Forex - mit sau realitate?!

Forex - mit sau realitate?! | Autor: Mickyyy

Link direct la acest mesaj

Probabil ati auzit deja de el, in caz ca nu l-ati si incercat cumva, desi am dat o cautare pe forum si nu am gasit niciun subiect pe tema asta (FOREX - FOReign EXchange market - este cea mai mare piata financiara internationala, cu un volum si o lichiditate imensa unde se tranzactioneaza valuta 24 ore din 24 (mai putin weekendurile)).

Eu am avut o tentativa acum un an, m-am jucat pe conturi demo vreo cateva saptamani, dupa care m-am lasat de meserie. Acum (saptamana trecuta adica) mi-am amintit de el, si am zis sa mai fac o incercare sa vad daca se prinde ceva de mine . Tot fara sa investesc bani in el, mai ales ca toata lumea recomanda minim 6 luni de demo inainte. Ma rog, am gasit o varinta intermediara, un broker care ofera 100$ bonus de tranzactionare, fara niciun depozit prealabil (dar pe care nu cred ca-l poate scoate cineva vreodata, tinand cont de conditiile pe care le-au pus pentru retragere , sau ma rog, daca reusesti sa faci minim 50 de tranzactii pe zi si sa nu falimentezi dupa o luna, atunci da, poti retrage banii).

Intre timp, am studiat forumuri de specialitate la greu. Spre rusinea mea, n-am priceput mare lucru din toate analizele lor, dar m-am familiarizat cu termenii si cu tot ce presupune forexul.

Evident, norocul incepatorului - banii se aduna pic cu pic, fara sa fie vorba de sume spectaculoase (desi ca procente sunt enorme). Toti zic ca 90% din cei care joaca pierd. Toti care incep sa joace cred ca lor nu li se poate intampla . Unii zic ca e joc de noroc, altii ca bursa poate fi previzionata, si tine de strategie si analize.

Eu cred ca oricat de mari sunt interesele unora sau altora pe piata, evolutia cursurilor de schimb poate fi previzionata, in mare. Si ca nu e tocmai joc de noroc, atata timp cat o faci cu cap.

A mai incercat cineva forex pana acum? A castigat sau a pierdut bani pe aceasta piata? Chiar au dreptate toti cei care spun ca e de fapt un miraj, si ca ai nevoie de ani ca sa poti sa devi profitabil pe forex, asta dupa ce inainte ai pierdut sume consistente?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

eu, am bagat 100 de euro si i-am pierdut intr-o zi, dar nu sunt nici cea mai rabdatoare persoana :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Da, ai nevoie de ani - in medie 10 - lucrati intr-o institutie care se ocupa cu tranzactionarea titlurilor, a monedelor straine, a aurului, petrolului si altele, pentru a putea obtine profit pe banii tai.
Adica inveti pe banii altora, inveti la greu, te specializezi si apoi te arunci cu banii proprii.
Piata e foarte sensibila. Nu e joc de noroc, e arta. Eu asa o vad.

Mergi la inceput