Baiatul meu de 1 an si 4 luni nu prea bea apa
Fetelor, nu reusesc sa imi conving baiatul sa bea apa. Bea cu chiu cu vai 150 ml pe zi de apa. Am incercat si cu ceai, este aceeasi poveste. Am incercat cu cana, cu biberon si nimic. Cum sa fac sa il conving sa bea mai mult ca nu e sanatos deloc cat bea.
Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010
Raspunsuri
pufescu spune:
nici al meu nu bea ceai deloc,m-am chinut sa-i dau ceai de menta cand a fost cu diaree si a fost un fiasco total.pana la urma a baut un pic foarte foarte diluat.
cantitatea de apa am marit-o dandu-i la sfatul dotoritei fie suc de fructe fie zeama de compot diluate jumate jumate cu apa dupa masa de pranz(60ml suc+60ml apa).am redus treptat cantitatea de suc si acum bea apa chioara cu entuziasm.in parc cum noi stam mult si se agita tot asa am procedat,am avut la mine un biberon jumate cu zeama de compot jumate apa din care bea cu placere de cate ori il serveam si am diminuat sucul/compotul in favoarea apei.acum rar ii mai pun suc,mai mult cand are perioade in care nu mananca prea bine.Eu compotul il fac fara zahar,doar zeama de la fructe.
Baby1320 spune:
Zis si facut. I-am facut azi compot si i-am amestecat cum ai spus. Degeaba. Tot 100 ml a baut toata ziua :((((((. Nu e ok deloc. Nu stiu ce sa mai incerc :((
tanea1988 spune:
Of nici pe al meu nu pot sa-l conving sa bea apa.....Nustiu ce sa mai fac si eu .....
Baby1320 spune:
:( e chiar o problema nasoala. Ei nu se pot hidrata. Al meu bea dimineata 7 masuri de lapte (deci vreo 230 ml) si seara 9 masuri (deci vreo 300 ml). In rest, mai bea vreo 3-4 linguri de supa la pranz si cam atata lichid. Sunt disperata ca nu e ok deloc :(. Cine mai pateste asta, poate ne poate da un sfat ...
ela_04 spune:
Ai incercat si cu suc de fructe?
Zic si eu... ca al meu e inebunit
Dar nu din comert! facut de tine in casa ... eu am un storcator si bag acolo: morccov, sfecla, nectarine, piersici, mar, portocala si ce mai am prin casa in functie de sezon si ce stiu ca ii place: prune, pere, pepene etc.
E in functie de ce ii place copilului.
Daca nu ai storcator exista si unele mici de plastic ... si poti sa storci portocala.
Apa apa al meu bea cam 250 ml/zi. Biberonul este pe masuta lui si se serveste cand simte nevoia. Apa o schimb la ceva timp ca se cloceste si nici eu nu as mai bea da'pai el.
Ai incercat sa schimbi apa adica marca daca folosesti la sticla sau sa cumperi imbuteliata daca folosesti de la chiuveta?
Nu stiu...incearca mai multe variante.
Baby1320 spune:
:) cu sucul de fructe am alta problema. Ii fac, dar bea 50 ml si asta atunci pe loc. Apoi sucul oxideaza si nu pot sa il tin cateva ore macar sa ma plimb cu biberonul dupa el. POate aveti voi vreo metoda sa poata fi pastrat in biberon mai mult sa il pot folosi ca pe apa :).
Apa folosesc doar Izvorul Alb. Pana pe la 8 luni i-am dat Humana speciala de bebe, dar am schimbat. Cred ca si asta as putea sa incerc, sa ii dau alta apa. E singura treaba pe care nu am incercat=o inca.
ela_04 spune:
La mine il bea pe tot o data dar si pe mine ma deranjeaza faptul ca trebuie sa fac mereu in cantitati mici cat bea el o data. Am tot citit pe net dar nu am gasit nici o metoda de pastrare. Cica daca il bagi la frigider in cateva ore poate deveni toxic...
Poti incerca iar cu apa de la humana...vezi cum sta treaba daca bea sau nu si apoi incepi sa o combini cu ce folosesti de obicei. Cate un pic marind cantitatea la perioade de timp.
anouk3 spune:
Eu nu m-as complica cu sucuri si ceaiuri, ci m-as rezuma la apa chioara. Mie una, cand mi-e sete, nu-mi trece cu nimic altceva in afara de apa chioara.
Nici al meu nu bea prea multa apa, dar nu m-am gandit ca ar fi problema. Nu cred ca, avand apa sau lapte la dispozitie, o sa rabde de sete.
Asa ca.. lasati apa la indemana si se servesc dumnealor.
Poate puteti incerca si cu pahar obisnuit. La noi a functionat. E extrem de entuziasmat cand ne vede pe noi ca bem din pahar, fuge si-si aduce paharul lui sa-i punem si lui apa.
pozici Nicolas cel Mare
Baby1320 spune:
Multumesc fetelor pentru raspunsuri. Azi i-am facut ceai granulat de la Humana si se pare ca a functionat. El in trecut asa a baut, dar am crezut ca am scapat odata ce vreo 3 luni mi-a baut apa plata fara probleme. Ne intoarcem iar la ceai, diluat din ce in ce mai mult :(. Macar asa bea. O sa mai incerc si varianta sa ii schimb apa plata - poate asta o fi. Treaba cu paharul am mai incercat-o eu, dar in loc sa bea, se distreaza maxim ca sufla in ea si face bulbuci :). Oricum, greu frate faci din copil om :))))
J.D. spune:
poti incerca cateva picaturi de lamaie sau portocala in apa pe care i/o dai. poate ii va placea gustul.
Finn Constantine 15.10.2009