Viatza in Germania - cap.71

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Fetelor, am citit si eu problemele voastre. Ce sa va zic ca al meu doarme din an in pasti in patul lui si are 5 jumate. Zice ca-i e frica si nu ma lasa inima sa-l las singur. Cateodata il ducem in patul lui dupa ce a adormit dar de multe ori se trezeste noaptea si se cere la noi in pat. Pe mine nu ma deranjeaza deloc c anu doarme singur. Cand o fi mai mare o sa fuga de noi...ca de pubertatea...

Cu psihologul, nu stiu ce sa zic...suna prea heavy. Eu de 4 ani de gradinita daca pot sa numar pe degete din ce stiu ce face el acolo. Aud ce si cum de la educatoare. Cand il intreb ce a mancat imi zice ca nu stie.... Noroc ca exista o lista cu meniu si ii mai spun eu ce a mancat El vorbeste f. bine germana deci nu asta e problema. E barbat..si gata...degeaba il trag de limba, daca nu vrea, nu vrea. Eu nici nu-mi fac probleme. Chestile importante ies la iveala in situatile detasate cand 'by the way' vine vorba de una si alta. Deci nu intrebatul direct si asteptat raspuns.

Fetelor, daca va spun ca fiu miu inca poarta pamper nopatea...veti spune ca sunt nebuna. Dar pe mine nu ma lasa inima sa-l scol la 12 noaptea pt ultimul pisu...mi-e groaza sa-l vad ca pica de somn pe WC. Eu astept si sper sa treaca de la sine. Pe la 18 ani nu va mai dormi nici in patul nostru si nici nu va mai face pisu noaptea in pamper. Si multe altele...pe care acum le face

Kariguld, ma bucur intr-un fel ca se scumpesc locuintele si ca se vand. Asta e semn bun pt economie si inseamna ca se pun treburile in miscare..si poate trece criza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

sa raspund si eu legat de dormitul noaptea in pat singur si in camera lor. nici ai mei nu au vrut sa doarma singuri, decat dupa 7 si 8 ani. chiar daca aveau camerele lor si mai aveam tentative de a-i culca singuri, din pacate esuam mereu. bine, eu nici nu mi-am dat silinta prea tare, am stiut ca o sa vina anii cand o sa trebuiasca sa ciocan la usa.
inca nu s-a intamplat asta, dar cum spuneam dupa 7 si 8 ani au inceput sa doarma singurei. pana pe la 10 si 11 ani veneau dimineata peste noi in pat sa stam de povesti. acuma....duc dorul vremurilor de atunci, ce-i drept ca nu-s prea indepartate.

e adevarat ca e o grija in plus cand copilul incepe sa doarma singur in camera lui, te intrebi daca io fi frig, daca s-a dezvelit, daca vrea apa, daca...daca... dar trece si asta.

si la noi au crescut preturile la case, noi deocamdata am trecut in coada listei cumpararea unei case.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

hallo

cred ca s-a intors vremea invers, vine vara....ieri am iesit la piscina cu copii, pana nu ne-am murat bine n-am plecat acasa.

intrebare la gospodinele pricepute. aveti leustean in ghiveci? merita efortul? maicamea zice ca trebuie caldura si soare nici prea mult nici prea putin. asa ca io's in dilema, sa pun in ghiveci sau la uscat mai bine?

Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au!

..da' de ce nu pui la congelator?..eu asa fac. in ghiveci n-am incercat, dar cu el la congelator sunt multumita.
daca ai nevoie, spune unde, si trimit un camion :), creste in gradina ditamai tufa.

christel v-am tinut si eu pumnii stransi stransi din umbra. ma bucur ca aveti vesti bune, tot asa sa fie si in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Amonar,

sunt povesti despre baietz/fetitze la scoala, cu pampers.

de ex io aveam o colega de camin care a avut aceeasi problema pana i-a venit ciclu.

acu scriind despre povestea cu pampersul la copii mai mari imi dau seama ca am o poveste pt fiecare situatie..of cartile astea

Mergi la inceput

Dididalex, eu nu stiu daca consider acest lucru o problema. Se poate 'aranja' foarte usor asa cum fac vecinele mele nemtoaice. Copiii nu mai mananca si beau seara incepand cu ora 4 sau 6 nu mai tin minte. Si la ora 11 sunt pusi pe WC sa faca pisu. Problema e ca eu nu ma pot tine de regimul asta. Asa ca vom vedea...

Sau cum se procedeaza in Olanda: lasa-l sa faca pisu pe el sa se treazeasca ud si rece si atunci se ve dezvata...no comment dar eu nu fac treaba asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Salut fetelor. Am o mare problema si anume cum ma rup de serviciu? Teoretic am concediu, practic - mi-a confiscat sotul BBerry ca sa nu mai scriu mailuri si sa nu mai dau telefoane la serviciu. Cu doua nopti in urma, mi-am imaginat un mail intreg, cu detalii, cu meetinguri stabilite. Cand m-am trezit si am vazut ca nu e asa mi s-a facut rau.

Ieri m-am jucat cu copiii toata ziua, insa gandul meu era tot ma meetingurile mele, la problemele de la birou - de parca e firma lu' mama!!! Uf...cred ca imi trebuie o tehnica de relaxare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

neatza la , io am terminat-o deja da' mai beau daca e cineva interesat :)

mey, ce povesti mai aveti si voi. La noi nu au existat, ori am fost noi norocosi ori mai fermi pe pozitie. Ma rog, fiecare cu bordeiu lui.
Cu povestitul la gradi, e adev., unii spun tot , altii nimic. Si aici am avut noroc ca unul din ei tot avea cehf de povestit si de regula cam stiam ce fac. Nu neaparat daca au decupat sau colorat ci de relatiile sociale. Cu cine s-au jucat, ce, daca s-au suparat/bucurat, daca i-a certat sau nu educatoarea si tot asa. Ca ce fac in detaliu nu prea m-a interesat, nici acuma la scoala nu stiu decat in mare pe unde mai sunt cu materia ca la teme nu ma mai bag demult. Si bine'nteles notele, acolo am urechile foaarte largi :)

Cu casele/apart. pe mine ma sperie putin, ma gandesc ca in ritmul asta pt copii o sa fie de un vis sa-si ia fiecare casa lui, cat de cat acolo. Asta e, om trai si om vedea.

christel, voi ce mai faceti, totul e ok?

o zi buna tutulor!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Miriluta

Salut fetelor. Am o mare problema si anume cum ma rup de serviciu? Teoretic am concediu, practic - mi-a confiscat sotul BBerry ca sa nu mai scriu mailuri si sa nu mai dau telefoane la serviciu. Cu doua nopti in urma, mi-am imaginat un mail intreg, cu detalii, cu meetinguri stabilite. Cand m-am trezit si am vazut ca nu e asa mi s-a facut rau.

Ieri m-am jucat cu copiii toata ziua, insa gandul meu era tot ma meetingurile mele, la problemele de la birou - de parca e firma lu' mama!!! Uf...cred ca imi trebuie o tehnica de relaxare.

Mami de Miruna (19.12.2002) si Henrik (30.08.2007)

Tie-e frica ca iti vei pierde servicul sau vei fi dezapreciata? Care este de fapt bomba de dedesubt?
Lucrurile astea se dezvata f. usor atunci cad firma iti da un sut in fund dupa ani de fidelitate. Numai ca atunci e prea tarziu....nu ma refer la tine ci in general. Mie mi-au trebuit 2 ani ca sa scot pasarile din capul lui sotu cu 'fidelitate pentru firma'. Acum am un sot care considera viata mai importanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Miri,

te inteleg, doar io eram aia care nu avea nici o absenta ..si nici acu nu pot sta fara sa stiu tot ce se petrece..asa ca chiar daca io eram si sunt aia, prima care pleca la 16.30 ma mai logam seara in sistem. si inca mai fac chestia asta (imi citesc mail-urile intrate dupa ce io plec- pt ca dimineatza sa nu o iau prea tare in freza)
Numai ca evit pe motiv de oboseala. Suntem precum masinile, mai pica o roata trebe schimbat un cauciuc, tre sa intri in revizie din cand in cand.
La un moment dat am inceput sa incurc lucrurile, de ex mi/am lasat sotza pe balcon si am plecat si era frig chit ca era iunie, apoi am cumparat bilet de avion pt State nepotului meu si saracu nu si/a gasit locul la imbacare mi/am luat pantofi alta marime..sa nu mi zic ca incurcam lucrurile la birou.

asa ca in concediu io mi/am facut plan, am avut concediu la inceput de sept, 2 sapt. Planul meu era sa am o activitate peste zi cu copii> 4 ore piscina& M'rchen Paradise, film, biblioteka traseu cu bicicltele si sa fac ceva in casa sugravit, perdele..etc..dar nu am deschid computeru si io nu am mail/ul de la birou pe telefon.

Am cam uitat tot cand m/am intors, mai ales ca 1 sapt fusei bolnava una in HH i doua in CO si avem deadline la proiect taman atunci, dar nu mi/a luat nimeni gutu..am devenit nitel mai ordonata si imi notez mai amanuntzit acu..sa stiu unde sa caut..da da..sa nu uit germana mea care o loase la vale..si asa nu e tocmai punctul meu forte dar..

o sa vezi ca dupa 35 de ani nu mai esti asa fit..hai ca io mi-am propus sa te incurazej in ideile tale dar se pare ca nu mi-am atins telul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

seara buna

cineva mi-a scris ca-mi trimte leustean. pai am destul prieteni care au in gradina, vroiam sa pun in ghiveci sa-l am la indemana. o , dar am si in congelator ca ma cadorisit o fosta colega cand am fost in RO. da na, memoria asta scurta a zis bine barbatul ca trebuie sa pun langa congelator o lista cu continutul.

ma lupt sa-l dezvat pe barbat de munca multa si sa-i scot pasarile din cap -vb lui Amonar- aseara la 22:30 facea oferte ptr clienti eu in schimb mi-am bagat mintile in cap, cu ani de zile in urma. m-am setat sa muncesc mai putin, sa nu ma implic cu toate fibrele, sa fac numai munca pe care trebuia eu s-o fac nu si pe a altuia. acu la prima batranete constat ca sanatatea e mai importanta ca orice, iar eu vreau sa traiesc sa-mi vad nepotii mari.

Mergi la inceput