Scaun auto sau inaltator?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Vroiam sa spun ca la linkul pus de mine, la poze, e si un filmulet foarte explicit!

de Maria Cornelia (20.09.2006) si 19+ cu
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara

Bobuletul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

scaun auto, neaparat, din acela care se poate transforma in inaltator doar.

am si inaltator si stiu ce zic, cand zic ca scaunul e cel mai bun. Baietelul meu are 7 ani si cel mai bine se simte in scaun. Idem fetita. Pe ea am vrut s-o pun doar pe inaltaror, are 4 ani si 8 luni, e inalta, am zis sa nu-i mai luam scaun. Insa nu s-a putut. La drum lung mai ales adoarme si cade in toate partile cu tot cu centura pusa. Nu-i sustine bine capul, gatul inaltatorul. Nu e confortabila pozitia. Asa ca i-am luat si ei scaun si chiar daca mergem 10 moinute sau 10 ore ei ii e bine in scaun, Premaman, e super confortabil. Mai tarziu il putem folosi si doar ca inaltator. Baietelul are chicco insa nu e nici pe departe asa bun ca premaman la care spatarul se poate da si pe spate, se urca si se coboara si suportul pt cap, l-am luat din mall la oferta, aproape 4 mil. Inaltatoarele-s mai ieftine dar nu merita sa dai banii ca mine si pe inaltator ca apoi sa ajungi la concluzia ca tot mai bun era un scaun. la 5 ani e mica, pana si la 7 ani baietelul desi are 130 cm si 30 kg tot mai corect si confortabil sta in scaunul lui de masina.
daca e sa iei ia un premaman, pe bune ca o sa fii multumita, vezi sa iei modelul potrivit, o sa-i fac poze dupa masa daca vrei, sa iti arat cum avem noi si e super bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Am oscilat eu acum vreo 2-3 saptamani, intre inaltator si scaun. Eu as fi luat scaun, sotul insista ca nu ii place sa stea in scaun si sa luam doar inaltator. Pana la urma am notarat sa incercam scaun, si daca chiar nu ar vrea sa stea, sa ramana doar cu inaltatorul.
I l-am prezentat inca de la inceput ca pe un "fotoliu" special ca el sa vada pe geam, si sa aiba pernute la cap sa poata dormi cand are nevoie. Si i l-am luat cu suport pentru pahar, ca mereu vrea ceva de mancat/baut in masina.
Mai avusese un scaun care i-a ramas mic, nu mai incapea in el, asa ca o vreme a stat chiar pe bancheta, pe locul din mijloc, cu centura de 2 locuri prinsa direct peste el (cine are astfel de centura intelege despre ce vorbesc, "pica" la fix, nu peste gat).
In prima secunda nu i-a placut spatarul de la scaun. La a doua incercare a stat in el, de la a treia incercare nu mai sta fara el. Sa vedem cand va creste prea mare pentru spatar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Laura,multumesc.

Baiatul meu are cam 130-132 cm,avem acum un scaun Maxi Cosi grupa 3,spatarul e ajustabil asa cum zici tu,adica se trage in sus spatarul numai ca se trage foarte putin,maxim 3-4 cm,ceea ce nu e suficient pt copil,sta foarte incomod.

din cauza asta caut un scaun la care spatarul sa se poata ''lungi'' in sus cat mai mult

Dorsilia,e minunat ca ai gasit scaunul ala la oferta,eu stiu ca produsele Premaman sunt foarte scumpe si nu cred ca imi permit acum sa dau o caciula de bani pe scaun (incepem clasa a I-a acum si am de cumparat o gramada de chestii)

probabil ca o sa comand un Graco Junior Maxi si sper sa fie OK,nici nu am timp sa colind prin magazine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Si noi avem scaune de masina pt ambele fete (6.5 si aproape 9 ani). Nu plecam in niciun caz la drum lung fara ele. Prin oras mai mergem si numai cu centura.

Pt cand plecam cu avionul undeva in strainatate si inchiriem masina acolo, am cumparat niste inaltatoare gonflabile, aprobate ca siguranta de UE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

constat ca pe unele site-uri s-au scumpit brusc scaunele auto Graco !!!

acum 3-4 zile m-am uitat pe wonderbaby si stiu ca un Graco Junior Maxi era cam 230-240 RON,acum vad ca dintr-o data a sarit de 300 RON ! Foarte ciudat!

Alaltaieri am vazut in Cora un Graco Junior Maxi Plus cu 280 RON ,exact modelul asta :

http://www.wonderbaby.ro/scaune-auto/scaune-auto-grupa-2-3/scaun-auto-junior-maxi-plus-cars-graco.html

e cam prea colorat pt ce vreau eu dar
m-am gandit ca daca e sa-l iau pe asta mai bine il iau de pe site,ca era ceva mai ieftin;acum vad ca e 335 RON pe wonderbaby (si scrie ''stoc epuizat'')

care o fi explicatia acestei scumpiri subite?

am mai cautat si am gasit scaunul Graco Junior Maxi la 239 RON aici :
http://www.ibebe.ro/products/Scaun-auto-Junior-Maxi.html#reviews

cei mai tari sunt astia :

http://www.strollers.ro/Grupa2-3/Scaun-Auto-Junior-Maxi---Lion_333_codeTIB-G8E89.aspx

acelasi scaun costa la ei 362 RON !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Exact acelasi model am vrut sa il cumpar si eu si nu era nicaieri pe stoc. Pana la urma l-am luat pe www.nichiduta.ro/detalii-produs-6807/scaun-auto-junior-maxi-plus-spain-gianni/" target="_blank">acesta dar sigur a fost mai ieftin, parca 236 lei... oricum, in saptamana in care am cautat eu, in fiecare zi aparea cu alte preturi, si diferente enorme intre siferite site-uri...

Edit: pe unele site-uri, scaunul luat de mine e 220 ron. Daca iti convine modelul, da o cautare pe google dupa scaun auto graco 220 ron si gasesti. N-am avut rabdare sa verific si stocurile Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Jasmine

Laura,multumesc.

Baiatul meu are cam 130-132 cm,avem acum un scaun Maxi Cosi grupa 3,spatarul e ajustabil asa cum zici tu,adica se trage in sus spatarul numai ca se trage foarte putin,maxim 3-4 cm,ceea ce nu e suficient pt copil,sta foarte incomod.

din cauza asta caut un scaun la care spatarul sa se poata ''lungi'' in sus cat mai mult

Dorsilia,e minunat ca ai gasit scaunul ala la oferta,eu stiu ca produsele Premaman sunt foarte scumpe si nu cred ca imi permit acum sa dau o caciula de bani pe scaun (incepem clasa a I-a acum si am de cumparat o gramada de chestii)

probabil ca o sa comand un Graco Junior Maxi si sper sa fie OK,nici nu am timp sa colind prin magazine

Noi avem scaunul Kiddy Discovery Pro Cognac - se trage de o maneta de pe spatele spatarului si se lungeste mult (se inalta spatarul si in acelasi timp se departeaza si lateralele spatarului). Tudor este extrem de incantat de el - e comfortabil, doarme bine in el si nu ii cade capul in fata si nu a transpirat absolut deloc deloc deloc (in cel pe care l-a avut inaintea lui Kiddy transpira de il scoteam cu tricoul ud pe spate). Uite www.kiddy.de/kindersitze/kindersitz-4j-12j/kiddy-discovery-pro.html" target="_blank">aici un link cu scaunul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Vai de mine!!! Tu de la 3 ani nu mai folosesti scaunel de masina??? Si la siguranta copilului te-ai gandit in astia 2 ani de plimbari fara scaunel? 2 ani in care i-ai riscat viata copilului! Cumpara-i copilului scaunel adecvat! Nu-i mai risca viata aiurea... eu innebunesc cand aud de copii in masina fara scaun!!! Si asa ceva numai in Romania. Rau e ca nu exista amenzi ca pe aici sa va invatati minte. Daca de grija banilor nu cumparati scaunele ptr. copii, macar sa va usture bine la buzunar si ar trebui chiar si permisul suspendat ptr. asa ceva!!! Tu cum conduci? Tot fara centura? Si daca TU ai centura, sa fii in siguranta, copilul de ce nu are scaun adecvat??? Te rog, gandeste-te la viata si siguranta copilului tau si cumpara-i scaunel sau inaltator adecvat varstei, inaltimii si greutatii! Centura in spatele tetierei, NU e siguranta pentru copil!!! Scaunelele astea au fost iventate si sunt impuse de lege cu un motiv!!! Si ce ma frapeaza este ca tu nu te gandesti ca ii risti viata, plecand cu copilul fara scaun de masina, ci te gandesti ca 'nu vede pe geam si se va plictisi'...

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Desiree,se poate si mai rau,Lidsta a pus totusi centura fetitei,fara a folosi insa un scaun adecvat pentru ea.

Noi mereu vedem in trafic,cand mergem in tara,copii lasati liberi in partea din spate a masinii,care topaie de colo-colo,vin pana intre cele doua scaune din fata si stau in picioare in timpul mersului,sustinandu-se de tetiere doar!! Cred ca e vorba de mentalitate si lipsa de informare,altfel nu-mi explic...mai e si aspectul financiar,ca unii poate nu-si permit sa dea 200 lei minim pe un scaun de masina,in conditiile in care nu li se pare important pentru copil sa calatoreasca in scaun special. Pe noi ne-a vazut cineva cu 3 scaune in partea din spate a masinii(calatorim des cu toti 3 si asta e,ne-am adaptat) si a zis ceva de genul 'aaa,voi aveti bani,de va permiteti atatea scaune speciale!!' Pai in Ungaria deja sunt amenzi groaznice daca mergi in masina cu copilul fara scaun auto, in Austria nici nu mai zic! Si in Romania este stipulat in lege asa ceva, dar cred ca se tine cont si de aspectul financiar(oamenii nu au bani pt scaune speciale,pur si simplu), de nu se aplica legea cu amenzile de rigoare!

Mergi la inceput