Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***336***
Raspunsuri - Pagina 18
Anaan spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui inapreda Ian e din ce in ce mai independent si mai sociabil, isi face zilnic cite un prieten si se joaca tare frumos impreuna. ![]() Gina lu' Ian Mi-e dor... La 2 ani |
Pe mine ma fac fericita momentele de genul asta!
Edit: ca am creat o propozitie, de se luau gramaticienii
aris26 spune:
ooff. lasa, bine ca v-ati luat de o grija. si eu inca mai duc lupte cu sotul sa astupam iazul ala nenorocit.nu se duce copilul la el dar tot imi sta in creier
| citat din mesajul lui Anaan Ieri a suferit tare mult si Andrei din cauza unei schimbari pe care am facut-o noi in curte. A trebuit sa demontam un balansoar fiindca a inceput sa se urce in picioare pe el si ieri a cazut, noroc ca nu prea rau, insa mi-a fost frica sa i-l mai las la indemana. Of, ce-a mai plans! Azi-dimineata primul lucru pe care l-a zis a fost "adu hinta" si al doilea "plecam in canta (= vacanta)?" |
+
aris26 spune:
hei felicitari!suuper..ma bucur ca a mers bine.
ei, normal ca e ok asa cum ati procedat. eu intelesesem ca il duci o saptamana de adaptare si dupa aia pauza de concediu, adica il lasi singur la program normal si ca incepi toata nebunia aia cu acomodarea apoi cand incepe sa se obisnuiasca cat de cat, sa intre in programul de gradi..pac-concediu.
ah si vezi sa nu cumva sa va auda discutand ca daca nu ii place la gradinita asta mergem la alta ca risti sa o patesti ca mine(dupa o luna in care toate erau bune si frumoase a inceput sa ma bata la cap sa mergem la alta gradinita...ce s-o fi gandit: hai sa mai schimbam, locuri noi, copii noi, alte jucarii, daca tot se poate)
| citat din mesajul lui inapreda Noi astazi am fost impreuna sa ne familiarizam cu gradinita. M-am panicat putin in prima faza pentru ca, abia intrati in curte, l-am auzit "nu pace asta! nu pace ata!" dar si-a revenit repede si s-a comportat peste asteptari. Ale mele, evident! ![]() O sa mergem si miine sau in prima zi in care nu va ploua. Dar mergem, repet, doar sa se familiarizeze cu locul, cu "fetzele" de acolo pentru ca in septembrie sa nu se simta complet "strain". Sint convinsa ca in cazul nostru asa e mai bine, chit ca vom face o pauza de 10-12 zile cind mergem in concediu. Ian are o memorie a locurilor foarte buna si "evolueaza" mai bine in medii cunoscute. Gina lu' Ian Mi-e dor... La 2 ani |
+
Bianca2503 spune:
INA, foarte tare. cred ca acomodarea asta e buna si pentru creierii tai. Eventual sa faci cumva sa ramai si la o masa. Sa stea Ian la masa cu copiii si sa manance toti...
La noi a fost necesara chestia asta pentru ca Vladimir nu mananca nimic de la straini fara aprobarea mea: adica sa pun eu mana si sa ii dau.
Anaan spune:
Aris, nu ati mai fost la mare in week-end?
Si nu ne lasa in suspans: zi-ne ce ti-a adus consortul!( evident daca se poate divulga
)
Hai sa va povestesc o intamplare cu maica-mea: aveam vreo patru ani si am mers cu maica-mea la coafor. Acolo, plin de tzatze dornice de barfe proaspete, ca, de, orasul mic nu le oferea suficient "material" de rumegat. Maica-mea nu s-a incadrat niciodata prea bine peisajului, asa ca era mereu in centrul interesului. Se coaafeaza maica-mea si o pune coafeza sub o casca de-aia, de nu mai auzeai nimic in jur. Eu incep sa fiu descusuta de "doamnele' prezente si ma apuc sa dau tot din casa, cum ii sta bine oricarui copil care se respecta. Cu o seara inainte, fusesem la o petrecere unde era si un anume domn Rosu, care innoptase apoi la noi, fiind prieten cu taica-meu ( omul era dintr-o alta localitate). Si ce ma apuca pe mine marturisirile cum a fost maica-mea la o petrecere cu domnu' Rosu, omitand sa spun ca pe langa ei doi, mai erau douazeci de invitati ( inclusiv tata ), cum au povestit ei toata noaptea...mirosea totul a istorie de amor clandestina de la o posta. Tzatzele tot mai interesate, eu tot mai darnica in amanunte picante, incat, atunci cand saraca maica-mea si-a scos capul de sub casca, toata lumea o privea ca pe Cleopatra cand l-a inselat pe Cezar. Cum, in situatii de-astea, nimic nu-i prea mult, apare si taica-meu sa ne ia de la coafor, zorind-o pe maica-mea, ca doar nu-i frumos sa il lase pe domnu' Rosu s-o astepte!
...Caragiale de-a dreptul! Inutil sa spun ca saracu' domnu' Rosu a facut istorie in familia noastra!
inapreda spune:
Pai, nu intentionez sa-l mut ca doar am "temele facute". Adica, de cind are 1 an matot "documentez" si-mi place sa cred ca am ales in cunostinta de cauza. In afara de asta, eu -si asta in toate "ramurile" vietii mele- incep relatiile cu incredere si acord credit de 100%.
Daca, in schimb, dupa o perioada, o sa-mi spuna ce "nu e pregatit" pentru gradinita, da, e posibil sa-l mai tin acasa pina la 3 ani si sa incercam din nou in primavara. Asta e o idee "geniala" de-a mea
ca n-am mai auzit -nici pe forum, nici in real life- de un caz de acest gen.
Mi-ar placea sa pove' si tu "amintiri din copilarie" pentru ca sint sigura ca ne-am amuza copios! ![]()
Merg sa-i scot lui Ian curcanul din cuptor (si sa-mi pun mie o pizzza ) si vin sa-mi fac si eu tema.
PS. Aris, multu' pentru ca te implici si ne sfatuiesti "de bine" 
Gina lu' Ian
Mi-e dor...
La 2 ani
Anaan spune:
Scuzati scrisul de analfabeta de azi, dar nu stiu ce se intampla, mi se dubleaza unele silabe atunci cand scriu mesajul si mi-e lene sa mai editez![]()
aris26 spune:
hhahahhahah f tare povestea lui domnu' Rosu.
sotul a fost cumintel si mi-a luat doar o pereche de pantofi pe care uimitor i-a nimerit ceva incredibil(ca model, ca la numar e simplu), doua bluze...hmmm..asa si asa si un parfum dragutz(desi mai avem vreo 5 nedesfacute
)
vedeti eu sunt si mare carcotasha. in mod normal imi cumpara haine si le nimereste ceva de speriat, dar acum ca ma stie in perioada de crestere l-am pus rau in dificultate![]()
| citat din mesajul lui Anaan Aris, nu ati mai fost la mare in week-end? Si nu ne lasa in suspans: zi-ne ce ti-a adus consortul!( evident daca se poate divulga Hai sa va povestesc o intamplare cu maica-mea: aveam vreo patru ani si am mers cu maica-mea la coafor. Acolo, plin de tzatze dornice de barfe proaspete, ca, de, orasul mic nu le oferea suficient "material" de rumegat. Maica-mea nu s-a incadrat niciodata prea bine peisajului, asa ca era mereu in centrul interesului. Se coaafeaza maica-mea si o pune coafeza sub o casca de-aia, de nu mai auzeai nimic in jur. Eu incep sa fiu descusuta de "doamnele' prezente si ma apuc sa dau tot din casa, cum ii sta bine oricarui copil care se respecta. Cu o seara inainte, fusesem la o petrecere unde era si un anume domn Rosu, care innoptase apoi la noi, fiind prieten cu taica-meu ( omul era dintr-o alta localitate). Si ce ma apuca pe mine marturisirile cum a fost maica-mea la o petrecere cu domnu' Rosu, omitand sa spun ca pe langa ei doi, mai erau douazeci de invitati ( inclusiv tata ), cum au povestit ei toata noaptea...mirosea totul a istorie de amor clandestina de la o posta. Tzatzele tot mai interesate, eu tot mai darnica in amanunte picante, incat, atunci cand saraca maica-mea si-a scos capul de sub casca, toata lumea o privea ca pe Cleopatra cand l-a inselat pe Cezar. Cum, in situatii de-astea, nimic nu-i prea mult, apare si taica-meu sa ne ia de la coafor, zorind-o pe maica-mea, ca doar nu-i frumos sa il lase pe domnu' Rosu s-o astepte! ...Caragiale de-a dreptul! Inutil sa spun ca saracu' domnu' Rosu a facut istorie in familia noastra! |
+
aris26 spune:
ina - nu e o idee deloc aiurea dar nu ai prea auzit-o pt ca majoritatea nu isi pot permite asta. de obicei ii ducem la gradi in momentul in care chiar trebuie sa ne apucam de munca. daca ai stii de cate ori imi venea sa las tot si sa nu il mai duc nicaieri. chiar si acum cand sctiu clar ca se duce de drag si ca se simte excelent acolo, tot imi mai zice in special lunea si vinerea: mami, eu nu vreau astazi la gradinita(si in secunda aia creierul meu ia deja in calcul posibilitatea sa stam acasa amandoi) apoi imi dau seama ca i-ash face mai mult rau decat bine si daca ii aduc aminte de o activitate pe care urmeaza sa o faca sau despre un coleg de acolo ajunge la usa inaintea mea.
oricum e destul de greu momentul asta cu gradi, nici nu stiu ce sa te sfatuiesc ca si eu am fost indoita de multe ori. teoria spune ca trebuie sa fi ferma si consecventa...acuma..ficare cat si cum poate, ca deh. atata timp cat nu faci totul cu bocancii plini de noroi o sa fie bine pana la urma.
ma tot bag sa va mai dau cate un sfat sau idee pt ca eu stiu ca m-am chinuit ceva la inceput si desi acum sunt mandra cand il las la gradi dimineata si pleaca fericit de langa mine, vad zilnic cel putin o scena cu un copil care inca nu s-a adaptat cum trebuie si mi se rupe sufletul...dar nu te poti baga sa spui parintelui: nu mai face cutare si o sa vezi ca o sa fie mai bine. ca io stiu peste cine dau, asa aici ne cunoastem cat de cat. daca va bat prea tare la cap, n-am ce sa va fac, aveti si voi doua urechi pe una sa intre si pe una sa iasa![]()
+