Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***335***

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrisimo28 spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Am uitat sa va zic ca de luni as vrea -daca reusesc- sa-l duc pe Ian sa socializeze la gradi

noi maine plecam in CO si dupa 15 aug il duc si eu daca toate analizale sunt ok.

Nu exista decat un singur copil perfect in aceasta lume si fiecare mama il are.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bianca2503

Citat:

Am uitat sa va zic ca de luni as vrea -daca reusesc- sa-l duc pe Ian sa socializeze la gradi

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

si de ce plangi?
daca tu plangi o sa planga si el.
Da-i incredere in el ca o sa fie bine la gradi

Sper!
Nu zic "hop" pina n-am sarit.
As vrea -in luna august, pina mergem in concediu- sa se familiarizeze putin cu ce inseamna "gradi". De abia in septembrie o sa mearga "full time", daca lucrurile decurg bine.

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui adrisimo28

Citat:

noi maine plecam in CO si dupa 15 aug il duc si eu daca toate analizale sunt ok.

Soare, odihna si distractie maxima va doresc!
Unde mergeti?

Multu pentru explicatiile legate de crom.

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrisimo28 spune:

Citat:
Soare, odihna si distractie maxima va doresc!
Unde mergeti?

multumim mergem la munte, cheia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

tufetelor, ma mai linistii cit de cit, vad ca e "in trend" si sa loveasca si sa ii doara la basca cind li se face morala :(

ilink, sa stii ca sint chiar oripilata, si cu draci pe mine; daca voi ii permiteti lui sophiphi sa va dea picioare-n gura, e ok sa va dea. Dar daca noi nu permitem Iziei sa ne loveasca, atunci nu e ok sa o faca. TREBUIE sa stie ca exista limite si sa se mentina intre ele... nu sa impuna ea legea ei... mai ales asta cu bataia e exclus.

Dupa cite mi-a zis taica-sau, ca el e cu plingerea, Izia il lipeste "in joaca", dar serios adica stie ca nu are voie si o face expres... ca si alte lucruri care sint interzise.

Nu stiam ca coliva nu e "prajitura mortilor" peste tot si ca nu toata lumea a mincat asa ceva... puteam sa jur ca e obicei romanesc, lool, as fi fost sperjur
Coliva bine facuta e miammm... as minca si io acum o portie.

ps
io nu am probleme sa maninc mincare de la altii, ba chiar imi place

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

cromul l-am testat si eu si chiar functioneaza (daca va puteti inchipui ca intram in cofetarie si nu-mi venea sa comant nimic)
efectele au fost din a 2-a saptamana

si a mea a invatat sa spuna "cuze mami" (acum spune in locul tuturor cand i se pare ei ca au gresit ceva)

ieri mi-a spus ca a plans la gradi, am intrebat-o de ce si mi-a spus ca "ma fot dou de ine, mami"

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

ina - unu la mana nu privi gradinita ca o tragedie daca nu vrei ca si el sa o faca, doi - daca oricum intrerupeti de ce il mai duci acum, pt ei o pauza de o saptamana e ca una de un an, o sa o iei complet de la zero, ba mai mult s-ar putea sa fie mai greu pt ca nu intelege mersul la gridi ca o chestie continua. eu te sfatuiesc din experienta, carti si discutia cu psiholoaga sa faci urmatorii pasi:
- ii povesteti despre gradinita. ce face acolo, dar pas cu pas. gen: mergem cu masina, parcam in fata gradinitei, ne dam jos impreuna, la usa ne intampina cutarica, ea iti ia ghiozdanul, te duci cu cutare de mana pana in clasa, unde sunt copii care fac cutare si cutare, apoi mergeti la masa...etc pana ajungi la ora la care trebuie sa il iei: si atunci vina mama si doam\nele te schimba si plecam impreuna acasa.
poti sa ii faci chiar niste cartonashe cu imagini dupa net in care sa fie copii in fiecare etapa descrisa.
- nu ii descrie gradinita nici ca pe ceva extraordinar de frumos si spectaculos dar spune-i exact ce o sa gasesasca acolo avand grija sa fi entuziasta tu in primul rand.
puteti merge de cateva ori sa o vedeti pe afara, sa vada copii cum intra dimineata si musai cum pleaca seara.
- inventeaza-i o poveste cu ursuletul care merge la gradinita prima data. sa nu te sfiesti sa ii spui ca ursuletului ii era frica ca mama lui nu se mai intoarce, sau ca se simtea singur pt ca nu cunostea pe nimeni, DAAAAR mama lui venea in fiecare zi bla bla(trebuie sa inteleaga ca e normal sa simta tot ceea ce o sa simta acolo pt prima data si daca trasferi toate astea asupra unui perosnaj de poveste o sa mearga garantat - eu asa am resit sa il spal pe dintzi).
- nu taragana in usa cand il duci. trebuie sa fi plina de iubire, sa ii transmiti incredere dar trebuie sa fi ferma, lamentarile si intorsul de o mie de ori si mamele care plang copii care se tavalesc si se tarasc pe jos sunt de-a dreptyl stupide din puctul meu de vedere si numai parinti gresc aici.

- sa ii pozitionez f clar in cadrul activitatilor care este momentul in acre te intorci sa il iei si sa il respecti. ex.; dupa ce mancati supa si felul doi, te mai joci 10 minute cu copii si mami vine sa te ia, sau dupa ce te trezesti din somn si mergeti cu totii la masa, termini de mancat gustarea si mama a si venit sa te ia.
deci incearca sa afli exact programul de la gradi, exact ce fac pe zile si ideal e sa stii si ce o sa manance, sau ce activitati speciale o sa aiba. merge excelent daca ii spui: hai sa ne grabim catre gradinita astazi o sa pictati cu pensula.
e f important ca el sa aiba senzatia ca tu stii tot ce se intampla acolo si ce urmeaza sa se intample, locul nu mai pare atat de strain.
incearca sa afli cum ii cheama pe ceilalti copii ca sa il intrebi mereu despre ei numindu-i.
e important sa te vada ca discuti cu educatoarea si cu persoana care are grija de el, ca razi cu ea, ca va intelegeti ca doua prietene.
mergi initial in vizita cu el sa gradi dar eu sincer cred ca e mai bine sa nu stai cu el in clasa. eu i-am spus mereu ca parinti nu au voie la gradinita decat acolo in hol asa cum el nu are voie la mine la serviciu. altfel ma lua dupa el in fiecare zi daca era, ca deh, e super la gradi, daca ar fi si ma a ar fi perfect.
-lasa-l sa ia cu el obiectul preferat. astefel nu o sa se simta atat de singur.
- fa-l sa inteleaga ca gradinita nu e o chestie ca un fel de parc il frecventam dupa chef. e servicul lui si ca o sa mearga zilnic asa cum tu te duci la munca.
- incearca sa ii transformi programul in asa fel incat sa se trezeasca singur la o ora care sa va permita sa ajungeti fara sa fugiti la locul de munca al fiecaruia. evita sa il trezesti cu forta si nu faceti chestii prea funny impreuna la prima ora. pregateste-ti geanta pt servicu impreuna cu geanta lui de gradi ca sa vada ca amandoi aveti o treaba importanta mergeti undeva fiecare.
-daca plange incearca sa ii trasnpui tu in cuvinte ce simte: stiu ca esti trsit pentru ca iti este greu sa te desparti de mine, nici mie nu imi este usor sa ma despart de tine dar la gradinita o sa te joci cu copiii, ai jucarii noi si in curand o sa ai si prieteni si atunci nu o sa te mai simti atat de singur, sa nu iti fie frica ca te las aiai, nici o mama nu isi lasa copilul la gradinita, uite toti parinti vin si ii iau searacand se intorc de la serviciu. poti chiar sa ii arati gradinita seara sa vada ca nu mai e nimeni acolo, ca nu mai sunt lumini, masini, copii nimic. este f important sa inteleaga ca te intorci.
cam atat imi vine acum in minte

+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Aris , salvez to do list-ul de mai sus pt cand incepem si noi gradinita ca tare fain ai scris

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Da, da, si eu am salvat tooot.Multumim, Aris. Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Mergi la inceput

Aris, mulyumesc frumos

AS VREA sa-l duc acum pentru ca din toamna vor fi mai multi copii mici pentru prima data "gradinari" si educatoarele nu au decit 2 brate

AS VREA -daca se poate- sa merg cu el DOAR sa-i prezint gradinita si sa-i explic la fata locului despre ce e vorba. As alege ca si interval orar perioada in care copiii sint in curte la joaca, NU as intra in clasa, sub nici o forma.

As vrea sa fie familiarizat cu traseul, cu locul, cu educatoarele; sa se intimple totul lin, intelegi?

Multumesc inca o data pentru sugestii.

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput