Nasterea la Arcadia - Iasi 13

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clauditza89 spune:

MULTUMESC FETELOR ca de obicei foarte bine informate si cu sfaturi linistitoare...ce mas face fara voi?

39+ CUCEZAR GABRIEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Citat:
citat din mesajul lui clauditza89

MULTUMESC FETELOR ca de obicei foarte bine informate si cu sfaturi linistitoare...ce mas face fara voi?

39+ CUCEZAR GABRIEL

Cu cine seamana Cezarica?

Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

Pupicei fetelor!Mada eu ziceam de "bale" - saliva multa nu balonaseIi curge multa saliva din gurita si daca imi prinde degetul il preseaza tare intre gingii (semn ca o dor), asa face si cu pumnisorii ei.E sigur de la dintuci.
Eu nu cred ca pompatul sanilor scade lactatia.Din contra:
"Ce ne spun studiile despre cum sa crestem productia de lapte?
Laptele este produs tot timpul, cu variatii în viteza de productie, în functie de cât de gol este sânul. Laptele se aduna în sânii mamelor între hraniri, astfel încât cantitatea de lapte stocata este mai mare atunci când trece mai mult timp între hraniri. Cu cât este mai mult lapte în sâni, cu atât viteza de productie scade. Pentru a grabi sinteza laptelui si a creste productia zilnica, cheia este golirea sânilor de lapte frecvent, astfel încât sa se acumuleze cât mai putin între hraniri. În practica, aceasta înseamna ca o mama care doreste sa-si creasca productia de lapte trebuie sa-si tina sânii cât mai goi pe parcursul întregii zile. Pentru a realiza acest lucru si a creste productia de lapte: 1. Goliti sânii frecvent (fie crescând fecventa meselor, fie golind sânii manual sau cu o pompa) 2. Goliti cât mai complet sânii.
Sursa: http://laptematern.ro/cms/front_content.php?idcat=6&idart=70

Mergi la inceput

Dada, dar asta cu storsul nu se refera la perioada dintre mese? Adica dupa ce bebe papa de la san?Cunosc 3 cazuri de mamici care se storceau exclusiv si au pierdut laptele,,,sa fie doar coincidenta??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui DadaIna

Pupicei fetelor!Mada eu ziceam de "bale" - saliva multa nu balonaseIi curge multa saliva din gurita si daca imi prinde degetul il preseaza tare intre gingii (semn ca o dor), asa face si cu pumnisorii ei.E sigur de la dintuci.
Eu nu cred ca pompatul sanilor scade lactatia.Din contra:
"Ce ne spun studiile despre cum sa crestem productia de lapte?
Laptele este produs tot timpul, cu variatii în viteza de productie, în functie de cât de gol este sânul. Laptele se aduna în sânii mamelor între hraniri, astfel încât cantitatea de lapte stocata este mai mare atunci când trece mai mult timp între hraniri. Cu cât este mai mult lapte în sâni, cu atât viteza de productie scade. Pentru a grabi sinteza laptelui si a creste productia zilnica, cheia este golirea sânilor de lapte frecvent, astfel încât sa se acumuleze cât mai putin între hraniri. În practica, aceasta înseamna ca o mama care doreste sa-si creasca productia de lapte trebuie sa-si tina sânii cât mai goi pe parcursul întregii zile. Pentru a realiza acest lucru si a creste productia de lapte: 1. Goliti sânii frecvent (fie crescând fecventa meselor, fie golind sânii manual sau cu o pompa) 2. Goliti cât mai complet sânii.
Sursa: http://laptematern.ro/cms/front_content.php?idcat=6&idart=70

Nu pompatul scade productia. Asa cum spui si tu, daca dupa ce papa bebe pompezi maresti productia pentru ca transmiti corpuilui e ca necesar mai mult lapte.
Problema e cand doar pompezi pentru ca:
1. curgerea laptelui e legata de occitocina. Acesta este "hormonul fericirii"si in general este stimulat de gurita bebelui lipita de san
2. Nicio pompa, dar niciuna nu reuseste sa scoata din san cat poate bebe. Adica la final, "ultimul lapte"( cantitatea de la sfarsit, nu stiu exact cum sa exprim) iese mai greu, si acel lapte se scoate greu cu pompa.
4. Greu reuseste o persoana sa fie atat de perseverenta incat sa scoata "la infinit"lapte pentru bebe... incet incet sare cate o tura.... etc... laptele scade ( bine, sunt si persoane foarte perseverente, dar nu prea vad eu cum sa se respecte recomandarea OMS cu pana dupa 2 ani... folosind numai pompa...
5. Odata cu diversificarea ( si nu ma refer de la 6 luni, ca la 6 luni bebe gusta nu papa altceva) pe la 9-10 luni cand incepe sa pape serios e posibil ( dar nu neaparat) sa-i scada interesul fata de laptic si totodata si mama sa piarda din motivatie.

Pompatul dupa supt stimuleaza lactatia.
Sunt situatii cand e cazul: bebe bolnavior si refuza suptul , sau nevoia mamei de a fi departe de bebe un timp ( plecare din localitate, intoarcere la munca) .
In primul caz, cand bebe e bolnavior sunt 2 variante: 1 mama pompeaza si da suplimentul cu lingurita daca il accepta bebe sau chiar arunca ce a pompat pentru a mentine productia de lapte.
2 . lasa ca bebe sa pape numai cat are nevoie si cand bebe isi revine trec impreuna prin 2-3 zile de supt intensiv pentru stimularea/ cresterea lactatiei.

In cazul 2 , cand mama pleaca pentru 2-3 zile departe de bebe:
lasa pt bebe laptic si, pe toata perioada deplasarii scoate la pompa la fiecare 3-4 ore cam cat mananca bebe la masa. ( solutia unei mamici a fost tare faina: primea bip de la mama ei cand era pus bebe la masa si ea imediat mergea si scotea laptic cu pompa, cumva incerca sa pastreze ordinea in corpul sau)

Situatia cu mama la munca: lasa laptic pentru bebe ( eventual stor dimineata sau peste noapte si , la munca, stoarce din ce in ce mai putin pana sanul nu mai produce in acel interval orar

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 27+ cu

Mergi la inceput

Ionela, eu voiam sa intreb in cazul mamicilor care hranesc bebelsuul cu lapte stors, deci fara s ale dea sa suga, atunci nu e posibil sa se opreasca lactatia?

Mergi la inceput

Am mai auzit situatii cand au pierdut laptele ca se storceau cu pompa insa din 6-7 mese vreo 3 erau cu LP.Eu cred ca atat au avut lapte, erau streesate sau mai stiu eu ce.Eu cat o sa am lapte o sa ii dau.Am facut tot posibilul sa o pun la san si vomita, scuipa, intoarce capul, o apuca plansul.Are aceeasi problema ca si sotul meu nu suporta in gurita degete, piele etc.pentru ca o apuca greata.Sotul meu cand merge la stomatolog trebuie sa ii amorteasca dr.gura sa ii faca procedurile pentru ca il apuca voma.Din acelasi motiv nici pe dinti nu se poate spala.Cand simte peria pe limba vomita si nu poate folosi decat apa de gura.Mititica siliconul il accepta, biberoanele din latex nu.La fel ii provoaca greata.Aceeasi problema o am cu ea in momentul cand ii fac badijonari cu glicerina sa ii curat limbuta sa nu faca candida de la biberoane.Nu pot sa fac nici acest lucru din acelasi motiv. Oare eu nu as dori sa scap de pompat sa imi suga la san?Nu o fac din moft sau comoditate ci din necesitate.Nu am sa ii dau LP si nimic altceva atata timp cat sanii mei produc.Atata timp cat ia in greutate cred ca scoate pompa eficient si ce ar trebui sa scoata ea prin supt si nu cred ca vreo mama chiar isi lasa copilul sa suga tot dintr-un san la o masa.Doar sa fie super baby sa suga asa mic 250 ml dintr-un san cand un bebe mic papa 100-150 ml si se staura.
Eu sper sa pompez cat mai mult sa ii dau atata timp cat pot laptic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Citat:
citat din mesajul lui DadaIna

Buna!
Dada, Tudor baleste rau de pe la 2 luni si acum are peste 4 si nici un semn de dintuci. Si eu la fel ziceam. Si roade tot ce prinde, pumnisorul lui, mana si umarul meu, hainute, jucarii, paturici, tot. Si strangeee, dar nu pare sa-l doara. Daca nu-l sterg mereu, se uda pana la brau

Mergi la inceput

Asa si gaza mea Stefana!Eu am zis ca dintisorii.Sora mea a venit azi pe la mine si a vazut-o si a zis ca asa facea si baietelul ei inainte de a-i iesi dintii.Insa la baietelul ei i-au iesit tarziu,Poate la fetite cresc mai repede.Stiu ca se intampla rar sa creasca asa de repede insa nu e imposibil.Problema e ca mai are si episoade de plans si stiu sigur ca asta e de la dintisorii din fata de jos e si putin umflata la gingie jos.
Ionela la punctul 4... eu chiar sunt perseverenta.Nu stiu daca mai este vreo mama asa nebuna ca mine insa chiar si asa cum scot eu laptele asta chinuit ma bucura.Acum pentru mine e cel mai important sa primeasca lapte matern.Chiar daca nu are chef sa manance o masa bubulina mea, eu tot exprim la 3 ore si noaptea la fel. Mi-am format program, ma trezesc din instinct si ma duc in alta camera sa nu trezesc gazauta si sotul si pompez....Eu scot la 3 ore insa ea nu mananca dupa programul dupa care pompez eu ci papa cand vrea ea la orice ora si cat vrea ea.Noaptea imi doarme 6 ore in continuu.

Mergi la inceput

DADA, imi pare rau ca fetita ta iti mosteneste sotul..poate pe viitor lucrurile se vor schimba.Sper din suflet sa ajungi sa ii dai pana la 6 luni laptic de la tine, daca stau bine si ma gandesc acusi aveti 3 luni, esti deja la jumatatea drumului.Bravo! Prietena mea care avea baietel de 4 luni , a inceput sa se stoarca si sa lase copilul cu bona, ii lasa laptic in biberoane..si in 2 sapt a pierdut laptele, de asta eram ingrijorata.Dar probabil, ca si perseverenta conteaza mult! Esti o mamica luptatoare! Bravo!

Eu mai am episoade cand mi se pare ca am sanii goi si ca nu am lapte, pt ca fetita se agita la san si simt ca nu curge ca si cand sanul ar fi plin..ma simt asa de frustrata atunci.ca si cand as osandi-o la foame...dar ce sa fac??? Ii dau suzeta si imi vine sa plang de necaz..Sper sa ajugn si eu pana la 6 luni s aii dau san

Stefana, chiar sunt curioasa cand ies dintisorii lui Tudor.Eu stiu ca mai devreme de 4 luni nu au cum sa iasa!

Mergi la inceput