Procura iesire din tara

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

pai nici noi nu aveam buletinele pe aceasi adresa pana acum in iulie, dar cand am luat-o am trecut-o pe numele meu, caci daca nu trebuia sa fie si el la semnat.
pana acum am avut masini inmatriculate, dar nimeni nu m-a intrebat niciodata de ce conduc masina sotului, erau trecute pe el toate.
mi se pare absurd, dar ma rog asta este.
exact cum de exemplu e cu asigurarile, In Spania prin lege esti coasigurat cu sotul la masina, in Romania trebuie sa il declar si pe el in polita.
dana , cartea verde nu are nimic de-a face cu iesirea din tara, aia e doar o coasigurare, daca patesti ceva pe teritorul altei tari.Cand nu eram in UE nu o primeai in polita de asigurare obligatorie, doar contra cost,a cum e anexata la asigurarea obligatorie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

noua ni s-a spus de la politia de frontiera ca in cazul in care masina este in leasing, o procura in rom si engleza cu stampila firmei e suficienta. pentru persoane fizice, trebuie procura de la proprietar, facuta la notar. eu am tradus-o si in engleza si am legalizat-o. cu masina a iesit sotul din tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

Am avut aceasta problema de cateva ori. Am iesit din tara cu masina care este a noastra dar luata "pe firma" unde mai avem un asociat . Am facut un act (nelegalizat la notariat) in romana tradus si in engleza, in care scria ca asociatii x si y sunt de acord ca x sa iasa din tara cu masina marca...nr...serie sasiu... in perioada... Doar o singura data ne-a intrebat un vames turc de el, s-a uitat ce scrie si atat, nu am avut niciodata probleme .Acum plecam din nou cu acelasi tip de act.

Dana

Mergi la inceput