Caine de curte - agresivitate fata de copii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Din cate am inteles cainele abia acum a ajuns la maturitate. (Cat are, de fapt, cam doi ani, nu?) De aceea isi apara si-si disputa cu potentiali rivali teritoriul. Pana acum ii percepea ca sefi, acum se crede capabil sa faca el regulile. E mascul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

multumesc de sfaturi. am decis sa-i mai dam o sansa, pana acum a fost ok, poate a fost o iesire, o scapare, poate chiar s-a speriat cainele, poate vedea mingea aia ca fiind a lui...

cainele e mascul, comunitar, si are cam 1 an jumate. nu e castrat inca, urmeaza.
fiind la primul caine, nici nu stiu daca nu cumva o fi in calduri si de-aia a facut ce a facut. uneori, cand ii dau mai multa atentie, cand il perii si il mangai si ii vorbesc vad ca intra cumva in erectie (scuze de detalii, nici nu stiu daca e corect ce zic). oare asta e semn ca e in calduri?

de dresor, nu stiu ce sa zic, nu prea imi permit financiar acum unul si nici timp nu stiu cum as putea sa-mi aloc pt asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

Zilele trecute insa s-a intamplat sa-l muste pe copilul cel mare. Acesta i-a luat din fata o minge (mingea lui, a copilului), moment in care cainele a marait la el si s-a repezit la fata lui.

Cainele n-a stiut ca mingea nu-i comestibila, a nimerit in fata lui si a considerat ca-i apartine .

Cineva ,care-si tine cainele in casa isi gaseste animalul mult iubit rozand la un card . Nu a fost chip sa i-l ia din gura, la ademenit cu fel de fel de ,,ispite" , nimic. Cainele a devenit foarte agresiv ,teribil de agresiv ,nu l-am mai vazut in starea aceasta.Mi-a dat prin cap sa sun la usa ,lasa tot in conditiile acestea si uite-asa a scapat cardul si stapanul.

Da, du-l la un dresor sau macar cere-i sfatul unuia. Daca in alte conditii nu a fost agresiv posibil sa fi vrut sa se joace si el. Cumpara-i o minge ,jucati-va si cu el poate va da rezultate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

vivela, daca cainele mai intai a marait si apoi a muscat nu a facut-o nici din greseala si nici ca sa se joace cu mingea. Si cainele meu cand ne jucam cu mingea ma mai capseaza, insa fara sa maraie ci din incercarea de a-mi lua mingea din fuga, pentru ca apoi sa mi-o puna la picioare sa i-o arunc si tot asa. Si al meu e comunitar, are 9 ani din care 8 i-a trait in regim de "intern" si scos in parc, iar din aprilie e la curte cu noi, dar in cusca si are un padoc mare al lui unde poate alerga putin si se poate juca. Mai las si eu fetele la el in padoc. Ii intra si in cusca (ca am facut-o cat pentru un ciobanesc caucazian si asta al meu e cat un brac german), ii umbla in castronul cu mancare, ii iau mancarea ca sa i-o dea direct in gura, incearca sa se joace cu mingea cu el, dar... asta el refuza. Sunt singurele persoane carora le refuza jucatul cu mingea. Sta deoparte si se uita la ele cum se joaca. Poate tocmai ca sa le protejeze si sa nu le capseze cumva.

Masculii sunt "dispusi" tot anul. Ei nu intra in calduri, ci femelele, iar masculii o iau razna si nu te mai intelegi cu ei cand simt o femela in calduri. Deci ei raspund doar la semnalul femelei.

Nu stiu daca e o idee buna sa-l castrezi.

Trebuie sa lucreze cineva cu el. E deja mare. Eu cu lucky am inceput dresajul cand avea 5 luni. Nu e tarziu nici acum. Si apoi trebuie sa poti tu sa fii ferma cu el, sa repeti zilnic cu el ce a invatat si sa il faci sa isi stie locul in familia voastra.

De cat timp ii stie pe copii? mai bine zis pe cel de 4 ani.

Oricum trebuie sa-l vada un dresor, sa-i faca o evaluare, pentru ca poate fi cu potential agresiv, poate musca si din frica, e clar ca ceva tebuie corectat la el sau pur si simplu educat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui luisa1983
Cineva ,care-si tine cainele in casa isi gaseste animalul mult iubit rozand la un card . Nu a fost chip sa i-l ia din gura, la ademenit cu fel de fel de ,,ispite" , nimic. Cainele a devenit foarte agresiv ,teribil de agresiv ,nu l-am mai vazut in starea aceasta.Mi-a dat prin cap sa sun la usa ,lasa tot in conditiile acestea si uite-asa a scapat cardul si stapanul.

Draga mea,
nu este ok cum se manifesta cainele tau, el crede ca este seful tau nu invers. Eu am un caine mare si pot sa-i scot din gura orice fara sa protesteze, l-am invatat comanda 'lasa' si imediat pune jos ce are in gura. Trebuie sa inveti sa te impui in fata cainelui tau si sa-i arati cine e seful pentru ca altfel convietuirea poate deveni periculoasa si neplacuta.

Vivela,
care a fost reactia ta la intamplarea asta? Ai certat/disciplinat cainele? Sincera sa fiu eu nu consider ok ca 2 copii atat de mici sa se joace nesupravegheati cu un caine. Cainele tau este 'adolescent' incearca sa se impuna in fata celorlalti din grup si acum este vital sa il educi cum trebuie si sa-i arati care comportament este acceptabil si care nu si mai ales sa stabilesti clar ierarhia in familie. Probabil ca e o idee buna sa-l castrezi, asta va reduce din agresivitate dar tot va fi nevoie sa fie educat. Un caine e ca un copil, trebuie sa-i arati ce e bine si ce e rau, sa-l educi zi de zi. Ce descrii tu suna ca si cum cainele tau l-a atentionat/disciplinat pe copilul tau, nu a fost neaparat agresivitate. Asa se disciplineaza cainii in grupul lor si asa invata cateii, cu marai si ciupituri. Tu treuie sa-i arati cainelui ca nu accepti asa ceva si ca el este inferior ca rang si nu are dreptul sa faca asta. Indiferent despre ce caine e vorba eu nu as lasa copii de varstele astea nesupravegheati.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

mda, cainele n-a stiut sa-si fructifice a doua ocazie , a sarit sa-l muste si pe copilul cel mic. culmea, acesta era cu mine de mana, copilul il mangaia usor pe cap (tot exersam capitolul asta, cum ca animalele nu se lovesc, se mangaie usor mai-mai, etc). absolut fara niciun preaviz a sarit la fata lui sa-l muste, muscatura a fost in aer pt ca am tipat imediat si am tras copilul intr-o fractiune de secunda, chiar nu ma asteptam.

pt mine e clar , nu pot aloca mai multe resurse. poate trebuia sa ma fi informat mult mai in detaliu inainte sa accept un caine la noi in curte. nu a fost alegerea mea sa luam un caine acum - mi-a fost mila de el si am zis ca nu e atat de greu sa asiguri mancare si putina afectiune zilnica, asa ca l-am primit. nu speram sa am un caine super-destept care sa-mi aduca papucii sau mai stiu si eu ce sa faca, dar nici nu ma gandeam ca o sa ne muste . eu - fraiera - credeam ca odata ce ai hranit un caine si i-ai aratat afectiune iti este recunoscator toata viata (bla-blaurile cu cainele, prietenul cel mai bun al omului), credeam ca un caine nu musca copii, ca simte, ca e o legatura nustiucum... se pare ca nu chiar toti sunt asa...

trebuie sa-mi apar copiii, nu pot spera ca nu se va mai intampla, copiii sunt mici si se pare ca nu e suficient sa fie supravegheati - legatura trebuie cu totul intrerupta, pt siguranta lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Ma bucur ca nu au patit nimic copiii tai.
Probabil cainele ii percepea pe copii ca pe niste rivali ?

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

mda, cainele n-a stiut sa-si fructifice a doua ocazie , a sarit sa-l muste si pe copilul cel mic. culmea, acesta era cu mine de mana, copilul il mangaia usor pe cap (tot exersam capitolul asta, cum ca animalele nu se lovesc, se mangaie usor mai-mai, etc). absolut fara niciun preaviz a sarit la fata lui sa-l muste, muscatura a fost in aer pt ca am tipat imediat si am tras copilul intr-o fractiune de secunda, chiar nu ma asteptam.

pt mine e clar , nu pot aloca mai multe resurse. poate trebuia sa ma fi informat mult mai in detaliu inainte sa accept un caine la noi in curte. nu a fost alegerea mea sa luam un caine acum - mi-a fost mila de el si am zis ca nu e atat de greu sa asiguri mancare si putina afectiune zilnica, asa ca l-am primit. nu speram sa am un caine super-destept care sa-mi aduca papucii sau mai stiu si eu ce sa faca, dar nici nu ma gandeam ca o sa ne muste . eu - fraiera - credeam ca odata ce ai hranit un caine si i-ai aratat afectiune iti este recunoscator toata viata (bla-blaurile cu cainele, prietenul cel mai bun al omului), credeam ca un caine nu musca copii, ca simte, ca e o legatura nustiucum... se pare ca nu chiar toti sunt asa...

trebuie sa-mi apar copiii, nu pot spera ca nu se va mai intampla, copiii sunt mici si se pare ca nu e suficient sa fie supravegheati - legatura trebuie cu totul intrerupta, pt siguranta lor.

Traiesc in Orasul Alandala

Juridic@

Vivela, nu se pune problema ca ´cainele nu a stiut profita de a doua sansa´´. El, cainele, habar nu are ce-i aia sansa, in plus, ma gandesc ca lui, cainelui, nu-i e clar ca a gresit. Cum ai reactionat exact dupa ce ai tipat, fata de caine?

Bird a explicat foarte bine: trebuie sa-i arati cainelui locul lui in familie. El trebuie facut sa inteleaga ca e inferior in ´´haita´´.
Voi, sigur,nu nu rea intentie, nu l-ati invatat nimic. L-ati luat din mila ( ) si v-ati asteptat ca cainele sa inteleaga si sa judece singur ca nu-i ok sa marai si sa capsezi stapanul sau copilasii. Nu merge asa. Cainele, e, totusi, un animal.
Are nevoie de comenzi clare, iar majoritatea invataturilor le capata prin joaca, cand sunt mici.

Oricum, nu cred ca mai sunteti dispusi acum sa-l dresati cumva, pot intelege asta. Poate ii gasesti o alta casa...cu mentiunea ca nu a fost dresat deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Acel caine de fapt nu a crescut intr-o familie, sa stie cum e cu ierarhia, cu regulile "haitei" etc; el a crescut ca un semi-maidanez si probabil s-a atasat mult de tine, vivela, iar pe copii i-a considerat ca pe niste inferiori, pe care poate sa-i puna la punct, el te considera pe tine "lupul alfa" dar cam atat.
Daca era luat de mic in familie avea sanse sa se adapteze; nici la 1 an jumate nu ar fi fost tarziu daca aveati cunostinte mai multe despre caini si disponibilitate spre el, dar normal ca e greu cu doi copii mici si siguranta lor e mai presus de orice, nu puteati face experimente.
Numai de i-ati gasi un stapan, o familie fara copii, ceva cat de cat sa nu ajunga pe drumuri:(

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Un caine nu-i jucarie. Are vointa si suficienta putere ca sa impuna. In primul rand trebuie dresat si invatat care-i e locul.
Eu am avut mica fiind un labrador si i dadeam tot ce aveam si-i luam tot ...mancarea, jucariile, dormeam pe locul lui.. Niciodata nu m-a marait... vara se scutura de mine cand ma tolaneam pe el si atat.

Copiii tai sunt clar mai neputinciosi ca el. Pe primul la marait si atacat, pe cel mic l-a atacat direct. Faptul ca tu ii aperi este o nedreptate din punctyul lui de vedere.

Ai doua optiuni. Dresaj si mergi pe parerea dresorului cu tine ca stapzn sau cu altcineva. Sau il eutanasiezi. Al lasa pe strada acum este semnarea declaratiei de razboi... in ochii lui vei fi o tradatoare si orice copil un dusman.

Mergi la inceput