parinti divortati-program vizita

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Ca sa nu aiba timp de dating ar fi insemnat sa iasa afara in fiecare seara cu copilul in parc ceea ce oricum nu i-ar fi permis mama cred.
Sa induci ideea ca un tata nu e parinte potrivit pentru ca dupa divort si-a refacut viata este cel putin exagerata.
Daca ar fi cerut de mai mult timp vizite prelugite cu copilul ar fi fost scuza ca e prea mic, acum ca vrea mai mult ca a crescut e prea obisnuit cu mama si unde a fost el in timpul asta.... Oricum o dai nu este bine pentru tata.

Mergi la inceput

Si partea buna e ca justitia a inceput sa vada aceste aspecte.
Din motivul asta s-a introdus autoritatea parinteasca comuna, tocmai pentru ca cei mici si parintele care nu are custodia ( in cazul in care ii pasa) sa nu fie afectati de frustrarile personale ale celuilalt parinte ( din nou,atunci cand este cazul).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Nu inteleg de unde pana unde ai tras tu concluzia ca tatal nu s/a interesat de copil pana la 3 ani. Iar treaba cu dating/ul chiar pune capac la tot. dupa parerea ta trebuia sa/si puna streangul de gat, ca doar e barbat si nu e bun de nimic. sau sa se duca la manastire.

Finn Constantine 15.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

AgnesLuca:

Citat:
@ela_04 nu stiu ce virsta are copilul tau, dar sper ca acest fel al tau "dificil" de a fi sa se remedieze cit mai repede si sa fii in stare sa-i acorzi copilului incredere pentru a putea sa se dezvolte in mod armonios

sincer nici eu nu stiu ce am sa fac in momentul in care va trebui sa ma duc la munca... imi este groaza.
nu inteleg de ce sunt asa de mamoasa pt ca inainte de a avea copilul asta nici macar nu imi placeau f mult copiii
poate unde toata ziua sunt numai eu cu el... bunicii lucreaza... bona nu ne permitem...si tot asa...

ce nu inteleg eu este cum pot niste parinti ...o mama... sa divorteze in cel mai greu moment din viata ei! atunci cand copilul ei are 1 an! Cand are nevoie de ajutor mai mult decat oricand... e ceva aiurea aici dar nu e treaba mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Yep... in opinia mea un an e putin cam prea repede!

Daca nu are decat drept de vizita in prezenta mamei si s-a divortat amiabil, fara motive ... inseamna ca n-a cerut acest drept atunci cand era apropiat de copil si traia in aceea casa.... sau ca divortul are si alte incidente care au impiedicat o alta decizie.

Parerea mea

Mergi la inceput

Ab_Ac, pana de curand by default daca copilul era mic justitia la divort dadea drept de vizita restrans sau doar in prezenta mamei.
Practic lasa la latitudinea mamei sa decida daca e de acord ca tatal sa petreaca mai mult timp cu copilul iar mama era rezonabila sau nu.
Cum in foarte multe cazuri tatii nu prea isi bat capul, nu au fost mari probleme si nici un judecator/judecatoare nu a stat sa cerceteze si acest aspect
Decizia deci pe care o are domnul este perfect justificabila pentru Romanica noastra.
Nu inseamna ca nu a fost tata bun, nu inseamna ca a fost sot rau, nu inseamna nimic decat ca asa sunt legile.

Daca era insa vorba de alta tara mi-as fi pus si eu problemele tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Acum doi ani nu era codul nou? S-a schimbat in 2009 cred.

In fine.. e posibil sa ai dreptate cu tatii din .ro. Desi eu nu-i vedeam vreo categorie speciala. Eu credeam ca-n cazul unui divort amiabil hotararea comuna e alta.

Mergi la inceput

S-o fi schimbat in 2009 ceva la el dar abia acum in 2011 intra alte legi care chiar ajuta si care fac diferenta.
Ma rog, ii ajuta pe tatii implicati ca restul....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Yep... in opinia mea un an e putin cam prea repede!

Daca nu are decat drept de vizita in prezenta mamei si s-a divortat amiabil, fara motive ... inseamna ca n-a cerut acest drept atunci cand era apropiat de copil si traia in aceea casa.... sau ca divortul are si alte incidente care au impiedicat o alta decizie.

Parerea mea

Habar n-am care-i legea in Romania, prezenta mamei atunci cind copilul este foarte mic mi se pare justificata. In schimb este datoria mamei sa ajute la formarea unei relatii de atasament intre copil si tata. Relatia asta se formeaza in timp, mai intii in prezenta mamei care apoi se retrage treptat. Asa se procedeaza si cu copiii care incep gradinita, chiar daca acolo nu este vorba de un "strain nepriceput" .

Postarea ta anterioara mi se pare plina de prejudecati, sper din tot sufletul ca justitia romana sa fie libera de ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

AgnesLuca:
Citat:
@ela_04 nu stiu ce virsta are copilul tau, dar sper ca acest fel al tau "dificil" de a fi sa se remedieze cit mai repede si sa fii in stare sa-i acorzi copilului incredere pentru a putea sa se dezvolte in mod armonios

sincer nici eu nu stiu ce am sa fac in momentul in care va trebui sa ma duc la munca... imi este groaza.
nu inteleg de ce sunt asa de mamoasa pt ca inainte de a avea copilul asta nici macar nu imi placeau f mult copiii
poate unde toata ziua sunt numai eu cu el... bunicii lucreaza... bona nu ne permitem...si tot asa...

ce nu inteleg eu este cum pot niste parinti ...o mama... sa divorteze in cel mai greu moment din viata ei! atunci cand copilul ei are 1 an! Cand are nevoie de ajutor mai mult decat oricand... e ceva aiurea aici dar nu e treaba mea.

eu zic sa investighezi mai indeaproape aceasta problema a ta, nu are legatura cu faptul ca stai numai tu cu copilul, radacinile ei sunt mult mai adinci si ma repet, nu e de loc benefic pentru copil

in legatura cu divortul, daca parintii au considerat casatoria ca fiind imposibil de continuat, este mai bine ca s-a produs divortul, chiar si pentru copil

Mergi la inceput