Partea Intunecata a unora!
Raspunsuri - Pagina 2
bobocel_07 spune:
Eu nu am copil dar nu cred ca o sa-l lovesc vreodata.Si da, cunosc multi parinti care isi altoiesc copii, cel mai grav a fost atunci cand un prieten de-al meu iesea afara si cand ne jucam si i se ridica tricoul nu aveai unde sa pui un deget, era tot o vanataie.Nu mai spun ca lua bataie de fata cu toti copii

alexia_07
Imi place sa descopar ce nu spun oamenii prin cuvinte
Laura25 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gabivalceanu Olica, ce sarirati! Eu mai c-as face pariu ca toate ati luat cel putin o data cafteala de la parinti... Eu una as fi preferat de mii de ori sa-mi traga mama o palma si gata decit sa-mi tina spe mii de teorii sau s-o vad suparata. Si, cinstit de tot, tot am luat o palma de la tata cind aveam 6 ani. Ai mei au fost blinzi de tot si cu teorii. In schimb, 99,9% din copiii din jurul meu primeau bataie frecvent de la parinti - zic de cind eram eu copil, dar nu cred sa se fi schimbat ceva. Mama chiar imi povesteste mereu o istoriora cu mine copil de vreo 3 ani: Mami, ziceam eu, la gradinita toti copiii povestesc ca primesc bataie acasa. Eu de nu primesc?! Nu stiu daca as ajunge chiar sa-mi bat bebelusul, nu cred, dar nici nu e asa grav daca-ti mai ciufulesti uneori copilul. Hai sa fim seriosi! G |
E cumplit ce poti spune! E foarte, foarte, foarte grav sa iti lovesti copilul si de neimaginat sa dai intr=un bebelush. Este grav pt sanatatea lui fizica si psihica. Este ilegal si ar trebui sa se dea amenzi usturatoare, sa faca puscarie si sa fie obligatorii ore de consiliere psihologica pt acei parinti ce dau intr-un copil. E groaznic ce spui tu aici. Esti la fel de curajoasa cand te apuca nervii pe un tip de 2m si 120 kg? La fel ai sari cu palma si la ala? Imagineaza-ti ca ar veni o femeie de 10 ori mai mare decat tine si te-ar "mangaia" cu o palma sau te-ar arunca de la 3m pe un pat. Cam cum crezi ca ti-ar fi? Cam asta e proportia intre tine si copilul tau.
O, Doamne, suntem atat de mari si tari si puternici si ce bine ne racorim cand dam intr-o botz de carne de 10-15 ori mai mica decat noi, care nu poate riposta si nu iti poate urla in fata "Demento! ma doare!"
Ce ar putea face un bebelush ca sa merite sau sa justifice macar, in vreun fel oricat de absurd sa fie lovit?!?!
Daca esti in depresie si nu mai poti , te duci si faci un dush rece, fumezi o tigara, urli la pereti, dar nu dai in bucatica aia de om lipsita de aparare.
Scuturatul unul bebelush, trantitul pe perna, lovitul poate duce (si nu e un caz la 'tz' milioane care a fost din ghinion, ci e frecvent) la leziuni pe creier. Voi va uitat ce maini si ce picioare firave au bebelushii? Va dati seama cat de usor se pot rani? Cum sa-i loviti!?!?
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Laura25 spune:
gabivalceanu, mergi la un psiholog si afla de unde ti se trag ideile astea. Citeste carti despre educarea si cresterea copiilor, informeza-te daca din suflet nu iti vine natural gandul ca nu ar trebui niciodata sa dai intr-un copil.
Si mai ales te rog sa nu mai spui niciodata pe acest forum ca e ok si nu e nici o branza daca dai in copil. Este agresiune, abuz si nu e deloc ok.
JuliaSM spune:
| citat din mesajul lui gabivalceanu Eu una as fi preferat de mii de ori sa-mi traga mama o palma si gata decit sa-mi tina spe mii de teorii sau s-o vad suparata. |
Sa fii abuzat fizic e mai bine decat sa fii abuzat emotional,asa cum se spune ca ranile facute de cuvinte sunt mai adanci si se vindeca mai greu decat cele facute de un accident de masina.Depinde insa si cine e abuzatorul.Cum e vorba aia cu 'infinitului de viata i-am spus MAMA'? (o viata vesnica de mustrari si cafteli,intre doua pupaturi,mniam!)
Tu,dintre doua rele,o alegi pe cea mai putin rea,se pare,desi e rea-rea,pana in maduva oaselor si pana in adancul ei si asta! Spui ca parintii tai te-au batut rar si ai preferat asta. Banuiesc ca alti copii abuzati fizic de parinti ar spune altfel, ca ar fi preferat sa fie tocati la creieri no-stop, decat sa o incaseze cu cureaua, cu coada de matura, cu furtunul de la masina de spalat (nu am imaginatie, stiu concret cazuri, din copilaria mea!).
Chestia cu bataia tine de o mentalitate bolnava, a puterii si autoritatii instaurate cu pumnul si prin teroare. Din fericire, lucrurile se schimba si la noi.Din nefericire, nu destul de repede. Pentru ca generatia tanara, in loc sa se elibereze de prejudecatile bunicilor si parintilor,le imprumuta mai departe si raul se perpetueaza continuu, iar ceea ce spui tu e un exemplu ideal pentru asta.
In Austria sa lovesti pe copilul tau, cu palma, cu pumnul sau cu un obiect e considerat delict grav si se merge pana acolo ca Protectia Copilului vine si iti ia copilul de acasa, daca se dovedeste ca a fost abuzat (si nu de nenumarate ori,o data si bine e destul!). La gradinita parintii sunt intrebati mereu cum au aparut vanatai pe corpul copiilor, chiar daca e evident si foarte posibil sa se fi lovit copilul la joaca.In plus, educatorii sunt instruiti sa verifice pe copii daca sunt sau nu abuzati acasa si nu e prost nimeni sa intrebe pe copil 'te bate mama acasa?', ci fac jocuri de rol, de genul 'uite papusica asta,a daramat jucariile,a spart borcanul,a varsat laptele,cum o pedepsim?', iar copilul nu face decat sa puna in practica ceea ce vede acasa sau,mai rau, ceea ce i se aplica acasa, ca mijloace de corectie.
Pacat ca in Romania sistemul de invatamant din gradinite si scoli inca accepta tacit(desi nu e legal) pedepsele corporale usoare si abuzurile punitive... Si am marturii,o prietena al carei baietel a fost dezbracat in fata grupei de o educatoare dementa,alta ai caror copii au fost trasi de perciuni si de urechi, tot pentru ca erau taaare neastamparati, mama lor de copii energici!
Gabi,tu ai copii? Asa,de curiozitate.
cllaudia spune:
Da, da, ce usor e sa dati sfaturi.Sfaturi de genul: cand vrei sa te racoresti fa un dus, mergi in gradina,la plimbare, etc. Ce usor e sa faci toate astea cand nu iti cresti copilul singura, cand ai ajutor permanent de la mama, soacra , menajera, bona, etc. Dar ce te faci cand esti singura, doar tu si bebelusul? Poti iesi sa te racoresti, poti merge undeva in liniste ca sa iti odihnesti mintea? Nu poti, doar daca pleci de nebuna si iti lasi copilul singur, ceea ce e ff grav. Deeeci? Deci nu mai dati sfaturi de genul asta, ca nu toate au ajutor ca voi. Ca pun pariu ca 99% ati avut ajutor si nu ati stat nonstop numai voi cu bebelusul. E foarte usor sa te porti exemplar cu bebelusul atunci cand il vezi doar cand vrei tu, atunci cand il iei in brate doar cand e linistit si nu plange. Atunci cum sa fii nervoasa, obosita, depresiva, cum sa tipi la copil sau sa urli la pereti.
Laura25 spune:
cllaudia, eu am stat fara ajutor cu 2 bebelushi cea mai mare parte din timp. Da, am avut uneori cate o saptaman-doua pe luna cand stateam la mama mea. Sau venea soacra cate o ora-doua uneori si ii scoatea cu carutul afara. Dar majoritatea timpului, pana la 17-18 cand venea sotul de la servici, eram singura cu amandoi. Si nu am dat in ei niciodata. Deci nu vorbesc de pe pereti.
cllaudia spune:
Eu nu mi-am batut bebelusul, nu am tipat la el si nu l-am azvarlit in pat. Cand simteam ca nu mai pot bagam capul in perna si urlam sau plangeam. Nu aveam ce face, eram singura. Dumnezeu a tinut cu mine si mi-a dat un bebelus linistit. Sau de multe ori aveam impresia ca bebelusul ma simte ca sunt fara ajutor si de aceea era cuminte. Am trecut prin multe, am imbatranit in anii astia cat altele intr-o viata. Dar sunt mandra de mine ca mi-am crescut copilul , ca e mare acum si tot ce stie stie de la mine. Ca l-am crescut si educat fara bataie. Dar totusi, chiar daca pare ciudat, le inteleg pe cele care mai tipa la copii, care le mai trag cate una la fund. Asta daca sunt singure si fara ajutor. In cazul asta e ff greu sa iti ti cumpatul, sa ai mintea linistita. In schimb le dispretuiesc pe cele care desi nu stau nonstop cu copilul, in putinul timp in care stau nu se poarta frumos, nu ii alinta si nu ii trateaza cu toata dragostea.
emanouela spune:
se impart diplomeeeee
vine omul si-si spune oful, isi recunoaste problema si voi ce faceti???? sariti la beregata....
moonsin....iti garantez eu ca multe dintre noi, mamele care stau 24 din 24 de ore, 7 zile pe sapt/12 luni pe an, avem aceasta problema...am avut si eu si nu ca ma enerva sau supara copilul meu, nu.....pt ca eram obosita, flamanda, in pragul depresiei, depasita uneori de situatie, departe de minimum de ajutor..doar ca putine suntem alea care avem dotare necesara sa ne zicem noua si lumii, da, am o problema, vreau ajutor. stii ce faceam? cand nu mai puteam ma bagam sub dus....il lasam pe el in leagan, cu melodii pt copii si ma bagam sub dus, asa am evitat orice iesire a mea din decor...nu sunt mafalda dar n-am de unde sti ce as fi putut face . am avut norocul ca, poate nu imediat dar dupa putin, se calma cand auzea muzica. nu-ti trebuie mai mult de 10 minute sa te aduni si sa te 'incarci'. iti doresc nervi tari si de te mai lovesti de asa ceva, oricat de intunecat ti-e creierul....pt ca dragi 'mame perfecte', la noi astea imperfecte se mai intampla si asa ceva...trege aer adanc in piept, cat de adanc poti tu si expira-l linnnn....e pe bune, la mine functioneaza si ma calmeaza.
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de
nazdravana Darius Mihail
Laura25 spune:
E de inteles ca poti ajunge la o limita (fizica, psihica), e de inteles ca obosesti, intri in depresie, te iau nervii si simti ca nu mai poti. E normal sa se intample asa ceva. Nu e ok, dar se poate intampla sa scapi fraiele si sa faci ceva necugetat. Dar de aici pana la a spune lejer "las' ca nu are nimic daca ii mai arzi cate una bebelushului / copilului, saraca mama e surmenata si numai bine si-a descarcat nervii, iar copilului i-a prins bine sa fie pus la punct" e diferenta ca de la cer la pamant. Sa scapi o palma copilului intr-un moment de nervi intinsi la maxim poate se intampla (desi nu e de dorit) si daca e urmat imediat de regrete e scuzabil. Asta nu te face o mama rea. Dar sa altoesti copilul convins fiind ca e ok, nu mai deloc scuzabil si de inteles.
Un bebelush lasat in patut, sau jos pe o patura, asigurat ca nu poate cadea sau trage ceva peste el, nu pateste nimic daca e singur 2-3 minute cat te duci si dai cu capul de un perete, urli in perna sau tragi o tigara. E mult mai ok asa decat sa lasi nervii sa te cuprinda, sa nu te mai poti controla si sa te descari pe el.
emanouela spune:
| citat din mesajul lui Laura25 cllaudia, eu am stat fara ajutor cu 2 bebelushi cea mai mare parte din timp. Da, am avut uneori cate o saptaman-doua pe luna cand stateam la mama mea. Sau venea soacra cate o ora-doua uneori si ii scoatea cu carutul afara. Dar majoritatea timpului, pana la 17-18 cand venea sotul de la servici, eram singura cu amandoi. Si nu am dat in ei niciodata. Deci nu vorbesc de pe pereti. Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
e, uite de ora aia o data pe luna macar nu beneficiem multe dintre noi. cand spun ca eram singura....apai eram singura...eu cu bebe, atat...fata mama, fara tata, fara soacra, frati, surori , nepoti, etc.....nici macar prieteni. si in aceasta situatie suntem destule.
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de
nazdravana Darius Mihail