Clasa a 6-a, anul scolar 2011-2012 (cap.1)

Clasa a 6-a, anul scolar 2011-2012 (cap.1) | Autor: helbi

Link direct la acest mesaj

Noi incheiem scoala, tot noi deschidem un nou an scolar!

Azi a fost prima zi din clasa a 6-a. Au primit o clasa noua, in aripa recent renovata a scolii si..orarul!
Lunea au de la 7.45 la 16.20...8 ore de scoala si undeva la mijloc, doua ora de pauza, in care insa, nu au vie sa paraseasca scoala. Joi au cam tot asa.....pinala 15.30. In rest au indoua zile pina la 13 si intr-una pina la 12.30. Deocamdata nu se stie la ce ptionale vor fi acceptati (Bianca vrea sa faca Fotokurs si tenis, numai ca ambele sunt martea la aceeasi ora, asa ca, daca primeste loc la fotocurs va face semetrul asta foto si tenis semetrul viitor).
Ca materii au: germana (5 ore pe sapt), mathe (5), fizica (2), biologie (2), engleza (4), franceza (4), sport (2), muzica (2), desen (2), etica sau religie (2), dirigentie (1)

Am vrut sa adaug lista de la inceput de capitol, insa n-amputut edita ultimul meu mesaj (imi spune sa iau leg. cu admin sau un mderator). Asa ca o rog pe Lili, cind are timp sa adauge ea lista. Merci mult

Vacanta placuta tuturor! Care e urmatrul care incepe scoala?! Cine ne mai tine de urit

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Andreia, cred ca merge si fara lista de inceput, la cat de multe am ramas sa scriem pe aici

Succes in noul an scolar, multe realizari, voie buna, colegi super si note frumoase !

In Ro apare ca materie noua fizica in acest an, in rest raman cam la fel.
Mai avem o luna de vacanta, al meu e plecat in tabara cu colegii lui, se distreaza minunat.

Va pupam si va tinem pumnii sa fie usoara clasa a sasea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Andreia, multumim pentru subiectul cel nou . Si mult succes lui Bianca in noul an scolar.

Cred ca noi sintem urmatorii pe lista , Antonia incepe pe 25 august. Saptamina asta am inscris-o intr-o tabara de tenis. In rest, pe linga vacanta facuta cu toata familia, a stat acasa cu bunica si s-a relaxat. Fiindca am avut o vara nesperat de calduroasa si de lunga, a mers si la piscina de multe ori si a luat lectii de tenis cu o profesoara romanca .
Am luat deja rechizitele si sacul de scoala, cartile vor veni prin posta (comandata pe internet). Deci in principiu sintem gata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Sa aveti un an plin de realizari si mai ales un an frumos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Multumim pentru noul subiect!

Bafta mare pentru cei care ati inceput sau urmeaza sa incepeti luna aceasta noul an scolar!

Idei de genti pentru adolescenti baieti aveti?eu va trebui sa i cumpar unul nou mai rezistent de data aceasta pentru ca celelalte
s-au uzat.

Ai mei au revenit din tabara si acum suntem inca in concediu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Multumimi si vacanta placuta in continuare.

Prima sapt de scoala s-a terminat. Au inceput materiile si au primit si destule teme. Ii plac f mult si franceza si fizica (au inceput cu optica).

Mercedes, eu i-am luat la baietelul prietenei mele (de seama cu ai nostri) rucsacul asta:

4 YOU & Scout Rucksack "Compact Checkers Blue" in blau/ schwarz
http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/2267895_-compact-checkers-blue-4you.html

(cel din dreapta sus)

E f frums pt baiat si f bine facut (rezistent). A fost 38 Euro.

Maine reincepe si scoala romaneasca.

Mergi la inceput

helbi- multumesc frumos. Noi cautam ceva mai simplut fara model adica ,,eu nu sunt copil mic,, si rezistent normal sa l tina un an macar.

Fetele din ro - copiii au primit de lucru in vacanta de la scoala ma refer la romana si mate.
Cristi la romana da http://www.edituraparalela45.ro/titlu_detaliu.php?idtitlu=154
si la mate nu.... dar i-am luat eu tot de la aceeasi editura sa nu se plictiseasca nu de alta...

Mergi la inceput

Mercedes, de reszistent, te asigur ca este. Firma 4 Yu este cea mai recunoscuta firma in DE pt ghioztdane pt copii de la clasa a 5-a in sus. Baiatul de care tzi-am zis are 12 ani si e la Ghöthe in Bucuresti.

Eu nu tzi-as recomanda, cel putin pt clasa a 6-a sa-i iei o geanta. Au multe carti/caiete si-si va termina umerii si spatele, chiar daca poate geanat ae in trend. Mergi inca un an cel putin pe varianta de rucsac. Sunt o multime de modele simple. Eu Biancai i-am luat unul visiniu inchis, fara model.

Uite inca in link (tot pt orientare, ca si primul dat) de la Firma Eastpack. Astia garanteaza 20 ani ghiozdanul. Sunt mai scumpe, dar cunsc un baiat care a facut clasele a 5-a pina la a 13-a (el a prins varianta uc 13 ani de scoala) cu acest ghiozdan. Sora lui e intr-a 6-a acum. Anul trecut i-au luat de la aceeasi firma:

http://www.amazon.de/s/?ie=UTF8&keywords=eastpak&tag=googhydr08-21&index=aps&hvadid=7302250831&ref=pd_sl_6miuov9ayf_e

Mergi la inceput

helbi-multumesc inca o data. Da, astea sunt mai pe gustul lui numai sa si gasesc in zona la noi sau in tara vecina.
Ai idee daca se comercializeaza in ro?

Mergi la inceput

Mercedes,dupa ce gasesti modelul dorit, fa o simulare si vezi daca livreaza is in RO. Stiu ca de pe www.mytoys.de se livreaza in Ro contra la 15 euro. Insa, de pe altele nu cunosc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Al meu mai are inca ghiozdan asa ca toamna asta nu ma agit

Pentru scolarii din Ro, inceputul scolii va fi cu teste la toate materiile pentru a se stabili gradul de performanta al scolii/clasei/elevului/profesorului conform noilor dispozitii ale ministerului.
Testele vor fi unice pe scoala cel putin, nu se stie daca unice pe municipiu/tara.Este valabil la toate clasele incepand de la a doua la a XII a.

Pe didactic.ro se gasesc astfel de teste ce pot fi descarcate si printate, inclusiv la muzica

Tezele si mediile se vor incheia pentru primul semestru inainte de vacanta de Craciun ce de aceasta data va fi de 3 saptamani.

Cam acestea sunt noutatile noului inceput de an scolar, momentan ne mai bucuram de vacanta

Spor la treaba Biancai si cat de curand si celor ce incep la sfarsitul lui august : Antonia, Victor.

Mergi la inceput