Pufi de ian-feb 2010 ! (37) -LMA MP!
Raspunsuri - Pagina 20
blue_flower spune:
| Citat: |
citat din mesajul lui simplicity![]() I'm not in the mood sooooooooooooooo mai bine lipsesc, am vazut ca m-a intrebat Lorex de apa si as vrea sa raspund ca sa nu uit....nu sunt nici eu cine stie ce documentata, dar am inteles ca ar fi chiar recomandat, ca ii ajuta sa isi dezvolte abilitatile loco-motorii, chiar acum a inceput sa vina si o mamica cu un bebelus de 3 saptamani, numai il tine in apa, il plimba;se fac cursuri de inot(obisnuire cu apa) de la 6 luni in sus....acum eu personal nu cred ca are ce sa ii faca rau, noi mergem , e o activitate in plus....pt noi e vb de obisnuire cu apa, dar de la o anumita varsta(cred ca de la 5 anisori....tre sa ma documentez exact) o sa o dau la lectii de inot(pt a stii ea sa inoate nu ca si sport) pt ca am vazut cu ochii mei cum ii invata pe copii si in ce stil pot inota. Am si eu o intrebare voi cum va petreceti o zi obisnuita cu copii vostrii? Imi pare rau ca nu pot raspunde nominal, am vazut poze cu Iris, ce frumos v-ati petrecut ziua, e o minunatie de copil....mi-a placut binecuvantarea )Va pup Mami de ArianaMotto-ul meu: "Eu sunt cate putin din tot ce am intalnit." |
Daca e piscina speciala pt copii, atunci e ok. Eu stiam / am citit ca piscinele acoperite, alea pt adulti, au o cantitate de clor f mare pentru plamanii lor si ca respectivii vapori de clor se depun pe plamani. Ceva de genul asta.
Dar sunt convinsa ca piscinele de copii, mai ales ales din UK, sunt tratate cu substante speciale, inofensive copiilor.
Ideea era ca pana in 2 ani sa nu duci regulat copilul la o piscina acoperita de adulti.
ana_g spune:
BF, rosiile, ca de ele vorbim, sunt acide, eu asa stiu, dar pana la urma trebuie obisnuiti cu asa ceva incet incet. ce fain ca dani mananca ardei si rosii si ceapa...al meu...of....macar mananca fructe.
lali, sa vezi ce distractie incepe de acum!!! o sa vrea sa si alerge, chiar daca inca e putin impleticit. bravo lui!! baiat mare!
pai in gura lui stefan sunt cam toti dintii, inafara de ultimii 4 molari. desi saliveaza la greu, rontzaie orice...caninii inca nu sunt complet iesiti, o fi de la astia.
_
mama lui Stefan, pui scump
blue_flower spune:
| citat din mesajul lui ana_g BF, rosiile, ca de ele vorbim, sunt acide, eu asa stiu, dar pana la urma trebuie obisnuiti cu asa ceva incet incet. ce fain ca dani mananca ardei si rosii si ceapa...al meu...of....macar mananca fructe. lali, sa vezi ce distractie incepe de acum!!! o sa vrea sa si alerge, chiar daca inca e putin impleticit. bravo lui!! baiat mare! pai in gura lui stefan sunt cam toti dintii, inafara de ultimii 4 molari. desi saliveaza la greu, rontzaie orice...caninii inca nu sunt complet iesiti, o fi de la astia. _ mama lui Stefan, pui scump |
ok, sunt acide. Dar sunt rosiile singurele alimente acide din alimentatie?
lamaia nu e acida? portocala?
blue_flower spune:
| citat din mesajul lui simplicity [Am si eu o intrebare voi cum va petreceti o zi obisnuita cu copii vostrii? |
:) Eu o sa zic de zilele de sambata si duminica. Ca atunci stam amandoi acasa cu copilul.
pai trezirea e pe la 8.30 - max 9, cand se trezeste Dani. Schimbat pampers, LP, schimbat haine.
Apoi eu/noi facem ordine la etaj, inseamna facut paturile, etc....Coboram.
Noi ne vedem de programul nostru, cafea, mic dejun, Dani mananca cu noi sau nu, depinde de chef. Cel mai probabil iese in curte. Papucii in picioare si pa.
Bine, nu sta nesupravegheat mai mult de cateva minute, dar iese si singur pe usa din spate.
Pana la ora 13, e program de voie. Noi de obicei sambata gradinarim. Ba trandafiri, ba iarba, ba legam plantele, etc. Dani e pe langa noi.
Gustarea de fructe e mancata prin curte, pe leagan. mai pleaca la vecina, mai vine vecina la noi. Mai alearga dupa pisica vecinilor....din astea.
la 12.30 masa de pranz, la 13 urca sus la somn. Cu careva dintre noi.
Pana la 3.30-4 stam si noi in legea noastra, fie fac mancare pt noi, fie plecam si sta mama acasa, depinde de treaba.
Iar dupa 4....mai ia el o gustare si de obicei iesim in parc la alti copii, mai la cumparaturi, uneori stam acasa. Depinde de chef si nevoi.
Duminica arata la fel.
In zilele saptamanii, mama face acelasi lucru cu el. E acelasi program, numai ca noi ajungem acasa la ora 18 si atunci mancam impreuna, Dani pe langa noi, mananca si el.
Stam in curte pana pe la 8.30, fie facem treaba, fie ne jucam. Apoi la 9 urcam la baie, la LP si somn.
Cam asta e. Nimic special.
De ce ai nevoie de programul copiilor?

danasor spune:
Lorex m-am razgandit
, ies maine ca cica maine ploua, si nu vrem sa stam in casa , va pupam si va dorim drum bun si sa va simtiti minunat la mare 

Sunt piscine care se pot curata pe baza de sare, nu clor, care nu dauneaza copiilor; depinde ce sistem de filtrare au.
Lali bravo pentru David

V-am ntrebat de rosii pentru ca m-am intalnit cu cineva care avea probleme cu stomacul, un inceput de ulcer si mi-a zis ca rosiile sunt interzise, de asta ma gandisem si la micuti; si eu ii dau fara pielitza si samburi, cu almete, mai ales ca sunt din gradina proprie.
Ana lasa-l usurel pe Stefan, daca nu face febra, sau alte minuni... o fi de la caldura, dinti..
Simply suntem aici

Nyny 

simplicity spune:
BF am intrebat pt ca sunt momente cateodata cand simt ca nu fac nimic pt ea...adica noi ne trezim pe la 6-6.30 bea LP se joaca , eu mai motai/stau pe forum sau ii citesc/ma joc cu ea, in jur de 8 ne apucam de treaba prin casa, ia micul dejun ...joaca singura sau cu mine depinde daca am eu ceva de facut/iesit pe afara la centru sau cumparaturi , apoi somn si pe la pranz un somnic de 2 ore, apoi papa, iar joaca impreuna sau singura, iesit pe afara daca e frumos,cina, joaca/citit carti sau nu, baita,LP si nani....
am intrebat ca poate mai imi dati idei ce as mai putea sa fac
chiar ma simt neputincioasa, in ideea mea eu vad ca trebuie sa faci mereu activitati cu copilul ...dar cateodata parca nu poti 
Mami de
ArianaMotto-ul meu:
"Eu sunt cate putin din tot ce am intalnit."
simplicity spune:
fac un capitol nou
Mami de
ArianaMotto-ul meu:
"Eu sunt cate putin din tot ce am intalnit."
blue_flower spune:
| citat din mesajul lui simplicity BF am intrebat pt ca sunt momente cateodata cand simt ca nu fac nimic pt ea...adica noi ne trezim pe la 6-6.30 bea LP se joaca , eu mai motai/stau pe forum sau ii citesc/ma joc cu ea, in jur de 8 ne apucam de treaba prin casa, ia micul dejun ...joaca singura sau cu mine depinde daca am eu ceva de facut/iesit pe afara la centru sau cumparaturi , apoi somn si pe la pranz un somnic de 2 ore, apoi papa, iar joaca impreuna sau singura, iesit pe afara daca e frumos,cina, joaca/citit carti sau nu, baita,LP si nani.... am intrebat ca poate mai imi dati idei ce as mai putea sa fac chiar ma simt neputincioasa, in ideea mea eu vad ca trebuie sa faci mereu activitati cu copilul ...dar cateodata parca nu poti ![]() Mami de ArianaMotto-ul meu: "Eu sunt cate putin din tot ce am intalnit." |
Da, si eu am asemenea sentimente uneori. Ca nu ii citeste mama destul, ca nu vorbeste deja limbi straine, ca nu stie sa scrie
Nu cred ca trebuie sa te simti vinovata de ceva. Oricum ii acorzi maximul din timpul tau.
Stii, la un moment dat, trebuie sa iti mai vezi si de viata ta! La un moment dat. Nu stiu cand va veni acel moment. Dar nici o daruire din asta totala, devotament total, ...nu mai ai viata ta, nu mai acumulezi pentru tine nimic.....nici asta nu e bine.
Am vorbit de dimineata cu o prietena, are 2 fete, una de 3 ani, a doua de 1 an. Ea vrea sa se apuce de un MBA. Ca daca nu face acum, la varsta asta...cand il mai face?
Si are dreptate. Copiii cresc cu mama. Ea mai are si viata ei.
Pe mine ma lasau verile la tara. Unde nu se ocupa nimeni de mine, nu imi arata nimeni jocuri stimulative.
Eu sunt mai relax. Copilul creste, trebuie normal sa il invatam lucruri noi, jocuri noi, sa le stimulam inventivitatea....dar asta nu inseamna ca nu mai am viata mea.
Sper ca am fost clara in transmiterea mesajului meu. Nu iti mai strofoca creierii ce sa mai faci....ceea ce faci e foarte bine. Mergeti la un centru educational, la cumparaturi, oricum esti cu ea tot timpul si ii povestesti tot ce vede. Ce ai putea sa faci mai mult? Lectii pe ore? E prea mica....
mamica ingrijorata. Tu ce ai invatat in azi? (bine, stiu ca ti-ai dat examenele, ca ai invatat........dar e o intrebare si pt mine si pt alte mamici)

ce frumos v-ati petrecut ziua, e o minunatie de copil....mi-a placut binecuvantarea
Go, go, David!!!