Pufi de ian-feb 2010 ! La multi ani Bubu !(38)
Raspunsuri - Pagina 6
lalitica2000 spune:
hai mai BF, Dani nu e slab. Gandeste-te cati pufi sunt mai slabi de 12kg...exemplul meu, adica al lui David, care are aproape 10Kg. E adevarat ca nu are nici inaltimea lui dani si nicoadata nu a fost un pufos...oricum, vei vedea ca recupereaza repede. A slabit si david dupa o viroza si dupa ce s-a intremat, eu cum eram obsedata cu cantaritul pe vremea aia si il canatream in fiecare zi, am vazut ca intr-o zi pusese 100gr. Ia-l usor si vei vedea ca sigur recupereaza.
Mai nou am si eu cu David problema statului in carucior la cumparaturi sau nu. La fel ca tine, ca sa pot face si eu cumparaturi ii dau sa manance niste pufuleti, ei nu chiar o juma de punga, dar de fiecare data cand caraie ii mai dau unul. Cred ca ne asteapta o perioada in care va trebui sa fim mai rabdatori sau/si sa facem niste compromisuri.
Ce frumos vorbesti de Dani. Si David da pusi si imbratiseaza, dar doar mie. Celorlati membrii ai familie nu primesc pupicuri, doar mai rar niste imbratisari. Recunosc si eu unele chestii care le face si David.Bea si el ca un om mare din sticla, pahar. in week-end chiar l-am filmat cum a luat el sticla de 2 litri care era plina jumate si cum se chinuia el sa bea apa, si a si reusit. Tot asa si el striga tati cu accent pe ultima silaba...ce chestie...M-ati inebunit cu jocurile educative pe cd, dvd, laptop...ca mi-am adus aminte....Sorina, am incercat ieri sa accesez linkul ala cu baby einstein de pe email si nu merge. Am vrut sa-mi downloadez si eu sa fiu in rand cu lumea sa vad daca asa l-as putea face pe David sa se uite la ceva si sa fie si educativ...a expirat oferta?
sorina, deci eu chiar sunt norocoasa cu bona. Mie imi calca in acelasi pret. Eu cand am angajat-o i-am spus ca vreau sa se ocupe exlusiv de David, dar cand doarmeel, ea tot trabaluieste prin casa, ca mi-a spus ca nu-i place sa stea si atunci prefera sa faca ceva si mai strange prin casa, calca, spala vase, pe jos. De sarbatorile Pascale mi-a facut surpriza si mi-a spalat si geamurile. Chiar am fost impresionata.
nyny spune:
Neatza...
Am avut o noaptee.. cum demult n-am mai avut. Mai bine nu ma mai culcam. Au fost pe rand ... David care s-a marait de pe la 2 pana pe la 5, pe urma Mara care a visat urat... dupa care o masinarie care vopsea dungile alea albe de pe mijlocul drumului si care facea un zgomot infernal... ca deh, poate ati vazut pe la tv ca a murit un om de afaceri foarte important pt orasul nostru si cum o sa fim vizitati de multe personalitati... se munceste si noaptea ca sa dam cat de cat o fata curata orasului sa nu ne facem de ras.
Sarumana pt cafelutza Micki. Sanatate multa lui Cristi. Ai dreptate, e o perioada tare nasoala din pct asta de vedere. Te-ai gandit la un tratament pt cresterea imunitatii daca tot intrati in colectivitate?... zic si eu
Ale1212xa aoleu... ce-i cu durerea aia de sani? E cu ochi sau e perioada aia? ...ca daca nu, n-ar trebui sa stai asa.
Lalitica cand ai povestit de telefon, parca ma uitam la un desen animat... imi dau seama ca poate pt tine nu a fost amuzant in momentul ala. Chiar haios David cu "cu-cu"... ce dulci sunt...
BF ce bine ca si-a revenit Dani. Ce CRA frumos ai bagat ... nu-ti mai face probleme cu greutatea, o sa-si revina cu timpul. Bine ca a avut totusi de unde sa scada ca daca avea 10 kg si mai dadea jos o jumatate de kg ... era mai nasol.
Trimit si eu in sfarsit ca iar l-am inceput de 2 ore... sa nu-l pierd ca nu mai am rabdare sa o iau de la capat.
Mamica fericita de Mara si de David
ale1212xa spune:
am pus si eu mandrul la somn, foarte suparat azi...cred ca e de la vreme...ploua, e urat...Dragos tot la usa ma tragea...sa vedem daca adoarme
da, in legatura cu cresa...am baiat mare off..oare s-o adapta??
nyny nu stiu ce-i cu sani...sunt exact inainte de perioada rusilor poate de aia ma dor...desi nu m-au durut niciodata la ciclu...astept ciclul si daca pana dupa el nu trece durerea ma duc la dr...
-----------------------------------------
Alexandra si Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem
ana_g spune:
buna
10 grade mai putine ca ieri....alta viata! vorba reclamei...
BF, dupa cum ti-au spus si fetele, macar a avut de unde sa slabeasca, al meu are putin peste 10 kg, nu m-as mira sa fie sub dupa cateva zile de fitze la mancare. dupa suferinta ce a avut-o cu siguranta o sa-i vina o pofta de mancare nebuna si o sa puna repede la loc. da, f frumos face Dani al tau!!
lali, si eu ma joc cu el de-a v-ati ascunselea, ma cauta si cand ma gaseste tipa de bucurie si rade intr-un mod asa de fain si cu asa o satisfactie....vai, tare scumpi sunt la varsta asta!
nyny, sorry de noaptea alba, dar macar aveti marcaje noi, nu?.....anu trecut cam pe vremea asta tot asa, undeva pe la 12-1 noaptea se turna marcaj de zebra si atentie trecere chiar sub geamul nostru, era un zgomot infernal, de parca sapau in stanca. bine, stefan bebe nu a avut nici o problema, dormea linistit, ca doar la greu
miki, 40.1......bine ca trecu
alexia, sa fie bine la gradinita si dragos sa se acomodeze usor!
uite ca v-am colorat pe toate...nu stiu ce mi-a venit.
sorina, pai puteti renegocia cu bona, ca daca tot mai primeste ajutor de la voi, sa presteze si ea un calcat, ceva, degeaba, macar cat mai doarme cea mica.
mai, glumeam cu oprirea la BZ pt un gem de caise, a sunat cam aiurea, a autoinvitatie, scuze, mersi mult oricum
_
mama lui Stefan, pui scump
blue_flower spune:
Ridic la fileu o problema: prezenta lactatelor in alimentatia noastra si, evident, a copiilor nostri.
Am citit de curand pe net - email primit - un studiu, din alea de circula la multi - cum ca femeile asiatice nu fac cancer la san si ca s-a descoperit in urma multor ani de studiu, ca asiaticii au intoleranta la lactoza. Si de aici au facut legatura cu incidenta scazuta a cazurilor de cancer. Asta e spus pe scurt.
Voi ati citit asa ceva? Ce credeti despre asta?
De asemenea am citit alte emailuri - repet emailuri, nu studii publicate pe site-ul vreunei institutii publice sau a departamentului de cercetare a vreunei universitati - care spuneau ca nici un alt animal nu mananca lapte dupa perioada in care are lapte de la maica-sa. Doar oamenii considera ca laptele e necesar intreaga viata.
Sunt persoane care au intoleranta la lactoza, care nu sunt asiatici, ci caucazieni, sunt persoane care au intoleranta si la glutenul din paine....dar eu nu vorbesc de organismele alergice, eu ma refer la strict cate lactate mancam.
De unde m-am legat de asta? Lui Dani ii miroase gurita, de mult timp, de pe la vreo 6 luni. Si mama imi tot spune ca normal ca ii miroase, pt ca mananca lapte si ii ramane in gurita peste noapte, nu se spala pe dinti, etc.
Ok, e copil acum, nu ii scot laptele, evident.
Dar cat de bune sunt lactatele foarte multe in alimentatie? Eu mananc multe lactate, totul e fie cu branza, fie cu iaurt, fie cu smananta. Ma rog, nu totul, dar aproape.
La fel si lui Dani. Aproape orice mancare are iaurt, nitel. Sau branza, pt gust.
Se pare ca asiaticii nu inteleg cultura europeana pt branza si produse lactate. O fi bine? O fi rau?
Astept pareri.
blue_flower spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ana_g [BF, dupa cum ti-au spus si fetele, macar a avut de unde sa slabeasca, al meu are putin peste 10 kg, nu m-as mira sa fie sub dupa cateva zile de fitze la mancare. dupa suferinta ce a avut-o cu siguranta o sa-i vina o pofta de mancare nebuna si o sa puna repede la loc. da, f frumos face Dani al tau!! [ |
Stiu ca alti pufi au o greutate mai mica decat Dani, dar sunt si altii cu o greutate mai mare.
Imi tot staruie in minte ce mi-a zis pediatra: in caz de diaree, daca slabeste 5% din greutatea corpului trebuie dus la perfuzie. Daca slabeste 10% din greutatea corpului e grav, ii afecteaza muschii, creierul. Acum nu stiu daca e adevarat sau nu, nu am detalii, pare sa fie prezentat nitel mai grav decat realitatea, poate a vrut sa ma mobilizeze, sa ma sperie, sa nu stau linistita ca ...lasa ca se repara copilul....
Poate stie cineva mai bine.
Acum eu nu zic ca e al meu de dus la perfuzii, ca nu e dezhidratat, dar nu e normal sa slabeasca, ci sa creasca, nu?
ana_g spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui blue_flower
Stiu ca alti pufi au o greutate mai mica decat Dani, dar sunt si altii cu o greutate mai mare. Imi tot staruie in minte ce mi-a zis pediatra: in caz de diaree, daca slabeste 5% din greutatea corpului trebuie dus la perfuzie. Daca slabeste 10% din greutatea corpului e grav, ii afecteaza muschii, creierul. Acum nu stiu daca e adevarat sau nu, nu am detalii, pare sa fie prezentat nitel mai grav decat realitatea, poate a vrut sa ma mobilizeze, sa ma sperie, sa nu stau linistita ca ...lasa ca se repara copilul.... Poate stie cineva mai bine. Acum eu nu zic ca e al meu de dus la perfuzii, ca nu e dezhidratat, dar nu e normal sa slabeasca, ci sa creasca, nu? de Daniel, n.01.02.2010 Mama fericita |
e normal sa creasca, in conditii normale, dar el a avut o perioada grea, a suferit...o sa-si revina!
iar legat de lactate...da, stiam ca sunt voci care nu sunt de acord cu lactatele consumate la modul in care o facem noi. cica suntem singura specie care bea lapte de la alte specii...asta era apropo de alaptat versus Lp....eu cred ca trebuie un echilibru in toate pana la urma.
_
mama lui Stefan, pui scump
sorina_bz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lalitica2000 ....Sorina, am incercat ieri sa accesez linkul ala cu baby einstein de pe email si nu merge. Am vrut sa-mi downloadez si eu sa fiu in rand cu lumea sa vad daca asa l-as putea face pe David sa se uite la ceva si sa fie si educativ...a expirat oferta? sorina, deci eu chiar sunt norocoasa cu bona. Mie imi calca in acelasi pret. Eu cand am angajat-o i-am spus ca vreau sa se ocupe exlusiv de David, dar cand doarmeel, ea tot trabaluieste prin casa, ca mi-a spus ca nu-i place sa stea si atunci prefera sa faca ceva si mai strange prin casa, calca, spala vase, pe jos. De sarbatorile Pascale mi-a facut surpriza si mi-a spalat si geamurile. Chiar am fost impresionata. |
Lali....nuuuu, mai butoneaza tati de iris pe acolo...link-ul era spre unul din serverele lui... Poti incerca acum, daca ai vreme, merge....
De treaba bona ati gasit...bine, probabil ca e si in functie de plata lunara...Noi i-am dat cat a cerut, n-am negociat plata lunara, dar ne-a anuntat ca orice face extra bebe, e..cu alti bani. Pe de alta parte....o platesc cu suma intreaga, ca si cand as merge la serviciu, si ea pleaca undeva inainte de 3...deci, mai devreme...ma rog, de-ale bonelor..."daca tot sunt eu, mama copilului, acasa, si doarme si bebe...nah..."
miremia spune:
Buna seara!
Vad ca v-ati ascuns de ploaie si n-ati avut chef de .
Mara cand s-a trezit (la 8 fara, acum pe seara) a marait pana am scos-o afara. Ne-am facut drum sa luam apa plata, eram singure pe strada. Am chemat ajutoare cu masina la intoarcere, aveam balta in pantofi.
_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)
nyny spune:
Mire asa deci, ati testat baltile in seara asta. Noi n-am iesit deloc si s-a cunoscut. David a stat numai la geam, la usa, a tipat intr-una pt toate prostiile... de plictiseala cred. Am zis ca o sa le iau niste cizmulite de cauciuc si pelerine de ploaie (Mara are deja) si cand o sa mai ploua o sa ne facem de cap afara. Cred ca ar fi super incantati .
In legatura cu laptele... eu chiar n-am auzit nimic despre asta asa ca ma abtin de la comentarii.
Mamica fericita de Mara si de David