Iar febra dupa antibiotic!
Raspunsuri - Pagina 3
lulu77 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui XIO
Da este. De fapt, asa se face, ca medi inveti ce medicamente sa dai in ce cazuri. Didi, a explicat Ina foarte bine cam tot ce e de spus. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini www.adoptiipisici.ro |
scuze, fara nici o referire personala, dar zau daca eu mi-as lasa copilul pe mana unui medic care imi recomanda asa ceva.Si ma felicit de fiecare data ca am reusit sa ma indepartez de prima pediatra a copilului, datorita pediatrei actuale Luca a "inghitit" antibitoc de 3 ori in 4 ani.
cum adik, sa ii dau 3 zile un antibiotic si eventual dupa 3 zile il schimbam?
Pai ce, luam un sirop pur si simplu?
Poate sunt eu mai "rezervata" si nu ofer pe tava copilului meu antibioticelor, sau poate doar in urma cu stiinta asta noua
Pana la urma fiecare parinte are dreptul sa isi aleaga medicul!
Inaf78 spune:
tocmai ca medicina moderna si occidentul (incluzand America) nu recomanda antibiotic asa la orice febra, rosu in gat, diaree...
sunt fff rezervati si gandesc cazul de 10 iri inainte de a indica antibiotic.
aici la noi in Romania se indica antibioticul cu usurinta, parca ar fi bomboane mentolate... pacat!
----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)
----------------------------------------------
http://www.pediatrics.org/cgi/content/full/115/5/1360
http://www.fabresearch.org/view_item.aspx?item_id=103
http://www.omega3forchildren.co.uk/default/default.aspx
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=266
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=250
http://www.equazen.co.uk/default.aspx?pid=116
Simonix spune:
Intervin si eu doar cu o precizare: ceea ce a spus Xio este adevarat, nu stiu daca chiar pentru un roshu in gat, totusi.
Noi am trecut prin asa ceva - copil in varsta de 8 zile, ajuns cu febra la urgente (febra mica, 38, dar era nou nascut ==> urgenta), stare proasta, copil moale etc L-au oprit imediat, fara discutii, au facut testele necesare (au fost multe, caci il suspectau de ceva grav, era clar bacterian) apoi fara sa astepte rezultatul l-au trecut pe un cocktail de antibiotice, pentru ca riscul era prea mare sa il lase fara nimic, iar cand au venit rezultatele au scos tot ce nu era necesar si a ramas antibioticul bun. Si asta s-a intamplat in Belgia, intr-un spital foarte bun de copii iar copilul s-a refacut perfect.
Insa, tot aici in Belgia, in afara de acest caz exceptional NICIODATA nu am primit antibiotic numai pentru febra - si a avut piticul meu ture fara numar de febra peste 39, 40, risc de convulsii febrile, pe perioade de cateva zile, de pe la 11 luni pana pe la 2 ani. Ma rugam de medici sa ii dea ceva (aka antibiotic ) si nimic, ramanea pe schema Nurofen / Paracetmol alternat la 4 ore. Si evident ca nu se fac atatea analize de sange, nu pentru asemenea cazuri.
Cat despre "roshu in gat", nu stiu exact ce inseamna, adica aici nimeni nu insista pe aspectul gatului si nu se face acel exudat de care tot citesc pe forum, care am inteles ca e standard in Romania. Eu cand ma duceam cu al meu care voma de la secretii, avea febra, muci, nu respira - se uita si imi spunea: are gatul un pic inflamat, urechea un pic inflamata , nasul foarte incarcat, pare viral, asteptam. Aerosoli in cel mai bun caz. Doar daca se complica cu vreo otita perforata primea antibiotic.
Simona cu Robert
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
lulu77 spune:
Simo, nu exista termen de comparatie, intre un copil de 8 zile cu febra si alte simptome, si intre un "rosu in gat" la un copil de 3 ani .
acest "rosu in gat- un gat inflamat, de cele mai multe ori viral, DAR tot de cele mai multe ori tratat cu antibiotice ca asa e moda la Romania.
editez: uneori un gat iritat, care seamana perfect cu "rosul in gat" claisc la noi paote avea si alte cauze, si anume o cauza de refluz gastric, si astfel se irita f tare laringele, apare gatul iritat si uneori chiar raguseala.
Un medic dedicat meseriei, un medic care face ce face din pasiune, stie sa faca diferente.
Simonix spune:
Am uitat sa mai zic si de schimbatul antibioticului - se poate si asa ceva, si asta tot noi am trait-o: otita, medicul de familie la care am apelat de urgenta (pediatrul era plecat) ne-a dat Augmentin - pentru ca nu l-a suportat asta micul am schimbat dupa 2 zile parca si i-a mers mai bine. Evident ca fara analize de sange, destul de rar se practica aici, doar in cazuri in care nu se raspunde bine la tratamentul initial banuiesc, sau daca cel mic are anumite probleme.
La fel cu Zinnat -prescris de pediatru intr-o anumita problema - piticul nu l-a suportat la modul ca era oribil la gust si nu reuseam sa i-l dau - l-am schimbat dupa doua doze cand il fortasem pe asta mic si gata, chiar daca initial medicul spusese ca pentru cazul respectiv Zinatul era antibioticul ideal. A trecut problema si cu altul.
Simona cu Robert
Poze cu noi toti
lulu77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Simonix Am uitat sa mai zic si de schimbatul antibioticului - se poate si asa ceva, si asta tot noi am trait-o: otita, medicul de familie la care am apelat de urgenta (pediatrul era plecat) ne-a dat Augmentin - pentru ca nu l-a suportat asta micul am schimbat dupa 2 zile parca si i-a mers mai bine. Evident ca fara analize de sange, destul de rar se practica aici, doar in cazuri in care nu se raspunde bine la tratamentul initial banuiesc, sau daca cel mic are anumite probleme. La fel cu Zinnat -prescris de pediatru intr-o anumita problema - piticul nu l-a suportat la modul ca era oribil la gust si nu reuseam sa i-l dau - l-am schimbat dupa doua doze cand il fortasem pe asta mic si gata, chiar daca initial medicul spusese ca pentru cazul respectiv Zinatul era antibioticul ideal. A trecut problema si cu altul. Simona cu Robert Cum a venit Robertzel in viata noastra Poze cu noi toti |
normal ca se poate, orice se poate, cu acceptul parintelui, dar asta nu inseamna ca este si foarte profi din partea medicului.
Simonix spune:
Merci Lulu - cred ca al meu a avut roshu in gat non stop vreo 1 an jumate, in cazul asta In cazul asta cockatilul de antibiotic nu cred ca se practica :D
Si da, ai dreptate, refluxul poate complica lucrurile - de altfel al meu e banuit si de asta pentru ca tot timpul avea gatul inflamat, facea otite dese de la mucozitati infectate. Am fost surprinsa cand mi-a zis doctorul, el ca bebelush nu a avut probleme, totul a inceput de la intrarea in colectivitate (8 luni). Oricum noi acum l-am operat de amigdale & Co si sa vedem daca e mai bine in toamna. Daca va continua cu infectii - mergem pe partea cu refluxul si investigam mai departe pe pista respectiva :) Dar cred ca sunt off-topic
Simona cu Robert
Poze cu noi toti
Simonix spune:
Lulu[ - da ai dreptate cu Augmentinul - pediatrul la intoarcere s-a luat cu mainile de cap ca nu se da asa ceva la copii :) Mi-a parut rau ca am apelat la un doctor nespecializat pe pitici dar asta a fost.
Insa nici el, pediatrul (si crede-ma ca e profi, este seful Urgentelor Pediatrice de la spitalul respectiv) nu a dat analize de facut cand ne-a dat antibiotic pentru otita. Deci eu tind sa cred ca e vorba aici de niste proceduri: in genere se da amoxicilina (zic si eu, asta e ce am primit noi mai mereu), pentru cazul x se merge cu Augmentin, pentru cazul y cu Zinat etc. Daca are dubii - cred ca atunci dau analize de facut. Sau o urgenta.
Oricum, din cate stiu si din experienta MEA, nu e standard aici sa se faca analiza de sange - poti insista ca parinte, si in cazul asta trebuie insa sa astepti, te duci sa ia sange la copil, in timpul programului normal, rezultatele vin cand vin, aici nu se lucreaza ca in RO, pana seara tarziu. Si poti pierde ceva timp - pentru ca nu ti le fac "la urgenta", asta ca standard. Ca poti insista la doctor etc - asta e altceva.
Simona cu Robert
Poze cu noi toti
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lulu77 Simo, nu exista termen de comparatie, intre un copil de 8 zile cu febra si alte simptome, si intre un "rosu in gat" la un copil de 3 ani . acest "rosu in gat- un gat inflamat, de cele mai multe ori viral, DAR tot de cele mai multe ori tratat cu antibiotice ca asa e moda la Romania. editez: uneori un gat iritat, care seamana perfect cu "rosul in gat" claisc la noi paote avea si alte cauze, si anume o cauza de refluz gastric, si astfel se irita f tare laringele, apare gatul iritat si uneori chiar raguseala. Un medic dedicat meseriei, un medic care face ce face din pasiune, stie sa faca diferente. |
Si tu presupui din start ca un medicnu ar recunoaste asta?
Nu arata la fel oricum, dar sarind peste.
Nu este vorba de Romania sau alte cele, este vorba de protocoale.
Daca iti vine la tine pacientul cu o stare acuta care necesita antibiograma, nu stai si astepti dupa cultura si antibiograma in timp ce-si da duhul. Ii prescrii un antibiotic despre care tu ca medic stii ca e recomandat, si cand vine rezultatul DACA nu este sensibil la antibioticul acela atunci ii dai altceva.
Sincer eu nu pot intelege cum oameni care nu sunt medici incep sa emita astfel de pareri ca tine, pe baza a ce? ca ai googalit ceva?
Nu zic sa iei antibiotic daca te pisca un tantar, iti spun doar sa intelegi ca sunt cazuri in care antibioticul se da imediat dupa recoltarea probei, sau cazuri incare nu mai este nevoie de vreo exaeminare de laborator, ca e treaba foarte calra. dar e clara pt. medic, nu pt inginer.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
lulu77 spune:
Draga XIO, uite iti raspund.
Nu am gugalit, nu am timp de asa ceva, ptr a gugalii ptr roshul in gat.
Copilul meu a facut des rosu in gat, mai ales dupa intrarea in colectivitate, si NU A LUAT NICIODATA ANTIBIOTIC PTR ASA CEVA(ca a avut noroc imi vei spune, probabil , in schimb a luat antibiotic pentru o amigdalita pultacee- total altceva fata de un roshu in gat), si stiu aceste lucruri de la MEDICIcompetenti, si nu unul, farmacisti si oameni care lucreaza in domeniul acesta, destui .
Subiectul este despre antibiotic si roshu in gat.
Si nu vorbesc aici de sistemul de urgenta, intr-un spital, unde rezultatele vin imediat, sau in cateva ore, vb de medici pediatrii/de familie care pun copiii sa inghita antibiotice la ordinea zilei, ptr orice chestie normala, si ptr orice este viral, ca asa "au invatat ei, si ptr ca este mai sigur" sa nu se suprainfecteze.
XIO, daca suntem ingineri(nu sunt ) asta nu inseamna ca nu ne intereseaza sa studiem putin si despre medicina sau ca nu putem alege un ADEVARAT MEDIC, sau ca datorita faptului ca nu lucram in domeniul medicinei trebuie sa credem pe cuvant toti medicii.
Sunt ingineri si ingineri, ca si MEDICII ADEVARATI.
Iti doresc sa termini facultatea cu brio, si sa ajungi un MEDIC care sa iti multumesti pacientii, un medic despre care sa se vorbeasca cu drag, un medic care aplica ceea ce a invatat si nu numai, un medic care studiaza fiecare caz ca fiind unic.un medic in fata caruia pacientii sa se incline.