Nasterea la Arcadia - Iasi (14)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clauditza89 spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana.irina

Buna fetele!
Am fost astazi la Arcadia, la consultatia de doua sapt. Fetita a primit inca un 10. A cresct 350 de grame, putin dupa mine dar in raport cu greutatea ei, e bine. Oarecum superficiala mi s-a parut consultatia, dar in fine cat dai, atata face. Vineri ne-am programat si la ecografia de sold.

Despre alimentatie. Eu mananc numai asa-zisele alimente permise. Am auzit insa varianta ca nu am avea voie sa mancam lapte. Eu insa la indicatia medicului si dintr-o sursa f sigura, stiu ca trebuie sa mancam chiar f mult.

Mananc numai carne fiarta sau la gratar de pui si vita. Legume fierte. Compot de mere, lapte cu cereale, fulgi de ovaz, iaurturi naturale slabe. Astazi e prima zi cand am mancat doua patratele de ciocolata alba. Mi-am cumparat cafea decofeinizata fara E-uri si beau una pe zi.
De baut beau numai apa plata. Fara sucuri de niciun fel, cu sau fara acid. N-am mancat mai sanatos in viata mea. Ma bucur ca slabesc constant. Pana acum am slabit 14 kg. Mai am 10 de dat jos.

Claudia, iti dau exemplu de meniuri, cu riscul de a face pofta gravidutelor noastre.

Ieri: Mic dejun- nimic
Pranz-Supa de pui cu morcov si atat
Mamaliga cu branza de vaci.
Cina-Lapte cu fulgi de porumb un bol

Astazi:
Mic dejun- 1 ou fiert moale, o chifla de paine integrala cu seminte, un iaurt natural mic
Pranz- nimic
Cina- ficat de vita la gratar, cartofi natur, salata de morcov+telina+mar cu o lingura de ulei de masline si suc de lamaie.

Mi-am pus o pereche de colanti de aceea medicinali. Sunt destul de incomozi, dar imi tin bine burta, sper sa ma ajute si la slabit. Ma uit la picioare si vad ce valuri de celulita am, ma ia cu frisoane. Oare o sa ajung sa mai arat normal vreodata?

Mamica Mariei Antonia - nascuta la 22.07.2011
OANA cam asa ceva manac si eu zilnic...mai multe cereale cu lapte insa...pana si noaptea ma trezesc si mai mananc cate un bol...INSA MAMA SATURAT!!IAR cu toate astea aseara am inteles si eu ce inseamna sa fii constipat...mai ales acuma cand sunt si rupta si taiata iar cusaturile inca ma mai deranjeaza...am plans de durere
CAT DEDPRE CONTROLUL LA ARCADIA DE 2 SAPTAMANI...ai platit ceva?eu am fost si miau spus ca primul control este inclus in pachetul de nastere!!am fost la neonatologul care la avut pe bebe meu in grija inca din primele secunde...
MA BUCUR ca a inceput sa iea si bebelica ta in greutate!!!inseamna ca a inceput sa pape mai bine!!a meu ma zapacit cu pieptul...e ff lacom..se ineaca,vomita

lui CEZAR GABRIEL nascut pe 29.07.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana.irina spune:

Citat:
Oana, cam asa mancam si eu si am slabit pana la 6 luni 26 kg ( fata de ziua cand am plecat spre maternitate)

Sper sa tina si la mine, ca prea m-am labartzat.

Mergi la inceput

Claudia, am luat trimitere de la medicul de fam, care in cazul nostru e si pediatru, si nu am platit nimic. De asta am zis ”cat dai, atata face”
Da, a inceput sa manance mai bine. Azinoapte a mancat din 3 in 3 ore si tot asa de atunci. Se mai chirceste de la colici, dar e destul de cuminte saracuta. Tare mi-e mila de ea cand o doare burtica. Am observatca are crampe imediat inainte de cacuta. Dupa ce face, se relaxeaza si chiar incepe sa rada.

De vomat nu a vomat niciodata. Cred ca mi-ar fi foarte frica sa vad ca vomita. Te inteleg ca te panichezi, eu nu stiu cum as reactiona.
Nici buricutul nu i-a cazut. Se mai tine putin.

Nu vrei sa pui si tu pozici cu Cezarica pe contul comun?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Clauditza, la mine dr de familie la bb1 mi-a recomandat un regim ca al tau, fara fructe si legume proaspete, doar compot de mere. Am crezut ca innebunesc, oricum n-am putut sa-l tin.

Dupa ce am nascut bb2 am fost la un pediatru foarte cunoscut in Bucuresti care mi-a spus asa: orice in afara de alcool, cafea, tutun, droguri si lapte de vaca!!!! Laptele de vaca mancat de mama poate da colici la copil. Iaurt, branza, OK, lapte dulce nu.

Mai tarziu am ajuns la alta pediatra-nutritionista f f buna care mi-a mai restrictionat putin: fara chimicale (E-uri), de evitat prajelile, varza, fasolea, lintea. Plus bineinteles cele enumerate de dr mai sus. Ne-a mers foarte bine cu regimul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_iulia

Fetelor care urmeaza sa nasteti si care ati semnat contractul dupa 6 iulie ce v-au zis despre consultul preanestezic ,mai e sau nu gratuit ? La mine in contract nu intra la gratuit...

Iulia, eu ar trebui sa ma duc sa semnez contractul, dar inca nu am fost .
Ai putea sa suni si sa intrebi. Poate daca aduci trimitere e gratuit.

Tu cate saptamani ai?

Lena - 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bam98 spune:

Iulia, cel mai indicat ar fi sa vorbesti la consiliere. De exemplu, eu am semnat contractul in data de 04.08 avand 36 de saptamani si este specificat ce analize sa fac gratuit. Am dus de la medicul de familie o trimiere tip CAS catre " Medicina interna"(medicul nu elibereaza 2 bilete catre obstretica in aceeasi luna) pe baza careia voi beneficia de analize gratuite. Azi dimineata am facut electrocardiograma+exudate, iar la amiaza sunt programata pentru consultul preanestezic. Revin cu detalii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_iulia

Fetelor care urmeaza sa nasteti si care ati semnat contractul dupa 6 iulie ce v-au zis despre consultul preanestezic ,mai e sau nu gratuit ? La mine in contract nu intra la gratuit...

nici la noi nu mai era inlus consultul preanestezic si analizele, dar cu trimitere au fost gratuite.

Lori 37+ fericita cu Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_iulia spune:

mi-au spus ca daca am trimitere consultul preanestezic va fi gratuit,am intrebat pt ce specialitate sa i-au trimitere si mi-au zis sa i-au pt ginecologie (desi nu-mi suna a bine ,mai bine luam pt medicina interna dar mie asa mi-a zis fata de la consiliere cu care am vb )deci am trimitere dar pt gineco ,daca zice ca nu-i buna ?am niste emotii
azi am primit si chitul pt celule stem
33+Andrei

Mergi la inceput

Iulia, eu tot pt ginecologie am luat trimiterea pt consultul preanestezic si acele analize si a fost buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalic spune:

Buna seara fetiliAm fost azi la Arcadia la consultul preanestezic (povestesc pt burticile ce urmeaza).
Am avut trimitere de la medicul de fam dar pt gineco si n-am platit nik.
Dimineata exudatele, analize sange si EKG, super rapid si OK, la amiaza intalnirea cu medicul anestezist si medicul da garda, iar intrebari, discutii mi-a placut si la final consultul cu dr mea care mi-a facut eco.
Am 36 saptamani si voi naste pe 24 august la ora 11.00.data fixata!

deConstantin Octavian 12 ani
deMaria Sophia - cezariana Cacicovschi
35, 36 sau 37 sapt.

Ai grija de noi Doamne

Mergi la inceput