Ce aparate va ajuta mult in casa/gradina?

Ce aparate va ajuta mult in casa/gradina? | Autor: b.nica

Link direct la acest mesaj

Eu sunt la concurenta cu sotul meu in achizitionarea si folosirea unor aparate care sa ne ajute la mesterelile din casa si in gradinarit.
In bucatarie si la achizitii Gradinarit am exclusivitate si cont personal din motive de liniste si armonie in familie,.
Nebunia a ajuns la cote mari pt. ca ne-am separat instrumentele:depozitare,folosire numai cu acordul celuilalt, aiurea in ceea ce ma priveste.
Desigur, pt. ca nu-mi stie interventia de aici pot sa spun ca folosesc fara stirea lui multe din instrumentele si aparatele la care tine.
De ce am deschis acest topic!Femeilor le place sa mestereasca la fel ca si barbatilor(categoric nu la toti!) daca le place sa fie creative!
Daca dati peste vreun aparat cu care ati reusit sa mesteriti ceva grozav ne-ar prinde bine experienta voastra.

Desigur,ideal ar fi sa se prezinte separat aparatele de bricolaj si cele de bucatarie,nu stiu cum sa le separ, poate un Moderator vine cu o idee salvatoare.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

a trebuit sa caut 'bricolaj' ca nu stiam ce inseamna. Nu am mai auzit cuvantul asta pana acum. La noi ii zice DIY (do it yourself).

Eu sunt mare fan DIY, imi place la nebunie sa mesteresc, din pacate nu am foarte multe cunostinte dar invat repede . Am zugravit singura toata casa, am dat jos parte din faianta dintr-o baie si am pus alta, am vopsit mobila din bucatarie (asta a fost un mare fiasco ), stiu sa repar pereti, am pus parchet in 4 dormitoare impreuna cu sotul meu. Recent mi s-a pus pata pe o masa cu 6 scaune si am vopsit-o, arata genial (cel putin asa cred eu ). Asta este o masa pe care am cumparat-o prima data cand am ajuns aici, nu era cea mai ieftina, dar cea mai ieftina din lemn (nu placaj). Acum nu mi-a mai placut dar este solida si mi-a parut rau de ea. Mie imi place stilul french country si am incercat sa o fac sa arate asa. Asta a fost un succes. Am sa pun poze.

Pe weekendul asta planuiesc sa construim paturi pentru plante, abia astept, deja am cumparat cam tot ce-mi trebuie si am exact planul in cap.

Aaaa...am uitat, mi-am facut singura toate draperiile din casa.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Poze cu masa mea http://www.flickr.com/photos/aussiebird70/sets/72157627275609039/

Aparate nu stiu sa spun care ar fi mai folositoare, nu prea stiu cum se numesc pe romaneste, dar am un dulap plin in garaj. Vreau sa fac un curs de tamplarie dar nu am timp. La noi la magazinele cu produse de constructii si pentru casa au cursuri gratuite de pus faianta, de construit una alta. Planul meu de viitor este sa construiesc un deck pe terasa care acum e de beton. Nu prea se merita pentru ca vrem sa vindem casa si daca pun gresie e mult mai ieftin si nu ii creste valoarea doar epntru ca are deck de lemn.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Bird, arata super masa ta cu scaune. Ai schimbat si tapiteria vad. Iar daca ai pus si faianta, jos palaria!
Ce-s alea paturi pentru plante? Rame de lemn?
In privinta aparatelor, eu am asa o retinere fata de ele, n-am folosit dar mi-ar placea tare mult. Cred ca-i ceva psi cu frica mea fata de ele, sa nu le stric, sa nu ma ranesc... Culmea e ca sotul are si nu le folosim. Ar trebui sa invat eu si sa-mi fac curaj. Bird ce nu stii cum se numeste da-i foarte bun la casa omului pozeaza ca sa ne lamurim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Planurile mele in regim de urgenta:
-sa tratez cu o solutie speciala o mobila veche cu carii la care nu vreau sa renunt;
-sa tai o groaza de lastari de tei care mi-au napadit gradina la tara si pt. care mi-am luat o "drujba" electrica usoara pe care sa o pot folosi eu;sotul are una pe benzina la care am interzis;
-sa folosesc lastarii pt. a construi fie un gardulet impletit,fie pt. a conduce ramurile de kiwi cu lastarii cei mai lungi de tei, pe peretele casei;tot asa si clematitele sau alte plante involve se pot conduce;
-sa inlocuiesc lemnul cu care mi-am delimitat gradina cu flori, cu boltari.
Aici trebuie sa va impartasesc ceva f. important:in lemne se aciuiesc nenorocitele de capuse(si nu numai ele!) care mi-au necajit animalutele mele dragi.
Prin iunie au fost f. active si citind pe net ciclul lor, inteleg ca acum, cu burta plina, asteapta sa se inmulteasca in toamna!
Dezinfectarea am sa o fac peste cateva saptamani.
Planuri de viitor:
-un slefuitor(aici va cer sfatul!)ca sa reconditionez o mobila veche care are vopseaua scorojita si unele lipsuri pe care am sa le rezolv cu chit;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

eu folosesc "leaf blower" saptamanal(se incarca la curent bateria).in loc sa dau cu matura in curte pe ciment, prefer asta.

arata cam asa:
http://www.consumerreports.org/cro/home-garden/tools-power-equipment/leaf-blowers/index.htm

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

http://www.us-appliance.com/1710001.html?gdftrk=gdfV21216_a_7c444_a_7c4564_a_7c1710001&gclid=CPevzZ6qxaoCFeoaQgodWw7N1g

imi place si bbq-ul pe gaze care il avem. am tras teava de gaze direct la el.

friptura iese super. iar arzatorul lateral il folosesc des cand fac chiftelutze, snitzele,ceva pane...ca sa nu mai fac miros in casa.
plus ca e si placerea de a gati afara.

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui b.nica
-sa inlocuiesc lemnul cu care mi-am delimitat gradina cu flori, cu boltari.

Lemnul a fost tratat inainte sa-l pui? Eu am cumparat lemn tratat cu care vreau sa-mi fac paturile de flori. Adica sa delimitez o zona pe langa gard pe care o voi inalta putin sa nu faca pipi cainele pe ele . Lemnul a fost tratat cu ceva arsenic asa ca trebuie sa-l vopsesc ca sa nu lase arsenicul ala in pamant pentru ca vreau sa-mi pun si legumele acolo. Dar nu va putrezi si nici nu se pot cuibari insecte prin el, noi avem aici termite . Mie lemnul imi place are asa un feeling clasic, traditional. Nu poti sa pui caramizi in loc de boltari? La noi se gasesc si niste gardulete de plastic foarte rezistennte in diferite culori. Gardul meu e vopsit gri-albastrui dar nu e cu vopsea e un fel de bait, adica vezi structura lemnului. Ma gandeam sa vopsesc la fel si paturile de flori, sau sa le vopsesc cu ceva care sa faca contrast frumos, nu m-am hotarat si trebuie sa iau o decizie pentru ca trebuie sa fie gata in weekend.

Citat:
-un slefuitor(aici va cer sfatul!)ca sa reconditionez o mobila veche care are vopseaua scorojita si unele lipsuri pe care am sa le rezolv cu chit

Eu am unul mic, electric cu talpa triunghiulara la care poti sa-i schimbi hartia aia aspra de pe talpa. L-am folosit foarte bine cand am slefuit masa si scaunele, pe unde nu am putut sa dau cu el am dat cu mana cu hartia aspra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

GRATARUL cu litere maaaaaaaari!

Ne ajuta sa mancam sanatos, si nu e vorba numai de carne! Sunt delicioase rondele de vinete, de dovlecei, ciupercutze, ardei sau rosii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
-un slefuitor(aici va cer sfatul!)ca sa reconditionez o mobila veche care are vopseaua scorojita si unele lipsuri pe care am sa le rezolv cu chit

Eu am unul mic, electric cu talpa triunghiulara la care poti sa-i schimbi hartia aia aspra de pe talpa. L-am folosit foarte bine cand am slefuit masa si scaunele, pe unde nu am putut sa dau cu el am dat cu mana cu hartia aspra.

Bird,mi-am dat seama ca am uitat sa te felicit pt. cat de frumos ai reconditionat masa!Cred ca din invidie,.
Dupa ce ai slefuit ai dat cu vopsea si atat? Cu ce ai vopsit? Mai precis ai folosit pensula sau un spray?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Intrebare : Ce aparate va ajuta mult in casa/gradina?
Raspuns : Sotzul.

Si la mine e ca la b.nica (sa ma pling nitelus) : tot soiul de unelte si masini, fiecare cu rosul ei, eu nu sunt capabila sa aleg o lama de fierastrau de lemne de una de metal.
Cele mai utile : mini-tractorul de tuns iarba si plugul de zapada pentr el. masina de cusut pentru mine.

Mergi la inceput