**Capsunele de mai-iunie 2007 (133)**
Raspunsuri - Pagina 10
ella_74 spune:
Betty, multumim;
Chiqui, o cutie cu pixuri/culori si caiet sta in fiecare geanta /rucsac, fiindca pe oriunde iesim avem nevoie; in felul asta e foarte ocupat si deci linistit; altfel, alearga peste tot.
Dar ce-i dai, de vrea la gradi? este opusul, in fiecare dimineata se trezeste si incepe circul cu "nu vreau la gradi, nu am nevoie" si ma pune sa-i promit ca-l iau imedait dupa masa de pranz.
Educatoarea spune ca-i place in clasa chiar daca nu prea se joaca cu ceilalti, imi spune ce invata la engleza, ce activitati face; de anul asta face si germana dar in partea a doua a zilei si cum el pleaca dupa masa de pranz, nu va ajunge; oricum nu tineam, engleza mi se pare cea mai importanta.
Noi mergem sambata la teatru, de data asta la Tandarica; a ales Alice fiindca la Paiata se joaca Fata Babei... si a mai vazut in stagiunea trecuta.
Al_Ma spune:
Mai merge cineva la Genius Kids? As vrea sa aflu mai multe pareri despre activitatile de-acolo.
ella_74 spune:
Alina,
noi n-am mai fost la Genius fiindca am fost plecati dar o sa mergem iar ; mie mi-au lasat impresia asta : niste pusti , care s-au pus sa faca o afacere; mi-au parut insa pregatiti si mai ales ca isi dau interesul; cand am fost noi au supravegheat grupa 2 fete si un baiat si toti 3 erau foarte implicati si atenti ca fiecare copil sa-si realizeze lucrarea.
Adica poate nu e ce ma asteptam sa fie, dar daca lui i-a placut, asta e important.
poohy spune:
Chiqui, nastere usoara!! ce putin mai ai :)
Didi, nu mai e nevoie sa iti zic ce baieti ai :) Cred ca e prima oara cand ii vad in poze :)
Ella, nici tie nu tb sa iti mai zic cum arati :D Si Bob la fel :)
pe mine ma tenteaza cursurile de actorie/pictura date de alina... cred ca o sa si dau o fuga in weekend sa ma interesez.
cine intreba de Singulair:
- Manu a luat 1 an (probleme ei cu tusea etc). I-a provocat niste semi-insomnii. Adica 8-9-10 ore de somn pe noapte ii ajungeau. A scos somnul de zi. Cand am intrerupt, era rupta. Nu vroia sa doarma la pranz, ca s-a obisnuit asa, dar de la 4-5 nu te mai intelegeai cu ea. Cerea la 7 seara sa se culce. Asa ca incet incet am reintrodus somnul de pranz. Sper sa o tina...
- Mihnea a luat 6 luni, i-a facut super bine (ii treceau racelile in cateva zile, dupa ce a intrerupt nu a mai fost asa). Nici o reactie.
Deci, depinde de copil. Dintre ei mei nici unuia nu i-a provocat nervozitate, si doar Manu a fost afectata, cu somnul.
Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
ella_74 spune:
Poohy,
multumesc.
cum stati cu proiectul? facem gratar in curte or ba ?
Didi a intrebat de singulair si nici eu n-am raspuns atunci, am omis adica.
a avut insomnii de la singulair si stari de nervozitate accentuate; cred ca incepem si noi din nou singulair fiindca face crize de astm iar; la mare a facut de 3 ori si numai noaptea; tocmai la mare ma asteptam sa nu faca.
chiquitita spune:
La multi ani Maria de Alynta! sa cresti mare, sanatoasa si norocoasa! Alynta, te si vad gatind tot felul de bunatati, mamicuta ocupata dar plina de energie ce esti!
Ella, si la noi in primul an a facut figuri, insa in mare s-a acomodat usor. La gradi nu plangea insa seara plangea acasa si spunea sa o luam pe ea prima, sa o luam mai devreme, dar a fost o chestie de 3-4 zile. Acum e incantata de somn pt ca zice ca nu mai doarme acasa si are parteneri de joaca cand se trezeste.
Poohy, multumesc!
Chiar de abia astept sa nasc ca mi-e asa greu cu burta si caldurile astea...
Mami de Livia (8 iunie 2007) si 37+
poohy spune:
La Multi Ani!! Maria de Alynta!
si ca mi-am adus aminte, Ciqui tu intrebai de bebe 3. Poate mai incolo :D Acum chiar nu avem loc.
Si tot in tema, Ella, asteptam inca dupa acte. La anul incepe, in 2013 speram sa terminam... Exact inainte sa inceapa Manu scoala/clasa pregatitoare.
Chiar, s-a discutat aici despre asta? Credeti ca o sa prinda capsunelele clasa pregatitoare la scoala? Pentru mine e cam confuz - una ca nu stiu ce se va intampla cu legea cand se schimba ministrul (desi as vrea sa ramana asa, sa nu se mai tot schimbe), doi ca nu am inteles cine va tine clasele pregatitoare - invatatoarele, invatatoare cu specializare si de educatoare, sau educatoarele?
Stiu ca invatatoarele nu sunt obligate sa ia clase pregatitoare, si ce se intampla, se face clasa pregatitoare cu cineva si apoi se schimba? Asta inseamna ca vor ajunge la invatatoare care iau clasa I in 2014?
La mine in parc umbla vorba ca trebuie sa te duci cu 2 ani / 1 an 1/2 cel putin inainte sa vorbesti la scoala pentru a prinde invatatoare buna :S
Cred ca am fost si eu incalcita, dar asa e in capul meu... Nu prea clar
lbelciug spune:
Superbe pozele, Didi, f reusite, se vede ca baietii erau si in buna dispozitie. Cele mai multe schimbari in plan fizic se vad la David, deh, el e cel mai mic. Am ramas cu o curiozitate: la voi de ce se incepe scoala intr-o zi de sambata?
Ella, si pozele voastre mi-au placut, ati avut vreme buna, asa-i?
Poohy, Succes la construit! In ce zona faceti casa? Clasa pregatitoare se muta la scoala din 2012, insa nu se stiu alte detalii. Umbla vorba ca nu le convine gradinitelor pt ca educatoarele nu vor mai avea copii si deci vor trebui sa ramana mai putine.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
poohy spune:
Liviana, la scoala stiam si eu. Din lege am inteles ca se face cu invatatoare. De la gradinita Manuelei ca trebuie sa fie cineva cu dubla specializare - educatoare/invatatoare. Altcineva imi spunea ieri ca se vor duce educatoarele la scoala...
Eu nu inteleg nimic, si nici nu inteleg cand trebuie inscris copilul la scoala (neoficial) ca sa prinda o invatatoare ok (am auzit niste povesti de groaza cu invatatoare care nu fac absolut nimic in clasa numai ca sa faci meditatii cu ele). Tu pentru Matei cand ai vorbit prima oara cu invatatoarea/directoarea?
In Bucurestii Noi vrem sa ne mutam.
DidiAlex spune:
Alynta sa iti traiasca Mandra mica +
Va multzumesc mult pt raspunsurile in legatura cu tusea si Singulairul. Si Aschiutza a luat luni bune si era in cale afara de nervos si insomnii nu mai zic ca doarme mai rau decat la 3 luni. Nu zic hop..vine si u plapuma si cu perna. O faza nasola care l-a prins. S-a ars siguranta ca il lasasem pe masina de spalat in baie sa ii fac dus si atata s-a speriat ca era intuneric ca dupa aceasta fac din cand in cand pipi in pat.
Ella, cu crezi ca se merita acest singulair pt intarirea bronhiilor.
Va multzumesc mult de vizionare pozelor. Da, par mari in poze ca toti copii in poze..monstri.
Liv, nu stiu de ce sambata si nu stiu cat de de universala regula cel putin la noi in oras scoala incepe sambata la o sapt dup ace au inceput celalalte clase.
Joi e prima intalnirea a nostra cu edu, adika maine cand ii ducem tot ce ne-a dat pe lista in martie plus lista venita de la edu in iulie. Plus geanta pt sport. Au fiecare vestiar la scoala.
Sambata la ora noua e slujba religiosa comuna pt evanghelici si catolici la bis catolica din cartier si de la 10 la scoala cand dupa o piesa de teatru sustinuta de copii mai mari vor avea prima ora.
Banuiesc ca-I sambata sa fie present cu mic cu mare, si parintzi sa nu trebuiasca sa isi i-a concediu. Copii de clasa 1 vor incepe scoala la 8,45.
Sambata pe 24 de l4-16 va prima intalnirea a boboceilor, dupa prima lor sapt de scoala.
La voi cu a fost? Cum a fost cu emotiile?
Va pup