intrebari vizita la Vatican

intrebari vizita la Vatican | Autor: Ioana_Pos

Link direct la acest mesaj

Dragilor,

O sa ajungem la Roma saptamana viitoare si vrem sa vizitam si Vaticanul, mai precis muzeul, Capela Sixtina, biserica Sf. Petru si eventual gradinile Vaticanului.

Am cateva intrebari pentru cine a mai fost acolo.
1. cozile pentru muzeul Vaticanului sunt mari? Am posibilitatea sa cumpar biletele online, dar au o taxa de rezervare care e cat jumatate de bilet... Daca intr-adevar sa sta 30-60 de minute la coada, cred ca optez pentru online.
2. imbracamintea decenta se aplica si la copii? Noi o sa ne punem haine corespunzatoare, dar daca e foarte cald nu stiu daca fi-mea o sa stea imbracata in pantalonasi si bluzita cu manecute, oricat ar fi ele de racoroase.
3. este permisa fotografierea in biserica Sf Petru? Stiu ca in Capela nu e, dar in muzeu este.
4. gradinile Vaticanului merita vizitate? e un alt bilet si ma gandesc daca am ce vedea sau mai bine folosesc banutii altfel.

Multam mult pentru ajutor,

Ioana, mami de Patricia

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

1.Eu am fost acum vreo cativa ani la inceputul lui mai, si da, erau cozi foarte mari. Daca nu erai acolo pe la 9 (parca) la coada nu mai apucai sa intri in ziua respectiva. Se statea la coada vreo 4 ore.
Eu am facut rezervare de pe internet, a fost mai scump dar a a meritat banii, adica n-am stat deloc la coada.

2.Despre imbracaminte nu stiu, eu am fost fara copil.

3.da, poti face poze

4.nu stiu, n-am ajuns din nefericire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Si eu am fost acum cativa ani si am calculat o zi pentru Muzeul Vaticanului care include si Capela Sixtina. Catedrala si Piata Sf. Petru le-am vazut in alta zi. Cozile la intrare sunt mari, dar merge repede, mai repede decat poti crede, noi am fost la 9 dimineata acolo si am intrat cred intr-o jumatate de ora. Nu a fost prea mult si merita !

Despre imbracamintea copiilor nu stiu ce sa zic, dar poate ai niste pantalonasi foarte subtiri sau din aceia care au partea de jos cu fermoar si se pot transformain pantaloni trei-sferturi si un tricou cu maneci scurte, cred ca ar fi OK.

Nu am vizitat gradinile.

E splendid, petrecere frumoasa iti doresc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amironeanu spune:

Salut!

Au am fost anul trecut, am luat bilete online pentru muzeu (cu tot cu Capela Sixtina) de pe site-ul lor oficial si am platit doar 5 euro in plus (parca). Si eu spun ca merita. Pentru Sf. Petru nu sunt bilete, noi am fost pe la 8:30 - 9 si am intrat repede. Nu stiu ce sa-ti spun despre hainele pentru copii, am vazut adulti pe care nu i-a lasat sa intre datorita hainelor. In catedrala se pot face poze. A si nu am vazut nici noi gradinile, noi am avut o singura zi pentru toata Roma :-(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am fost acum cativa ani si nu tin minte sa fi stat prea mult la cozi. Referitor la tinuta, fetitei de ce nu-i pui o fustita si un tricou cu maneca scurta? Sau o rochita cu maneca scurta? Inauntru e aer conditionat si nu va muri de cald.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Eu am fost acum cativa ani si nu tin minte sa fi stat prea mult la cozi. Referitor la tinuta, fetitei de ce nu-i pui o fustita si un tricou cu maneca scurta? Sau o rochita cu maneca scurta? Inauntru e aer conditionat si nu va muri de cald.

Anya

Corect, pana la urma umerii si genunchii trebuie sa fie acoperiti si asta se poate realiza cu o rochita sau fustita+tricou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Multumesc mult doamnelor . O sa vedem cum facem cu hainutele...

Vad ca am info contrare: ba ca e coada lunga, ba ca e scurta O sa iau totusi biletele online sa nu am emotii acolo, mai ales ca se anunta vreme calduroasa si nu vreau sa stau cu bebe mult in soare.

Ioana, mami de Patricia

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!

Mergi la inceput