Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(67)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

IRINUKA, nu stiu. Doar cred. Parca nu-mi vine a crede ca alergia se manifesta asa, aproape instantaneu (aici zic instinctual, nu-s asa documentata...) Pe de alta parte, recunosc ca mandra mea nu a mai mancat pana acum iaurt sau branza, asa ca cine stie... Poate isi mai dau cu parerea mamicile care mai stiu cum sta treaba cu intolerantele astea. Oricum, de acum incolo ma tin de plan cu papa. Le iau pe rand. Nu mai fac experimente.
Pupam Patrickutzul sarbatorit!

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_night spune:

La multi ani, Angie! Sa fii sanatoasa si sa ai parte numai de bucurii!
La multe lunite si bebeilor care au adaugat una astazi!

Roxx, bine ati revenit si ma bucur ca ati avut o vacanta frumoasa in afara de episodul cu iaurtul - mai incercati mai incolo, cu mai putin iaurtel, si vedeti voi cum merge. Pupam fetele frumoase!

Doloress, n-am apucat sa iti scriu pe tema asta, ma bucur mult ca va intelegeti bine cu scutecele textile . De care folositi?

Si noi papam laptic fie inainte, fie dupa fiecare masa solida (avem 2 sau 3 pe zi, una singura principala, celelalte doua gustari ca sa zic asa - putin fruct sau o feliuta de cereale). Lapticul e fie inainte fie dupa pentru ca depinde cand o prind bine-dispusa. Cateodata e flamanda rau si atunci trebuie mai intai titi pentru ca altfel e prea nervoasa ca sa stea sa manace solide. Alte dati ii dau cand se trezeste din somn solidele (ca e super bine-dispusa si are rabdare) si atunci de obicei la scurt timp dupa ce a terminat de mancat cere si laptic.

Cateodata (a se citi cand nu uit) mai pun si eu putin ulei de masline in supa, daca ii fac supa. Din cate stiam, pentru asimilarea unora din vitamine este nevoie de grasimi - insa nu am verificat recent informatia si nici detalii nu stiu.

Oricum la noi inca este de baza laptele. Mancarica solida se mananca, dar nu in asa cantitati incat sa zici ca ar putea sa nu mai pape lapte. Si eu am lasat-o in ritmul ei, nu insist niciodata - daca vrea sa manance, mananca, daca nu, nu. Usor-usor incepe si ea sa manance, nu doar sa guste, dar inca suntem departe de ideea unei mese doar cu solide. Si nici nu ne grabim nicaieri.

Pupici si noapte buna va dorim!

Anca, mamica fericita a Dianei Maria (02 ian 2011)

Copiii trebuie sa fie indulgenti cu adultii. (Antoine de Saint Exupery)

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_night spune:

Am pus pozici frumoase cu Diana plimbareata pe primul cont (cel cu ianfeb2011).

Sunt multe (ca avem mult timp de recuperat) dar le-am facut foarte mici, asa ca au incaput. Vizionare placuta!

Anca, mamica fericita a Dianei Maria (02 ian 2011)

Copiii trebuie sa fie indulgenti cu adultii. (Antoine de Saint Exupery)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Neata proaspata???

Gata si noi cu umblatul si vacantele. Am terminat si cu bagajele, am pus de-o ciorba super bio, fierb si copane+piept de la un pui de tara casapit, o sa le toc si fac portioare de carne sanatoasa ce vor sta la conge pana le papa Ana pe toate (s-ar putea sa dureze ceva...)

Ce-am mai retinut:

Tunde superbe poze, superb peisajul, dar nici personajele nu-s mai prejos.

co-sleeping:
- la Robert de la 1 - 3 ani nu ca ne-a palcut si am fost ok, dar am savurat fiecare momentel. De la 3 ani are patut de baiat mare, ca la gradinita.
- la Ana....am bagat co-sleeping de la inceput, insa nu mai e asa de fun pt ca ea doarme numai cu nasul in mine, orice miscare a mea cat de mica o trezeste, o agita... e nasolica sa dormi fara sa te misti, mai ales daca esti baba ca mine si te mai ia o lombosciatica; as vrea s-o trec la patut - aseara am adormit-o in patut, dar la primul trosnet al oaselor mele s-a ridicat si s-a pus pe un palnsssss....
Fragrant cartea aia e super super super, eu am o problema acum, ca trebuie sa las patul la nivelul de jos, e ff greu s-o pui jos, jos semi-adormita fara sa o trezesti de tot cu miscari ciudate, iar apoi sa stau in genunchi langa patut si s-o mangai in patutul ei, la nivelul ala de jos...nu-mi ajung mainile.

bau-bau hmmm.... nici noi nu i-am mentioant asa ceva, tot ce stie despre el e melodia aia suepr haioasa "Nu mi-e frica de bau-bau!", dar am fost la tara o saptamana unde asta era metoda de control "te papa bau-bau!". Robert a zis el saracu vreo 3 zile "nu mi-e frica de bau-bau", apoi a venit la mine si mi-a zis "mami, mi-e frica de bau-bau-bau".
Acum stie, i-am explicat si raz-explicat, zice singur "nun exista asa ceva", INSA am observat ca de la 3 ani asa au inceput fara vreun temei real tot felul de frici - de paianjeni, de orice mizerie, de nu mai stiu eu ce, nu mereu, cand si cand , nici nu-s ff sigura ca e serios sau face el glume "interesante". S-ar putea sa fie o treaba cu 3 ani-ul. No se.

nu mai stiu daca mai aveam ceva intelijent de spus... ma reintorc la ciorba mea.

Pupicei sarbatoritilor din ultimele zile si celor de azi Eva si Alexia La multe lunite domnisoarelor!

La multi ani draga Angie, sa fii fericita si sanatoasa!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monika_bt spune:

Ziua buna si de la mine!

Vazut ca ati strigat catalogul si m-a prezentat...Cu netul mai greu la noi ptr ca suntem mai mereu afara si cand suntem in casa doarme fata si nu pot tasta ca o trezesc...asa ca doar cittesc , raspund in gand si gata.

LMA bebeilor de azi, Eva si Alexia!

Noi stam bine la diversificare.Pe primul loc sunt legumele pe care le haleste cu ochii mari si gura mereu deschisa, desi o fac mereu din aceleasi legume+o pic de ulei de masline....locul doi il are iaurtelul pe care-l papa de o saptamana, locul 3 cerealele dupa care plescaie la final,yami-yami si la urma sunt fructele pe care le mananca dar nu cu gura ei.Noi avem o masa de fructe dimineata, apoi un iaurt, dupa-amiaza supica + lapte completare cam la o ora si seara un bibe cu cereale. Noaptea se trezeste o data pe la 3-4 si trezirea este mereu la 6.30-7 cel tarziu. Cam asta e meniul zilei. De stat in fundulet stam doar sprijinite (desi am vazut la colegele de nastere ca deja stau bine), ne rostogolim tot patul si stam mult pe burtica....Adormim pe unde apucam:pat, scoica, masa de infasat...in toate pozitiile. O minunatie!
Lavinia, sa-ti traisca nepotul!
Cam asta e. Ma retrag c-a adormit mandra in patutul ei cu o mana pe papusa si cealalta pe ursulet!

AMR:5 kg

Mamica de minune Antonia Luiza (18 feb.2011)
Multumesc Doamne, multumesc parinte Arsenie Boca, multumesc sfintelui Spiridon si Fecioarei Maria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monika_bt spune:

A! Rox, probabil ca daca a fost de la iaurt, a fost din cauza ca era cu fructe...Am mai auzit de asa ceva si la alte mamici. Sa nu-ti fie frica sa-i introduci treptat iaurtelul natural ptr ca e f important ptr ei.

AMR:5 kg

Mamica de minune Antonia Luiza (18 feb.2011)
Multumesc Doamne, multumesc parinte Arsenie Boca, multumesc sfintelui Spiridon si Fecioarei Maria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loutzy spune:

Neatza fetele.
Azi iar am avut trezire matinala la 7 fara 20. Dupa ce s-a trezit de n-spe mii de ori pe noapte. Asta e. Visez in continuare la o noapte dormita cap coada. Acu maraie si nu vrea sa adoarma, nu ca nu ar putea.

Roxx nu cred ca e supraalimentare. Stef papa de la inceput mai mult decat un copil normal de varsta lui(numai incarea solida, ca san pana numai sa se sature asa). Acum nush ce fel de iaurt i-ai dat. Daca sunt din alea care se gasesc la rafturile cu hrana pt bebelusi(ex: nestle, humana), mai bine le eviti. Desi nu scrie pe ele, tot trebuie sa aibe ceva conservanti care sa-l faca sa reziste la temperaturi de 20 grade. Plus ca daca are si colorant sau fructe, sigur de la astea a facut ceva. Organismul lor restinge uneori din prima ceea ce nu poate digera sau nu poate accepta.

Laura de mic si neastamparat Stefan-Mihai (06.01.2011)
He's a little bit of sunshine, he's a smile to light your days,
he will steal your heart and keep it with his charming little ways-
He's yoar precious baby boy, he's a gift from up above
who will fill your years with laughter and your lives with lots of love.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mayane spune:

Neata

Deci am uitat ce vroiam sa zic... Alois e de vina...

Aha... Ieri Darius n-a dormit deloc peste zi. A fost tare agitat, tare vorbaret si tare dornic de atentie. Se vedea ca e rupt de somn, dar nici una din vechile metode de adormit n-a mers. Pe la 11 noaptea l-am pus la san si, spre surprinderea mea, a vrut. Dupa care am plecat la nani, ca eram rupta si eu. Ne-am culcat amandoi in patul mare (ceea ce nu se intampla de obicei, doar dimineata il mai iau cateodata langa mine). Culcat e un fel de a spune, pentru ca baiatul meu avea chef de explorari - perna lui tati parea taramul fagaduintei.
Azi dimineata l-am pus iar la san. N-a stat prea mult, ca tot intorcea capul spre masuta unde stau biberoanele, dar a stat.

Ce ma sperie foarte tare sunt tantarii... Darius e plin de piscaturi. Inclusiv 3 pe fata si 3 in freza. Si arata tare urat, rosii si umflate. Am cumparat plasa de tantari si i-am facut baldachin la pat... Dar ziua nu pot sa-l tin cu baldachin si teroristii astia vad ca pisca si ziua.

Diseara mergem la vaccinul de 6 luni.

Aveti idee de ce strugurele este recomandat abia de la 12 luni? Al meu a mancat aseara vre-o cinci boabe, i-a placut la nebunie... Azi vroiam sa-i dau pepene rosu, vad ca si ala tot de la 12 luni...

Eh, daca imi mai amintesc de ceva, revin...

"Pluteste drept inainte si daca pamantul pe care il cauti nu exista inca, fii sigur ca Dumnezeu il va crea inadins pentru a-ti rasplati indrazneala"

"Life isn't about waiting the storm to pass, it's about learning to dance in the rain."

Mami ametita de pufletzel Darius Alexandru (05.02.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loutzy spune:

Mayane strugurele si pepenele sunt laxative. De asta sunt recomandate dupa 12 luni. Exista riscul sa faca diarie. Eu lui Ste i-am dat si pepene galben si pepene rosu, dar nu f mult si nici in fiecare zi. Eu zic ca poti sa-i dai dar sa nu exagerezi.

Laura de mic si neastamparat Stefan-Mihai (06.01.2011)
He's a little bit of sunshine, he's a smile to light your days,
he will steal your heart and keep it with his charming little ways-
He's yoar precious baby boy, he's a gift from up above
who will fill your years with laughter and your lives with lots of love.

Mergi la inceput