Strugurasi Sept-Oct 2011-HAYAT JADE SANATATE (94)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

Salutare, burtici dragalase
Nu am prea mult timp la dispozitie, invat de zor, sunt deja in criza de timp ca am tot lalait-o zilele astea in loc sa ma apuc serios de treaba...
Am intrat doar sa va citesc , sa vad daca sunteti bine si sa va doresc un week-end minunat . De hayat mai stiti ceva, cum se mai simte?
alayna, tu parca spuneai ca ti-au descoperit acum hepatita B? stiu prin ce treci, eu am facut analizele astea la inceputul sarcinii si prima data imi iesise rezultat pozitiv la hepatita C, am refacut de 2 ori analizele si le-a facut si sotul, pana la urma s-a dovedit ca nu aveam nimic, a fost vorba doar de incompetenta si nesimtirea celor de la laborator, am jurat ca nu mai fac analize la ei nici daca ma platesc ei, am trecut prin depresii ingrozitoare pana am refacut analizele (hepatita C e mult mai nasoala decat B). Nu trebuie sa te ingrijorezi, asa cum spunea si oana, trebuie sa iti faci viremia, doar aceea iti va spune sigur daca virusul este activ sau tu deja esti vindecata si porti anticorpi (acestia raman toata viata). Hepatita b in cele mai multe cazuri se vindeca spontan, rareori se cronicizeaza si in astefel de cazuri exista tratament. Eu tind sa cred ca la tine nu s-a cronicizat, pentru ca daca ar fost asa, ti-ar fi iesit transaminazele mari la analizele uzuale (cresc ff mult la hepatita B). Cel mai bine este sa iti refaci analiza aceasta pentru siguranta si apoi sa faci exact cum ti-a spus oana. Stiu ca se poate si alapta, nu exista dovezi ca se transmite prin laptele matern, insa nu trebuie sa alaptezi daca ai rani la sani. M-am lungit dar am facut-o pentru ca, repet, am trecut prin asta si stiu ce spaime am trait, o sa fie totul bine, sunt convinsa, ai grija de tine
Raportez si eu kg, am 15 kg in plus la 33 saptamani ( am uitat sa schimb semnatura), nici nu ma mira ca am atat, am mancat ca vacuta toata saptamana...

32+ cu Maria-Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Mikka ,multumesc
Eu nici nu stiu ce s-a intamplat in cazul meu ,luni am fost la ginecolog ,mi-au luat sange cum imi ia la fiecare control si joi m-am dus sa iau rezultatele .
Doctorul ranjea pe sub sub sprancene si mi-a zis ca mi-a fost depistata Hepatita B si e grav ,dar vom vedea daca fatul a fost afectat sau nu .
Parca mi-a dat in cap in acel moment ,nici nu stiam ce sa mai zic .Mi-a explicat apoi ca bebele la nastere va face imediat un vaccin ,apoi la 3 luni,apoi 6 luni.
De ce nu mi-a aparut pana acum in analize????? Cica nu e treaba sau problema lui ,ca nalizele le fac cei de la laborator .
Ieri m-am dus la doctorita de familie ,am fost atat de speriata si a incercat sa ma linisteasca . Mi-a cerut analizele sa mi le citeasca ,sa-mi zica exact cum stau lucrurile ,daca o am acum sau am avut-o mai demult. Pauza....ginecologul nu-mi daduse macar o foita .o dovada cat de mica cu aceasta urma de hepatita.
A incercat ea sa ma linisteasca ,luni merg la ea la 8 dimineata sa-mi ia sange si-mi va spune care e treaba,am avut,am luat-o recent sau ce viremie am .
Am fost terminata cand mi-a zis ginecologul,nu mancasem nimic toata ziua ,bocisem non stop pana seara si nu vroiam sa vb cu nimeni .
M-a pus dracu si am citit pe net prostii ,cum ca se da in ciroza,in cancer de ficat sau copilul va lua boala de la mama ca se transmite si nedepistata va face cancer in primii ani de viata etc etc .
A zis sotul ca-mi taie internetul
Acum astept si eu sa-mi fac analizele sa vad care e treaba ,stau ca pe ghimpi .
Multumesc pentru incurajare

31+

Se pare ca va fi

:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

bai dar ginecologul tau e tampit rau.
chiar trebuie sa mergi la el?
nu il poti schimba?
ce idiot...
numa de astea ti-a facut toata sarcina. parca se bucura sa-ti faca rau.
hai ca m-am enervat. dobitocu!

am intrebat si eu daca e cazul sa fac analiza asta si mi-a zis ca e bine sa fie facuta si sa o sun cand am rezultatul, ca sa nu ma speri daca iese pozitiv, ca in acest caz maio trebuie facute investigatii si daca si alea ies nu stiu cum se face vaccin la fat etc etc.
deci mergi pe mana dr de familie.
lasa-l in spanac pe idiotul ala.

32+ cu Beatrice Ana

zebraroz.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

alayna, medicul ala de care spui tu...... Juri ca e venit cu parasuta de pe luna ( ce frumos am spus, nu l-am jignit, nu l-am injurat, sunt mandra de mine, sunt o domna, ce mai??)
Tu stai in germania? Nu il poti schimba? ca eu l-as schimba de la faza asta cum schimbi o pereche de sosete vechi ( o arunci direct la cos). Fii optimista si nu mai citi prostii. Asteptam vesti foarte bune

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 28+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Pai cum e devreme sa vorbim de alimentatia bebeilor. Despre diversificare e mmult prea devreme, dar despre alaptat nu... ca unele dintre fete nasc peste 2 sapt si alaptarea se initiaza in mod ideal in primele 2 ore dupa nastere... Cand ajunge mamica acasa, dupa 3 zile, deja e mai complicat si oricum e stresata si nu mai are timp sa adune informatii, sa le asimileze... sa le cearan. Parerea mea, evident

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

Pai cum e devreme sa vorbim de alimentatia bebeilor. Despre diversificare e mmult prea devreme, dar despre alaptat nu... ca unele dintre fete nasc peste 2 sapt si alaptarea se initiaza in mod ideal in primele 2 ore dupa nastere... Cand ajunge mamica acasa, dupa 3 zile, deja e mai complicat si oricum e stresata si nu mai are timp sa adune informatii, sa le asimileze... sa le cearan. Parerea mea, evident

peste 2 sapt zici?
eu mi-am propus 15 aug , e numai o sapt deci nu am sanse hm?

Ionela medicul alaynei e roman ..

37+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

Fetelor, eu cred ca e ff bine sa vorbiti despre alaptat, vreau sa spun ca pe mine nu ma sperie cezariana cat ma sperie gandul ca o sa fac ceva gresit sau ca ma voi descuraja si deprima si nu o sa pot alapta, de aceea sper sa invat cat mai multe de la voi si sa ma descurc..toate fetele pe care le stiu dau si LP bebeilor si toate mi-au spus ca nu au lapte suficient, desi beau si ceaiuri de lactatie, iau si galactogil din acela sau cum ii mai spune( ce scump e) si cu toate astea nu renunta la LP. Eu tot stau si imi bat capul sa imi dau seama ce au facut gresit, cum au ajuns aici, vad ca voi spuneati ca numai daca nu vrei nu alaptezi exclusiv...e vina celor din maternitate ca dau LP cu biberonul bebelusilor?? In cazul acesta eu ce ma fac, o sa fac ceza, nu o sa pot sa o pun la san de la inceput, sigur o vor umfla cu LP la bibe pana mi-o vor aduce, o sa o mai pot invata sa se multumeasca numai cu sanul dupa asta?

32+ cu Maria-Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalic spune:

Tocmai ce mi-au plecat musafirii, vara, cumnatul si cumnata cu 2 copii ce mi-au borat toata casa,,,,,,, numai ce facusem curatenie ieri, macar s-a tinut de promisiune varmea si mi-a lasat 100 EUROI pt leagan la bebelina ce ma bucur cand vad bani

Ma duc sa ranesc in urma Mancare nu aveam facuta si oricum am o scuza, i-am servit cu paine cu icre si cu pateu ce faza halal gospodina

deConstantin Octavian 12 ani
deMaria Sophia - cezariana Cacicovschi
35, 36 sau 37 sapt.

Ai grija de noi Doamne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalic spune:

AAA era sa uit, cumnatamea a zis ca mi s-a lasat burta de ultima data de cand ne-am vazut (20iulie) poate poate???

deConstantin Octavian 12 ani
deMaria Sophia - cezariana Cacicovschi
35, 36 sau 37 sapt.

Ai grija de noi Doamne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Lalic.. daca poza de pe grup e recenta.. burta mea e mai lasata .. sac! si am si intepaturi in col ( adik din vageigei in sus ca niste impunsaturi de ac sau cutit )
Ce fain cand primesti bani .. si ai mei mi-au dat acu cateva zile 300 E sa am de nastere , ma simt f prost si am si vb cu al meu ca la botez nu acceptam nika de la ei... cum saracie ei aduna din pensii si noi nu suntem in stare din salar? si au si facut mormantul anu asta ( pavat cu marmura de a costat 4000 lei), iar anu trecut nu aceau banu deloc...

37+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput