Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (12)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mady_19 spune:

buna fetelor...desi sunt in concediu medical m-am dus pana la servici astazi.ca de...mai e nevoie si de mine...dar toata ziua am fost zombiiii...am crezut ca dupa ce misca bebelu poate scap si eu de greturi si varsaturi in final..ca ieri a fost foarte bine..dar azi dimineatza..crunt!!!am reusit si eu sa mananc niste fructe, niste dulciuri bineinteles ( ca nu se poate fara )...si stept sa vina sotu de la serv sa mancam mancare "adevarata " ...mi-e asa un somn fetelor..nu stiu dar starile astea de somnolenta ma termina...la metrou ma ia somnu si nu mai pot tine ochii deschisi. Maine ma duc iar la perfuzii, nu am ce sa fac, sa ma simt si eu mai bine...
apropo de vise..am visat si eu ca am fetitza...( mi-ar placea mult sa fie asha pana la urma )chiar si sotu meu isi doreste mai mult ca oricand o fetitza.in rest, vise ciudate, si mai ales de 4-5 ori pe noapte la toaleta...ma trezesc instant, simt ca ma apasa rau....
fetelor, oare afecteaza ecografiile astea multe bebe-ul?pana acu m-a chemat o data pe luna, si de-acum ma duc pe 20 septembrie..si parca as fi vrut sa ma mai duc odata sa mai vad bebe-ulsa nu credeti ca sunt obsedata, dar de cand mi-a zis ca placenta e putin situata nu stiu cum..si sa am mare grija...va dati seama...mi-a dat niste ovule utrogestan..cate 2 pe seara timp de 30 de zile....sper sa fie bine!
va pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mady_19 spune:

ah..mersi Lexi ca m-ai introdus in lista.pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi23 spune:

buna seara burtici si felicitari pentru vestile bune de la eco.
se pare ca e generala treaba cu visele horror se trage de la sarcina...
si eu ma trezesc la toaleta de cateva ori pe noapte dar si din cauza junghiurilor la burtica, voua vi se intampla sa aveti dureri?cateodata intepaturi, cateodata ma doare chiar uterul dar dureri scurte atat cat sa ma trezesc...
Imi pare rau ca trebuie sa vin cu rezultate mai putin bune langa vestile voastre minunate ,am luat insfarsit rezultatul de la tripu test si nu am fost norocosi nici de data asta, adica a iesit ceva mai bine dar la limita 1/250......acum trebuie sa ne hotaram daca sa facem amnio sau nu...eu nu as face-o dar nici nu pot sta linistita...sunt disperata.Stie cineva de alta optiune inafara de amnio...am auzit ca la bucuresti ar fi un dr bun ecografist...astept sfaturile voastre...va pup

+17

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catiushor spune:

Multumesc Bianca, parca am mai trecut peste un pas, acuma am inceput sa ne gandim la nume, dar pare cam complicat. Parca mi-ar fi teama sa nu ii pun un nume gresit .
Acuma ca stau acasa si am prea mult timp de gandit imi fac griji ca bebe se misca prea mult. Si data trecuta la eco era fff agitat. Si astazi era la fel. Nu stiu ce sa zic. Cand eram acolo ne amuzam si
doctorul m-a intrebat daca am baut redbull. E ceva cand mai da din manuta, piciorus. Da dadea din toate... La voi cum e? Acuma sper ca nu ma apuca vreo criza de paranoia.
Legat de haine...pfffff. Ma salveaza momentan doua perechi de iegari. Am fost astazi sa caut hainute pt gravi, dar in Brasov nu am mai gasit unde stiam. Era unul pe Republicii, nu stiu unde a disparut. o sa continui cercetarile

Matza dati-i inainte! e bine sa stie bebe ca va iubiti . Ai uitat ce vroiai sa ne spui? Vezi ca cica la gravide se micsoreaza creieru . La mine cred ca a inceput de ceva vreme procesul
am scris prea mult pt azi

gravidutza 16+ de bebitza tzopaila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ursulet33 spune:

nu mai stiu cum era cu numaratoarea carucioare roz la bleu, dar la mine se pare ca va fi roz :)
am fost ieri la ecografie si radea doctorita, eu stateam cu mainile sub ceafa si aia mica la fel, plus cu picioarele larg desfacute sa vedem clar ce e..

in alta ordine de idei, o sa trebuiasca sa-mi cumpar haine, daca mai continua vara gaseam cu ce sa ma imbrac da mi-e teama c-o sa se faca racoare in septembrie si nu ma mai incap blugii...
voi mai stiti site-uri/magazine dragute cu haine? m-am mai uitat eu, dar majoritatea hainelor de gravida arata ingrozitor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicole1980 spune:

Deci avem deja un club al mamicilor muncitoare de pe forum: Matzaila, Bulinuta,Anangel,Anca,Chri,Adriana, eu (Nicole), deci fetelor sa ne facem si un slogan: “Muncim pana la momentul nasterii !”

Glumeam….si eu am muncit la David pana in saptamana 36, iar la 2 saptamani am nascut. La mine motivele sunt : pasiunea pentru job, faptul ca nu-mi pot lasa colegele cu tot greul pe cap, iar eu sa lenevesc in casa (mai ales ca este si iarna), increderea pe care mi-a acordat-o actionarul majoritar, si bineinteles doresc sa beneficiez cat mai mult de indemnizatia de maternitate (pre si post natal- cele 126 zile) si sa scurtez cat mai mult perioada de crestere copil unde ne limiteaza venitul….
Anangel – deci se poate si mai rau… si eu am de gand sa stau 6, maxim 7 luni, pana la diversificare… Patru luni mi se pare totusi putin pentru concediu postnatal, dar asta este daca sunt legi si ordine …. Nu avem ce face.
Matzaila - Ha-ha-ha Sa stii ca si David al meu initial, la prima eco morfo a avut floricica, nu cuculet….
Anca – si eu ma tin de idea mea cu nasterea naturala. Bravo !!!! Si voi incuraja pe oricine are initiative aceasta. Si pe David l-am nascut natural, fara epidurala. Poate am sa va povestesc mai multe aspecte aproape de DPN-urile noastre sa dau curaj mamicilor. Este un sentiment, pe care nu l-am simtit niciodata pana atunci, este o traire foarte puternica , este o stare care te face sa te simti coborata din rai. Este o stare pe care doar mamele o simt si doar pentru cateva secunde: momentul in care bebe a iesit la lumina !!!!! Daca acea stare de fericire ar dura mai mult, cred ca am muri de atata fericire….

in 14+ si mami de David 16.06.2008
Evolutie David

Bebe David Adrian 16.06.2008

Evolutie Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chri70 spune:

Cati si ursulet, felicitari pt. baietel si fetita, respectiv!
Cati, al meu e ca si mine - sensibil la zgomote - nu-i place zgomotul de la eco deloc! Dr. radea ultima oara, ca incerca sa-i prinda bataile inimii cu doppler, si cum prindea cateva, cum se fugea si se-ascundea poznasul meu in coltul celalat al uterului.

Eu mi-am luat din luna a 3-a 2 fuste si o pereche de pantaloni materna, ca nu ma mai cuprindea nimic la mijloc din tinutele pt birou. Ciudat e ca inca imi vin toate rochiile. Fustele si pantalonii vechi pot sa-i folosesc numai cu banda elastica. http://www.amazon.com/Baby-Be-Mine-Maternity-Belly/dp/B000NDCHNW

silvi23, nu dispera, asta inseamna doar un bebe din 250, si nici numarul asta nu e sigur, ca e test screening, nu de diagnostic. 0.4% sunt totusi sanse foarte mici. Daca deja ai facut eco, numai amnio iti poate da informatii suplimentare, dar si aia are riscuri pe care eu nu am vrut sa mi le asum (desi am varsta). Iti tin pumnii.

+16

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

felicitari tuturor pt vestile bune

silvi23,din pacate iti inteleg disperarea; in bucuresti sunt intr-adevar 3 ecografisti buni .. pop , herghelegiu si iosup ..din pacate la primii 2 te programezi f greu (la pop poti suna sa spui ce problema ai si te strecoara fetele in programul dansului cumva);ce pot sa-ti spun este ca nici eco nici DT sau TT nu sunt investigatii cu rol de diagnostic ..sunt doar pricepere (la eco) si statistica (la DT si TT); am citit si rascitit ca ar exista si o parere a dr dinu albu (se pare cel mai bun genetician din bucale) care zice ca aceste teste de sange sunt influentate de "aportul" de progesteron (si ar modifica analiza )
se pare ca pe afara ar exista un test de sange cu acuratete destul de mare , care indica eventuale probleme cromozomiale -lentex sau ceva de genul -insa eu in ro nu am gasit nika asemanator
ramane deci amniocenteza care , daca o faci la stat si este efectuat#259; de medic specialitate obstetric#259; ginecologie cu supraspecializare în medicin#259; fetal#259; cf legii ai o reducere de 900 ron (vezi ordin 864/538 din 31.05.2011)
sa dea DD sa auzim de bine

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

buna burticilor!
silvi - sa stii ca noi suntem alaturi de tine si suntem sigure ca rezultatul la amnio va fi unul imbucurator! ne bucuram ca avem colege informate (nicole), care ne pot ajuta in asemenea situatii!
Cati si Chri - exact asa era si bebele meu: nu statea deloc (sotul meu zicea ca va fi luptator ca se ferea de dr cand incerca sa-i prinda bataile inimii)
Mady - bine ai venit si sarcina usoara! la ecografia de 10 sapt si eu aveam placenta coborata, dar mi-a spus dr ca se mai ridica... si iata ca la 13 sapt deja era inserata mai sus. asa ca: fara griji (doar cu repaus sexual)!
Legat de munca - fetelor eu cred ca voi intra in concediu cu 2 luni inainte, asta deoarece la job am perioade foarte stresante si am ajuns la o stare de oboseala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Buna tuturor.
Silvi, si eu sunt alaturi de tine, indiferent ce decizie iei (pro sau contra amnio). Eu sunt sigura ca pana la urma totul va fi bine!
Cati si ursulet, felicitari pentru carucioarele bleu, respectiv roz! Le trec imediat in listuta.
Referitor la hainele cu burtica, eu am o pereche de blugi mai largi si inca o pereche cu burta, speciali pentru gravidute. Ii port alternativ. Cand ajung iar la Bucuresti vreau sa-mi cumpar si o salopeta si cam atat. Tricourile, bluzele si puloverele sunt oricum largi si ma vor incapea. Mie mi se pare ca mi-a crescut mult burta in ultima saptamana, e vizibila bine.

de Maria Cornelia (20.09.2006) si 17+ cu
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara

Bobuletul

Mergi la inceput