Ce se intampla la Londra?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Nu, nici eu nu cred ca sint romani, poate or fi emigranti de aia ilegali de prin Africa/Asia dar cred ca sint multi tineri britanici dornici de a se "inavuti" peste noapte. Au vazut ca a mers prima noapte, au incercat in continuare. Politia a fost de KKt.

Problema e ca treaba s-a extins si mai in nord, la Liverpool, Manchester si Nottingham.

Astia se cred un fel de Robin Hood, fura din magazine si isi dau lor insisi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Dupa cum se vede din poze, multi dintre huligani sint inchisi la culoare, multi negri, deci clar ca nu sint romani.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2024120/London-riots-2011-The-rogues-gallery-looters-filled-clothes-food-alcohol.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Letitia - exact asta am vrut sa scriu - ca numai de-ai nostri nu sunt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Nu sunt romani dar stati linistite ca avem destui conationali care fac destule aici.
dar nu despre asta e subiectul.

Legat de revoltele de zilele astea.
Azi am tinut fetele acasa si nu am iesit de frica. Aseara a fost atacat cartierul vecin nou, duminica cartierul in care am stat inainte de a ne muta aici.

Au pornit cu un protest pasnic sambata dupa impuscarea mortala a unui interlop - doar nu credeti ca a fost impuscat de baiat bun ce era. Avea o arma de foc asupra lui, era suspect pt trafic de arme de foc. Investigatia independenta a mentionat azi ca nu sunt dovezi ca s-ar fi tras si cu arma lui, desigur asta nu inseamna insa ca era neaparat nevinovat, poate a ridicat arma sa traga, nu stim exact ce s-a intamplat acolo.

Cert e ca dupa protest, care de fapt se vroia initial un priveghi in memoria lui Duggan, o mana de baieti de 12-20 ani, de culoare in proprtie de cel putin 90%, s-au gandit ca ar fi amuzant sa dea foc la doua masini de politie.

Daca au vazut ca merge treaba, au dat foc si la un autobuz si la o cladire cu apartamente. oamenii cu copii in brate abia au reusit sa scape din flacari.

Au urmat magazine intregi pe care daca tot le-au distrus, le-au si pradat. Nimic nu consoleaza mai bine moartea unui prieten decat o plasma de 50 de inchi nou nouta, nu?

Si daca tot a mers treaba, fratii din alte cartiere s-au gandit ca si lor le-ar prinde bine cate un tv nou sau un telefon sau macar toale de firma. Au spart strazi intregi de magazine, au golit rafturi, acolo unde nu a fost nimic de furat a fost de distrus. Au spart inclusiv un MCDonalds, deh le era si foame atatea ore pe strazi alergand ca soarecele si pisica, cu politia. Au furat hamburgeri. Ar fi de ras daca n-ar fi de plans.

Cartierele Londrei au picat sub foc, caramizi, bate si devastari ca la domino azinoapte, unul dupa altul. Am stat pana la 3 dimineata la televizor, aveam senzatia ca ma uit la un film. Nu puteam sa cred ce se intampla in orasul in care traiesc, la doi pasi de noi. L-am trezit pe al meu si i-am zis ca eu mor de inima, de frica. Am tinut copila acasa azi desi la noi in cartier a fost liniste totusi, deh nu avem f multe magazine de spart.

Politia a facut tot ce a putut, avand in vedere circumstantele. Nu au avut ordin probabil sa traga sau macar sa iasa cu tunuri de apa ceva. Daca ieri eram prim ministrul Marii Britanii, as fi dat un telefon si as fi trimis armata pe strazi. Era clar ca politia nu facea fatza si strazile erau sub asediu, ca la razboi. Un martor descria la ca 2dimineata vedea cum parazitii distrugeau su pradau un magazin de haine TK Maxx, politistii erau vreo 20 si stateau in manunchi toti ca altfel nu aveau nici o sansa, parazitii erau vreo 200. Ce sa faca daca arme sa traga in ei nu aveau? (sau daca aveau, nu aveau voie sa traga)

Azinoapte au fost 6mii de politisti pe strazi in Londra. In noaptea asta sunt 16mii. Daca ma intrebati pe mine, eu o tin pe a mea. Masuri drastice trebuiau aplicate de azinoapte, nu trebuiau lasati sa distruga la modul grotesc in care au facut-o. Acolo unde au dat foc, au ars cladirile sub ochii pompierilor care nu puteau interveni pt ca erau atacati si politia nu avea suficient backup.

Au fost arestati vreo 600 de insi, peste 100 au fost acuzati dar tare ma tem ca vor scapa cu o amenda sau cu cateva saptamani de munca in folosul comunitatii.

Cameron a fost in vacanta. Sambata si duminica noaptea nu au fost suficiente pt el sa se intoarca. A trebuit sa se intample si nebunia de azinoapte, cea mai grava. A tinut comitet de urgenta la 9 dimineata azi si a iesit si a declarat ca va face tot ce trebuie ca sa fie iar ordine si liniste pe strazi. Ce inseamna asta nu mi-e clar. Ca in momentul de fata sunt alti paraziti pe strazi in Manchester si Birmingham si cateva miscari mai mici ca intensitate si in Londra din nou si politia tot asa, ii pune pe fuga un pic, se alearga pe acolo si atat. Sunt constienta ca nu e vina lor, ei executa ce li se comanda. Mi-e mila de ofiteri, am vazut la stiri ca dupa tura de 20ore au apucat sa doarma azi pe zi 3-4 ore si au fost apoi inapoi la datorie. Toate concediile au fost anulate si toti politistii, indiferent de departamente, au fost si sunt pe teren in seara asta.

Ce va fi mai departe...Dumnezeu cu mila! Ma uit acum la BBC News ca merge non stop numai pe asta televizorul, chiar acum au loc alte ciocniri in centrul Manchesterului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Motanik - sa va ocroteasca bunul Dumnezeu
Si mie imi este mila de politie : sunt efectiv intre "ciocan si nicovala"... Daca sunt "duri" ii critica toti - in frunte cu cei de la Drepturile infractorului/criminalului (asa ii numesc eu pe cei de la drepturile omului - ca doar cu asta se ocupa - cu apararea raufacatorilor si obtinerea de compensatii si avantaje pt puscariasi si alti monstrii psihopati), daca sunt "soft" ii critica opinia publica ca nu iau masuri.
Oricum s-a ajuns aici de la prea multa libertate - o "democratie" prost inteleasa si prost aplicata - fara reguli, fara constrangeri, fara disciplina... fara CONSECINTE SERIOASE... Prea multi bani aruncati pe toate loazele care NU vor sa munceasca, NU vor sa mearga la sc - le place viata de paraziti si profita din plin! Pe de-o parte intind mana sa li se tot dea (ei au intotdeauna dreptul sa primeasca: welfare, handout, casa de la comunitate, etc - s-au invatat sa se considere "victimele societatii" - stiu ca au drepturi dar nu si obligatii) iar pe de alta parte se amuza distrugand bunurile societatii care-i intretine... Din info de pe I-net cel care a fost impuscat de politie avea legaturi cu cartelul drogurilor din Jamaica...
Inteleg (din ceea ce citesc) ca acum cetatenii de rand au inceput sa se organizeze sa-si apere cartierele... Saracii oameni - ei sunt adevaratele victime - ei sunt cei care sufera vazandu-si casele arse si comertul jefuit si distrus - munca lor prapadita de niste paraziti intretinuti de o societate bolnava... Prin ce spaima au trecut multi dintre ei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sileriki spune:

Motanik si aici la Warford unde sunt eu , era plin de politisti aseara , se strangeau si aici , nici eu nu ies din casa ca imi e frica ,
sper sa se termine odata ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Draga Mota, nu am stiut ca tu esti asa aproape de focul evenimentelor! Sper sa va ocroteasca Dumnezeu! Mie mi s-a parut ca s-au mai potolit spiritele in Londra. Si eu cred ca inferactorii or sa scape cu o amenda, doar stie toata lumea ca puscariile sint arhipline. Cred ca pe asta s-au si bazat huliganii cind au iesit la pradat.

Crezi ca au distrus si magazinul lui Dumitrescu? Cartierul ala era naspa rau de tot. Si Ferentariul arata mai bine. Mie imi era tare frica sa vin acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

sotul meu e in manchester si ieri avea o intalnire importanta la care nu a putut ajunge din cauza ca politia blocase centrul orasului,nu se circula din cauza protestelor
spre seara mi-a zis ca parca e revolutie in salford devastau tot ce prindeau parazitii astia
sa speram ca va pune capat cat mai repede politia acestor huligani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:


articol www.hotnews.ro/stiri-opinii-9747778-limitele-democratiei-anglia.htm" target="_blank">hotnews

Toti se intreaba care sunt motivele si cine sunt cei care creeaza aceste probleme. Nu trebuie sa cautam raspunsul prea mult: este vorba in principal de adolescenti provenind din familii dezorganizate, multi negri-jamaicani, ce traiesc pe spinarea comunitatii si care, in loc sa mearga la scoala, prefera sa faca parte din tot felul de grupari criminale.

Insa problemele nu au aparut subit, sambata trecuta. Ele mocneau de multa vreme si pentru a intelege trebuie sa vedem cum arata geografia oraselor.

Aproximativ 20% din populatia marilor orase britanice traieste in locuinte sociale. Englezii prefera sa locuiasca la casa, sa aiba o curte, sa aiba grija de ceva flori si sa tunda iarba. Insa locuintele sociale sunt un pic diferite: sunt blocuri uriase, grupate cate 5-6, uneori mai multe.

Autoritatile locale acorda, teoretic, aceste locuinte celor care au nevoie, de obicei pe criterii de venit. Daca nu muncesti, nu ai venit si te califici pentru locuinta sociala. Daca esti mama si esti singura cu 2-3 copii, atunci te califici.

Exista extrem de multe cazuri in care aceste locuinte se transmit din generatie in generatie, de la oameni care nu au muncit niciodata si ai caror copii sunt educati sa nu munceasca. Familiile jamaicane sunt cele dezorganizate: sunt cazuri de mame care isi cresc singure trei copii, proveniti din trei tati diferiti, tati care, daca sunt identificati, de multe ori au probleme cu legea.

Exista multa criminalitate in jurul acestor locuinte sociale. Si este un cerc vicios: nu munceste, fura, ajunge la puscarie, iese din puscarie, se intoarce in locuintele sociale, face copii pe care ii educa la ne-munca. In plus, considera ca cei care ii duc la puscarie, respectiv politia, sunt ”dusmani,” iar cei care muncesc (si, deci, au resurse) sunt si ei considerati “dusmani de clasa”. Sunt ipocriti si pozeaza in victime (cum ca ar fi saraci si fara perspective), sensibilizand parte a societatii si a presei. Insa zilelea astea si-au aratat cu adevarat fata. De fapt, si-au ascuns-o ca niste lasi ca sa nu fie recunoscuti. Prin muzica rap pe care o asculta se considera curajosi in lupta lor cu ”dusmanii”, dar am vazut cat de curajosi sunt cu fata acoperita.



Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

Mergi la inceput
Mergi la inceput