**Capsunele de mai-iunie 2007 (133)**

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Si andreea scrie invers, adica cifra 4 de exemplu o face ca in oglinda :) si ea e dreptace.

Andreea a fost si ea virusata destul de tare, a facut febra 2 nopti, a tusit mult si sec, ragusita tare, dar ca o mama denaturata nu am dus-o la dr, i-am dat nurofen cand avea febra si ii scadea repede dupa, si plantusin de tuse, azi am trimis-o la gradi si ii duce si la un spectacol cu microbuz, sper sa nu o intoarca boala ... asta nopate cand am auzit-o cum tuseste(a inceput sa rupa) m-am gandit ca poate a facut ceva mai grav si eu am tinut-o acasa si nu am tratat-o corespunzator.

Ioana, scapati voi de asta pana trebuie sa mearga la fete, nici eu nu i-as da nimic pentru asta ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ckristina spune:

ella, mi amintesc ca uneori chiar eram certata ca scranjesc dintii; biata de mine habar nu aveam ce fac noaptea;dar si bietii parinti caci pe atunci nu mi a pus nimeni diagnosticul bruxism; la copii apare asa cum ai zis tu si din alte motive(maxilar,forma dintilor); eu am fost mai stresatasi nu mi a trecut.

betty, bi vrea sa i dau toata ciorba;intr o perioada isi punea pamers peste chilotei;mult timp a baut lapte din biberon;acum merge mult de a buselea prin casa;

didi, asa imi spun si eu mereu"rezista ca mai e putin"; biancai ii explic doar ca e mai mic si are nevoie de mai multa grija; m a ajutat mult sa ma uit cu ea pe pozele ei de cand era bebelus;asa mai coopereaza

CRISTINA , BIANCA(05.06.2007) si ELIAS(24.06.2010)
www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!
www.inimacopiilor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Adinel, deci stai pe subiect pana spun si apoi? dispari iar?
Atunci nu zic curand, ca sa mai stai pe aici .

Sa stii ca si eu m-am gandit la tine acum ceva timp, ca stiam ca suntem "surori de suferinta" si am vrut sa te strig sa apari pe aici sa-mi spui de greutatea/inaltimea Mariei.

Si Ana a trecut de 95 cm (prin primavara sau vara??). Eu nu o masor prea des, ca nu sta (pe mine kg ma obsedeaza ), deci nu stiu exact cat are acum, dar vad pe pantaloni ca se inalta (incet, dar sigur ). Ne-a spus si noua pediatra sa dam o raita pe la Parhon, asa, just in case...Daca tu ai fost pe acolo, spune-mi si mie te rog (eventual pe PM) la ce dr., cum te-ai programat (ca eu nu reusesc sa ma programez la tel., nu raspunde nimeni la cabinetul unde sun).

In nov. avem programare la dr. Palicari, ca n-am mai fost de aproape 2 ani si sa vedem ce mai zice.
Am reluat de 2 luni si inotul, pt ca in perioada in care a facut inot (intre 2 si 3 ani) chiar s-a vazut o crestere in inaltime si in general se dezvoltase frumos. Numai virozele astea sa ne lase ca sa putem merge la inot. Si vreau sa o mai dau la gimnastica ritmica.

Desi eu cred ca tb sa ne obisnuim cu gandul ca fetele noastre vor fi mignone, ca nici tu nu esti inalta, nici eu si sa nu le creem complexe aiurea.
Chiar mi-ar placea sa scrii mai des si sa ne povestesti de Maria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Cristina, Te inteleg perfect si nu e usor, dar e si frumos si trebuie sa ne bucuram mai mult de perioada asta ca trece!

Las-o sa faca ce face si el, orice, eu trebuia sa ii spun ca si ea e destul de mica si asa e de fapt, ca daca spuneam ca e mai mare se supara si plangea tare rau ... acum imi spune ea singura ca e mai marisoara si incepe sa fie mandra ca e mai mare ... asa ne-am uitat si noi la poze si filmulete de cand era ea mica si i-am povestit muuuult cum am avut grija mare de ea cand era bebe si ma pune si acum sa ii mai spun sau sa ii arat poze ... am avut noroc ca alexandra e f iubitoare si lipicioasa, si o pupa si strange in brate mult si ii place andreei. Am lasat-o sa bea din biberon pana la aproape 4 ani, i l-am luat ca are carii ... cred ca gelozia asta nu o sa treaca curand, adica o sa fie 'rivale', fiecare o sa vrea atentie mai mare, se bat de la mine, si spun 'mama e a mea', 'ba a mea', le dau o mana la una , una la cealalta, dar acum e mai usor si mai frumos de gestionat situatiile, ca-s mai mari ... acum un an era mai greu ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

CarlaV, la multi ani!!!

Betty, Didi, asta zicea si educatoarea Manuelei - ca mai toti copiii daca incep sa scrie devreme o fac in oglinda. Zicea ca si Manu o face, dar ma uit eu, taica'su', bunica, bona, si noi nu vedem in oglinda. M-am uitat daca poate incepe literele (care in final sunt corecte) de la dreapta la stanga, dar nici pe astea nu le face. Poate la gradi o facut o data asa. Oricum, nu o incurajez. Am o colega care povesteste ca atunci cand implinit 4 ani a primit Povestile Olimpului (ca stia sa citeasca) si o citea singura. Eu nu o cred sa ma pici cu ceara. Manu are 4 ani si 4 luni si nici sa ii citesc eu nu ar fi prea interesata / nu ar intelege foarte mult. Poate a mai inapoiata Manu a mea Dar nici eu nu am citit pana la scoala... Si nici nu mi s-au citit povestile olimpului la 4 ani.

Cu inaltimea eu zic ca nu are rost sa va ingrijorati... Manu e aproape cu un cap mai mare decat celelalte fetite din grupa (de o varsta cu ea). In parc e mai mica decat fetele de o varsta cu ea :)

Mi-a racit si mie. A durat 6 saptamani 1/2, a fost extraordinar, nu tuse, nu nimic. A inceput marti sa faca de cateva ori hmm hmmm, ieri a tusit usor tot de cateva ori, seara i s-a infundat nasul, azi dimineata nu mai era infundat dar tuseste - deja copt, nu foarte des. In rest e vioaie, vesela si topaitoare. Sta acasa si nu cred ca ajunge nici la teatru - doar daca print-o minune nu prea tuseste. Toti din grupa ei sunt raciti cu gatul prins - ea din fericire nu are rosu in gat si nici nu o doare. Poate daca ii dadeam colostru in continuare treceam si peste asta, dar o sa vedem acum.

Manu pana la urma nu o sa faca dans la gradi, ci Aikido. Ii place foarte mult. Asa ca a ramas cu actorie, Aikido si inot (si vedem daca ii place germana ca incepe la gradi). Mult dupa mine, putin dupa ea. Nu am mai vazut asa ceva, imi tot cere ca mai vrea si la desen, si la engleza. Dar sunt sigura ca daca as ceda mi-ar zice ca oboseste :))) Culmea, a devenit obsedata de engleza. Vrea sa invete, ma intreaba non stop. O schimbare de 180 de grade.

Asta cu gelozia o stiu si eu... Nu se manifesta direct catre Mihnea, ca era mic, dar mie in primul an cu 2 copii imi venea sa ma arunc pe geam, urla Manu in continuu, nimic nu ii convenea. Acum s-a linistit, e foarte cuminte. Bineinteles ca se mai iau la bataie, dar fata de ce a fost... Si intelege, nu mai urla, nu mai se tavaleste. In schimb Mihnea... E in plina criza. Face el urat, dar parca nu ca Manu.

Eu nu stiu ce sa fac cu Mihnea si pampers-ul... De mic a avut o problema cu olita, acum vad ca si cu wc-ul. Cand ii pomenesc sa ramanem fara pampers, urla. Daca il pun pe olita sau WC plange in hohote, imi zice ca el e mic si bebe. Il las in chilotei, il pun pe Wc, nu face, si cand il ridic de acolo face imediat pe el. Cu Manu nu am avut nici o problema. Sa il mai las? Are totusi 2 ani si 1/2... I-am zis ca mosul nu o sa ii mai aduca nici un cadou numai un pachet de pampers, dar are un talent sa ma ignore si sa inceapa ca ce vrea de la mosul...

Multa sanatate!

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Carla, la multi ani!! mai ai putin si vine mandra nr. 3 (nu s-a schimbat, nu?)!

Poohy, la ce gradi sunteti, de aveti asa multe activitati? Pe Mihnea lasa-l, nu-l stresa, baietii renunta mai greu la pampers decat fetele. cand va fi pregatit, va merge totul struna. Mai ales ca vine iarna acum, mai lasa-l.
Ana, dupa ce am incercat vara si nu vroia deloc nici olita, nici wc, in iarna (la 2,8 luni!) a renuntat singura, brusc si fara niciun accident niic ziua, nici noaptea. Atunci a fost ea pregatita.

Si ANa scrie in oglinda unele cifre si literele pe carele pune pe frigider le "citeste" de jos in sus sau de la dreapta la stanga (depinde cum le aseaza ). Nu cred ca e grav. Imi aduc aminte ca in prima mea zi de scoala, ne-a dat invatatoarea o hartie sa facem pe ea ce stim (sa scriem, sa desenam ce vrem noi) si la sf. clasei a 4 ne-a dat-o inapoi si am vazut ca scrisesem pe ea 4+4=8 (primul 4 era bine si al doilea era in oglinda ). Atat imi aduc aminte de pe hartia aia, desi mai erau si niste desene pe ea, dar asta mi-a ramas in minte .

Edit: ca mi-a adus aminte Betty de scandal cand ce are una vrea si cealalta : E. are niste pantofiori roz primiti si Ana mult timp a urlat ca vrea si ea la fel, ba s-a chinuit sa-si bage picioarlee in ei ... i-am zis ca parca e din Cenusereasa . Nu stiu care e solutia la asta, ca sa le iei identice nu e o solutie. O sa incerc sa-mi amintesc cum faceau parintii cu noi (deis eu cu sor-mea ne-am batut pe lucruri pana ne-am maritat ). Cred ca ne cumparau la fel (cand puteau), dar culori diferite si ne invatau sa facem schimb, asa aveam varietate amandoua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

An@, Manu e la Happy Kids - program scurt. Nici eu nu stiu ce i-a apucat cu atatea activitati, pana anul asta nu aveau.
Fac engleza cu educatoarea, dezvoltare personala cu o alta educatoare din gradi, in fiecare vineri discuta/dezvolta/interpreteaza o poveste, o sa vina un vorbitor nativ de limba engleza sa stea cu ei 6 saptamani. Asta intra in taxa lunara. Optional, luni dimineata au aikido (1 ora), marti germana (1 ora - nu au inceput inca si nu sunt hotarata ca o inscriu) si miercuri inot. Joi si vineri ar avea actorie, dar ea se duce deja la Stepinart, unde a recomandat Alina, asa ca nu o inscriu.
Si ii place foarte mult. Azi e foarte suparata ca nu se duce la gradi dimineata/actorie dupa-amiaza. Ma simt ca parintii aia care isi duc copiii la o groaza de lectii. Dar sa stiti ca are timp si de povesti, desene (o groaza, recunosc, mai ales cand e mama la serviciu :D), joaca, somn de pranz etc...

O sa il mai las pe Mihnea, merci de sfat . Am mai auzit de copii care pe la 2 ani si 8-9-10-11 luni au renuntat singuri la pampers. Dar stiu si o fetita ca la 3 ani si 1/2 nu vroia sa renunte la pampers.
Mihnea e stangaci, coloreaza cu stanga, ii e mai usor sa ia lucrurile cu stanga. Si il las in pace. O sa inceapa gradinita din primavara probabil...

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

si bia tot la 2 ani8luni a renuntat singura la pampers;incercasem la 2 ani5 luni si n a vrut;i am luat chilotei cu minnie mouse(ii placea mult) si inainte sa i pun ma jucam cu ea:bi,eu sunt minnie,te rog sa nu ma uzi ca vreau sa stau cu tine)

ana bianca vara trecuta a purtat fustite de 18 luni;acum are pantaloni de 2-3 ani; are 104 cm dar e micuta in talie; in schimb elias la 1an si 4 luni poarta haine de 2 ani.am o pereche de blugi care i am trecut toamna asta de la bi la elias(ca i veneau scurti biancai);in sunt aproape la fel

www.inimacopiilor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

ckristina, f interesant articolul. A picat la tzanc f bine; tocmai despre aspectele astea incercam aseara sa ii deschid capul sotului si se pare ca nu intelege. Mi-e ciuda pe el ca nu acorda copiilor timp util, in care sa se canalizeze nu doar pe informare ci pe educatie, pe formarea lor. Nu pot sa fac asta doar eu. Avem sabloane de comportament la cei mici care se repeta mereu. Cu Matei ma inteleg mai bine caci e mai mare, dar nici el nu-si controleaza frustrarile si are o placere in a-l tachina pe cel mic.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

liviana, si eu ma lupt cu sotul meu ca la noi elias e "printul mostenitor" iar bi ...... pt aceeasi greseala bi a fost pedepsita cateva zile fara dulciuri si nimic cumparat iar la elias a inceput sa rada

www.inimacopiilor.ro

Mergi la inceput