Intoarcerea

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cris1511 spune:

Si noi visam la tara, dar...ce facem cu copiii?
Eu si sotul, fiind nascuti la tara, ne simtim sufocati in oras. Asta era visul nostru, sa evadam din Bucurestiul atat de aglomerat. Am plecat in Canada cu sufletul indoit, dar cu speranta ca o sa le fie mai bine copiilor. Aici, insa, am ajuns sa tanjesc din nou dupa viata la tara, si nu oriunde, ci in Romania.
Problema e ca in ecuatie sunt copiii, altfel pentru noi ar fi foarte simplu. Ne-am muta la tara, mai ales ca am avea unde.

Edit ca sa adaug un link al unor vecini care au avut curajul sa se mute la tara:
http://la-gura-sobei.blogspot.com/
Bravo lor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

Eu pe 14 implinesc 2 luni de cand m-am mutat la tara.Am plecat din Italia cu gandul fix sa ma mut la tara,desi am un apartament si in Bucuresti(unde am fost o zi din aproape 60 ).In 2 luni am inceput sa simt ca traiesc.Conditia mea psihologica s-a imbunatatit considerabil (si cea fizica ).
Copiii merg la scoala din sat si ii vad ca sunt mult mai fericiti.
Avem 3 porci,2 iepuri,3 rate si 6 gaini(si 2 mate).Fiecare are indatoririle sale pe care le respectam fara drept de apel.Parca ma uit la cei mici si nu-mi vine sa cred ca sunt aceiasi care nu-si duceau nici ciorapii la splalat.Acum are fiecare partea sa de treburi si de-abia asteapta sa le faca.
E adevarat ca la noi in tara mediul rural nu a prea evoluat,dar eu iubesc locurile astea asa cum sunt.Eu cred ca locul cel mai frumos este acolo unde te simti bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Si noi visam (inca) la viata la tara (sau macar in provincie)!

Ne tin inca job-urile foarte bune in oras! Dar realizam care este costul.
Iar munca despre care se tot vorbeste...munca asta sunt convinsa ca i-au tinut pe bunicii nostri pana la varste de 85 de ani, cu mers inca la padure kilometrii intregi pe zi, cu urcat dealuri, cu scos apa din fantana...munca fizica. Asa ne-a lasat pe noi bunul Dumnezeu, sa avem nevoie de munca aceasta in mijlocul naturii.
Mie una care ma numar printre cei care inca mai visam, mesajele voastre, ale celor care au reusit, imi fac extrem de bine! Este dovada ca se poate!

Multumesc mult pentru mesaje!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Si eu sint atrasa de viata la tara, pentru simplitatea ei, lipsa de stres, apropierea de natura etc. Dar cred ca este foarte greu sa fi self sufficient la tara, adica sa te intretii numai din ceea ce produci. Este cineva care reuseste fara nici un fel de venit?

Pentru mine a face naveta de la tara la serviciul din oras nu e o alternativa. Ramine sa ne gindim la mutarea la tara cind ne pensionam :)

Felicitari celor care au avut curajul sa se mute la tara.

Aici in Portugalia unde sint acum, sint foarte multi care isi iau pamint si se muta la tara. Mai ales straini (nordici, englezi). Foarte multi traiesc off-grid, adica isi produc energia electrica pentru uz personal cu panouri solare, si apa din puturi cu apa freatica. Unii sint pensionari, altii mai tineri mai fac bani din inchirierea unei cabane sau rulote pe pamintul lor (au destui vizitatori interesati de organic farming etc). Locuri de munca la tara nu prea sint, si nici spitale in apropiere si astea sint inconveniente destul de mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Rufus, ziceai tu ceva de a fi self-susteining in caz de catastrofe etc. Exista multi survivalisti mai ales in US, dar costa foarte mult, mai ales daca vrei sa ai si masuri de precautie impotriva celor ce vor vrea sa te jefuiasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Of, vreau si eu la tara; dar aici, nu in Ro. Problema, de fapt, problemele sunt:
1. Casele la tara sunt foarte scumpe, ca vin cu proprietati mari.
2. E foarte departe de scoala, ar trebui sa vina Victoria la scoala cu autobuzul zilnic. (autobuzul scolii).
3. Nu ar fi copii sa se joace, ar fi singura toata ziua (adica fara copii, doar cu noi).

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=15" target="_blank">[Va rugam, Votati tati urias, LR1]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris1511

Si noi visam la tara, dar...ce facem cu copiii?
Eu si sotul, fiind nascuti la tara, ne simtim sufocati in oras. Asta era visul nostru, sa evadam din Bucurestiul atat de aglomerat. Am plecat in Canada cu sufletul indoit, dar cu speranta ca o sa le fie mai bine copiilor. Aici, insa, am ajuns sa tanjesc din nou dupa viata la tara, si nu oriunde, ci in Romania.
Problema e ca in ecuatie sunt copiii, altfel pentru noi ar fi foarte simplu. Ne-am muta la tara, mai ales ca am avea unde.

Edit ca sa adaug un link al unor vecini care au avut curajul sa se mute la tara:
http://la-gura-sobei.blogspot.com/
Bravo lor!

Cris, multumesc ptr. blog. Imi era dor de orasul meu (Deva) si parcul dendrologic de la Simeria il adoram. Imi placea sa merg, desi nu mai era mult ramas acolo, dar era copacul de magnolia, as putea sta sub un copac de magnolia zile intregi sa ii absorb mirosul.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=15" target="_blank">[Va rugam, Votati tati urias, LR1]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msilvy spune:

nu m-am muta niciodata la tara , departe de oras . m-am nascut si am crescut la oras si in scurtele perioade cand , constransa de circumstantze a trebuit sa locuiesc in "orasele" , am suferit la propriu.

am rude la tara si vad ca viata la tara e grea daca nu ai o sursa de venit de undeva . daca ai o pensie sau o alta sursa de venit (chirii sau dobanzii ), un pic de gradina (atat cat poti sa o muncesti tu si sotia , daca nu-ti permiti sa platesti mana de lucru), cateva gaini , iepuri etc . te descurci .
daca nu ai pensie si trebuie sa-ti iei servici (chiar si munca cu ziua) ,devine mai problematica situatia pentru ca deja ai timp mai putin sa lucrezi gradina ta . daca ai familie mare (eventual parintii sa locuiasca cu tine , copii sa te ajute cu gradina ..) poate fi ok , dar daca sunteti tu si sotia (tu cu servici) nu e usor sa te descurci .
lucrul asta l-am observat eu la unchiul si matusa mea care traiesc la tara si muncesc "pamanturile" de dimineata pana seara dar nu s-ar descurca daca nu ar fi si o alta sursa de bani lichizi (pensia unchiului) . pe timpul cand el lucra , erau bunicii mei impreuna cu matusa mea care se ocupau de "pamanturi".

Mergi la inceput