Prietene la bine si la greu -130 - Bun venit TEO!
Raspunsuri - Pagina 4
Lalu_79 spune:
Neata
Abia astept sa aflam vesti bune despre Smara si printesa ei si poate tot azi vine si Dana cu vesti bune, sa avem motiv dublu de sarbatoare.
Fetele din Iasi, noi nu cred ca ajungem in seara asta la intalneala, abia au plecat muncitorii si au lasat dezastru la casuta....cum vine tati acasa cred ca ne imbarcam si mergem sa vedem cum ne mai organizam.Tare as vrea sa venim, pe Mariuta si pe Annabelle nu le-am mai vazut de foarte mult timp . Ooof, sper sa gasesc o solutie sa trec macar jumatate de ora. Ionela, daca veniti si voi, da-mi de veste .
many_bani spune:
Danku si noi vrem gradinita germana din Romana, am tras ceva sfori pe acolo, dar anul asta nu a fost chip si cred ca nici la anul nu avem sanse. La ei copilul trebuie sa aiba 3 ani impliniti. Si la noi sotul este de etnie maghiara cu bunicul matern sas, am inteles ca la gradi daca ai intrarea facuta te pune sa dai o declaratie pe proprie raspundere ca in "arbore" ai o "creanga" germana, dar repet sa ai intrare puternica.
Noi cand am ales gradinita nu am luat decizia numai ca am vazut si gata ne place, am discutat mult cu mamici (chiar si pe DC) care au copii acolo, ne-am documentat ce inseamna montessori si multe altele care au atarnat in favoarea acestei gradinite. Acum am prieteni cu copii la gradinite foarte scumpe din Buc.(cand zic scumpe, ptr. mine sunt foarte scumpe, spre 6000lei ptr. 2 copii) de care ei sunt multumiti(ca metoda educationala, masa, activ. libere, spatii, etc)insa asta nu i-a scutit de bolile de colectivitate
Danku la Montessorii unde merg Lila&Vlad, tarifele sunt in functie de program (scurt fara masa, scurt cu masa si lung) dar si in functie de cum optezi sa achiti (lunar, trimestrial, pe tot anul)
Noi ptr. prima luna mergem pe scurt fara masa si costa 1030 lei. O sa fie luna de adaptare, in care obligatoriu unul dintre parinti trebuie sa fie disponibil sa stea in gradi la receptie. Va spuneam ca am fost cu copii la evaluare, nici ei nu vor sa primeasca sub 2 ani impliniti, dar am fost insistenta si am obtinut evaluare, nu sunt putini in grupa, sunt 12 copii la 2-3 ani, dar educatoarea care a facut evaluarea m-a cucerit. Este ferma si totusi nu aspra, nu stiu cum sa zic, sper sa pice la ea in grupa. Lili am inteles ca si-a exprimat dorinta si are confirmarea. Sunt 12 copii cu o educatoare si o asistenta de educatoare(la o grupa absolventa de psihologie, la cealalta grupa studenta la psihologie). La grupa 3-6 ani sunt multi, 25 copii. Nu sunt 2 jucarii la fel si merg pe principiul un copil ocupat este un copil cuminte. Acum speram sa se acomodeze copii.
laurairina13 spune:
Dienutze, noi nu am tras cu diareea, dar din ce au mai discutat fetele aici stiu ca hidratarea si regimul cu orez/morcovi, banana ar fi bune. Si zicea parca Andre ca mancarea trebuie sa fie pasata sa nu ii mai dai alta treaba la stomacel cu digeratul, sa isi revina mai repede. Ancutza spunea ca Smecta le-a mers lor bine. Eu din experienta proprie nu pot spune nimic. Sper sa isi revina repejor fetita, cred ca e super nasol sa incepi munca cu deja doua zile de liber din motive de sanatate..
Many, pt mine si aia 10mil care ii dati mi se par un sac de bani tinand cont ca e program scurt...pfii..Pe noi sigur ne asteapta gradinita de stat cand o fi, nu ca as avea de unde alege intr-un orasel asa mic. Iar de tinut acasa cu bunicii pan la 4-5 ani nu sunt de acord, se indobitoceste de tot copilul. Cel mai probabil de la anul din primavara sau toamna o sa o dam la gradinita.
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) si 35+
Firefly's shop
BLOGUL MEU
dymomo77 spune:
Smara nastere usoara, fantomita sa fie sanatoasa si mami sa aiba mult laptic.
Fetele de la Iasi unde va intalniti ca as veni si eu(daca adorm duracelul in timp util).
dymomo77 spune:
Monis cu rudele ai dreptate. Sa atii ca Danut e mult mai ok de cand nu mai sta decat cateva minute pe zi cu bunica si asta pt ca oricat i-am explicat ca nu are voi la tv niciodata nu m-a ascultat(am avut pe tema asta discutii interminabile dupa care ea a ajuns la concluzia ca ii interzic sa isi vada nepotul ), de vorbit vorbeste cu el numai schimonosindu-se de nu intelege saracul copil un cuvant, iar regula ei de baza e "cum vrea copilul asa se face", asa ca daca statea cu ea nu existau reguli(daca dorea copilul pe lustra acolo il urca). Asa ca de asta preferam cresa in ideea in care sa stea cat mai putin cu bunica paterna. Acum insa cand nu se mai pune problema sa stea cu ea(ca nu mai poate) as prefera o bona dar nu stiu daca am norocul sa gasesc bona aia ideala care sa fie si dragastoasa si ferma in acelasi timp, cu care copilul sa se bucure dar sa aiba si reguli, care sa fie adepta plimbarilor, cantecelelor si cititului si care sa fie atenta la ce ii da de mancare. Visez nu??
Lumi_Richard spune:
Dymomo,nu stiu unde ne intalnim,nu ne-am hotarat. Eu merg des in parcul Guliver,dar nu tin neaparat sa mergem acolo. Undeva unde e usor pt voi(ca la inceputul intalnelilor cu bebei,tot pe-aproape de mine era)
Atata doar ca mi-ar placea sa fie un parc/loc de joaca(afara),sa aiba copiii ocupatie.
Monica,Beatrice,ceva sugestii?
Lalu,spor la amenajari. Nici eu nu am mai vazut-o de mult timp pe Ari,daca nu era cu pozicile,nici nu mai stiam cum arata...
Abia astept sa primim vesti de la Smara si Dana
many_bani spune:
Licu si noi luam in calcul gardinita de stat ptr. atunci cand va avea varsta corespunzatoare. In cazul in care ceva aici unde este inscris acum nu este ok, dar sa aiba peste 3 ani, incercam , asa cum am mai zis, la gradinita germana sau la gradinita "Pisicile aristocrate" (poate fetele din Buc. o stiu- pe langa Mitropolie), insa sa ajungem la 3 ani ca sunt mai multe posibilitati.
lylyana.ion spune:
Dienutze, tocmai am trecut printr-o experienta asemanatoare. Am avut recomandare smecta, debridat si biotics. nu i-am dat decat debridat si biotics, pe care i-l dau si acum. ca si regim banana verde orez cu morcov fiert (manca f f putin) si covrigi uscati, apa fiarta si racita.
noi am scapat in 2 zile
gradinita nu am cautat si nici nu am de gand, va sta in familie pana l 3 ani, dupa care va merge la gradi la mama
ionelamaria spune:
Iesencele, incercam si noi sa ajungem. Problema mea e de organizare: tati nu prea are timp zilele astea, asa ca, sper sa reuseasca pitix s-o induplece pe bunica-sa ( Bu, aiiiii! Ai looooooggg!!
Nu cred sa-i reziste la rugaminti!
Acum sa ma plang si eu: Ieri seara in parc: Mihnea se juca fugarind vrabiute. A venit un baietel sa se joace la trici a lui. A avut fiu-meu o reactie de-mi venea sa plang. I-a luat mana baietelului maraind si bodoganind si apoi, vazand ca celalalt insista i-a dat o palma! Am inlemnit. Asa ceva nu a mai facut fiu-meu niciodata. E drept ca si-a luat vreo 2 palme in parc de la alti copii. La faze din astea ramanea nedumerit, iar eu ii explicam cum ca acel copil era suparat si s-a purtat urat.
Ei aseara i-am facut observatie si l-am dojenit nitel. Nu a parut foarte impresionat. ( asta cu cearta a venit dupa momentul in care am zis, de fata cu celalalt copil ca e frumos sa imparta jucariile si ca celalalt nu vrea decat sa se joace putin. Cand a plecat baietelul - si asta a fost imediat - l-am certat mai intre 4 ochi asa.)
Ufff! de-abia incepe!!!!
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 27+ cu