agitat si nervos de la gentamicina?
Buna mamici,
puiul meu, de 1 an si 2 sapt,face de 3 zile gentamicina, 15mg la 12 ore...insa am observat ca din ziua in care am inceput injectiile, noaptea este f agitat si plange mult, se zvarcoleste..parca nu-si gaseste locul. El doarme cu mine in pat, deci nu s-ar pune problema ca are nevoie de mine. Dintisori? abia i-a iesit al 8-lea(de 5 zile) si nu pare sa ii mai iasa inca unul. Gentamicina ii poate crea acesta stare?
Raspunsuri
oana_lex82 spune:
Buna Angie , imi pare rau ca bebe tau e bolnavior, sper sa se faca bine repede!!! A facut si Iustin gentamicina acum o luna timp de 5 zile 1 la 12 h, sincer n-am observat sa fie mai agitat, doar un pic mai miorlait datorita bolii si nasucului infundat...Dar stii ca fiecare organism reactioneaza diferit, asa ca e posibil k bebica sa fie mai agitat de la tratament...
Multa sanatate va doresc!!!
Angie.C spune:
Buna Oana, Linu nu are nici muci, nici nu tuseste..mi-a facut temperatura 3 zile 39,5..eram turbata..ca nu-i scadea cu nimic: paracetamol supozitor, nurofen, panadol, impachetari, sosete cu otet. In final, am ajuns la urgente, rosu in gat..ne-a dat tratament cu anibiotic cexil, tantum verde, nurofen si paracetamol plus lineax baby, febra tot nu trecea...ne-am dus la pediatru care banuieste ca ar fi luat ceva de afara, vreun virsus bacterie, apoi, joi i-am facut coprocultura, avea si caune multe, moi cu un pic de sange..luni asteptam rez, dar intre timp i-a dat genta, febra a scazut...e ok acum..doar f agitat in timpul noptii, el niciodata nu mi-a plans asa si nu s-a zvarcolit
unboticutz spune:
angie, nu stiu daca fac bine sa scriu dar totusi nu ma lasa inima sa trec mai departe. ti-a dat gentamicina fara indicatie clara din antibiograma? treubie sa-ti spun ca este un medicament foarte toxic si copilul trebuie monitorizat atent. eu am luat cand eram mica si am surzit, din fericire temporar pentru ca nu am terminat tratamentul. am auzit multe cazuri datorate gentamicinei, eu n-as face copilului sub nicio forma, mai ales fara antibiograma.
nu mai zic ca daca-i virus oricum ia degeaba antibiotic.
imi pare rau ca in loc sa te ajut iti mai ofer un morcov, dar cred ca e mai bine sa fii prevenita.
mami de strengarel dulce Rares Mihai si surpriza 31+
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...
Angie.C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui unboticutz angie, nu stiu daca fac bine sa scriu dar totusi nu ma lasa inima sa trec mai departe. ti-a dat gentamicina fara indicatie clara din antibiograma? treubie sa-ti spun ca este un medicament foarte toxic si copilul trebuie monitorizat atent. eu am luat cand eram mica si am surzit, din fericire temporar pentru ca nu am terminat tratamentul. am auzit multe cazuri datorate gentamicinei, eu n-as face copilului sub nicio forma, mai ales fara antibiograma. nu mai zic ca daca-i virus oricum ia degeaba antibiotic. imi pare rau ca in loc sa te ajut iti mai ofer un morcov, dar cred ca e mai bine sa fii prevenita. mami de strengarel dulce Rares Mihai si surpriza 31+ www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma... |
unboticutz..pai m-ai cam speriat..mai are de fact 3 injectii.acum nu stiu daca sa il le mai fac sau nu..ideea e ca nu-i scadea cu nimic febra ..dar cum nu sunt medic..normal ca eu l-am dus la injectii