Nasterea la Arcadia - Iasi 13
Raspunsuri - Pagina 6
oiyoy spune:
buna fetele!
Felicitari Clauditza pentru noul statut de mamica!Refacere grabnica si crestere usoara lui Cezar! Si pe mine m-au durut tare mameloanele in primele saptamani, dar Garmastanul si aerul 'curat' m-au ajutat mult. La mamelonul drept si acum am o oarecare sencibilitate mai ales daca bebe il mai 'musca' aiurea sau trage de el(Bebelina mea deja musca, mai ales daca o doare burtica cand o alaptez...ma gandesc cumm va fi cand ii vor da dintii...eu o 'amenint' ca atunci va manca cu paiul.
Noaptea si eu o alaptez tot pe-o parte, si asa adoarme langa mine...doar ca nu prea imi permmite sa ma misc si amortesc asa;si ziua uneori tot asa papa
noi sterilizam tot cu solutie la rece de la chicco..apropo Claudia noastra nu accepta suzeta sub nici o forma!
Dada felicitari micutei tale care de-acum are 2 luni si jumatate!
familia oiyoy
DadaIna spune:
oana.irina de acum chiar ca m-am obisnuit cu pompatul.Mi-am cumparat o pompa electrica de la Avent ca faceam scurta la maini de atata pompat si acum pompa face treaba singura.Oricum in 10-15 minute maxim e umplut bidonasul.Daca pompez la ambii sani simultan in 5 minute e masa asigurata.Am lapte.Inca imi pun rezerve in frigider. Eu incerc sa golesc sanii de tot sa ii dau si laptic de la urma mai consistent.Golirea la un san cu pompa electrica la un san cu cea manuala imi ia cam 30-40 de minute.Cand nu am ce face fac si treaba asta,Scot cam 200-250 ml.lapte.Desi e electrica trage mult mai greu insa e mai delicata.Imita suptul bebelusului si nu e asa de smuncita ca la cea manuala.Eu de la pompa manuala aveam sanii rosi (erodati) de acumaMamelonul care se pigmentase brun in sarcina e acum roziu pe jumate de la frecat cu pompa.I s-a dus si pigment si tot.E bine ca nu doare.Pompa electrica e mult mai blanda decat cea manuala insa timpul de scos lapte se dubleaza fata de exprimatul manual.
Si eu sterilizam ca nebuna dupa fiecare utilizare tot insa in prima luna.Se zice ca dupa ce trec colicii nu mai e necesara sterilizarea asa riguroasa deoarece organismul copilului poate
sa lupte singur cu un numar mic de bacterii.Spalarea riguroasa dupa folosire e suficienta, mai ales ca avem si apa asta clorinata.
O sa radeti stiu ca e devreme insa Antonica mea cred ca incepe show-ul cu cresterea dintucilor.Sta numai cu pumnisorul in gurita, ii curg balele si vrea sa roada (i-am luat niste inele gingivale)insa parca sunt facute pentru cai nu pentru bebelusi.Parca-s tampiti fabricantii asta.Abia imi incape mie inelul in gura.
oiyoymultumim de urari!Crestem, crestem a tot uit in pozele de la maternitate ce bondocel gras si mic era cu fata ca un mar si acum ce schimbata e.Cat va scriu aici isi intreneaza muschii.Acuma de la sprijinul in coate din pozitia pe burta se ridica in manute:))susisi freaca genuncheii ca de cand scriu aici (cu un ochi la ea) a si migrat spre cealata parte de pat taras:))
Acum cu dintii astia cand ii dau suzeta in gura nu o mai suge trebuie sa o tin sa o mestece cu gingiile saracuta:))
lalic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramonika fetelor, dar de ce ati cumparat voi biberoane? Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz zebra roz |
De ce am cumparat.......n-as putea sa-ti raspund, nu ma pot abtine sa nu cumpar porcarioare, am luat si inele de ros pt dintisori, suzeta anticolici care lumineaza noaptea roz, canita de baut roz cu floricele si sclipici, cutiuta hello kittz cu clamite si elastice de par, curtie de depozitare cu hannah montana
tot ce vad roz tot cumpar
A, era sa uit, pt mamici de fetite am gasit o carte ce se numeste cartea bebelusului cu hello kitty si cuprinde toti pasii din burtica pana la un an, se pot pune poze, sunt spatii in care completezi primele impresii despre nastere, gangurit, etc e super faina
deConstantin Octavian 12 ani
deMaria Sophia - cezariana Cacicovschi
34 sapt.
Ai grija de noi Doamne
lisa27 spune:
Hello,
Am vazut in seara asta la stiri ca vor sa dea o lege prin care laptele praf sa fie dat numai pe baza de reteta. Se pare ca vor sa sustina cat mai mult alaptatul la san......
Era si momentul...
LenaC spune:
citat din mesajul lui lisa27 Hello, Am vazut in seara asta la stiri ca vor sa dea o lege prin care laptele praf sa fie dat numai pe baza de reteta. Se pare ca vor sa sustina cat mai mult alaptatul la san...... Era si momentul... Lisa cu fetitza Maria Sofia |
Super
Lena - 30+
madline82 spune:
DADa, nu cred ca are balonase de saliva de la dintisori, si a mea face de o saptamana balonase, dar e prea devreme sa ii iasa.am inteles ca ei ar saliva mai abundent cam cu 2 luni inainte sa erupa dintii, dar cred ca episodul cu balonasele e altceva.CAt despre stors cu pomap mie mia-r fi frica in lcoul tau, stiu ca in fianl ajungi sa iti scada lactatia si implicit sa nu mai ai laptic
Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011
madline82 spune:
citat din mesajul lui lisa27 Hello, Am vazut in seara asta la stiri ca vor sa dea o lege prin care laptele praf sa fie dat numai pe baza de reteta. Se pare ca vor sa sustina cat mai mult alaptatul la san...... Era si momentul... Lisa cu fetitza Maria Sofia |
Nu cred ca o sa faca mare branza cu legea asta, ca si cu antibioticele!Eu sunt mai pesimista!
Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011
ionelamaria spune:
citat din mesajul lui madline82 Nu cred ca o sa faca mare branza cu legea asta, ca si cu antibioticele!Eu sunt mai pesimista! Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011 |
Subscriu si semnez
sa zicem totusi ca deja, fata de atitudinea generala, macar s-a aruncat un gand inspre idee. Acu'nu va imaginati ca as crede ca va fi mai mult de un gand in urmatorii N ani
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 27+ cu
LenaC spune:
Neata fetelor,
Noi am fost la doctor. Pitica mea s-a intors aseara cu capul in sus... mi-am dat seama pt ca am simtit lovituri in vezica, alea pe care le aveam inainte.
Mi-a placut ca Scurtu s-a interesat de problemuta noastra (spunea ca a citit in mai multe carti despre capul alungit -> asta aveam noi) si ca acum fetita este cu capul mai rotujit. Totusi mi s-a parut bucuros ca bebe-ul e cu capul in sus si zicea el daca nu se intoarce o sa facem cezariana. I-am spus "am eu grija sa se intoarca " Dupa cum ziceam nu avem inca 30 sapt, si 29w1d... asta e.
Ne-a spus ca nu crede ca ajungem la termen, si in cazul asta o sa mergem la Cuza
Hadlock-ul este 27 cm, cred k e din cap pana in picioare masuratoarea, nu? Gramajul nu mi-a spus si nici nu mi-a scris.
Mi-a mai zis ca si data trecuta ca am lichid amniotic cam putin.... nu ingrijorator de putin, dar e la limita .
In rest e ok, am revazut dovada ca e fetita .
Lisa, sorry, dar eu fiind abia acum 29 sapt nu prea putem compara rezultatele :(
Lena - 30+