FIV Europa(46)
Raspunsuri - Pagina 15
5ab1na spune:
mi-a facut biopsie la polipii pe care i-a gasit...
am facut histeroscopie in ziua 6.
mie mi-a placut medicul desi nu am discutat cu el f mult, neintentionand sa fac un FIV la iscare....
eu aveam un spotting ciudat timp de vreo 7 zile inainte de a veni ciclul propriu zis, asa cum aveam si anul trecut cand am mai facut o histeroscopie cu sotia lui, dar la spital.
cum n-am mai vrut la spital am mers la iscare. i-am spus ca vreau sa rezolv problema pt ca banuiesc ca mi-au reaparut niste polipi.
histeroscopia a fost cu anestezie din aia care te adoarme dusa, nu stii si nu simti nimic, a venit doctorul dupa histero si mi-a spus ce a gasit acolo si ce medicamente sa iau dupa.
eu nu i-am spus prea multe despre mine, adica nu i-am spus ca am facut un fiv in ungaria si alte belele pe care le mai am pt ca ma interesa strict histeroscopia. asa ca nu pot sa spun decat ca mi s-a parut super de treaba ca a acceptat asa de usor sa faca histeroscopie, fara sa ma trimita sa iau duphaston vreo nu stiu cate luni sau sa nu fac histero ca el nu crede de cuviinta....
dar daca e sa spun ce simt - ambii soti socolov imi par buni. am mai fost, probabil ca si tine, la multi medici din iasi. cei doi socolov sunt operativi. asta e parerea mea.
dar ti-a spus el sa-ti faci cine stie ce teste genetice?
aia cu biopsie de endometru n-am intrebat. dar nu cred ca fac. stii de ce nu cred? nu cred ca au cele necesare. cred, si sper sa nu zic rau, ca nu se face nicaieri prin romania. ar trebui sa zica ceva despre compozitia endometrului. ori pe biopsia mea...semnata si parafata de un medic din asta de autopsii...scrie ca e un tesut proliferativ, diagnostic adenopolip. dar nu zice din ce e format tesutul ala, ca se constata nu stiu ce estradiol si nu stiu ce alte chestii. asa imi imaginez ca e biopsia de endometru.
aadina spune:
Voi vedea eu ce biopsie imi face .
Nici eu nu am de gand sa fac fiv la ei. Nu el mi-a recomandat teste genetice. L-am rugat sa-mi recomande un endocrinolog si mi-a zis de doctorita Mogos. Ea mi-a zis de teste genetice.
Socolov nu mi-a recomandat nimic. Eu m-am dus la el pt. histeroscopie si biopsie de endometru si a zis ca le face in acelasi timp.
aristica spune:
balanta vorbisem cu Albu despre anestezie si el mi-a explicat ca riscul anesteziei generale il depaseste pe cel al interventiei, dar si ca la anestezia locala, uterul ar fi mai dilatat si ar putea lucra mai usor. Acum, eu facand paralela intre anestezia de la dentist si asta de la histero, m-am gandit ca asa e, ca la dentist iti amorteste doar falca. Si, desi optasem pentru cea generala, de la arthrotec sangeram si aveam dureri mari, asa ca m-am gandit ca sigur e vreo problema pe acolo si ca mai bine indur durerea cateva minute (eu credeam ca dureaza maxim 20 minute), dar stiu ca-s in siguranta. Imi imaginam cum am uterul tare si mi-l sparge/zgarie Albu...aveam niste imagini horror in creier...
Oricum, nu recomand nimanui histero cu anestezie locala! ca daca nu prinde anestezia, doare-al dracului de rau!
...aseara inca mai culegeam roadele muncii albinosului: o bucata de piele sangeranda din varful unui ob
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"
balanta_tm spune:
Of, aristica, ai avut ghinion.
Eu stiam ca anestezia de la histero este una usoara (eu am la activ doua histero, ambele cu anestezie generala). Dar sunt medici care considera ca anesteziile sunt de evitat. De ex, dentista mea a fost in concediu de crestrere bebe si cat a lipsit am mers la seful ei sa imi puna o plomba. Eu, sunt f rea de durere si i-am spus dr sa imi faca anestezie ca mie asa imi lucreaza doctora: pt orice plombita, ma anesteziaza, ca altfel nu rezist. 5 minute a incercat sa ma convinga ca nu am nevoie de anestezie, dar eu nu m-am lasat. In fine, saptamana trecuta a revenit la clinica dentista mea si m-am dus sa imi faca detartraj si i-am povestit ca abia a vrut sefu' sa imi faca anestezie. Atunci mi-a explicat ca el face parte din categoria medicilor care considera anestezia un factor de risc.
Or fi niste riscuri, nu zic ca nu, insa eu sunt dispusa sa mi le asum decat sa suport dureri.
balanta_tm spune:
Edit: dr Albu da Arthrotec si la fetele care fac anestezie locala si la cele ce fac generala? Eu nu am primit medicamentul asta cand am facut histero (stiu ca e pt dilatarea colului/intreruperea terapeutica a sarcinilor)
aadina spune:
Nici eu nu as face fara anestezie generala. Dar cat timp dureaza histeroscopia asta? Mai mult de 20 de minute???Te-a torturat maxim
aristica spune:
Normal, cred ca dureaza MAXIM 20 de minute. La mine, iti dai seama ca incerca sa ma anestezieze, eu ii spuneam sa continue, apoi vedea omul ca-mi siroiesc lacrimile pe fata, iar asistenta din dreapta era schimonosita de durere ca io o strangeam de umeri (n-aveam de ce altceva sa trag)...el se oprea, eu ii spuneam sa continue, apoi ma intreba ce simt, si unde, iar eu puneam mana in stanga mea. Uite asa am aflat exact unde este localizat uterul la mine. Albu chiar zicea ca e exact acolo unde ii aratam eu. Si ma intreba ce simt, iar eu descriam ca si cand ar prinde o bucata de carne, pe care o taie...ei bine, el iar se oprea si avea o fata terminata si-mi zicea ca se opreste definitiv. Eu ii spuneam ca nu ma mai prinde , deci sa termine ce-a inceput...si tot asa. D-asta cred c-a durat atat de mult.
Culmea e ca pe foaia de externare scria ca toate sinechiile alea au fost indepartate cu foarfeca. Eu nu aveam de unde sa stiu asta, deci cred ca d-aia se oprea doctorul, ca-si dadea seama omul ca nu ma prefaceam. Oricum, in momentul asta ma gandesc doar ca a trecut si ca daca as fi facut anestezie locala, iar uterul n-ar fi fost foarte dilatat, poate n-ar fi curatat totul bine.
Desigur, daca fac acest fiv si iar nu voi fi gravida, il alerg cu o seringa de xilina si i-o injectez intr-un obraz si-l intreb ce simte - virtual, desigur
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
aristica spune:
Stiti ce mi-ar placea?
Ca toti acesti doctori pe la care trecem noi, sa citeasca toate relatarile noastre, ca sa-si formeze o idee despre ceea ce simt pacientele lor, astfel incat sa-si imbunatateasca metodele de lucru.
Poate ca data viitoare, la o astfel de histeroscopie, ar injecta mai multa substanta. Poate ar trebui sa le facem un ghid cu "relatari adevarate"
samira33 spune:
arisitico,stii la ce ma mai gandeam???
oare e posibil sa fie ceva in neregula cu anestezicul celor de la Medlife???si tu si qiao patite la fel...parca ma duce cu gandul in directia asta.
iti povestesc diseara-la topicul lui tannoo,ca si asa se plange el ca se lasa linistea pe subiectul lui...ce am facut la doctorita noua.
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
aristica spune:
pai iti amintesti ca si betty a fost la Albu cu histeroscopia si n-a avut nimic?
Am vazut tarziu sms-ul, dar am raspuns cu noaptea-n cap, ca nu stiam la ce ora te duci la doctorita cea noua.