iar muntele...
buna ziua
am vazut ca s-a vorbit ff mult de munte si de trasee dar ceea ce ma intereseaza pe mine nu am gasit si m-am gandit ca poate ma ajutati cu experiente proprii
am doi copii unul de 6 si unul de 2 ani si vrem la munte dar vrem o zona cu aer curat,cu liniste,sa fie si aproape cat de cat(max3-4 ore de mers cu masina)de Bucuresti si sa putem face si ceva trasee usoare pt cel mare pt ca nu o putem cara in brate prea mult nici pe pitica
am vazut cu bren-moeciu dar,nu stiu...nu ma incanta,ceva mai uitat de lume?
poate sunt pe aici si oameni cu 2 copii apropiati de varsta alor mei si ma pot ajuta,poate ANYA ?ca am vazut ca ea este fff prezenta si cu copii apropiati de varsta
eu ma gandeam la ceva gen Bicaz,Lacul rosu zona aceea dar imi este teama sa nu fie prea greu pt ei si inclusiv pt noi
va multumesc mult de tot
Raspunsuri
Androix spune:
Bicaz mi se pare departe.
Bran-moeciu e zona care ne place noua. Trasee e mult spus la ce am facut noi, mai mult niste plimbarici asa. Uite am scris la subiectul locuri din romania care ne raman in suflet
Ce ne-am propus noi sa facem cu copiii in viitorul apropiat e din busteni catre cascada urlatoarea si de la cota 2000 pe creasta catre babele. Dupa ce ne incaltam (adica dupa ce ne cumparam incaltaminte adecvata nu adidasi) purcedem la drum cu doi copii de 6 si 4 ani. E drept ca pitica noastra merge singura.
Ar mai fi din cheile rasnoavei un traseu care duce sus la cabana trei brazi. Uite un www.turismland.ro/cheile-rasnoavei/" target="_blank">LINK
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
ingridnen spune:
Noi (adica eu si copilul, ca sotzul e intr-o delegatie prelungita) tocmai ne-am intors dintr-o minivacanta de 5 zile la Predeal.
A fost super.... am gasit pe net cazare la Vila Stil, relativ aproape de gara (pt. ca am mers cu trenul), foarte elegant, curat si ieftin. Am ramas placut surprinsa.
In fiecare zi am mers in alt loc.. la Trei Brazi... cu telescaunul... pe Cioplea... iar intr-o zi la Busteni, cu telecabina pana la Babele.
In Predeal sant si cateva locuri de joaca pentru copii, cu leagane, topogane etc. As pleca din nou si maine daca as putea
Ingrid si Cristi 8 ani
Rufus spune:
Mie mi-a ramas in suflet Cabana Voina
http://www.muscelul.ro/cabana_voina/cabana_voina.html
Cred ca se incadreaza in "cerintele tale". Mentionez a nu stiu starea de confort in acest moment (poate culegi ceva pareri recente pe forumuri), adica curatenie, stare/vechime mobilier, etc.
Zona este superba, variante multiple de plimbari. Am fost si cu cortul, pe care l-am priponit putin mai sus, pe o insulita in mijlocul raului.
As vrea sa ma duc din nou, dar te astept pe tine, sa-mi spui daca merita
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
roli25 spune:
Asta fac eu acum...studiez zone de facut trasee cu pici si am ales Apuseni - Padis. Nu o sa ajungem la toate obiectivele, ca multe trasee sunt grele pentru pici, dar si asa am vazut ca avem pe unde umbla. Ca sa ne fie usor o sa alegem un satuc cat mai sus, ca sa nu trebuiasca sa urcam prea mult pe picioare.
In zona Moeciu mergem in satul Magura, tot sus pe munte si de acolo facem drumetii de vreo 2-3 ore. Aici recomand pensiunea asta: http://www.turistinfo.ro/sat_magura/cazare-sat_magura/pensiunea_pepino-c64542.html
MIRCLAU spune:
mda...cred ca o sa ne orientam anul asta spre Voina si sigur voi reveni cu amanunte,mi se pare cel mai aproape de ceea ce caut eu,si Magura este interesanta dar poate luna viitoare daca ne mai permite bugetul
oricum va multumesc mult de tot pt sugestii si revin la intoarcere cu impresii
o seara minunata
roli25 spune:
Astept impresii despre conditii. Acum multi ani cand am fost eu, nu prea era bine,mai ales cu copii...dar atunci n-avem copii si nu conta unde stam.
Eu am schimbat macazul. Am renuntat anul asta la Apuseni, pt ca zilele de concediu nu-s multe, si drumul e foarte lung. Ar trebui sa mai pierdem 2 nopti pe drum (una la dus, alta la intors).
Ne-am orientat catre Borsec. Acolo am petrecut multe vacante in copilarie si mi-am amintit ca e o zona extraordinar de frumoasa si cu multe posibilitati de drumetii usoare pt copii si excursii cu masina.
anya spune:
Eu am copiii la Busteni, cu bunicii, si in weekendul asta m-am dus la ei. Pentru ca cel mic s-a lovit la genunchi si e cusut, cu atela de imobilizare, n-am putut sa fim prea viteji si totusi...Am urcat cu telescaunul din Predeal la Clabucel plecare, ne-am plimbat pana la Garbova si apoi ne-am intors in Predeal pe partia de sub telescaun. Recomand acest traseu deoarece este plin de zmeura . De obicei traseul nostru era de la Clabucet plecare - cabana Susai - coborare in Predeal la Cioplea, traseu tot cu zmerura dar mai lung.
Tot in zona, trasee pe care le-am facut cu copii mici:
1. Sinaia- Cota 2000 cu tele-ce vreti voi, se merge spre Piatra Arsa si se coboara pe la Stana Regala in Sinaia
2. Sinaia- Cota 200 cu tele.. si traseu pe platou -Piatra Arsa- Babele (coborare tot cu telecabina). De verificat dac ain ziua aleasa funtioneza ambele telecabine. Daca se doreste coborare pe jos, recomand sa se coboare pe Jepii Mari (de la Piatra Arsa) pt ca e mai usor decat pe Jepii Mici (de la Babele).
3. Busteni -cu telecabina la Babele - traseu pana la Cruce si retur si pentru ca e destul de usor si scurt drumul puteti combina si cu o coborare pana la Pestera. Anul asta programasem varful Omul, dar datorita accidentarii trebuie sa amanam.
4. Busteni - Gura Diham cu masina -Poiana Izvoarelor - Diham- Gura Diham (ca sa luati masina) sau dac aaveti pe cineva care sa va astepte, puteti de la Diham sa iesiti catre Predeal si sa vina sa va ia cineva de acolo.
5. Poiana Tapului - Cascada Urlatoarea - Busteni
6. Timis - Cascada Tamina - retur
7. Timis - Cascada 7 Scari - retur sau puteti continua cu urcatul cu conditia unui echipament adecvat - bocanci neaparat - deoarece scarile de la cascada sunt ude, ruginite iar platformele erau anul trecut cu scanduri lipsa si nu prea cred ca s-a imbunatatit ceva. Zona e foarte frumoasa.
Eu am mai facut trasee, dar fara copii asa ca ma limitez la traseele astea experimentate pe copiii mei si ai preietenilor.
Rufus spune:
Cu cortul merge cineva?
O noapte-doua, sau chiar o saptamana?
Fara locuri amenajate pentru campare?
Am vazut corturi pe Transfagarasean. Pe firul apei...
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Androix spune:
O sa mergem noi dupa ce-l cumparam. Si ne chinuim nevoie mare zici ca ne luam apartament! De doua ori am cheltuit banii. Dar si noi suntem nebuni: vrem cort mare plus toate accesoriile, in principal ce ne trebuie ca sa gatim la ceaun
Cel mai probabil la anul intreb si eu pe unde mai campeaza DC-istii.
Anya, multam de detalii. Cel mai probabil pana se termina vacanta mai mergem o zi la munte special pentru o plimbarica de-asta si e super sa ai de unde alegem. Mai cercetez.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!