Ce se intampla la Londra?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Rau de ce sa fie? Foarte bine ca au fost pusi la zidul rusinii. Daca stateau in banca lor de la inceput nu ajungeau sa-i stie lumea pt asa ceva.
Au fost acuzati peste o mie numai in Londra. Acum gruparile pentru drepturi civile se plang ca sentintele sunt exagerate (de ex doi care au incitat la violenta pe facebook - asta insemnand ca au pus anunt gen ne intalnim toti la ora x in locul x sa mergem sa spargem si sa ardem si sa distrugem bla bla - au primit cate 4 ani de caciula) dar daca intrebi pe strada omul de rand iti spune ca e foarte potrivit sa fie pedepse dure, nu trebuie sa se mai repete niciodata ce s-a intamplat, iar pedepsele astea dure (de care sincer ma indoiam inainte sa le aud) trebuie sa fie un avertisment pt alti doritori de huliganism pe strazi.

Marox, e bine ca nu v-a afectat vacanta.
Eu de ex sambata am trecut pe langa ce a mai ramas din Sony Distribution Centre din Waltham Abbey - in conditiile in care a ars in noaptea de luni spre marti, sambata inca fumega, dupa tone si tone de apa... Era de marimea unui Carrefour, sa zicem, era plin ochi de marfa, daca era centru de distributie. Mai ramasese firma, Sony, arsa...se cunosteau insa literele. Cazuta, arata de parca fusese un bombardament.

Cat despre mama care si-a denuntat fiica (18 ani), nu stiu ce sa zic. Probabil ca a facut ce era corect. Nu stiu cum as fi procedat, cred insa ca m-as fi invinovatit pe mine mai intai pt ca fiica mea a ajuns acolo. Daca eram atenta, nu avea ce cauta pe strazi, cand stiam ce e afara. Dar na... Fata neaga acuzatiile, desi e prinsa pe camerele de supraveghere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Foarte bine le-a facut si chiar sa le fie o lectie.

----------------------------------------------
mama de Alexa,minune vie, 23mai1997 si Sandra ingeras 4septembrie2004/august2007

O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA!

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT PE CEI CARE AU ATATA NEVOIE AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Eu ma gindesc ca e o poarta deschisa spre derive. De genul - vad pe unu' in poza care seamana cu vecinul meu pe care nu-l pot suferi (si chiar am un vecin pe care l-as denunta cu placere )- il denunt, ca doar am simt civic dezvoltat - tipul e arestat si nu poate produce un alibi valabil - e condamnat, etc. Nu-i asa ca-i distrug viata din rautate sau prea mult zel?

Mi s-au parut dure si condamnarile celor 2 tineri. 4 ani de puscarie pt ca au vorbit prostii pe net?!! Pai astia au locurile libere cu gramada in puscarii si nu au pe cine baga acolo? De ce nu 4 ani de munca civica in folosul comunitatii, eventual.

Nu sint convinsa ca o politica represiva este cheia succesului. Mai degraba educatia, accesul la educatie. Si pe undeva, ce zicea David Cameron, ca e de vina societatea actuala prea laxista, lipsa tatilor si lipsa autoritatii, e cam demagogic. Ca si in familiile din middle sau upper class o gramada de copii cresc alaturi doar de un parinte, dar nu ies in strada sa dea foc la magazine.

Pe mine Londra m-a fascinat, datorita unui amestec unic de traditie batuta-n cuie (vezi, intre altele, Eton si ceremonia discursului Reginei in Parlament) si coabitarea atitor lumi diferite - englezi get beget, est-europeni, indieni, africani, arabi, ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Marox, intamplarea face sa stiu f bine procedura arestarilor din tara asta (nu din postura de arestat, Doamne fereste ). Suspectul e adus la custodie, i se inregistreaza detaliile in sistem, apoi asteapta intr-o celula pana ofiterii investigheaza tot ce tine de cazul lui - in cazul asta cctv, declaratii martori samd. Daca nu vorbeste engleza, dureaza un pic mai mult asteptarea pana e adus un translator la sectie.

Dupa ce ofiterii isi iau notitele si completeaza raportul lor, au un interviu cu suspectul (care printre altele are dreptul la un avocat independent de politie si absolut gratuit pt el - platit din banii contribuabililor evident). Suspectul poate fi sfatuit de avocat, in baza probelor pe care politia le are impotriva lui, sa spuna numai no comment la intrebari. Sau poate raspunde, mintind sau spunand adevarul.

Dupa interviu se ia o decizie si asta poate fi una dintre urmatoarele:
- nu exista dovezi suficiente sau ofiterii se conving ca nu e omul cautat, este eliberat fara actiuni ulterioare
- suspectul este acuzat si eliberat conditionat, urmand sa se prezinte la tribunal cam in interval de o saptamana
- suspectul este acuzat si este retinut peste noapte in custodie (asta in caz ca nu ofera o adresa valabila de ex) si e dus la tribunal in dimineata urmatoare.

La tribunal se judeca, in baza dovezilor, nu cred ca cineva poate sa obtina o sentinta custodiala doar in baza unei asemanari pe camerele de supraveghere, sa fim seriosi. Alibi nu ai cum sa nu ai in tara asta, pt ca sunt camere de supraveghere mai peste tot, deci la un moment dat trebuie sa fi aparut pe una dintre ele, fie la un restaurant, intr-un autobuz, la o disco sau pe o strada prin oras. Deci nu, nu cred ca se poate ajunge la situatia mentionata de tine. E aproape imposibil.

Ca sa nu mai spun ca de ex una dintre dovezi e imbracamintea de pe cctv, deci sa zicem ca un tip brunet, par cret, scurt, imbracat in trening adidas gri cu dungi portocalii si adidasi albi cu dungi negre e pozat si imaginea data in presa si eu recunosc vecinul, sun politia, astia il salta, ii cauta prin toata casa si nici urma de trening gri cu dungi portocalii si omul are numai adidasi negri. Da, are parul negru si cret si scurt dar ca el mai sunt cateva milioane probabil. Asemanarea nu o sa duca niciodata la o sentinta custodiala.

Cat despre munca in folosul comunitatii, sigur o sa vedem la munca baietii care saptamana trecuta distrugeau ce vor curata curand (ah, si fete, aproape ca am uitat ca au existat si don'soare dragute care spargeau si distrugeau si furau ca in codru). Se discuta propunerea de a purta costume fosforescente portocalii cand muncesc pe strazi, sa ii stie toata lumea. Nu mi se pare deloc aiurea. Mai aiurea mi s-a parut sa trebuiasca sa imi tin copiii acasa ca imi era prea frica sa ies in cartier. Merita ce li se intampla.

Dar da, sunt de acord ca si lipsa educatiei, printre altele, a dus aici. Insa, chiar m-a amuzat cand intr-un interviu cu 3 dintre huligani (acoperiti desigur, doar ochii li se vedeau), ziceau ca vai sunt taxele mari rau la facultati, ca de aia s-au rasculat ei, bla bla. Le atarna turul la pantaloni pe la genunchi si lantul de 10 cm la gat, dar ei ziceau ca vor la facultati, ce sa zic..siiigur de asta erau nemultumiti ei.

In fine, sunt persoane care fac bine mersi facultati, cu taxele mari care sunt, exista imprumuturi acordate studentilor, cu dobanzi mai mici si cu posibilitatea de a incepe replata lor cand incepi munca, pana atunci nu. Exista posibilitati pt cine vrea. Dar nu-i asa ca e mai fain sa iti pice din cer niste bani sau bunuri pe care poti lua bani? Ah da, nu din cer, ci din magazine pradate. Eh, merge si asa.

Bottom line, nu, nu au nici o scuza. Nimanui nu-i e usor, dar daca nici in tara asta nu esti multumit, unde ai acces la atatea cursuri gratuite, atatea beneficii de la stat, atatea posibilitati de joburi, inseamna ca in Romania trebuia sa fie toata tara facuta praf, de la cap la coada, de tinerii nostri. Eu nu cred ca au iesit sa distruga din cauza nemultumirilor de joburi/educatie/whatever ci au fost oportunisti, hoti, infractori care trebuie tratati ca atare.

Mergi la inceput