**Capsunele de mai-iunie 2007 (133)**
Raspunsuri - Pagina 12
ella_74 spune:
Liv,
n-a mai plecat; contraoferta a fost absolut de nerefuzat.
Chiqui,
Multa sanatate!
si tot cu gatul a inceput de marti seara, deci 2 zile de gradi l-au rapus, desi el a mers toata vara la gradi cu intreruperi atunci cand am plecat in vacanta.
Prima zi gat, a doua zi gatul a trecut dar au inceput mucii, a treia zi tuse metalica, a patra zi tusea era deja sufocanta.
Asa ca asnoapte am stat 1 ora la Marie Curie; diagnostic: bronsita astmatiforma; de obicei stiu ce sa-i dau, in functie de tipul de tuse, numai ca de data respira sacadat, nu-i intra aer destul.
Suntem pe aerosoli cu ventolin si flixo; ne-a prescris si antibiotic dar fiindca nu are febra mai mare de 38, nu-i dam.
Noi am fost la Alice azi si a fost tare incantat; am ajuns tarziu si am pierdut locurile din primul rand, asa ca am stat pe ultimul; a stat realmente cu gura cascata toata piesa; la sfarsit a spus : "e atat de diferit totusi de film ".
chiquitita spune:
Salutare!
Ella, multumim! La fel si voua!
Exact ce mai lipsea acum, ma doare gatul de mor. Bioparox, gargara cu sare miere cu lamaie, mai exact nimic din ce ar functiona de obicei la mine. Nu e caz in care sa nu raceasca Livia si la 2 zile eu sa fiu cazuta
Mami de Livia (8 iunie 2007) si 37+
chiquitita spune:
salutare!
Didi, sa iti traisca scolarul, sa aiba experiente placute cu scoala si sa aveti numai rezultate bune. Foarte frumoase pozele si incarcate cu emotie!
Eu am fost la control la spital azi, colul e lung si inchis, cica nu nasc nici sapt viitoare. Am un burtoi imens si speram sa scap mai repede dar vad ca apuc 40 de sapt, exact cum nu mi-am dorit. Colac peste pupaza, bataile cordului fetal nu sunt chiar cum ar trebui ca sunt usor la/peste limita superioara. Sa albesc pe acolo cand le auzeam pe tipele alea ca ceva nu e in regula. Dr a zis sa merg totusi acasa si ne vedem luni din nou...
Mami de Livia (8 iunie 2007) si 38+
madaiulia spune:
Chiquitita sanatate Liviei si tie! Sunteti mai bine? Fa o plimbare pe munte, poate vine bebe mai repede .
Ella sanatate lui Bob!
Didi tare dragut scolarul tau! Mult succes la scoala!
Liv nu mai stiu daca am zis, succes la scoala si lui Matei! Cum a trecut prima saptamana? Cum a fost reintalnirea cu Bogdanel?
La noi inceputul de an a fost ok, nici cu super entuziasm, dar nici cu plansete. Sper ca de data asta am scapat. Problema este insa cu somnul. Andrei nu mai doarme la pranz de la 2 ani acasa. La gradi mai dormea pana anul trecut, mai de oboseala, mai de frica, dar acum nici nu vrea sa auda. Se vede pe el ca e frant de oboseala, dar nu vrea sa doarma. Si eu nu pot sa-l iau la pranz, nu ajung de la serviciu. Imi pare rau de el ca sta acolo 2 ore in pat fara sa faca nimic.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
lbelciug spune:
Ella, ma bucur mult in cazul asta, cred ca e mai bine asa.
Madaiulia, multumesc frumos de intrebare. A trecut cu bine prima sapt de scoala, de azi au primit si teme de facut. Avem ce probleme de atitudine la AF din partea lui Matei, dar sper sa le trecem cu brio. Reintalnirea cu B a fost extraordinara, lui praslea nu i-a fost dor de mami cat i-a fost de frate-sau care by the way i-a si lasat semne pe piele din prima zi (dupa ce fusese muscat de picior, deci in legitima aparare). Bogdan a evoluat, vorbeste NON-STOP, s-a mai inaltat si ingrasat, din pacate este f rasfatat, adica face crize daca nu i se indeplinesc dorintele, aprope ca e poruncitor. De maine va merge la gradi, sper sa-si revina la normal.
Si eu am stresul somnului caci Matei nu vrea sa doarma dupa scoala si cand il iau acasa il vad dupa ochi ca-i cam sifonat. Seara mai devreme de 10pm nu adoarme. Cum zice si senseiul de Aikido, e o "bomba de energie".
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
lbelciug spune:
Slaba activitate la capsunei, unde sunteti fetelor?
Cum e la gradi?
Bogdan se scoala tare greu si noaptea se foieste muult. Inventeaza tot felul de motive ca sa nu se scoale, sa nu se spele, etc dimineata; la fel si seara inainte de culcare. L-a bazait pe ta-su ca il doar burta, ca sa stea cu el la gradi etc etc.
Am fost surprinsa in mod placut sa vad ca multi copii de la grupa lui Matei au intrebat de el, sunt dornici sa stie cum e la scoala si ca sa vina Matei sa-i viziteze. Le-am promis ca se vor vedea in curand; stiu ca si lui M ii e dor de ei.
Avem o domnisoara noua la gradi; pesonal nu-mi place de ea. In clasa sunt mai mult copii ca anul trecut (35 inscrisi!), a mai plecat o doamna ingrijitoare, se impune plata unui portar, fondul grupei s-a marit, bani se cer peste tot si tot nu sunt suficienti. Unde o sa ajungem?
Arcadia, cum a fost la mare? Ati inceput gradi si cresa?
DidiAlex spune:
Hi,
Chichi sa da-i de veste cand scoatem
Unde-I An@???
Liv,
Reacomodare usoara.. dragul de el..si mie mi se pare o vesnicie 5 sapt darmite lui. Lasa-i timp, e inca mic, tu erai viteaza la 4 ani?..io nu #61516;
Io intrasem sa va zic povestea somnului, mai ales pt Matei, cel “razboinic”.. mi-a placut faza cu cernela consumata
pe asta sigur o stiti ca io am comandat-o mai demult in ro.
Erau odata doua gemeni: alex si Anna si tocmai isi sarbatoreau ziua de nastere: 4 ani! Si cand au suflat in lumanari si-au pus dorinta sa nu mai doarma niciodata ca nu le ajungea nicioadata timpul. Si bunica i-a intrebat si i-au spus, si cand a aflat,le-a spus ca mare greseala au facut.
Somnul, care era pe pervaz, i-a auzit si s-a suparat si a plecat la mama lui odihna..dar copii s-au jucat in voie toata ziua si toata noapte..si tare veseli mai erau ca nu trebuiau sa mai piarda timpul cu somnul..DAR dupa vreo doua zile..nu mai aveau atata energie si okii le erau rosii..si nu mai erau cei mai buni parteneri de joaca pt pretenii lor..stateau mereu pe banca si nimeni nu ii mai vroia la joc..si au ajung ei acasa..si au spus..gata dorm..dar nu au reusit..deja pusese stapanire pe ei (suna cam necurat aici ?!) oboseala, sora vitrega a somnului..si tra lal ala..bunica a fiert niste plante..l-a chemat pe somn inapoi si a doua zi cand s-au trezit erau plini de energie dar si-au promis ca nu vor mai supara somnul..
Am scris mesajul asta ieri dar nu am apucat s ail termin #61514;
lbelciug spune:
Didi, habar nu am cum eram la 4 ani.
Nu stii tu ce tero a devenit asta mic; i-au permis prea multe bunicii in vacanta, maica-mea facea si nopti albe din cauza foielii lui. Pai ce, dupa ce ca-s fugarita toata ziua, imi permit sa nu dorm noaptea pt ca vrea dumnealui sa se scoale de N-spe ori iar dimineata sa nu vrea sa se scoale? Aseara i-am zis clar: "Bogdan, retine, daca te mai scoli o data, aduc batul". A zis "Bine, mami, retin" si pana dimineata nu s-a mai dat jos.
Buna povestea, o sa le-o spun alor mei.
Aseara l-am luat si pe M la gradi, mare bucurie pe el si pe fostii colegi. Se rusinase la inceput, "cum sa se duca el la doamna ca doar acum merge la scoala". S-a luat cu jocul si a schimbat pana la urma si 2 vorbe cu d-na. Cat s-au jucat eu am discutat despre clasa 0; se pare ca d-na care va lua aceasta clasa, o va tine intreg ciclul de 5 ani. Cica sigur se va muta in scoli, urmand ca invatatoarele sa se curseze/califice pt clasa 0 si scoala sa asigure resursele adecvate varstei lor.
An@ spune:
hello, hello,
sunt pe aici...cand n-am timp, n-am timp, cand am timp, n-am chef de nimic...d-asta nu am mai scris demult.
Acum zuzele dorm, am noroc ca la pranz programul lor de somn coincide si dorm cam 2 ore. In rest pe afara cat mai e vreme buna.
Ana a inceput gradi, a mers o sapt. si apoi pauza saptamana asta (vinerea trecuta a vomitat si apoi s-a tot vaitat de durei de burta, asa ca a luat o pauza de gradi ). Dar de luni, inapoi, ca m-a chiaunit de cap.
Mezina e cel mai minunat bebelus: e vesela, mananca bine si creste frumos, nu prea plange, unde o pui acolo sta fara sa "comenteze", e lipicioasa ... e delicioasa si imi vine sa o mananc, mai ales ca e pufoasa si am ce musca . Si Ana a fost cuminte, dar parca asta o intrece.
Surorile interationeaza bine: se pupa si se imbratiseaza toata ziua, Ana vorbeste mult cu ea, ii zdrangane jucarii si astalalta e toata o hlizeala cand o aude pe Ana.
(eu acum bat campii pana se incarca niste poze, ca sa vi le arat...sa vedeti ca nu ma laud degeaba ).
Am vazut poze frumoase cu scolari.
Didi, f frumoase povestile, i le-am spus si eu Anei. La cea cu leul a zis ca scrisoarea ar fi trebuit sa sune asa: "Leutza-draguta, vrei sa fii prietena mea si sa ragem impreuna?" .
Chiqui, profita de timpul ramas si odihneste-te (io as fi lungit sarcina mult si bine, ca ma simteam bine si stiam ce ma asteapta dupa ).
Ma grabesc sa pun pozele pana nu se trezesc mandrele:poze