Aspirante optimiste > 20 ani (703)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

Multumesc Bob pt raspunsul tau, chiar ai dreptate. Si mie mi s-a parut cam straniu, ca eu luam utrogestan dar tot am pierdut sarcina.
Mi-a dat sa dau la TORCH si la lupus anticoagulant, si ceva ca nu inteleg ce mi-a scris: anticardiolipini(este asa ceva?) IgG, IgM, antifosfolipide IgM IgG.--> pt ce sunt ele?
Inca o lista de "toate infectiile" (asa a zis ea). Va enumar mai jos:
Chlm IgG, ToxIgG IgM, Cm IgG IgM, SH 1, SH 2. --> dar ele?

Legat de interzis sex, probabil ca ea s-a referit la sex protejat asa cum spuneti voi, adica sa nu cumva sa raman iar gravida in urmatoarele 6 luni de zile, dar ea asa s-a exprimat enervata la mine ca nici nu mai indrazneai sa mai spui ceva. Totusi cu nervii ei eu ii puneam intrebari ca ma interesa de ce am pierdut sarcina! Imi raspundea ea cat putea de calm dar tot cam evaziv si enervata numai sa scape mai repede de mine.
Cand a auzit de la mine ca "sarcina pierduta" a devenit asa de enervata... probabil se simtea vinovata, nush.

Am s-o mai rabd pana sa vad ce rezultate am de la analize, ca prin ea o parte din ele le fac gratis.
Si apoi ma duc la alt ginecolog.

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, in curand

Mergi la inceput

Aha, am vazut la prima pagina o lista luuuuuuunga de analize Si astea ale mele la fel se afla acolo pe lista aia.
Poate cineva sa-mi explice, pt ce analiza lupus anticoagulant, anticardiolipini, antifosfolipide? Ce ajuta ele sa afli?
Ma simt asa de novice printre termenii astia
Acushica rasfoiesc eu netu'

Mergi la inceput

Pfffffuuuaaaiii de mine
Ce mai gasesc eu pe net cu termenii astia...

Mergi la inceput

Cu termenii astia, pe net dau de "infectii virale" si mi-am si adus aminte ca cand aveam 3anishori am avut hepatita A.
Banuiesc ca am anticorpi in mine de am pierdut sarcina..
E posibil ca infectiile ce le-am avut eu mica, sa fi ramas in mine si acuma cand vine momentul sa am bebe... dau de greu?

Ufff am de "lecturat" muuuult si bine netul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelafalt spune:

Deny crede-ma ca acum ca e proaspata treaba te implici asa de mult si doare asa de tare, sunt sigura ca tu esti o fire puternica si o sa treci cu bine peste.
Fetele eu maine dimineata plec cu cortul si ma intorc vineri seara asa ca ne citim duminica daca nu luni.
Va doresc un wekend plin de distractie si sa auzd numai vesti bune.

Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_86 spune:

da deny, analiza se numeste anticorpi cardiolipinici Ig M si Ig G
e foarte importanta analiza
anticorpii astia dau avort spontan imediat daca nu esti pe tratament
e o boala autoimuna destul de nasoala in sarcina dar cu tratament e totul ok

si nu numai astia trebuiesc facuti, sa mai faci si homocisteina, proteina C, proteina S, antitrombina III si anticoagulant lupic si daca astia ies modificati poti face si mutatiile: factorului 5 leiden, mthfr si mutatia protrombinica

ideea e sa le faci inainte sa ramai iar gravida ca asa am facut eu, am tot amanat si am pierdut doua sarcini
stiu ca e greu de acceptat si te gandesti ca nu ai tu asa ceva dar nu se stie niciodata
eu regret enorm acum ca nu m-am documentat mai demul inainte sa o pierd si pe a doua ca daca stiam imediat dupa prima puteam trata si acum aveam bebe de un an jumate

va pupic pe toate si va deresc noapte buna

========================================================================
Trombofilie, MTHFR - gena C667T genotip homozigot; doua sarcini pierdute: 7s si 6s

ajuta-ma sa devin o cu sanatos si la termen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Buna fetelor.
Noi ne pregatim de intoarcerea acasa. Ne-am odihnit, ne-am bronzat, ne-am iubit acum sa vedem ce-o iesi daca o iesi.
Boooon, in alta ordine de idei, sper sa ajung azi in Carfur sa imi cumpar testu ala first response ca deja m-a apucat nebuneala... Dupa doua zile cu 37.3 temperatura azi a scazut la 37.0 Ar trebui sa ma ingrijorez? Ok, oricum povestea asta cu TB m-a cam depasit/bulversat din cauza valorilor... imi arata ovulation not detected desi eu am avut test pozitiv, cat se poate de pozitiv de ovulatie sambata trecuta , in urma cu 4 zile si cu 5 zile n-am luat temp ca n-am avut termometrul la indemana, deci... am facut o varza... Am vazut ca scrie acolo sa iti iei temp la aceeasi ora in fiecare zi, cand te trezesti. Pai... daaahhh, eu nu ma trezesc la aceeasi ora, so??? Anyway, cum e cu FF asta, trebuie sa completezi absolut tot, si ora la care iei temp, si tipul de ... ah ce lapsus am... ala... secretia, nu imi vine acum... ca sa iti detecteze ovulatia?
Hai sa va zic de simptomele mele (iar ma bufneste rasul): so, in urma cu vreo 4 zile a inceput sa ma doara burtica asa ca la menstruatie (acest simptom l-am avut si inainte sa fac testul pozitiv din mai, dar am pus pe seama faptului ca am mers cu rolele) spatele la fel m-a durut destul de tare, ieri am fost si balonata (si asta l-am avut data trecuta) si am (re)devenit un pic nervoasa. Ce nu am - durerile de sani pe care nici la Eva nu le-am avut dar data trecuta nu puteam sta fara sutien, simteam ca am 3 kile de sani. Ce parere aveti? Ma imbat cu apa rece?
In alta ordine de idei, cred ca luni (deja am mutat termenul) ma opresc la synevo si imi voi face si eu anticoagulatul lupic, anticorpii cardiolipinici (lore tu m-ai decis ca doar pe astia nu i-am facut) si... si... HCG Iar ma apuca rasul, fetelor pe bune ce o fi cu mine? Ca si asta e ceva nefiresc, ma apuca rasul aiurea........... Ok si in functie de HCG urgentez si cu hematologul. Acum iar nu vreau sa nasc polemici, am o matusa care s-a interesat ptr mine la un hematolog de la Coltea (urma sa ajung sa ma vada dar nu am reusit) si i-a zis ca nu am cum sa am trombofilie cu o sarcina normala si copil sanatos adus pe lume Pai si mie cum mi-au iesit mutatiile alea, femeeee??? Pe mine ce ma intriga este altceva: deci mi-au iesit "decat" mutatiile de la semnatura, in rest toate bune-bune, perfecte, nici macar aproape de limita ci perfecte, Proteina S, Proteina C, antitrombina, homocisteina, mutatia 5 negativa si mutatia protrombinica la fel, negativa. Dar le mai fac si pe cele de mai sus (sper sa iasa repede) si in dinti cu ele la dr. U. ma duc, sa vedem ce zice.
Va pup, Tzuky tu ce faci scumpa?

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa

Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristinuta_M spune:

Ylari, uite ce scrie pe site-ul Synevo despre MTHFR:

"Mecanismul prin care mutatiile MTHFR produc complicatii ale sarcinii este insuficient cunoscut. O ipoteza ar fi legata de hiperhomocisteinemia asociata care determina afectarea endoteliului vascular si conduce la tromboembolism venos si insuficenta placentara.
Au fost descrise insa cazuri de pierderi recurente de sarcina asociate cu status homozigot pentru mutatia C677T in care nivelurile de homocisteina s-au incadrate in limitele normalului, ceea ce sugereaza existenta unui mecanism independent de hiperhomocisteinemie."

De aici eu inteleg ca poti sa ai valori normale pt ceilalti factori ai coagularii (proteina S, homocisteina etc) dar daca ai mutatiile MTHFR, in sarcina trebuie sa iei heparina, indiferent daca celalalte analize sunt bune.

30 de ani, sarcina de 24 sapt oprita in evolutie, factor XIII pozitiv heterozigot, posibila trombofilie indusa in sarcina. Tratament de intretinere cu aspenter 3/sapt, acid folic 5mg, folowise 1/zi, magneB6 1/zi

Mergi la inceput

ylari, sa stii ca si eu inainte de a face mutatiile am mers la dr U si mi-a facut proteinele C, S, antirombina III, anticoagulant lupic.....si altele
toate analizele au iesit ok mai putin homocisteina
si eu am zis ca sigur nu am nimic pt ca astea sunt ok dar dr mi-a zis ca nu e ok
si mi-a mai explicat ceva: ca proteinele C si S se modifica rau in timpul sarcinii si daca nu faci anticoagulant injectabil ele scad atat de mult incat embrionul inceteaza in evolutie
de asta si concluzia ca eu imediat ce am testul pozitiv o sa incep clexanele ca la mine au incetat in evolutie foarte devreme
si mi-a mai zis ca homocisteina mea era mult crescuta pt ca organismul meu era foarte afectat de pierderile suferite

dar in mod clar mthfr-ul, mai ales cu amandoua variantele de gene pozitive dau avort spontan

asa ca mergi urgent la dr U daca e sarcina dar ar fi bine sa mergi si inainte de a ramane insarcinata sa-ti dea tratament pregatitor
daca ramai gravi si nu mergi e posibil sa nu te mai poata ajuta sau poate ca da

o fosta aspiranta de la noi, a ramas gravi si pe la 6 sapt a mers la dr U si ia zis ca a mers prea tarziu si ca ii da tratament dar nu-i garanteaza ca bebe o sa scape ca trebuia sa merga mai devreme

nu vreau sa te sperii sau sa te supii pe mine, eu iti zic toate astea spre binele tau
daca faci hcg-ul si e pozitiv fuga repede la dr

multi pupici
daca ai ceva nelamurii ma poti intreba ce vrei tu

Trombofilie, MTHFR - gena C667T genotip homozigot; doua sarcini pierdute: 7s si 6s

Mergi la inceput

buna fetelor

am facut testul = negativ

nici nu ma asteptam la altceva dar acum astept sa-mi vina cm-ul ca sa pot face histero

va pupic pe toate

Mergi la inceput