Nodul benign la san
Nu stiu ce-i anul asta cu mine.... mai acu' vreo luna scriam ca am fost la ginecolog si a depistat un polip cervical, urmeaza sa-l scot, dupa ce vin din concediu.
Ieri am fost la ecografie de san, asa cum merg anual, si mi-a "gasit" un nodul cu aspect benign, de vreo 7 mm, la sanul drept. Eu n-am simtit nimic.... Acu ecografistul imi spune sa vin peste 3 luni, ca sa-l tina sub observatie. Sapt viitoare ma duc la ginecolog, voi prezenta si aceasta ecografie, sa vedem ce spune. Doar nu voi sta asa, sa astept... fara sa fac tratament ? Macar ceva naturist... dar nu stiu ce.
Pup
Ingrid si Cristi 8 ani
Raspunsuri
corap spune:
eu nu am decat experienta mamei mele - care a fost total diferita de a ta - in aproximativ o luna i s-a dezvoltat un nodul cam cat un ou de gaina - si s-a operat de urgenta.
daca crezi in homeopatie poti incerca ceva recomandat de un homeopat.
daca mai vrei o opinie asupra nodulului - mai fa o ecografie(eu l-as recomanda pe mihai lesaru - o programare se obtine greu, dar cred ca in situatia ta gaseste un loc)
multa sanatate!
ingridnen spune:
multumesc, corap. Si eu am fost la un ecografist foarte bun... astept acum pana sapt viitoare, sa vedem ce zice si ginecoloaga.
Ingrid si Cristi 8 ani
buli spune:
eu am vreo 3 :D si dupa dezbateri indelungate si analize aprofundate am hotarat impreuna cu doctorii sa-i lasam acolo si sa-i vizionam trimestrial. fara tratament.
hannen spune:
corap,am inceput sa ma pipai si sa masor cam cit e bolovanul asta dureros din sinul meu sting.E,eee!E ca o portocala!Tot sanul e groaznic de dureros.Simt umflat,tare ..ca un pietroi.
Dar am vazut ca dispare total dupa 1-2 zile de la venirea menstruatiei.Si durerile trec,dispare si nodulul.(adica nu-l mai simt eu la mana,dar echo a vazut si la mine ceva)
Cum e mama ta acum?Sper din suflet ca e bine!
ingridnen,si eu sunt la fel.astept 3 luni si tot citind pe net ma panichez si mai tare.
Whatever happens don`t let go of my hand!
corap spune:
da, mama e ok acum, dupa operatie.
la ea era ceva constant, nu scadea. dar a fost benign (desi am tras o sperietura - ca dupa operatie i-au dat, din greseala, rezultatul biopsiei altei persoane . pana la urma s-a lamurit situatia, dar si acum mi se intampla sa ma gandesc la cealalta si la cat de cumplit trebuie sa fi fost).
cred ca tinerea lor sub supraveghere este o masura suficienta atat timp cat nu evolueaza "spectaculos".
eu va sunt alaturi sufleteste si sper sa fie totul in regula.
iarina spune:
Hannen, ce ai tu pare a fi mastoza chsitica, dupa simptome. Evident ca trebuie sa consulti un medic, dar durerile inainte de ciclu, sani umflati, durerosi precum si disparitia lor dupa menstruatie sunt specifice mastozei. Am vazut ca ai scris pe mai multe topicuri si te ingrijoreaza, insa eu zic ca nu e cazul sa te stresezi peste masura. Mergi la medic sa-ti confirme diagnosticul si fa tratament. Cum zicea si Allure la celalalt subiect, exista un tratament naturist care se face minim 3 luni. Are efecte.
Mi-am facut si eu ecografie, am chisturi la san, diagnosticul este mastoza fibroschitica, mi-a dat tratament cu femicur si ii tin sub observatie. Mi-a zis ca nu sunt prea multe de facut, dupa o sarcina se regleaza o perioada, dar pot reaparea in timp. Operatie se face doar daca sunt mari si apar si alte probleme.
Stiu ca ai trecut printr-o trauma recent, sa stii ca stresul contribuie enorm la apartitia mastozei sau la agravarea ei. Sper ca te-am linistit cat de cat.
Ingrid, nu face tratament naturist dupa ureche, asculta medicul. Daca e benign, urmareste-l..altminteri eu in locul tau as merge pe o alimentatie sanatoasa, fara prajeli, dulciuri, multe legume si fructe, miscare, ceaiuri si sucuri naturale.
mihaela_s spune:
Azi am primit si eu raspunsul la biopsia facuta la nodulul de 1 cm jumate ce il am in sanul stang. La fel ca si tine nu am simtit nimic, a fost depistat la mamografie(aici se face chemare dupa 40 de ani, la fiecare an jumate) si mi s-a facut biopsie. Nu mi s-a recomandat extirparea lui de catre chirurg dar mi s-a spus ca daca pe mine ma ingrijoreaza il pot extirpa. Am hotarat cu medicul care ma urmareste sa il tinem sub observatie, deocamdata urmatoarea mamografie va fi peste 6 luni si vedem in functie de evolutia lui ce facem mai departe.
Eu am intrebat ce riscuri sunt sa se transforme intr-unul malign si mi s-a spus ca nici unul, riscul e doar sa creasca in marime si atunci trebuie operat. Nu se face tratament, cel putin mie nu mi-a spus de asa ceva...
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
hannen spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iarina Hannen, ce ai tu pare a fi mastoza chsitica, dupa simptome. Evident ca trebuie sa consulti un medic, dar durerile inainte de ciclu, sani umflati, durerosi precum si disparitia lor dupa menstruatie sunt specifice mastozei. Am vazut ca ai scris pe mai multe topicuri si te ingrijoreaza, insa eu zic ca nu e cazul sa te stresezi peste masura. Mergi la medic sa-ti confirme diagnosticul si fa tratament. Cum zicea si Allure la celalalt subiect, exista un tratament naturist care se face minim 3 luni. Are efecte. Mi-am facut si eu ecografie, am chisturi la san, diagnosticul este mastoza fibroschitica, mi-a dat tratament cu femicur si ii tin sub observatie. Mi-a zis ca nu sunt prea multe de facut, dupa o sarcina se regleaza o perioada, dar pot reaparea in timp. Operatie se face doar daca sunt mari si apar si alte probleme. Stiu ca ai trecut printr-o trauma recent, sa stii ca stresul contribuie enorm la apartitia mastozei sau la agravarea ei. Sper ca te-am linistit cat de cat. Ingrid, nu face tratament naturist dupa ureche, asculta medicul. Daca e benign, urmareste-l..altminteri eu in locul tau as merge pe o alimentatie sanatoasa, fara prajeli, dulciuri, multe legume si fructe, miscare, ceaiuri si sucuri naturale. "Experienta este numele pe care il dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
iarina,multumesc mult(chiar ma gindeam la asta,si anume ca tot scriu pe la toate subiectele care apar...se vede ca am buba la cap)
Nasol e ca dr-ul nu mi-a recomandat nimic si dupa cum ii stiu nici nu imi vor recomanda.Chiar sunt curioasa cind gasesc un dr. care sa zica "ai cutare si cutare si se trateaza asa si pe dincolo".
N-am gasit decit "n-ai nika,esti sanatoasa ca un cal,la revedere"
Si faza cu urmaritul 3 luni a fost tot idea mea.Adica el m-a intrebat,ignoram si mergem pe opinia mea ca nu ai nimic sau vrei sa urmaresti si daca e ceva atunci facem biopsie?
Zic "da dumneavoastra ca medic ce imi recomandati,sa ma culc pe-o ureche?".Si uite asa mi-a zis "hai sa urmarim,revii peste 3 luni"
Whatever happens don`t let go of my hand!
Ramonika spune:
are dreptate doctorul. trebuie tinut sub urmarire, sa nu se mareasca, insa eu nu m-as grabi la operatie.
am avut si eu cativa si mergeam regulat la medic, cand a vazut ca nu cresc, m-a chemat la ecografie si la un an distanta si nu se marisera.
acum n-am mai fost de vreo 2 ani, pt. ca am nascut, intentionez sa ma duc in curand, insa nu simt nimic la mana.
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz