Dragelor,
pediatra noastra mi-a spus ca doar cind sint numai eu cu fetita sa vorbesc romaneste cu ea,cind sintem toti trei trebuie sa vorbim in germana altfel copilul va mixa groaznic cele 2 limbi si in final,nu va stii carei limbi ii apartin cuvintele(zicea chiar cum ca e posibil sa ajungem sa avem probleme la scoala)...mi-a dat mai multe exemple:"mama,besteluiesc niste klaidäre la Neckerman"
In fine,sotul meu e german dar vorbeste oarecum si romaneste(ex"de ce ma superi la mine?")si cu mare greu am reusit sa-l dezvat de a mai vorbi si el "romaneste"cu copilul.
Sigur,si eu mi-as dori sa stie la fel de bine cele 2 limbi:germana si romana.
Spor la vorba!
Alina
Eu vorbesc cu Patrick romaneste ca si nasii lui; sotul meu stie ff. putin romaneste asadar germana.
Dar ca el mai tirziu le va amesteca nu cred; important e sa vorbesti limba corecta si nu amestecata; nasica lui cea mica merge in clasa intii si vorbeste trei limbi ff. corect (romana cu amandoi parintii, ungureste cu tati, si in rest germana si e ff. mindra cind putem pe strada sa vorbim cite ceva fara sa fim intelese de altii.
narcisa + Patrick
Corina,
Bun venit in mijlocul nostru. Toate fetele(si nu numai!) de pe acest site sint prietenele mele si ma bucur ca am una in plus,in special pentru faptul ca locuim amidoua in aceeasi tara...
Eram singura din Grecia pe aici...
Cit despre limba vorbita,am si eu multe intrebari...Raspunsuri sper sa gasim pe parcurs...
Te pup si mai vorbim...
Love you all...
THEODORA,GIANNIS,ALEXANDROS