Licurici de ianuarie-februarie 2009 (149)
Raspunsuri - Pagina 6
cris30 spune:
Ledi, chiar tu ai scris mai sus ca ti-au spus ca David nu are probleme psihice si nici de autism nu se pune problema, deci eu zic sa mergi pe directia asta si sa te linistesti.Nu mai citi pe net cazuri si simptome de boala, ca automat incerci sa le aplici la el si fara sa vrei toate ti se par adevarate. Cum ai spus si tu cauza este programul lui restrictionat, posibil blocaj emotional, dar in nici un caz autism.
Poate te-am bagat si eu ceata mai mult cand ti-am povestit cum se face evaluarea aici, dar un terapist experimentat isi da seama imediat daca e ceva wrong, fara sa il puna pe copil sa faca ceva.
Va pup
crisspy spune:
Pana la urma i le las ca nu am scapare si e muuult mai cooperant cand se joaca cu ce vrea el...oricum animalele le recunoaste, insa am eu un ghimpe ca nu mai sta sa desenam ca inainte sau sa ne uitam pe carti.
Cu masinutele facem multe: le punem in ordinea marimii, pe culori etc, dar fereasca sfantul sa zica vreun cuvant.
La semafor la fel stie ca pe rosu nu se trece, pe verde se trece dar cand ii zic sa ne zica cand e verde el decat zambeste, nu zice nimic.
Crisspy, fericita de Razvi si 36 sapt Andra - Maria
miereamara spune:
Andreea, pai nu ne spui mai multe? Plecati cu totii? Te-am citit prin alte parti:)) Bafta multa si sa iasa cum vrei tu!
Ma tine copilul asta in priza toata ziua, nu stiu de unde are atata energie, in continuua miscare...dimineata fuse cam plangacios dar si-a revenit spre seara, am reusit sa ajung juma de ora la piscina ca sa imi scufund fizicul gratios de 77 de kile!
Tiny baby gator
Baby gator
lisssa_ana spune:
daca imi puteti raspunde si mie aici:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=165994 ,orice parere si sfta prinde bine.
Mama de Ana (29 Ian 2009) si Filip ( 11 iulie 2011)
Fashion
andre_ea spune:
Miere, multumesc. Vineri am primit contractul de munca pe 1 an de zile si m-a cam lovit realitatea si nu numai. Au inceput sa-mi treaca prin cap tot felul de temeri, daca nu ma descurc, daca nu inteleg cine stie ce instructiuni si o dau in bara rau, daca dupa 1 an de zile nu imi mai prelungesc contractul.
Pentru inceput am sa plec singura, sa caut chirie. Si din nou alte temeri peste temeri ca n-am sa ma descurc, ca n-am sa iau ceva in zona nepotrivita etc. Sunt stresata rau, dar asta e specialitatea mea: stresul.
Lissa, iti scriu aici. Este absolut normal. Rabdare, rabdare si iar rabdare. Nu o certa cand face asa. Explica-i calm ca nu e bine, dar nu o certa. In plus, eu zic sa-i spui mereu ca ea e mai importanta decat Filip (chiar daca nu e asa). Zi-i chestii de genul "Uf, iar a facut bb kk. Eu preferam sa stau cu tine dar n-am incotro trebuie sa-l schimb". Intelegi tu ideea.
Cu timpul va fi mai usor.
Succes.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David
Leditia spune:
Cris,David are multe semne de autism s-o zic pe-a dreapta.Nu are sens sa le exemplific,dar are,iar eu abia acum le observ sau acum le dau importanta.Este prea crunt si prea crud ce ni se intampla
Nu se uita la tine cand il strigi,uneori se uita alteori nu,in ultima vreme mai mult nu.In parc alearga aiurea si se duce unde vrea el,il strigi degeaba,nu se opreste.Cand era mai mic isi alinia masinutele sau jucariile..o mai face si acum uneori.Tranteste usile,nu raspunde mereu la comenzi..de multe ori imi dadea senzatia ca vorbesc cu peretii,ca el parea ca e in lumea lui.
Stie sa obtina ce vrea,insa daca ii ceri tu ceva nu face mereu.Nu se uita la tine cand ii vorbesti..si-s multe chestii la el,nu doar vorbirea.Acum vorbirea nu ma mai ingrijoreaza cat lipsa lui de atentie si comportamentul lui.
Efectiv e prea mult pt mine,fizic,psihic,financiar nu mai vorbesc ..imi vine sa mor numai gandindu-ma la asta.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.
blackgirl0 spune:
Ledi, iubita, parca ma vad pe mine acum 8 luni! Va citesc de la bun inceput, stiu de tine si de David. Iar instinctul meu spune ca David nu are nimic pe partea asta! Am mai citit ce ai povestit despre el pana acum, si nu vedeam niciun semnal de panica la voi.
Incearca sa-i dai pe langa Tonotil N si B complex cu magneziu (sirop), ajuta sa stii, chiar ajuta! Nu stiu exact ce evaluare vi s-a facut, insa la noi lucrurile s-au imbunatatit de cand am schimbat si persoana care statea cu copilul (brusc acum 2.5 luni mama a refuzat sa mai stea cu el si am fost nevoiti sa apelam la parintii pensionari ai finei noastre). Sunt oameni ok, toata ziua povestesc cu el, il lasa mai putin la televizor, il plimba, il scot afara. Dragos are o gramada de jucarii, cuburi, carti, fructe si animale din plastic, puzzle-uri. A invatat sa numere, acum ne canta cu gesturile respective "bate vantu' le-le-le", este incantat de "banune" (baloane), de dimineata ii turuie gurita (adica repeta acelasi cuvant din nou si din nou). Inca mai avem si dialoguri gen: "maaa-maaa, mmmmmmmmm!", cand maraie si imi arata cu degetul sau ma apuca de picioare sa ma duca (parca mana o vaca) unde vrea el. Rabdare! Stiu ca la voi sunt si altfel de probleme, insa incercati sa rotiti persoana care are grija exclusiva de el. Bunici, matusi, nasi, fini, oricine va este mai aproape. Toata lumea sa se joace cu el, sa i se vb in permanenta, fara teveu.
Cum se descurca David la locul de joaca? Se joaca cu ceilalti copii? Chiar daca inca nu verbalizeaza (totusi, are ceva cuvinte in vocabular?) se face inteles? Ii place compania celorlati copii, ii cauta, alearga dupa ei?
Dragos inca aliniaza orice si spune ca este "te-nu", inchide si deschide usi, aprinde si stinge lumina, mestereste orice, apasa pe orice buton. Insa am inteles ca este copil, si este curios. Si ca mama lui ar tb sa se mai relaxeze nitel, o stare continua de nervi si agitatie nu face bine nimanui!
miereamara spune:
Chestia asta cu inchisul - deschisul usilor nu stiam ca e semn de autism. Cand era Aidan mai mic, statea si o ora sa inchida-deschida o poarta la terenul de tenis. Nu am luat-o niciodata ca un semn alarmant.
Si cu luminile la fel, a avut perioada in care inchidea-deschidea luminile, eu cred ca face parte din procesul lor de dezvoltare, bine daca continuua si ajunge la o alta varsta in care face actiunile astea repetitiv atunci da, mi s-ar parea suspect.
A. aseara si-a prins unghia la usa unui dresser, si-a inchis practic usa peste picior si degetul mare i-a ramas prins intre usa si podea, si-a dat unghia peste cap, i-a curs imediat sange si acum are sange inchegat sub unghie, cam jumatate din ea. Oare o sa-i cada? Mi s-a rupt inima cand l-am vazut, tot repeta panicat: mama, i got stuck, i-am scos piciorul de acolo si i-am pus niste betadina peste unghie, cred ca a plans 45 de minute:(((
Tiny baby gator
Baby gator
cris30 spune:
Ledi, pentru linistea ta, eu zic ca poate e bine sa afli si o second opinion. Nici Daria nu face mereu ce-i spun, sau daca e ocupata cu ceva nu-mi raspunde cand o strig. In schimb daca vine taica-su, pe care il vede mai rar, interactioneaza f. bine cu el,il provoaca la joaca si tot cu el pronunta si cele mai multe cuvinte.Umareste-l pe David si in relatiile cu alti copii sau alte persoane straine .
Andreea, multa bafta cu noul job!
Iri, dragul de el! Mi-am prins si eu odata mana la usa, mi-a venit dierct pe falanga, am crezut ca mor de durere , e foarte sensibila zona aceea, am intrat inapoi in casa si la sfatul soacra-mi am pus repede pasta de dinti si am tinut-o acolo pana s-a uscat.Nu mi-a cazut unghia si nici nu s-a inegrit.Pupam buba sa treaca.
Porumbita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mara95 mai, am o pb cu andru: de 2 sapt a inceput sa se balbaie.repeta prima silaba din propozitie/fraza de 10 ori sau mai mult, incat si pe el il enerveaza.nu mereu, dar des.am citit destule pe net, dar sunt in dilema.incercam sa il ignoram, sa nu constienizeze,dar cred ca deja a facut-o.voiam sa il dau la gradi cu flavi in grupa, dar daca vor rade copiii de el?sa nu fac ceva mai rau, in loc sa indrept. el vorbeste binisor, rosteste corect pe r, are un vocabular bogat, mai bun decat al flaviei la varsta lui. Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009) Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata |
balbism se chema chestia asta
unul din motivele pt care am fost cu R la logoped acum ceva timp
mi s-a spus ca e doar o etapa, ca sa nu radem de el sau sa il certam; nici sa nu il apostrofam ca de ce face asa ci sa il rugam de fiecare data sa repete ca nu intelegem
l-a tinut vreo 4 saptamani (cu pauza de 4-5 zile)
acum nu o mai face