INSEMINARE 80
Raspunsuri - Pagina 9
missy40 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dana_r [ Urmatorul pas este sa fac Histerosalpingografia si imi este frica de lesin!! Cum este? este dureros? Voi unde ati facut? Cezara ma trimite la Medlife Baneasa unde pretul este 700 Ron dar eu am gasit la Regina Maria Baneasa cu 350 Ron!! Ce ma sfatuiti? ] imi pare rau de testul tau negativ! o sa vina cat de curand barza si pe strada noastra, fetelor! eu am facut SONOhisterosalpingografie, la Tg. Mures, e drept, 600 RON in decembrie, nu a fost foarte dureros, ca la ciclu, dar am fost asa de speriata de toata procedura si de ce ar fi putut sa gaseasca dr pe acolo, ca era sa lesin cand m-am dat jos de pe masa. dar merita ca macar stii cum stau trompele si restul atasamentelor. iti tin pumnii! va pup fetelor! www.fertilityfriend.com/home/2f398a" target="_blank">grafic TB ovulation ticker |
Buna, Dana!
Eu am facut HSG-ul la Giulesti, mi l-a facut Doc Ion Ionut, un super medic, a fost asa de delicat, ca nici n-am simtit mare lucru. Am mai facut aceeasi procedura acum 14,15 ani si atunci ma cam durut, dar sunt dureri cam ca la ciclu sau pentru cele care au nascut, ca niste mici contractii.
Mie mi-a iesit bine HSG-ul facut la Giulesti, poate de aceea nu m-a durut.
In fine, stai relaxata si o sa vezi ca o sa depasesti cu brio momentul.
Pupici!
BelissimaEva spune:
Andra draga mea,
Nu stiu ce ar putea fi dar poate daca iei un Nurofen te lasa durerea! La mine No-Spa nu isi mai face de mult efectul , nici macar 2 pastile luate odata
Esti deja in ziua 5 .. hai ca imediat trece timpul si aflam ca esti
BelissimaEva spune:
Missy, Multumesc pentru incurajari!
Acum nu imi mai este frica asa ca voi merge cu inima deschisa si cu speranta ca rezultatul va fi foarte bun! Trompele oricum trebuiau verificate...
claris spune:
Fetelor care ati reusit sa ramaneti insarcinate cu ajutorul inseminarilor spuneti-mi va rog la cate ore dupa administrarea pregnyl-ului ati facut inseminarea? Ati facut ecograf inainte de inseminare ? Ce ar trebui sa se vada la ecograful de dinaintea inseminarii? Se poate observa daca s-au spart foliculii? E recomandat sa fie sparti sau nu ?
Sau se mai face un ecograf dupa o zi de la inseminare sa se vada daca s-au spart foliculii?
irip spune:
Buna fetelor,
Claris iti raspund cum a fost in cazul meu:
1. La cate ore dupa administrarea pregnyl-ului ati facut inseminarea
Teoretic, se face la 24-36 de ore. Mie mi se facea injectia dupa-amiaza si a doua zi pe la ora 11.00 IA.
2. Ati facut ecograf inainte de inseminare ?
In ziua IA, nu am facut ecograf. Ca sa vezi foliculi se face transvaginala, iar pt asta se da pe acel „instrument” cu un gel care se pare ca nu ar fi tocmai ok sa il ai in ziua IA. (omoara spermatozoizii)
3. Ce ar trebui sa se vada la ecograful de dinaintea inseminarii?
Ar trebui sa se vada un folicul de 18 mm. Foliculul creste 2 mm/zi.
4. Se poate observa daca s-au spart foliculii?
Se poate observa tot printr-o ecografie transvaginala.
5. E recomandat sa fie sparti sau nu ?
Depinde, in functie de calitatea spermei (asa am citit de curand). La noi, se face inainte de a fi sparti.
6. Sau se mai face un ecograf dupa o zi de la inseminare sa se vada daca s-au spart foliculii?
Poate ca asa ar trebui sa se intample, insa la mine nu a fost asa.
Claris, intrebarile tale sunt pertinente. Nu stiu ce a fost in mintea mea de nu am intrebat doctorul atunci cand am facut cele 3 IA (nereusite, de altfel).
Ar fi interesant sa stim raspunsurile corecte la aceste intrebari. Eu pot sa-ti mai spun ca cei mai multi doctori una spun si alta fac. La teorie se pricep de minune, in practica lasa de dorit.
claris spune:
"Eu pot sa-ti mai spun ca cei mai multi doctori una spun si alta fac. La teorie se pricep de minune, in practica lasa de dorit."
Ai dreptate Irip,de asta vreau sa stiu cat mai bine cum trebuie facut o IA,pt ca am auzit de cazuri cand IA s-a facut cand foliculii erau prea mici,endometrul la fel,spermograma suficient de proasta incat sa trebuiasca FIV,asa ca ma astept sa se faca gafe.
In orice caz daca stiu exact cum stau lucrurile ma voi impune si nu ii voi lasa sa faca ce vor ei pe banii mei,sau cand au timp,nu cand au timp ci cand trebuie ,daca nu pot cand trebuie sa nu faca IA sau alte proceduri care se fac la un anumit moment.
alexa78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claris Fetelor care ati reusit sa ramaneti insarcinate cu ajutorul inseminarilor spuneti-mi va rog la cate ore dupa administrarea pregnyl-ului ati facut inseminarea? Ati facut ecograf inainte de inseminare ? Ce ar trebui sa se vada la ecograful de dinaintea inseminarii? Se poate observa daca s-au spart foliculii? E recomandat sa fie sparti sau nu ? Sau se mai face un ecograf dupa o zi de la inseminare sa se vada daca s-au spart foliculii? |
Buna, iti raspund si eu cum a fost in cazul meu:
Inseminarea am facut-o la 12-36 ore dup#259; ovitrelle. Ora administr#259;rii a fost aleasa de medic, in functie de dimensiunea si nr. foliculilor.
Eu am facut eco inainte de inseminare. Daca nu-mi facea schimbam medicul. N-as fi putut sa stau in incertitudine: s-au spart, nu s-au spart....
Ar trebui ca IA sa fie facuta cat mai aproape de momentul ovulatiei, cu cateva ore inainte sau dupa inseminare.
Eu nu am mai facut eco dupa IA, dar la monitorizarile anterioare inseminarii, mereu mi s-au spart foliculii.
Legat de dimensiunea foliculior sau a endometrului, sa stii ca pana la urma reusita unei IA tine f. mult de noroc. AM facut mai multe IA pana in acest moment si vreau sa-ti spun ca la prima IA reusita totul a mers prost. Era prima IA cu stimulare (mai facusem 3 nereusite pe ciclu natural) si am avut un singur folicul mic, am facut o gramada de eco asteptand sa creasca, endometrul crestea si el greu, la eco din ziua IA folicului era deja spart, dupa durerile pe care le-am avut cred ca se spersese cu vreo 10-12 ore inainte de IA. Si a fost reusita, nici nu-mi venea sa cred.
O alta IA facuta exact in momentul ovulatiei cu folicul de 20 mm, endometrul era si el mare nu mai stiu exact cat, a fost nereusita.
Ai facut de curand IA sau urmeaza sa faci?
Legat
MTHFR A1298C heterozigot, PAI 4G homozigot
2 IA reusite dar pierdute la 6 sapt
claris spune:
Chiar ca e o loterie treaba asta cu IA...
Deci eu degeaba ma stresez de pe acum si ma gandesc care sunt conditiile cele mai favorabile pt ca totul tine de noroc?
Alexa ai facut eco inainte de fiecare IA? Gelul respectiv nu dauneaza spermatozoizilor?
Eu deacum urmeaza sa fac si sunt stresata de peacum ,mi-e frica si de injectii ,nu am facut niciodata,mi-e frica sa nu fac si multi foliculi,ca am ovare micropolichistice si sunt predispusa,mi-e frica de ce probe va da sotul,sper sa fie valori bune ...dar cum am trecut peste atatea teste negative in aproape 5 ani si atatea investigatii care mai de care mai aiurea ,3 anestezii cred ca o sa fac fata si IA (sau IAU-urilor),mai grea va fi asteptarea...
Mai astept pareri fetelor despre aceasta procedura ,care credeti ca trebuie sa fie pasii care trebuie sa ii urmaresc si sa pun accent...
irip spune:
Claris,
Da, e vorba si de noroc, dar stii vorba aia: "Dumnezeu iti da, dar nu iti baga si in sac". Asa ca e bine ca ai formulat acele intrebari si incearca sa obtii de la medicul tau si raspunsurile. Eu nu am facut asta si acum regret si poate de aceea am 3 IA nereusite.
Am si eu o intrebare pentru cele care au facut IA: Dupa IA, ati ramas in pozitie culcata? Daca da, cat timp?
Andra_C spune:
Eva, multumesc, stii ca
Claris, incerc sa-ti raspund si eu la intrebari:
1. Pregnylul mi l-a administrat cu vreo 2 ore inainte de inseminare
2.3. Mi-a facut ecografie, eram in ziua 17 si foliculul era gata sa se sparga, avea 20mm. Asta se vede la eco, marimea foliculului, endometrul,sacul Douglas.
4. Se poate vedea corpul galben, semn ca foliculul s-a spart
5. E recomandat sa se faca chiar in ziua in care are loc ovulatia (spargerea folicului), cu cateva ore inainte.
6. Se poate face eco, mie nu mi-a facut.
Cam asta s-a intamplat la mine si 8 luni mai tarziu se nastea fetita mea.
Acum sunt in z5 de la inseminare pt cel de-al doilea copil, dar nu cred ca o sa mai am acelasi noroc, mai ales ca s-a facut inseminarea cand deja se vedea corpul galben.
Iti tin pumnii, sa fie cu noroc din prima!!!