Foamete in Cornul Africii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Eu am donat pe site-ul global UNICEF, cu cardul, si am scris un milion de mailuri ca sa aflu daca se organizeaza o campanie speciala. Intre timp incerc sa-mi implic si prietenii, familia, pe toti cei din jur. Ma gandesc ca acum ar fi cazul de un super teledon organizat in Romania, de UNICEF sau de Crucea Rosie, niste numere la care sa se poata da sms (mi se pare foarte practic si rapid sistemul). Unde sunt Andreea Marin, Mihaela Radulescu?! Nici macar nu mai glumesc cu intrebarea asta, situatia e prea grava.

Oricum, ma bucur sa vad ca in alte tari deja s-au organizat oamenii , problema e cu acei insurgenti, din cate am inteles unii nu permit organizatiilor umanitare sa-si faca treaba. Asta mi se pare incredibil de revoltator, strigator la cer! Pe de alta parte noi trebuie sa continuam no matter what.

Cat despre diversele teorii, pot avea un grad mai mic sau mai mare de adevar (din pacate cred ca mai mare), dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa incercam sa-i ajutam. Acum este o urgenta teribila, si trebuie actiune rapida. Ramane de vazut ce se va face pe termen lung, e clar ca nu se mai poate continua asa.

Selene, nu stiu ce sa zic in problema expusa de tine, a propos de tratamentul malariei. Poate participa la campania aceasta si companiile producatoare de medicamente si "subventioneaza" si ele o parte din suma, nu stiu care e ideea. Oricum am citit mai demult ca si cu malaria e o problema, sunt companii care tot ofera medicamente depasite, complet ineficiente (eventual si cu efecte secundare), cand exista alte tratamente care ar fi eficiente. Africa, continentul tuturor experimentelor :(. Ma fac sa ma gandesc la filmul "The Constant Gardener", daca l-ati vazut... :(

Sunt incoerenta, asa ca ma duc la somn, dar va multumesc pentru interes si participare tuturor .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Tratamentul malariei, chinina in special, este foarte ieftin.
Profilaxia pentru cei ce traiesc acolo este la fel destul de ieftina si se traduce prin plase de tantari - ei ataca mai ales noaptea.

Profilaxia medicamentoasa este doar pentru cei ce merg in vizita.
Locuitorii nu pot lua zi si noapte 365 zile /an Malarone sau alte antibiotice de profil. Au reactii adverse ce apar dupa folosirea indelungata - le cedeaza ficatul si rinichii.

Solutiile repelente de dat pe piele sunt de asemenea pentru vizitatori. Nu poti sa ungi un copil zi si noapte cu asa ceva.

Mai exista aparate cu ultrasunete de pus la gat. Iarasi nu este o idee de lunga durata pentru cei ce traiesc acolo.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput