cum imbracam un nou nascut vara?

cum imbracam un nou nascut vara? | Autor: madybulancea

Link direct la acest mesaj

Buna....urmeaza sa nasc cam in 2 saptamani,si am auzt ca la noi in maternitate e f cald,nu exista aere conditionate...si am pregatit pt bb mai multe body-uri cu maneca scurta si nu stiu acum daca am facut bine...stiu ca nou nascuti au probleme cu reglarea temperaturii,dar ma gandeam si la supraincalzire...voi ce ziceti?
La primul baiat am nascut in mai si nu a fost f cald asa ca a fost mai usor,la inceput a purtat maneca lunga...

Va multumesc mult!

Mami de Razvan (09.05.2007) si 36+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Unele maternitati nu permit imbracarea copiilor cu hainute de acasa. Acolo iti vor infasa copilul cu un scutec. Daca iti permit sa aduci hainute, e foarte ok sa-i pui un body cu maneca scurta. Daca ti se pare rece poti sa-l invelesti cand doarme cu un scutec de finet. Oricum, s-ar putea sa-l invelesti ca sa-l protejezi de tantari (daca zici ca nu e aer conditionat probabil ca geamurile stau deschise si zburatoarele intra). Daca ti-e frica de termoreglare, ia la tine niste sosetele si daca ti se par piciorusele foarte reci i le pui.

Nastere usoara si sanatate multa pt amandoi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Copii mei , nascuti in iunie, au stat 2 saptamani la sectia de preamaturi, unde erau si gazici de 1000g. Aveau AC si il tineau setat la 25 de grade cand era prea cald afara. In aceste conditii toti copiii erau cu capul gol, fara sosete, imbracati cu un fel de camasa de noapte din finet lunga, cu manecile scurte. Nu am auzit sa fi racit vreounul .

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

eu am nascut in iunie 2007, a fost o canicula infioratoare in cele 3 zile cat am stat in maternitate (spitalul universitar bucuresti), evident nu era aer conditionat in saloanele in care am stat eu (acum or fi pus).
am imbracat fetita cu body cu maneca scurta si nu am avut probleme. chiar daca stateam cu geamurile larg deschise in salon, usa era inchisa pentru a nu se face curent.

da, tantarii au fost o problema, dupa ce ca eram chiauna dupa nastere, am stat in a doua noapte sa pazesc fetita, sa nu o muste micii vampiri.

pentru linistea ta, pune in bagajul pentru spital o pereche de sosetute subtiri. si nu uita de manusi sau mai bine iei forfecuta speciala de taiat unghiile, majoritatea copilasilor la termen se nasc cu unghii destul de lungi si se zgarie imediat pe fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

eu am nascut pe 20 august. ffff cald. in maternitate, din a doua zi, Luca a stat imbracat in body maneca scurt sau stil maieu si atat. eu incercam sa ii mai pun soseteel, venea pediarul il controla si ii dadea jos sosetele. seara ii puneam ori o paturica de bumbac peste el, ori pantaloni cu tot cu piciorus, ori il infasam de la subrat in jos.
acasa, la fel.
afara l-am scos sambata, fiind nascut luni. in carut, in body si atat, seara cu ceva pantalonasi pe el si soseste scurte si subtiri de bumbac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

Va multumesc mult de raspunsuri...la noi e voie cu hainute de acasa pe care le folosesti dupa ce te dau la salon...deci o sa folosesc body cu maneca scurta si acolo si acasa,in jos mai vedem sosetele,sau un pantalonas f subtire sau doar acoperit cu un scutec de finet.

Multumesc

Mami de Razvan (09.05.2007) si 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Eu am nascut pe 22 august, la Polizu. Era foarte cald afara si nu era aer conditionat. Copiii stateau cu noi numai in scutec si cu geamul deschis. Marginile de la tavitele (patuturi) unde stateau ii aparau de miscarile de aer. Sub nicio forma nu am avut voie sa ii imbracam. Clar se supraincalzeau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eventual ia un aparat de tantari cu pastile, la tine.
Am vazut la magazinul DM si o plasa "de tantari" care se pune peste patut/carut. Eu am avut ceva asemanator la patul pliant al copiilor. Poate iti foloseste informatia si daca te exaspereaza tantarii iti vei lua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Buna, si la noi la spital ii imbraca pe noii nascuti cu hainutele de acasa. In fiecare zi vine asistenta de la salonul de nou nascuti si cere schimburi pt bebei si pampersi.
Si eu urmeaza sa nasc la sfarsit de august si cand am intrebat ce schimburi sa aduc pentru bebelus mi s-a spus ca trebuie doua randuri de hainute :body si pantalonas plus costumas/salopeta pe deasupra, caciulita si manusi. Ca cica e racoare la ei, si ii spala dimineata si se face curent..
Acum citindu-va pe voi imi dau seama ca aici ii imbraca ca pentru polul nord.
La prima sarcina am nascut in noiembrie si era imbracata ok in doua randuri de hainute, dar acum sa ii infofoleasca la fel mi se pare cam mult, mai ales ca va aud pe voi doar cu body cu maneca scurta.

Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) si 35+

Firefly's shop

BLOGUL MEU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Citat:
citat din mesajul lui laurairina13

Buna, si la noi la spital ii imbraca pe noii nascuti cu hainutele de acasa. In fiecare zi vine asistenta de la salonul de nou nascuti si cere schimburi pt bebei si pampersi.
Si eu urmeaza sa nasc la sfarsit de august si cand am intrebat ce schimburi sa aduc pentru bebelus mi s-a spus ca trebuie doua randuri de hainute :body si pantalonas plus costumas/salopeta pe deasupra, caciulita si manusi. Ca cica e racoare la ei, si ii spala dimineata si se face curent..
Acum citindu-va pe voi imi dau seama ca aici ii imbraca ca pentru polul nord.
La prima sarcina am nascut in noiembrie si era imbracata ok in doua randuri de hainute, dar acum sa ii infofoleasca la fel mi se pare cam mult, mai ales ca va aud pe voi doar cu body cu maneca scurta.

Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) si 35+

Firefly's shop

BLOGUL MEU

In august body si salopeta peste? Mi se pare exagerat.Eu am nascut in noiembrie, respectiv octombrie, si bebeii au avut doar o salopeta cu botosel. Atat...acasa ii tineam la 22 de grade, iar fetita dormea si neinvelita (noaptea erau si mai putin de 22 de grade).

==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

eu am nascut in iunie 2007, a fost o canicula infioratoare

Nu voi uita niciodata canicula din iunie 2007, dar de la Elias. In sectia de nou-nascuti era o toropeala, de transpirai instantaneu. Fara AC, doar geamurile deschise dimineata si de de maxim 3 ori dupa-amaiza.
Bebelusii erau tinuti infasati, in scutec subtire sau ii schimbau mamicile in body-uri cu maneca scurta/gen maieu. Noaptea nu erau inveliti.
Fetita mea a fost infasata pana in ziua externarii, cand am primit acceptul sa ne imbracam frumos.

Cei "in civil" nu aveau nimic pe capsor, unii aveau sosetute de-alea mici-mici, subtiri. Manusi, nici unul. Acum, pe bune, voi ati sta cu manusi, la 30 de grade? (atat erau in maternitate)

Cand ne-am externat, pediatra mi-a spus sa tin fetita in body cu maneca scurta sau chiar in pampers cu un maieut, dar...cu sosetute subtiri si o bonetica pe capsor (noi locuim la curte si am stat f mult afara din prima saptamana).

Nastere usoara si un bebe sanatos!

Mergi la inceput