Strugurasi Sept-Oct 2011-BV ANDREEA,2011 (97)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Didi .. nu te simti vinovata.. desi nu centrul acum, iti va multumi mai tarziu pt ca ii dai un suflet de neegalat langa... Dd ajuta-le sa se inteleaga bine ...

38+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Acesti toti cumnati si cumnate sunt din partea sotului eu am doar un frate si o sora in Romania ,noi suntem 3 copii la parinti si intotdeauna mi s-a parut ca suntem o familie mare,dar dupa ce m-am maritat ,am vazut ce inseamna familie numeroasa

Eu nici acum nu stiu numele nepotilor din Egypt , ii stiu dupa fata asa ,mai ales ca sunt si nume ffffffffff greu de pronunat cu H din gat si limba intre dinti La inceput le scriam numele pe hartie si o tineam dupa mine ,dar acum mi se pare penibil sa fac tot asa dupa ani

Lalic, ha ha ce comica esti ,poate maine deschid forumul si vad c-ai nascut

Didi , poate George nu o sa fie prea incantat la inceput ,dar dupa cativa ani o sa-ti multumeasca ca nu e singur si are companie .Vei fi foarte mandra de copii tai ,vei vedea.
Eu nici nu ma gandesc sa ma opresc la 1-2 copii ,vreau minim 3 copii
Eu ma uit cat de apropiata sunt de sora mea ,cu toate ca e in romania si eu aici ,nu trece zi in care sa nu discut cu ea,daca nu vine o zi pe internet ,ma ingrijorez si ma supar iar ea face la fel cu mine

32+

Se pare ca va fi

:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didianana spune:

Stiu Sei, ca dragostea unui frate nu poate fii inlocuita.O sa imi dau toata silinta sa le ofer educatia necesara sa se inteleaga si sa se respecte reciproc.Sper din tot sufletul sa fie uniti.
Te pup draga mea, nu mai fii suparata, ca fratiorul tau are grija de tine de acolo de sus.Nu l-ai pierdut cat timp il ai suflet.

32+ si mamica fericita de 3+ anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali_mete

Eu nu inteleg cum nu se recomanda in alte tari cezariana la cordon dublu in jurul gatului,cand se stie cat de repede se poate produce asfixia in timpul nasterii in astfel de cazuri. Si iar, ca am vazut ca a scris Ionela,mi se pare aberant sa astepti minim 12 ore de la ruperea membranelor pana la mersul la spital . De ce? Pentru ca stiu foarte multe femei carora li s-au rupt membranele si au nascut in 4-5 ore. Sora mea a nascut in 3 ore de cand i s-a rupt apa, spontan,fara nimic de dilatare.

Pentru Raisa
Lali de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si 36+ cu Ioana Teodora
AMR 4 saptamani

Explic eu:
Cordonul nu e o problema pentru ca bebe, in timpul nasterii nu respira pe caile normale, el primeste oxigen prin cordon. In momentul expulziei, placenta se desprinde odata cu bebe si coboara. Ideea e ca, imediat dupa iesirea capului copilului sa se desfaca cordonul, apoi urmeaza expulzia corpului. Mai mult, citeam cu placere un studiu interesant care incerca sa explice de ce, intr-o zona saraca a Indiei, mortalitatea la nastere era mai mare pentru nasterile in spital decat acasa. Explicatia a venit in momentul in care au urmarit moasele "la munca". Traditia lor interzicea taierea cordonului la nastere si se asteapta asa iesirea placentei. In cazul in care bebe parea sa aiba probleme de respiratie era masata placenta de catre moasa si eventual plasata intr-un vas cu apa calda si masata . Asta era marea diferenta intre ce se intampla acasa si ce se intampla la spital . Problema e inca in studiu si de incearca intelegerea precisa a fenomenului... dar mi se pare foarte interesant. Se crede ca precipitarea nasterii este cauza asfixiei si nu cordonul. Cordonul poate sta strans in jurul gatului copilului zile sau saptamani inainte de nastere si nu se asfixiaza. Cordonul isi mentine functia pe tot parcursul nasterii.
EDIT: nu spun ca asa ar trebui sa faca medicii nostri, dar cum mortalitatea la nastere in Ro e mai mare decat in occident si acolo nu e problema pozitia cordonului... or sti ei cum fac... au ei vreo solutie.
Cat despre stat acasa 12 ore cu membranele rupte... da, dar nu si cu contractii. Fara contractii nu nasti. Si am precizat: cu monitorizarea copilului... nu asa.... de capul tau

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 29+ cu

Mergi la inceput

Alayna si eu as vrea 3 copii, mai ramane sa il conving pe sotu ca el zice ca doi sunt de ajuns dar fac eu cumva ca mai am timp destul..Astept sa il nasc pe al doilea si abia apoi sa ma gandesc la al 3-lea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Ionela merci de lamurire. De ce nu intelegeam? Pentru ca sunt atatea cazuri in care travaliul a fost lung ,de multe ori cu cordonul in jurul gatului copilului,iar copilul a avut leziuni multiple pe creieras din cauza lipsei de oxigen. Eu in mintea mea bleaga nu m-am gandit ca bebelusul nu respira pe caile normale decat dupa ce i se scoate mucusul din plamani si gurita,mucus care ar trebui sa iasa in timpul nasterii naturale. Ma tot gandesc,atunci,cum apar acele leziuni, de unde atatea afectiuni? Uite,Biancai Brad cand i-a murit fetita in uter inainte de nastere ,i s-a spus ca din cauza cordonului ombilical,si m-a mancat in fund acum sa citesc ce a scris ea si nu ma pot opri din plans...Sa nu faceti ca mine...
Revin dimineata ,la cafea...

Pentru Raisa
si 36+ cu Ioana Teodora
AMR 4 saptamani

Mergi la inceput

Lali, eu nu contrazic povestea ei. Dar sansa sa moara la nastere din cauza cordonului e aproximativ egala cu ce ca bebe sa moara intrauterin din cauza cordonului: adica extrem de mica. In uter bebe optureaza cordonul si cu mana si cu piciorul pentru perioade scurte si nu pateste nimic( pentru ca instinctiv se agita cand nu are aer si elibereaza cordonul). Acum, diferenta o face cat dureaza opturarea cordonului la nastere. Cine a nascut natural stie ca iesirea capului ( ma refer dupa perioada de angajare... etc) e relativ spontana. Capul e mai mare decat gatul ( mai gros) deci cat e in canalul de nastere cordonul nu e opturat de canal. in momentul iesirii capului mama trebuie sa colaboreze si sa nu impinga... e important sa asculte medicul apoi el trebuie sa fie abil si sa desfaca repede cordonul.... Da, trebuie sa recunoastem, e mai simplu fara circulara....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Ionela nu a murit la nastere, ci inainte cu cateva zile de cezariana programata. Vai ce subiect am deschis si eu! Eu nu am aprofundat problema,am luat de bun ce am auzit. Culmea , si PAul a avut cordonul o data in jurul gatului si moasa mi-as pus sa imping ca e o problema,apoi mi-a spus ca avea cordonul in jurul gatului. Si acum apar alte itnrebari ,si alte chestii... Si imi vine sa imi dau palme ca "ma dau pe net" si citesc toate prostiile,si pun intrebari prostesti.

Pentru Raisa
si 36+ cu Ioana Teodora
AMR 4 saptamani

Mergi la inceput

Pai in legatura cu cordonul ombilicat eu stiu ca totul ar trebui sa fie in regula atata timp cat placenta e nedezlipita, deci asigura bine circulatia oxigenului prin cordon, si atata timp cat cordonul nu e obturat.Probabil ca in unele cazuri cordonul se innoada foarte tare, si nu mai permite circulatia oxigenului, desi din cate stiu eu cordonul e foarte alunecos si rezistent.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Lali_mete

Ionela imi vine sa imi dau palme ca "ma dau pe net" si citesc toate prostiile,si pun intrebari prostesti.

Pentru Raisa
si 36+ cu Ioana Teodora
AMR 4 saptamani

ia nu te mai gandi tu la prostii! Bebe tau e bine Stii ce, asta tine si de programarea mentala. Simti tu, dincolo de emotiile ultimei sute de metri) ca e ceva in neregula? Chiar crezi tu asta? Eu cred ca nu. Asa stie si bebe tau si al fiecareia dintre noi ca e asteptat cu multa dragoste si fara teama. Nu spun, Domne Fereste, ca cei care se intampla sa pateasca o nenorocire "merita"sau "nu isi iubesc bebe"sau cine stie. Eu pentru acele cazuri nu am explicatii deloc. Stiu doar ca exista un Dumnezeu( pe care il cheama asa cum simte fiecare) BUN< DREPT, IERTATOR, INTELEPT... care nu ne pedepseste asa indiferent cate greseli am facut, care nu se razbuna in niciun fel pe noi.... pentru ca el e mai puternic si mai bun si mai intelept decat noi toti la un loc. Mai cred ca toate au un rost si ca nimic nu e intaplator si ca cea mai mare nenorocire din viata cuiva e acolo cu un scop bun, indiferent ca intelege atunci scopul, dupa 1 an sau niciodata.
De fapt asta ma tine optimista.... ca daca ar fi sa pun la inima cate necazuri am si eu as canta cucurigu pe bloc si as fi in vesnica depresie. Ei, dar nu am timp de depresii, nu am timp sa ma plang.... ma mai asez, mai oftez, mai las o lacrima si o iau de la capat.
Refuz sa cred ca bebe are ceva.... nimic din ce mi-ar spune medicul nu ma va darama decat pentru putin timp cel mult, pana sa asimilez informatia si sa-mi construiesc strategia.
Al meu are deja o circulara si la privat asta e mana cereasca.... BANI! Pai eu am inceput sa rad la eco si i-am spus dr ca pana se naste are timp de tripla circulara sau sa sara coarda acolo cu cordonul asa ca... asta nu e o problema
Mi-a spus ca e capul mai mare ( na, asa era si la Mihnea) Are avans la dimensiunile capului de 3 sapt deja.... alt motiv sa mi se vorbeasca de cezariana. Scurt pe doi: am mai nascut bebe cu cap mare... asta i-o fi frate?

Stii ce... povestile astea triste nu-s pentru mamici in pragul unei mari bucurii... alea sunt pentru tot restul timpului... mereu sa vezi/intelegi/inveti ceva din ele

Mergi la inceput