..ca e slab..ca e drum lung si obosi-tor..nu si nu si broscuta se ofera sa ii care rucsacul numai s ail ia. Asa ca sobolanul cedeaza si pleca im-preuna. Dupa ceva vreme broscutzei ii era foame asa ca au facut pauza..si pt ca era obosita au si innoptat a doua zi iar au plecat la drum..dar broscuta era obosita si vroia pause..si sobolanul o tot sfatuia: uite ce frumos e pe aici..nimik..ea se gandea acasa si la c ear fi putut sa faca cu pretenii: iepurele rata si ari-ciu.llnu mai putea cara rucsacul si se lovise la stanci si credea ca are piciorul rupt..asa ca sobolanul a trebuit sa o care in spate..pana cand sobolanul a spus ca era “dor de casa..” si se vor intoarce..la intoar-cere broascuta mai ca avea aripi si drumul I s-a parut ff scurt sic and si-a revazut pretenii a inceput sa le povesteasca ce frumos a fost sic ate vazuse….
Pacat ca forumul atsa nu e vorbitor..poate imi mai dati ideei de carti bune :)
Io inca la birou..s-a impleticit minte.. Maine am logoped cu David apoi la 14 tre sa fiu in gradi sa scobim bostani. R are saptamana viitoare vacanta asa ca ne-am luat si noi concediu luni, si vom lenevi si bucura de ora de iarna
addinel spune:
madaiulia, stiam eu ca e si un capsunel micut, dar nu am reusit singura sa imi amintesc despre cine e vorba
vas bine ai venit in club... maia are 97 cm si 13,5 kg, deci aproape identic cu Eliza. ele sa fie sanatoase si voioase, inaltimea chiar nu conteaza. pe mine m-a "asigurat" endocrinologul ca nu am de ce sa-mi fac griji, cam 1.54 - 1.57 a zis ca va avea. tare-s curioasa sa vad
liviana frumoase fotografii, si mie tot ultima cu voi trei in pat imi place cel mai mult.
didi, eu am inceput sa ii citesc maiei fabule. bine, la final trebuie sa ii explic mai pe larg morala si o comentam impreuna.
madaiulia spune:
addinel cred ca mai era un baietel asa mai micut pe plantatie. Cumva Stefan de Doxinu? Sa ma simt si eu mai bine ca sunt si baietei asa mai de talia noastra .
De fapt l-am cantarit zilele trecute pe Andrei si am constatat ca a trecut pragul psihologic de 15 kg. Si cred ca are si 101 cm acum .
Ma tot invart si eu de ceva vreme pe langa carti cu fabule, inca nu m-am hotarat sa-i cumpar una lui Andrei.
Dar el e foarte incantat sa-i citeasca sau sa-i inventeze taica-su povesti cu planete, avioane si altele de acest fel.
Avem un altas al universului pentru copii pe care il rasfoieste cu mare placere impreuna cu taica-su, iar eu ca sa nu ma las mai prejos i-am luat un atlas de anatomie pt copii .
Liviana am citit si eu subiectul cu clasa 0. Si pe noi ne cam incurca legea noua un pic. Ne gandeam si la posibilitatea de a-l inscrie pe Andrei in clasa I la 6 ani, in functie de dezvoltarea lui din acel moment. Si mi se pare aiurea sa-i uniformizeze pe copii doar in functie de varsta. Mai corect cred eu ca ar fi dupa niste aptitudini, aplicate poate in niste limite de varsta un pic mai largi.
La noi mai e si "problema" ca Andrei a inceput gradinita la 2 ani si 3 luni si acum merge deja la grupa mare, cu copii care au deja 6 ani impliniti, sau urmeaza sa implineasca pana la februarie-martie anul viitor.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
mica0307 spune:
Liv am citit si eu ce s-a scris acolo, insa nu m-as agita de pe acum. Este o generatie la mijloc care ii va face sa renunte sau sa imbunatateasca. Sper.