**Capsunele de mai-iunie 2007 (133)**
Raspunsuri - Pagina 23
Ioana13 spune:
Liv, nu sunt o experta, dar la noi merge in multe cazuri cind are rabufniri, sa stea in camera lui sa se linisteasca. Chiar el vine cu propunerea... ca a vazut intr-o zi ce bine i-a fost si a invatat. Dupa 10 minute vine si zice ca s-a linistit si chiar e linistit si putem discuta care a fost cauza.
Mai nou imi spune ca "mama trebe sa aiba grija de puiul ei si sa nu il cerpte"). Cind are dreptate imi cer scuze( cind mai izbucnesc si eu, prea tare, comparativ cu fapta), dar cind nu iar ii spun. De ex zice sa il las la desene. Imi spune de 10 ori... ajung sa ridic tonul ... si el imi serveste ca eu trebe sa am grija de el... Atunci ii explic ca eu chiar am, sa nu il doara ochi, etc.
bettyR spune:
Am gasit obiectivele pe site-ul http://administraresite.edu.ro/index.php/met_rep_reg_ins_etc/c512/ si depinde f mult de priceperea educatoarei cum le abordeaza ...
Si la andreea se face pe teme saptamanale si in functie de tema fac activitatile de matematica, indemanari, si ce mai au ei. La grupa mijlocie au caiete speciale din care lucreaza tot anul. Eu am incris-o pe andreea la optional de arte ca e talentata si ii place f mult, la educatie emotionala care se face cu psihologul gradinitei si la dans, pe langa asta mai e si cu predare in engleza, mai puteam sa o dau la germana fara sa platesc dar mi se pare prea mult. O duc la 9 si o iau la 5:30 de 3 ori pe saptamana cand are optionalele si in rest la 4. Daca se fac activitatile prin joc nu e greu pentru ei, andreei ii place mai mlt la optionale decat in rest ...
Noi parca am trecut de crize, acum suntem intr-o perioada linistita si calma ...
lbelciug spune:
Ioana13, la voi se pare ca e mai simplu. Eu pot sa-mi bat gura si sa-l astept 20 min cu imbracatul/dezbracatul; pur si simplu nu vrea; nu se urneste sa faca ce i se cere.
Mica, ce-ai gatit pana la urma?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
DidiAlex spune:
Liv,
e suparat?
David avea crize din astea dupa ce il luam de la gradi..pur si simplu imi punea paru pe moatze. Acu s-a linistit. Vroia atentie si consolare dupa o zi intreaga petrecuta la gradi, cu atentie la comun si prea multa dragalesenie.
Robert nu a avut vreodata crize din astea..ba da..a avut cand avea D vreo 4 luni..si era clar suparat pe noi si pe atentia distributiva pe care o primea, impartita frateste.
in cartea lu An@ vb despre limbajul secret: cum coloreaza cum se comporta dincolo de cuvinte..ca ei inca nu au amploarea lucrurilor..
e asa dupa ce s-a intors la bunici, de fapt a fost prima despartire de lunga durata?! el era puiul mamei..cat a inteles el din aceasta despartire..
noi mucosi pana gat..si tuseeeeee ..
Aseara mi-au declarat amandoi ca le place la scoala resp la gradi
lbelciug spune:
Didi, la bunici s-a simtit f bine, n-a suferit deloc ca nu m-a avut in preajma. Singura suparare o fi din cauza de dictator, la bunici i se permitea sa fie, acasa nu.
Al_Ma spune:
Didi, stii vreo modalitate mai ieftina/convenabila de transfer de bani din RO in DE? Trebuie sa-i trimit cuiva aprox 60 de euro, nu vrea Western Union. La ING, unde am contul in euro, e comisionul 12 euro (50 de ron), cam mult fata de suma de transferat (20%). ING nu a aderat la SEPA. Stiu ca Intesa e in sistmeul SEPA, dar nu stiu daca pot trimite bani prin ei, iar Posta Romana nu are conventie cu Germania pentru mandat postal international sau Eurogiro cash.
Ma bucur ca scrieti ce fac copiii la gradinita, eu nu prea stiu ce face Mara, a fost cam deficitar sistemul de feedback al gradinitei pana acum, inteleg ca de-acum o sa ne trimita fise zilnice pe email. Sunt curioasa cate informatii o sa contina. Nu am apucat sa discut cu clientul finlandez, ca nu ne-am mai intalnit, vine pe la inceputul lui noiembrie, dar intre timp am intrat pe site-ul Consiliului national al educatiei din FIN care mi se pare interesant http://www.oph.fi/english/education. O sa mai caut informatii.
Anca, Mara are cam aceeasi inaltime (nu stiu exact, ca nu am mai masurat-o de mult; am vrut azi dimineata, dar ne-am grabit si-am uitat), dar a trecut de 20 de kg. Totusi, eu nu o vad plinuta, s-a lungit mult in vara asta, ca ii ajungea o fusta la inceputul verii pana la genunchi, iar la sfarsit pana la fund (bine, e posibil sa fi intrat la apa - fusta, nu Mara), dar am observat aceeasi chestie si la restul hainelor. Ma intreb ce o mai face Anais a Corneliei, ca era foarte inalta de mica. Cred ca venim si noi la actorie maine, in grupa cu Manu.
DidiAlex spune:
Alina,
1. cont in ro si card in DE. Cred ca nu e cazu.
2. Posta atlassib, am inteles ca-I ieftina 5%, numai ca-I inconvenient ca tre sa mergi sa ii depui la ei sis a ii ridici de la ei.
lbelciug spune:
Pt fetele din Bucuresti:
De la Zona Artelor am furat un pont:
Specatcole pt copii cu intrare libera la fost teatru Giulesti
http://www.operacomica.ro/LunaAceasta.htm
Ma tenteaza sa vin pe vineri, 21 oct cu piticii mei, mai vrea cineva sa vada spectacolul "COPIII SI MAGIA MUZICII" de la ora 19?
poohy spune:
Liviana, nu conteaza ca s-a simtit bine.
Manu a fost pentru prima oara vara asta 2 saptamani la bunica & matusa de la Costanta. Ea a cerut, a insistat. Am vrut sa o luam dupa o saptamana, a facut scandal pe skype ca mai vrea o saptamana la bunica. Am cedat, si cand ne-am dus, desi s-a simtit foarte bine toata perioada, era foarte suparata pe noi. S-a simtit abandonata desi ea a cerut la bunici. Si a avut si distractie, s-au ocupat non-stop de ea. In continuare zicea ca s-a simtit f bine, dar era deprimata/suparata. Nu putea sa isi explice sentimentele, dar a recunoscut intr-un final ca s-a simtit si abandonata. Sunt copii si nu isi pot explica/exprima sentimentele. M-am mirat si eu, era o contradictie intre faptul ca s-a simtit extraordinar si ea a vrut acolo si faptul ca s-a simtit abandonata. Asa ca am zis ca nu o mai las in curand mai mult de 5 zile, si si asta nu prea curand, poate la anul cand insista mult.
Alina, Manu e un pic pufosica. Nu pot sa zic grasuta. Eu la varsta ei aveam oricum multe kg peste greutatea ei :) Atunci poate ne vedem maine, ca ma duc sa iau fetita. Joi nu ajung, o sa vina bona, trebuie sa iau cadou pentru mama ca e ziua ei :) Vrea neaparat sa o iau eu, e in perioada in care o vrea pe mama - la gradinita, la inot, peste tot.
Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
ella_74 spune:
Mica,
multa sanatate Mayei!
abia azi nu mai are febra, a inceput sa tuseasca dar nu rau ; muci nu are.
I-am dat azi 2 picaturi de ulei de eucalipt intr-o lingurita de miere, recomandat in tuse seaca, dar nu i-a placut.
Liv,
eu te inteleg cu rasfatul la bunici; si face la fel; acolo e tiran pentru ca i se permite.
Dar recunosc ca in ultima vreme e mult mai rezonabil cu noi, mai are accese de tiranie si la fel, cum povestiti si voi, vorbeste urat; la el primul lucru cand se aprinde: "sa moara toti, sa cada blocul, sa distruga lumea" ; oricat i-am explica, tot acolo ajungem.
Dar cred ca si asta e doar o etapa.
Cu bruxismul m-ati linistit, credeam ca numai al meu e isi face dintii franjuri in somn.
in ultimul timp e pasionat de jocul cum poti sa ajungi la un anumit numar; bineinteles simple, de genul la 12 poti ajunge prin 6+6, 7+5, etc; dar azi in timp ce conduceam , imi spune "mami o sa te invat o matematica de pe alta planeta : 2 + a = 4; ghicesti ce e a? "; m-a bufnit rasul, i-am spus ca matematica asta e chiar de pe planeta noastra, dar o sa invete mai tarziu despre ea.