ADHD

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanap85
la gradi la David nu este psiholog ci doar o asistenta...nu stiu prea multe despre asta (unde exista psiholog pt copii )pt ca nu m-a interesat pana acum..

parerile voastre conteaza pentru noi...
multumim ca ne sunteti alaturi
David (25.10.2006)
...Paul (15.05.2009)
..Anastasia ..(25.02.2011)

eu cred totusi ca exista pisholog, eu stiu ca este obligatoriu ca orice gradinita sa aiba un psiholog.Nu inseamna ca sta zilnic acolo, ca si asistenta sau eductoarele, de obicei vine o singura zi/saptamana. Intreaba la gradinitza.

Sincer, cred ca te stresezi mult prea tare de niste chestii care pana la urma tin de altceva, de atitudinea voastra ca parinti, de limitele impuse sau nu, de alint, de stilul de viata, etc.

Spui ca este in principiu ascultator, dar...
nu te intelegi cu el cand doarme- e normal orice copil obosit este irascibil
de lovit loveste, dar rar - spui tu- asta a vazut-o undeva- desene sau in alte locuri- si aplica si el explica-i in continuare si va intelege, dar depinde si cum ii explici.
plange din orice- cauta atentie, este frustat.
"nici asta nu-mi convine pt ca nu-mi place cand alti copii il lovesc si el nu se apara..nu stiu cum sa-i explic ca nu e bine sa loveasca dar nici sa fie lovit si sa nu protesteze" - tzine de tine in mare parte, explica-i frumos, cu calm, cu rabdare, si nu inteleg ideea de a protesta???
pai daca este invatat sa loveasca, sa se apere cand este lovit, el ce mai intelege? ca pana la urma tot lovitul e solutia?

te cred, nu iti convine ca mai si-o ia si el din cand in cand , dar...cam asta este viata si cam asa se intampla intre copii .
il poti invata ca atunci cand este lovit, si el nu a lovit acel copil, deci nu este replica la actiunile lui, sa vb cu acel copil sa ii spuna ca nu este ok ce face si sa plece de acolo, sa refuze sa se mai joace in preajma copiilor care il lovesc.
are totusi 5 ani si intelege mai multe si mai bine ca unul de 3 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

lulu exact asa ii spun si eu ,atunci cand il loveste sa nu se mai joace cu acel copil,face asa pe moment dar mai tarziu..(asta pt ca nu prea are cu cine)
la gradi nu am auzit sa fie psiholog,nu ar trebui sa fie cabinet?chiar ma voi interesa
clarmai mi-ar fi de mare ajutor un exemplu real ca sa zic asa..astept raspunsul tau

parerile voastre conteaza pentru noi...
multumim ca ne sunteti alaturi
David (25.10.2006)
...Paul (15.05.2009)
..Anastasia ..(25.02.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Nu cred ca exista cabinete in gradinite. Daca educatoarele vad ca exista probleme, sfatuiesc parintii sa se adreseze unui psiholog. La fel si pentru logopedie. Abia la unele scoli exista asa ceva. Tin minte ca la prima sedinta cu parintii, la scoala, a venit o tanti care a zis ca e psiholog la ei in scoala si daca avem nevoie sa o cautam., dar copiii n-au avut vre-o discutie cu ea. Presupun ca in cazurile-problema, invatatoarea recomanda discutia.

Mergi la inceput

oana, in Cta exista psiholog in gradinitze, un psiholog care de obicei vine odata/saptamana, si la un anumit interval de timp exista si o "lectie decshisa" cu parintii, copiii, psihologul sau doar discutii cu parintii copiilor unde sunt probleme.
sau cel putin gradinitza la care merge Luca asa are, si cele la care mai am cunostinte .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Ce scrii tu sunt si simptome de ADHD, dar nu numai. Sunt si simptome de copil plictisit, fara ocupatie care sa-l atraga si fara lipsa de activitate fizica. Inainte de a-ti pune problema unui diagnostic intreaba-te

1. cat timp pe zi face activitate fizica? Merge la un sport? Sau doar in parc? Merge pe bicicleta? Cu patinele? Un copil de cinci ani ar trebui sa desfasoare macar o ora de activitate fizica intensa (nu deodata).

2. nervozitatea, lipsa de concentrare se manfesta si cand ii place ceva? E in stare sa stea linistit la macar o activitate?

3. Cat dulce si alti stimulanti energetici (ciocolata, prajituri, bomboane, bauturi dulcege, fructe fata de legume) mananca? O schimbare de dieta orientate catre paste si zaharuri lente in loc de cele de asimilatie rapida este benefica.

4. doarme suficient? Sta seara pana tarziu? Are un program regulat de somn de macar 8-9 ore, preferabil mai mult?

5. Mananca echilibrat: legume, oua, peste? Daca nu, ia vitamine?

Oricum si daca nu poti rezolva singura punctele de mai sus, un diagnostic de ADHD nu inseamna ca ai pus o eticheta si gata dormi pe partea cealalta. Inseamna doar ca cele cateva puncte de sus iti vor deveni prioritare si vei mai adauga inca multe altele pe masura ce creste pentru a-l invata sa se stapaneasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Nepotul meu se manifesta asa,cu diagnostic pus de adhd.Nu sta locului nici o secunda,nu asculta cand vb cu el,e foarte nervos,arunca ,tipa,da din picioare,cand se aseaza la masa sta pret de 2 min maxim si apoi se ridica,se foieste in scaun,iar se pune ,iar se ridica,da in copiii,nu se joaca cu ei doar ii bruscheaza,sau tipa la ei ,daca vede copiii mai mici ii pune cum vrea el,acum e la scoala si desi urmeaza tratament de mult timp,pt ca problemele sau vz de cand era mic,de vb a vb coerent pe la 5 ani.Desi era dus la logoped la psihiatru,la psiholog etc,rezolvarea vine foarte greu si trebuie rabdare cu caru.

La scoala nu e atent la d-na ,nu comunica cu oamenii cum trebuie,pe copiii ii loveste,in banca nu sta nici 2 min,in timpul orei se ridica mereu in picioare cauta mereu alta pozitie.II da medicamente pe baza de ulei de peste ,medicamente pt memorie,medicamente pt calmare,toate prescrise de medicul psihiatru.Activitatile extra l-au ajutat foarte mult.Acum face tenis si innot.La karate nu a rezistat pt ca nu putea sta locului cand se cerea.Au incercat tot felul de activitati pana au gasit una pe masura.SE pare ca e tenisul.E foarte greu,eu nu stau cu ei in casa doar comunicam telefonic si am fost acum in vara in vizita.S-a mai schimbat,dar problemele nu sunt rezolvate inca.

Cand l-a dus la gradinita au ales una privata si d-na educatoare a zis dupa o luna,va dau eu de la mine toti banii care i-ati platit numai sa-l mutati.Dintre toti copiii el era singurul care facea numai prostii.In tp orei pleca din clasa si il gasea pe scari jucandu-se,etc,trebuia d-na in permanenta sa stea numai cu ochii pe el.Atunci si-au dat seama ca are o problema reala.

Ma rog ar fi multe de povestit,dar daca vz o asemanare cat de cat cu ceea ce ti-am expus,cauta sa-l duci la psiholog nu neaparat la psihiatru,incepe din timp,aceasta pacatoasa de boala este una reala si copilul are mult de pierdut din cauza ei,nu se va integra mai repede in societate cum trebuie daca nu sunt luate masuri din timp.Bafta multa si sper ca ti-am fost de ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanap85

...plus ca m-am saturat de acest comportament al lui si vreau sa gasesc o explicatie ...

Oana explicatia este exact in saturatia asta la care ai ajuns tu. E in directa legatura cu ea.

Comportamentul "problematic" al baiatului este partial datorat firii lui, e firesc sa aiba multa energie si are nevoie sa-i structurezi putin modul in care si-o poate consuma: sport, joaca in aer liber alaturi de alti copii, activitate in general. Nu poate pur si simplu sa-si organizeze singur timpul si sa nu deranjeze pe nimeni, e prea mic pentru asta.

Pe de alta parte comportamentul e puternic influentat de disponibilitatea ta redusa catre el. Problema nu e la el, el doar manifesta simptome. Copiii ne arata intotdeauna prompt ce nu e in regula in relatia cu ei.
Te-am sfatuit si la alt topic sa iei masuri, sa te focusezi pe tine. Stiu din proprie experienta ca asta iti va folosi si tie si copiilor tai. Orice discomfort emotional al tau se transmite copiilor, chiar daca tu incerci sa-i protejezi si ai impresia ca ei nu simt nimic.
Numai bine!

Mergi la inceput

oana, ma repet, nu cred ca are ceva sau ADHD copilul tau.

este vb doar de tine, d ecerintele tale prea mari din partea lui in comparatie de timpul tau petrecut cu el.
limiteaza timpul petrecut in fata TV-ului /Pc-ului ;
schimba alimentatia ;
schimba comportamentul si cerintele celor din casa fata el;
lasa-l in colectivitate, cu tot rsicul de a se imbolnavii, e cazul sa aiba contact permanent cu colectivitatea la varsta lui;
aplica reguli bine stabilite si de bun simt si tine cu dintii de ele ;
petreceti impreuna mult timp afara, in aer liber, si inscrie-l la un sport ;
si cel mai important RELAXEAZA-te PUTIN SI TU, adik mai lasa gandurile astea si cauta rezolvarea in alt mod, "buba" e in alta parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Nu ma apuc acum sa sap pe la alte subiecte si sa vad ce pareri are Oana referitor la alte situatii. Strict la acest subiect:
1. Daca ai nelamuriri - adreseaza-te unui psiholog bun si specializat pe copii. Te va ajuta sa-ti dai seama unde e "buba". Poate fi la copil sau la felul in care relationati voi cu el. Daca se arunca imediat la medicamente, mai cauta o a doua parere.
2. Neaparat du copilul in colectivitate - in cazul lui gradinita. Aici cauta o educatoare rabdatoare si cu experienta. Te va ajuta mult.
3. Cauta un sport care sa-l ajute. Baiatul meu mai mare era cam ca al tau si karate-le l-a ajutat f mult (ba chiar a si excelat la campionat national). Important e sa fie un sport si un antrenor la care sa mearga cu placere. Poti incerca si dansuri, inot, tenis..atletismul si sporturile de echipa se fac putin mai tarziu.
4. In Bucuresti exista Fastrackids. Pentru varste mici au niste cursuri de "adaptare la colectivitate" care sunt f bune pt cei mici sau cu probleme in acest sens. Lectiile sunt inregistrate si se face un raport de progres. Parintii pot discuta punctual cu indrumatorii si asa vezi daca e cazul de mers la medic sau cum poti ajuta la formarea copilului tau.
5. Violenta, la varsta mica, e deobicei rezultatul unor frustrari pe care nu le poate verbaliza. Daca are probleme de limbaj - mai bine dai banii pe logoped. Daca nu aveti timp/disponibilitate sa il lasati sa va spuna tot ce are pe sufletel...degeaba cauti alte solutii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Din experienta statului o vreme in preajma unui copil cu ADHD: daca nu are aceleasi probleme cand e odihnit, eu zic ca nu e ADHD daca avea deficienta de atentie, era absolut imposibil sa nu se fi observat pana la varsta asta. Cred ca pur si simplu oboseste (toti copiii sunt mai agitati si mai irascibili cand sunt obositi).

Ca idee, la ADHD, "neatentia" nu se manifesta doar la ceea ce ii arati/explici, ci in tot ceea ce face, inclusiv in modul in care mananca, se imbraca etc. De genul, mananca supa, si daca cineva incepe sa povesteasca pe langa el nu mai e capabil sa se concentreze la faptul ca mananca si duce lingura pe langa gura/varsa supa etc. Se vede in absolut toate activitatile de zi cu zi. Copilul pe care il stiu eu nu era capabil nici sa stea la gradinita la o activitate intreaga, se cerea mereu afara pentru diverse motive - ca vrea la baie, ca vrea apa, ca vrea aer, se plimba la alte grupe etc Face deja tratament de cativa ani, si e mult mai bine, tocmai a terminat clasa a 3-a. Nu are fb pe linie (are perioade in care acumuleaza si perioade in care pierde mult din ce a acumulat, e nevoie inca de multa grija din partea parintilor la acest capitol), dar in linii mari e ok

Problema mare nu e hiperactivitatea, cat mai ales deficienta de atentie...

Iar partea cu lovitul - nu are legatura cu ADHD, e o situatie care trebuie luata si "tratata" independent parerea mea

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)

Mergi la inceput