Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***335***

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

ei snitele mananca prajite, folosesc ulei de palmier si le scot pe un prosop de hartie ca sa traga uleiul in exces. eu ii mai dau si cartofi prajiti din cand in cand. nu ii tin nici un fel de regim, doar la carnea de porc, carne tocata de-a gata si mezelurile grase nu fac rabat. noi in general gatim la grill sau in cuptor asa ca un exces din cand in cand nu cred ca ii face rau

Citat:
citat din mesajul lui Gianina34

pupacim frantzuzoaica noastra chic despampersita

pepene mananca dupa masa de seara, pe la 7.30 (miezul de la 2 felii)
pana acum manca o para dupa masa si nu aveam probleme
de culcat ne culcam dupa 1 -1.5h
nu stiu daca e pepenele vinovat sau pur si simplu sunt problemele noastre ne-"calmate" inca

aris - am o intrebare in varful limbii de 2 saptamani; cum faci snitelele pentru luca? le prajesti sau e vre-o tehnica pe hartie pergament in cuptor?

kea - contractiile alea naspa care ne-ai simtit sunt urmare a infectiei, bine ca-si face efectul antibioticul(deci a nimerit-o dr) si deja esti muuult mai bine

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori

+

Mergi la inceput

mda, cam asa sunt. eu cand face asa sunt de parere ca incearca sa vada cat ii merge, unde se considera ca a sarit calul. de obicei ma toaca pana ma vede ca ma apuca spumele alea mari de tot si atunci baga textul"nu mai fac niciodata asa" care mai nou nu mai tzine ca l-am auzit de mult prea multe ori. asa ca ii aduc aminte de cate ori a zis ca nu mai face si a mai facut si insist ca trebuie sa isi tina promisiunile altfel nici eu nu o sa le tin pe ale mele, bal bla de 2 ore. daca il apuca bazaiala de frustrare, il rog politicos sa se duca sa planga mai incolo si cand s-a linistit sa vina inapoi sa discutam. in 30 de seccunde e langa mine, cu zambetul pe buze zicand:"m-am linistit". eu am observat ca este extraodinar de bine sa nu ii dau voie sa bazaie(ca nu plange cand e frustrat de ceva) in capul meu. daca il las langa mine poate sa faca "aaaaaa aaaaa" si o ora, daca trebuie sa o faca separat ii trece f repede.
nu stiu cat de corect o fi fata de el, dar eu alta varianta nu pot suporta si mi se pare mai normal sa isi controleze iesirile de genul asta, e normal sa nu fie de acord cu deciziile mele dar atata timp cat e o decizie ferma si nu se poate negocia la ce sa ne lamentam

Citat:
citat din mesajul lui chatonel

Neata la prinz, tufete!

Am draci!!! Mi-a facut fie-mea un car de draci de dimi, ca e incapatinata ca un drac si impinge limitele pina la imposibil... spuneti si voi: i-a dat lui taica-sau o palma (nu e prima data cind o face si o face peste fatza ) si am pus-o sa ii ceara iertare si sa il pupe; i-am explicat ca e urit sa dea cu palma peste fatza, ca nu exista asa ceva etc, etc. NU A VRUT sa spuna PARDON, nu a vrut sa il pupe, desi a stat la colt o juma de ora, intermitent, ca ne tot pacalea ca spune si pina la urma a spus doar pe jumate... in plus cind o certam se uita aiurea, dupa muste

Dupa asta am dus-o la nanny (alta, ca a ei e bolnava) si acolo era un baietel tare dragalas. Nanny asta are o gramada de jucarii de plastc: tobogane, casute etc. Ei bine, fie-mea s-a urcat pe un tobogan si statea mot cocotata, nu vroia sa se dea pe tobogan, ca sa nu se dea si baiatul dupa ea. A fost nanny nevoita sa il puna pe baiat sa se dea pe alt tobogan ca sa nu iste cearta
Face fie-mea exact ce imi era mai urit sa vad la alti copii
Ce-o fi cu ea? asa e cind cresc copiii?

Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009

Toulouse, la ville rose

+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Chatonel, scuza-ma (pardon! :P) da' pe mine m-a bushit rasu' citind de Pogo. De-astea-ti bati tu capu'? Cred ca noi suntem un pic tzicnitzi, da' pe noi ne distreaza cand ne pocneshte Phiphi (pe mine nu, ce-i drept, decat foarte rar, dar la tac'so ii da si picioare-n gura:)). Acum luni bune cand Sophiphi statea pe spate gata de nani cica, s-a aplecat huzband asupra ei zicand:"da pushica lu' taticu'"(adica pussik:)) la care Phphi jap-jap- doua directe-n gura cu picioarele, am crezut ca murim de ras. De-atunci asta e ritualul, masochistul vine la ea cu "da pushica" si Sophiphi rand cu gura pana la urechi il serveste, cu ambele picioare da de-odata Si la soacra-mea ii mai lipeshte palme peste picioare si ea se face ca plange, spre hazu' lui Phiphi. Copii nu pocneste, deci clar la ea e mai degraba un semn de afectiune si distractie pocnitul persoanelor apropiate.
Da' Pogo de ce plezneste, de nervi sau de fun? Si nu-mi spune ca merge de buna-voie la coltz?:)) Imi si imaginez ce-ar zice Sophiphi s-o trimitem la coltz:)))

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Aris, d' apoi tu te intelegi cu guitar man ca si cu un om mare!! "Nu mai fac niciodata asa"- aoleu, cand o sa scoata Phiphi asa fraza, probabil prin clasa I la cum merg treburile:))

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Si Ian ma loveste si, de o vreme, ma musca.
Ii explic ca nu ok. Degeaba si in zadar
Daca pling, i se pare funny.
Bag mina in foc si sint sigura 100% ca imita ce vede in Tom si Jerry. El crede ca ne jucam. Si nu stiu cum sa-l fac sa inteleaga ca doare, ca nu e frumos, ca nu e ok. In T si J se casapesc aia deo ia mama naibii si nu patesc nimic iar Ian ride de se prapadeste.

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

si la noi functioneaza asta cu plansu' in camera la ea
cand ma aduce in spumele marii si nu ma mai inteleg de nici o culoare cu ea, o iau de manuta si o duc in camera la ea si-i spun sa vina cand se linisteste
de obicei ma duc eu dupa 2 minute si isi si intinde mainile sa o iau in brate si daca ii spun ca o iau in brate daca nu mai plange, instant dispare miorlaitul
am ceva mustrari de constiinta, nu stiu cat de ok este sa procedez asa dar e singura modalitate de calmare a nervilor tuturor deocamdata

aris - cum sa ma supar, sunt la fel de mancacioasa-pofticioasa cum ma stii, la orice ora din zi si din noapte dar acum de cand s-au mai inmultit gravidutele pe aici, nu ma mai "exprim" liber pe aceasta tema
si ca sa revenim... asa de mult imi place coliva ... immmmm cu grau fiert, cu zahar, nuca, vanilie, rom
pe vremuri la bunica, tare mult imi mai placea sa rad ceaunul in care fierbea graul

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori

Mergi la inceput

Nici Ian nu loveste copii sau straini; deci da, si eu cred ca i vorba de afectiune; Jambo nu pre ma crede

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Vladimir a avut o perioada incare plesnea in jurul lui tot ce nimerea, dar pentru ca se bucura foarte tare sau pentru ca era fericit de o chestie. Si asta era un fel de a atentiona toata lumea ca ii s-a intamplat un lucru minunat.

acum insa plesneste cu buna stiinta si stie ca nu e bine ce face si ca nu e frumos.

Nici din partea mea nu e frumos ca ma fac sa plang, ca i se rupe sufletul saracul cand ma vede plangand si ma ia in brate si ma pupa si ma simt vinovata. Dar nici sa imi racesc gura nu imi place, ca vad ca nu vrea sa faca si ma enervez si ajung sa tip la el.

Mergi la inceput

Eu pe Ian nu-l pot lasa se plinga pentru ca se necajeste foarte tare. Vorbesc de cind plinge, nu cind se preface.

Cind se preface, ma asez linga el si incep sa rid in hohote. El imi trage una si incepe sa rida si el. Apoi e simplu, ca-i distrag atentia si gata.

Dar cind plinge "de-adevaratelea" se vede ca sufera, uneori mai spune si "nu-i mica" (nu-i nimic) si mi se rupe sufletul.Il iau intotdeauna in brate si-i vorbesc, ii pun intrebari, repet si eu ca "nu-i nimic" si se calmeaza. Cu totul "de la plins la ris" nu cred ca dureaza 5 minute.

"Nervi" are, de obicei, cind e obosit si inca nu doarme. Atunci ii vorbesc frumos, chiar daca face cite-o crizutza pentru ca eu consider ca nu-i vina lui ca e obosit ci vina mea ca parinte ca nu m-am organizat suficient de bine, astfel incit sa ajung la timp acasa.
Deci, ii cint in struna, pina ajungem acasa si-i spun ca stiu ca e obosit si ca mergem sa dormim, uite si florile se culca si catelul se culca si taxi merge la nani etc pina spune el "toate, toate a nani"

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

si noi ne luam palme, de cele mai multe ori atunci cand este super incantat si entuziasmat si se dezorganizeaza. la faza asta il punem jos, ne luam fetele alea suparate si dezamagite si intrerupem joaca, si ii spunem ca in conditiile astea noi nu mai avem cum sa ne jucam cu el pt ca nu ne place absolut deloc ce a facut. il ignoram cateva secunde, de obicei vine singur inapoi si isi cere scuze pt ca uraste sa fie exclus.

problema e si cu scuzele astea, eu i le accept din ce in ce mai greu si chiar daca se scuza si ma pupa tot ii tin teoria chibritului de i se acreste pt ca nu vreau sa creada ca poate face prostia, isi cere scuze si gata s-a rezolvat. oricum dupa o faza naspa isi pierde dreptul de a spune "vreau" timp de o ora cel putin. el zice vreau, eu zic nu, el zice de ce, eu zic pt ca m-ai suparat mai devreme un pic cand mi-ai dat o palma si desi ti-ai cerut scuze ceea ce e f frumos inca nu mi-a trecut de tot supararea pe tine, daca o sa fi atent la cum te porti in continuare mi discutam acest "vreau" mai tarziu cand venim de la x

acuma, poate aruncati cu pietre dar eu de ceva timp am inceput o disciplina cu el destul de serioasa, incerc pe cat posibil sa nu ii aplic pedepse ci mai degraba recompense atunci cand face ceva bun si alternative cand face ceva rau. gen: nu ai voie sa ii pui sacosa in cap maiei dar poti pune sacosa aia in capul ursului de plus sau sa iti ascunzi mingea in ea. noi ne pregatim intens pentru viitorul fratior si trebuie sa iau cat mai multe masuri din timp ca atunci sa nu fiu prea dura cu el...si asa o sa fie obosita si cu hormonii pe pereti, nu vreau sa faca o legatura intre disciplina mai stricta si noul membru al familiei dar nici nu pot creste un rasfatat care sa nu isi cunosca limitele, am atat de multi in jur si atat de multi parinti blazati care nu isi mai bat capul sa faca si educatie incat..

+

Mergi la inceput