Iul-Aug 11-Bv Morenna,Anca,Miha!Hai Lulu&Feli!(82)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

Mamutz,eu din cate stiu, atata timp cat bb e alaptat exclusiv poti sa il scoti afara sau in vizita. Normal ca daca e cineva bolnav nu mergi. Bebe este protejat de anticorpii tai. Daca cineva vrea sa ia copilul in brate il/o rogi sa se spele pe maine si sa nu pupe copilul pe maunte. Manutele le duce acum la gurita si este cea mai sigura sursa de infestare.

Noi am primit vizite din maternitate. Dupa ce am ajuns acasa aveam musafiri tot a doua zi.
Fiecare face cum doreste si cum crede ca e mai bine. Aici se recomanda scoaterea copilului in fiecare zi afara.

Adra, bun venit acasa. Vezi ce fata mare ai si cuminte, l-a acceptat pe Filip un -doi.

Pentru mamicile cu 2+ copii, poate intrati si la Parintii intreaba sa imi raspundeti la o intrebare

Mama de Ana (29 Ian 2009) si Filip ( 11 iulie 2011)

Fashion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisssa_ana

Mamutz,eu din cate stiu, atata timp cat bb e alaptat exclusiv poti sa il scoti afara sau in vizita. Normal ca daca e cineva bolnav nu mergi. Bebe este protejat de anticorpii tai. Daca cineva vrea sa ia copilul in brate il/o rogi sa se spele pe maine si sa nu pupe copilul pe maunte. Manutele le duce acum la gurita si este cea mai sigura sursa de infestare.

Noi am primit vizite din maternitate. Dupa ce am ajuns acasa aveam musafiri tot a doua zi.
Fiecare face cum doreste si cum crede ca e mai bine. Aici se recomanda scoaterea copilului in fiecare zi afara.

Adra, bun venit acasa. Vezi ce fata mare ai si cuminte, l-a acceptat pe Filip un -doi.

Pentru mamicile cu 2+ copii, poate intrati si la Parintii intreaba sa imi raspundeti la o intrebare

Fashion

Si noi il scoatem in fiecare zi, incepand cu ziua a 10 de viata, dar nu are contact cu prea multe persoane. Si evident ca fiecrae face cum crede, eu nu dau indicatii, spun doar cum procedez eu. Mie nu mi se pare ok sa intre multa lume la un bebe nou nascut.

Mami fericita de bebe Petru Nectarie (30.06.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura13

burtocika pe mine m-a usturat cumplit operatia, pe dinauntru. pe afara, pe piele nu simteam nimic, dar inauntru ... , mai ales in zona inghinala. a tinut vreo sapt.mie mi-a spus dc ca e normal, e de la despartitoarele acelea care se pun sa traga de muschi si piele, nu stiu cum se cheama.

Laura lui Daniel - 14.11.2006 si Alexandru 01.07.2011

Poze Daniel

Mamici din Iasi

Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.

Exact asta e senzatia ! M-am mai linistit un pic, daca si tu zici ca ai simtit la fel, eu nu-mi aduceam aminte de senzatiile astea de la prima cezariana ... Azi parca au mai trecut, am putut sa dorm si pe o parte (pana acum aveam imrpesia ca imi "cade burta" si mi se rupe ceva inauntru ) In rest, taietura arata ok.

Irina (2006) si Miruna (2011)
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mamutz
Bubitele ne-au aparut de vreo saptamana, nu am avut in prima luna.

Clexane se fac 3 zile dupa operatie in spital, daca ai facut in sarcina, se fac 6 saptamani dupa.

La inceput sugea o ora si nu il lasam sa adoarma, dc adormea il trageam de nasuc, obrajori, piciorute pana se satura si dormea 3 ore dupa. Nu pare ca nu ai avea lapte. Cand am ajuns acasa sugea 30 minute, apoi 20, pana a ajuns la 10, da trage. Tine-l la san pana se satura (urmaresti sa inghita 20 de minute, chiar daca cu pauze), e pacat sa ii dai lapte praf daca ai sanii plini. Bine acum daca vrei sa ii dai e alegerea ta.. Eu am tinut mortisi sa alaptez dar nu bat pe nimeni la cap sa faca ca mine.
Pt galmele de la san, comprese fierbinti, masaj (doare rau) si pus bebe la san cat mai mult.

Noi am avut bubitele din maternitate, neonatoloaga ne-a zis ca nu-i problema, ca e doar o alergie de nou-nascut, dar pediatra ne-a zis ca e stafilococ ... Deocamdata asteptam un pic, sa vedem la controlul de 10 zile ce zice pediatra de la Medlife.
Stiu de consultatiile gratuite, doar ca Favorit e foarte departe de noi, cel mai convenabil e Unirii.

Am terminat Clexane-ul, mi le-a facut varul sotului, care e medic, dar nu are prea multa experienta cu injectiile ... si mi-au aparut vanatai in locul uneia din injectii ... E vreo problema ?

Alaptez, ne straduim, are mese la care se multumeste cu sanul (de fapt in general cu ambii, ca unul nu-i ajunge), si mese la care plange dupa ce a trecut pe la amandoi, asa ca trebuie sa-i mai dau completare cca 20 - 30 ml LP. La pompa nu-mi iese nimic !

Eu am foarte putine canale, asa ca laptele iese greu si oboseste repede. Adoarme, o mai las 5-10 minute si o trezesc sau se trezeste singura, dupa care o pun iar la san. In total, cu 2 sani + pauzele dintre alaptat + ragait + completare LP, daca e cazul, masa dureaza cam o ora.
Nu stiu insa daca sa mai iau Galactogil si / ceaiuri de lactatie ... Galmele apar si dispar dupa alaptat din sanul respectiv, dar nu intotdeauna, cateodata raman si intre 2 supturi. Mi-e teama ca, din cauza conformatiei sanului, bb sa nu reuseasca sa goleasca suficient si sa nu ma trezesc cu mastita ...
Am cerut sfaturi si la Hotline-ul de alaptat, sa vedem ce mi-au raspuns fetele ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roberta84 spune:

Burtocika , ai gija cu galmele , eu am facut mastita pt ca bebe al meu nu suge , eu trebie sa scot laptele cu pompa si sa ii dau si probabil ca nu am scos bine , am schimbat si pompa pana la urma , ca mi se facuse sanul dublu decat celalalt si ma durea ingrozitor , am scapat dupa 2 saptamani de chin , doar cu antibiotic. Comprese calde se pun daca inca nu e desfundat sanul , dar daca ai canalele desfundate , mai rau faci cu cald , eu nu am stiut si mi-am imprastiat infectia cu comprese calde , trebuia reci , ghiata mai exact. deci f important , daca nu e sanul desfundat e bun cald , altfel nu!
Despre noi , suntem bine , mai putin cand are colici , luam picaturi , ceaiuri si mai amelioram.
Baita facem si noi in fiecare zi , desi nu prea ii place , in schimb adora masajul.
Se pare ca avem ceva maracini si ace in patut ca nu ii place deloc , macar bine ca il pacalesc noaptea sa stea , dar de la 4 , 5 dimineatza trebuie sa il iau cu noi in pat ca altfel tipa cat il tin plamanii.
Problema cu bratele o avem si noi , daca il iau in brate ii trece orice durere, e un hot!nu ma lasa sa fac nimic.
Nu stiu cum sa fac sa maresc productia de lapte, ca vad ca nu se satura . Cat as incerca , mai mult de 100 de ml la 2, 3 ore nu iese si el mai mai ca ar mai vrea...
Mai vroiam sa spun ceva , dar memoria asta ...

39+ cu Gabriel

Ajuta-ne Doamne sa nastem prunci sanatosi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roberta84
Nu stiu cum sa fac sa maresc productia de lapte, ca vad ca nu se satura . Cat as incerca , mai mult de 100 de ml la 2, 3 ore nu iese si el mai mai ca ar mai vrea...

39+ cu Gabriel

Ajuta-ne Doamne sa nastem prunci sanatosi !

pai 100 ml la 3h inseamna cca 800 ml/zi. uite ce am gasit eu

La varsta de 1 luna 600-650ml/zi , 6 mese

La varsta de 2 luni 700-750ml/zi, 6 mese

La varsta de 3 luni 750-800ml/zi, 5-6 mese

La varsta de 4 luni 800-850ml/zi 4-5 mese

La varsta de 5-6 luni 900-950ml

Dupa inceperea diversificarea si stabilirea unei rutine alimentare cu mese solide sunt suficienti 600ml/zi iar dupa varsta de 10 luni pana la 3 ani chiar 450ml/zi repartizati in 2 portii, de obicei dimineata si seara.

Cantitatile sunt orientative, unii copii pot manca mai mult, altii mai putin. Atat timp cat sunt sanatosi si isi pastreaza curba de dezvoltare iar pediatrul va spune ca totul este in regula, nu sunt motive de ingrijorare.

gabriel nu are inca o luna ... poate e din cei care papa mai mult decat media, dar, oricum, 800ml ar trebui sa fie arhisuficient.

so, ma bag in seama ca eu am in continuare o problema ... multe spuneti ca bb nu se satura si de aceea plange, dar nu prea am citit pe nimeni ca bb plange de colici. so, ma gandesc ... ok, bb plange de foame, dar de fiecare data numai de asta plange????
na ... ma gandesc la alex. papa, mai sta, apoi plange. cateodata freaca picioarele, cateodata nu, cateodata se strange, cateodata nu ... ideea e ca nu se manifesta de fiecare data la fel. cateodata dupa 2-3 min ragaie sau da gaze, cateodata si dupa 15-20 min de suparare si frichineala si plans. ei, dupa aceea adoarme si doarme mult peste 3h de la ultima masa ... deci nu plangea de foame. asa ca intrebare pt voi toate ... de unde stiti ca plange de foame si nu de colici? ca eu zau ca nu pot sa imi dau seama

pt stimularea lactatiei eu fol pastilele mami si ceai de lacatatie. pana acum bb papa cam la 3h.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roberta84 spune:

Laura , mersi pt articolul scris. inseamna ca Gabriel e un mancacios.
Stiu ca lange si de colici si il cunosc cand e asa , ca isi freaca piciorusele si se indoaie de zici sa se rupe. Dar , referitor la faptul ca nu se satura , suge pana goleste biberonul si trage in gol dupaia , il scot din gurita si el inca mai cauta cu gurita cascata , in stanga si dreapta dupa laptic , nu pot sa spun ca plange , ca pana la urma uita si o lasam asa , dar vad ca ar mai vrea totusi. Daca uneori reusesc sa scot ceva mai mult laptic , asta daca trag si cate un pui de somn , mananca vrea 120 maxim si se satura , deci mult nu am mai vrea ... dar ..
In schimb daca mananca mai mult de 100 , doarme mai mult de 3 ore ... ma gandesc ca poate uneori ii e sete si deasta cere mai mult , sau mai des..
Colici stiu bne cum face cand are ... pur si simplu tipa , chiar si din somn , incepe asa de odata , prima oara m-am si speriat cand l-am auzit tipand , apoi am vazut ca asa face el cand il doare

Mami fericita de bebe Gabriel ( 14.07. 2011)

Binecuvinteaza Doamne copilasii nostri !

Mergi la inceput

Citat:
asa ca intrebare pt voi toate ... de unde stiti ca plange de foame si nu de colici? ca eu zau ca nu pot sa imi dau seama

Exact cum spune si Roberta, cand plange de foame isi baga pumnul in gurita si cauta sa suga tot ce apuca, isi invarte capul si cauta sanul, iar daca nu-l gaseste in 2-3 minute incepe sa planga tare. Cand ii bag sanul sau biberonul sub nas se repede la ele de parca asta ar fi cautat si trage de zor.

Cand are colici / gaze, se chirceste, se frichineste, isi strange picioarele langa burtica, si degeaba ii dai san / biberon / suzeta, ca nu le vrea !

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika

Citat:
asa ca intrebare pt voi toate ... de unde stiti ca plange de foame si nu de colici? ca eu zau ca nu pot sa imi dau seama

Exact cum spune si Roberta, cand plange de foame isi baga pumnul in gurita si cauta sa suga tot ce apuca, isi invarte capul si cauta sanul, iar daca nu-l gaseste in 2-3 minute incepe sa planga tare. Cand ii bag sanul sau biberonul sub nas se repede la ele de parca asta ar fi cautat si trage de zor.

Cand are colici / gaze, se chirceste, se frichineste, isi strange picioarele langa burtica, si degeaba ii dai san / biberon / suzeta, ca nu le vrea !*****************************

in ceea ce am subliniat il regasesc si pe alex, intr-adevar in crizele de colici scuipa tot. mersi de lamuriri.

felicia hai mami, mult a fost, putin mai este. tin pumnii pt maine. sper sa te odihnesti la noapte.
nici o veste in we de la krissy ... hmmmm, da un semn sa stim ceva de tine.
de maria2mami nu stim nimic sau am uitat eu vestile?

nu mai stiu ce vroiam sa va zic. a! ba da, in principiu am gasit si noi sala pt botez si va fi pe 9 sept, zic in principiu ca mai astept o oferta pe mail si apoi ne hotaram (multumesc Andreea ).
cam atat, bb doarme, merg si eu la o felie de pepene si apoi la nani ca azi am bucatarit si ma cam doare spatele.

n usoara tuturor.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mamutz

Citat:
citat din mesajul lui lisssa_ana

Fashion

Si noi il scoatem in fiecare zi, incepand cu ziua a 10 de viata, dar nu are contact cu prea multe persoane. Si evident ca fiecrae face cum crede, eu nu dau indicatii, spun doar cum procedez eu. Mie nu mi se pare ok sa intre multa lume la un bebe nou nascut.

si eu ca si mamutz, am evitat vizitele ... nu am fost de acord nici la dani si nici acum cu musafirii. am preferat sa ma vad cu lumea afara, bb in carut, l-au privit de la distanta ... na, asa-s io.
eu l-am scos afara de la 8 zile, dar vizitatori acasa nu a avut.

Mergi la inceput